WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 17:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a może masz tyłozgięcie macicy dlatego młodego nie widać. U mnie jest to samo, lekarz musiał porządnie dociskać głowicę usg żeby było widać. Łożysko jeszcze się podniesie, to spokojnie. A szyjki ręcznie ci nie zbadał?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ;) ja ma nfz mam za to macanko bez usg :P ale tętno słyszałam przez 3 sec :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

marissith, tulipanna, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Uśmiałam się :D

tulipanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kri Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam tę Linea negra:-) jakieś 3 dni temu zauważyłam. Też mam ciemną karnację.
    Marissith ja miałam wieki temu niebieską gwiazdkę z Ikei i jest ok jak dla mnie :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mam pytanie do Was - jak czesto gin mierzy Wam szyjkę? Robi to przez usg czy ręcznie? Widze, ze niektóre z Was pisały na ten temat, mi to jakos ostatnio nie daje spokoju (zamiast sie wyluzować to ja sie martwię ehhh) no ale moj mierzył mi w 15 tyg, a teraz jak ide to tylko na fotelu sprawdza, a pozniej usg przez brzuch robi i tak sie zastanawiam co on tam moze wyczuć palcem czy wszystko jest ok?? ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Hej :) mam pytanie do Was - jak czesto gin mierzy Wam szyjkę? Robi to przez usg czy ręcznie? Widze, ze niektóre z Was pisały na ten temat, mi to jakos ostatnio nie daje spokoju (zamiast sie wyluzować to ja sie martwię ehhh) no ale moj mierzył mi w 15 tyg, a teraz jak ide to tylko na fotelu sprawdza, a pozniej usg przez brzuch robi i tak sie zastanawiam co on tam moze wyczuć palcem czy wszystko jest ok?? ;)

Zosia ja do tej pory miałam raz badaną szyjkę przez moją ginkę w ostatnią środę. Robiła mi usg dopochwowe. Ale ponoć właśnie też palpacyjnie badają. Zobaczymy jak będzie później. Też w sumie się trochę martwię że za rzadko będzie sprawdzać...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie wiem czemu to tak olewają...niby nie zdarza sie to czesto, ale to badanie przeciez trwa pare sekund, a moze bardzo duzo powiedzieć...szczególnie u dziewczyn, teoretycznie obciążonych po zabiegu np.lyzeczkowania po którym ja niestety jestem :/ dlatego mnie to tak martwi

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jestem w jakimś stresie.Naszły mnie czarne myśli czy aby wzystko jest w porządku.Pobolewa mnie brzuch tak po obu stronach bliżej pachwin.W dodatku jutro mamy wesele,a dokładnie za tydzien połówkowe nie wiem jak wytrzymam

olenka173065
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę się podzielić z wami swoim wczorajszym szczęściem!

Kładę się wieczorem spać, nie czuję żeby mała się ruszała, mimo to odsłaniam brzuch i mówię do niej, że mama też już idzie spać i że życzę jej kolorowych snów i że tak strasznie chciałabym mieć pewnoś, że mnie słyszy. Po czym nagle mała strzela mi eleganckiego kopniaka, którego było widać gołym okiem. No to mówię do niej dalej, że to było wspaniałe i że bardzo mi się podobało i czy sprawi mamie przyjemność i pokaże się jeszcze raz. Na co mała odpowiada kolejnym kopniakiem. "Rozmawiałyśmy" tak sobie ładnych parę minut!!

Nawet jeżeli to zbieg okoliczności lub nawet jeśli wariuję, że tak właśnie chciałam to widzieć to przysięgam, że to był najwspanialszy moment od kiedy jestem w ciąży. Życzę i wam :)

olenka173065, Moniaa, gorgeous, Mila920, Kri, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka- nie forsuj sie na weselu, chyba każda z nas ma rożne dziwne bóle brzucha, a takie ponbokach to podobno rozciąganie wiązadeł :)
    Kkkaaarrr- ruchy sa świetne :) wczoraj wieczorem moj małżon pierwszy raz poczuł kopniaczka na policzku bo przykładał ucho do brzucha ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku miałam noc wedrowniczka najpier się obudziłam rozpalona i zdyszana musiałam iść do łazienki ogarnelam się poszłam spać dalej a jak się drugi raz obudziłam po 2 to już do rana nie dało rady zasnelam po śniadaniu i wstyd się przyznać dopiero wstałam. Teraz trzeba się ogarnąć jakoś i do sklepu iść.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jeszcze nie czuję takich ruchów jak Wy czuje coś ciężkiego i ze tam mi pływa ale nic mnie nie wybrzusza. Marissith u kogo prowadzisz ciążę??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej diewczyny!

Wyladowalam rano u mojego gina dziś! Otoz rozwiewam już wszystkie wątpliwości związane z wybrzuszeniami, czy to dzidziuś czy nie. Otoz to niestety nie dzidziuś ale "stawiajaca się macica", to jest rodzaj skurczu, może być bezbolesny (jak u mnie). U mnie szyjka ok także dostałam tylko lutke no i bardziej się oszczedzac. Ale ogolnie powiedział ze dobrze ze przyszłam wcześniej bo to nigdy nie wiadomo z tym.

Zrobil mi od razu polowkowe - wszystko ok, serduszko w porządku i te wymiary co tam mierzyl:) powiedział ze duzy jest bo wychodzi o tydzień starszy z wymiarow niż z wieku ciąży - także albo urodze wcześniej albo będzie duże dziecko :D teraz wg usg wychodzi na 20t4dzien także ponad tydzień większy!

No i tak... WIEKSZY - to on, chłopczyk :):)

tulipanna, Zosia_wop, Lexi150, Bruśka, Mila920, vayn, tysiaa93, Kri, Biedroneczka29, Kasia02 lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia,ja tez tylko taz mialam szyjke sprawdzana usg dopochwowym a przeciez jak lekarE nie mieli usg to zawsze robili to palpacyjnie. Dobry lekarz jak zbada łapkami czy to gin czy to chirurg to lepsze jak usg.

Zosia_wop lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Hej diewczyny!

Wyladowalam rano u mojego gina dziś! Otoz rozwiewam już wszystkie wątpliwości związane z wybrzuszeniami, czy to dzidziuś czy nie. Otoz to niestety nie dzidziuś ale "stawiajaca się macica", to jest rodzaj skurczu, może być bezbolesny (jak u mnie). U mnie szyjka ok także dostałam tylko lutke no i bardziej się oszczedzac. Ale ogolnie powiedział ze dobrze ze przyszłam wcześniej bo to nigdy nie wiadomo z tym.

Zrobil mi od razu polowkowe - wszystko ok, serduszko w porządku i te wymiary co tam mierzyl:) powiedział ze duzy jest bo wychodzi o tydzień starszy z wymiarow niż z wieku ciąży - także albo urodze wcześniej albo będzie duże dziecko :D teraz wg usg wychodzi na 20t4dzien także ponad tydzień większy!

No i tak... WIEKSZY - to on, chłopczyk :):)
    Mowiłam?! Dziecie az tak silne nie jest zeby wybrzuszyc macice i nasze powloki brzuszne:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bada szyjkę na każdym usg robi mi macanko, później dopochwowe i później przez brzuch :) Ja mam tydzień do połówkowego :)

‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ