Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej
mam pytanie do Was - jak czesto gin mierzy Wam szyjkę? Robi to przez usg czy ręcznie? Widze, ze niektóre z Was pisały na ten temat, mi to jakos ostatnio nie daje spokoju (zamiast sie wyluzować to ja sie martwię ehhh) no ale moj mierzył mi w 15 tyg, a teraz jak ide to tylko na fotelu sprawdza, a pozniej usg przez brzuch robi i tak sie zastanawiam co on tam moze wyczuć palcem czy wszystko jest ok??
-
Zosia_wop wrote:Hej
mam pytanie do Was - jak czesto gin mierzy Wam szyjkę? Robi to przez usg czy ręcznie? Widze, ze niektóre z Was pisały na ten temat, mi to jakos ostatnio nie daje spokoju (zamiast sie wyluzować to ja sie martwię ehhh) no ale moj mierzył mi w 15 tyg, a teraz jak ide to tylko na fotelu sprawdza, a pozniej usg przez brzuch robi i tak sie zastanawiam co on tam moze wyczuć palcem czy wszystko jest ok??
Zosia ja do tej pory miałam raz badaną szyjkę przez moją ginkę w ostatnią środę. Robiła mi usg dopochwowe. Ale ponoć właśnie też palpacyjnie badają. Zobaczymy jak będzie później. Też w sumie się trochę martwię że za rzadko będzie sprawdzać... -
Wlasnie nie wiem czemu to tak olewają...niby nie zdarza sie to czesto, ale to badanie przeciez trwa pare sekund, a moze bardzo duzo powiedzieć...szczególnie u dziewczyn, teoretycznie obciążonych po zabiegu np.lyzeczkowania po którym ja niestety jestem
dlatego mnie to tak martwi
-
A ja dzisiaj jestem w jakimś stresie.Naszły mnie czarne myśli czy aby wzystko jest w porządku.Pobolewa mnie brzuch tak po obu stronach bliżej pachwin.W dodatku jutro mamy wesele,a dokładnie za tydzien połówkowe nie wiem jak wytrzymamolenka173065
-
Dziewczyny, muszę się podzielić z wami swoim wczorajszym szczęściem!
Kładę się wieczorem spać, nie czuję żeby mała się ruszała, mimo to odsłaniam brzuch i mówię do niej, że mama też już idzie spać i że życzę jej kolorowych snów i że tak strasznie chciałabym mieć pewnoś, że mnie słyszy. Po czym nagle mała strzela mi eleganckiego kopniaka, którego było widać gołym okiem. No to mówię do niej dalej, że to było wspaniałe i że bardzo mi się podobało i czy sprawi mamie przyjemność i pokaże się jeszcze raz. Na co mała odpowiada kolejnym kopniakiem. "Rozmawiałyśmy" tak sobie ładnych parę minut!!
Nawet jeżeli to zbieg okoliczności lub nawet jeśli wariuję, że tak właśnie chciałam to widzieć to przysięgam, że to był najwspanialszy moment od kiedy jestem w ciąży. Życzę i wamolenka173065, Moniaa, gorgeous, Mila920, Kri, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość
-
Oleńka- nie forsuj sie na weselu, chyba każda z nas ma rożne dziwne bóle brzucha, a takie ponbokach to podobno rozciąganie wiązadeł
Kkkaaarrr- ruchy sa świetnewczoraj wieczorem moj małżon pierwszy raz poczuł kopniaczka na policzku bo przykładał ucho do brzucha
-
Jejku miałam noc wedrowniczka najpier się obudziłam rozpalona i zdyszana musiałam iść do łazienki ogarnelam się poszłam spać dalej a jak się drugi raz obudziłam po 2 to już do rana nie dało rady zasnelam po śniadaniu i wstyd się przyznać dopiero wstałam. Teraz trzeba się ogarnąć jakoś i do sklepu iść.
-
Hej diewczyny!
Wyladowalam rano u mojego gina dziś! Otoz rozwiewam już wszystkie wątpliwości związane z wybrzuszeniami, czy to dzidziuś czy nie. Otoz to niestety nie dzidziuś ale "stawiajaca się macica", to jest rodzaj skurczu, może być bezbolesny (jak u mnie). U mnie szyjka ok także dostałam tylko lutke no i bardziej się oszczedzac. Ale ogolnie powiedział ze dobrze ze przyszłam wcześniej bo to nigdy nie wiadomo z tym.
Zrobil mi od razu polowkowe - wszystko ok, serduszko w porządku i te wymiary co tam mierzyl:) powiedział ze duzy jest bo wychodzi o tydzień starszy z wymiarow niż z wieku ciąży - także albo urodze wcześniej albo będzie duże dzieckoteraz wg usg wychodzi na 20t4dzien także ponad tydzień większy!
No i tak... WIEKSZY - to on, chłopczyktulipanna, Zosia_wop, Lexi150, Bruśka, Mila920, vayn, tysiaa93, Kri, Biedroneczka29, Kasia02 lubią tę wiadomość
-
szara myszka wrote:Hej diewczyny!
Wyladowalam rano u mojego gina dziś! Otoz rozwiewam już wszystkie wątpliwości związane z wybrzuszeniami, czy to dzidziuś czy nie. Otoz to niestety nie dzidziuś ale "stawiajaca się macica", to jest rodzaj skurczu, może być bezbolesny (jak u mnie). U mnie szyjka ok także dostałam tylko lutke no i bardziej się oszczedzac. Ale ogolnie powiedział ze dobrze ze przyszłam wcześniej bo to nigdy nie wiadomo z tym.
Zrobil mi od razu polowkowe - wszystko ok, serduszko w porządku i te wymiary co tam mierzyl:) powiedział ze duzy jest bo wychodzi o tydzień starszy z wymiarow niż z wieku ciąży - także albo urodze wcześniej albo będzie duże dzieckoteraz wg usg wychodzi na 20t4dzien także ponad tydzień większy!
No i tak... WIEKSZY - to on, chłopczyk -
nick nieaktualny