X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    I nie wybrałam się na żadne warsztaty. W nocy spinał mi się brzuch i dzisiaj też, dlatego cały dzień leżakuję. Jak przez dzisiejszą noc nie przejdzie, to pojadę do szpitala. Ale nie martwię się na zapas :) Już kiedyś mnie takie bóle nachodziły a na wizycie było w porządku.

Jak w 600 gram szczęścia umarł ten maluch, to okropnie płakałam ale niestety tak się czasem zdarza, że nie wszystkie wcześniaczki dają radę :( Mimo wszystko oglądam ten program bo jestem ciekawa co dalej z losami tych maluchów, chyba się już od tego programu uzależniłam :)

Moja córa najbardziej harcuje po kwaśnym, dzisiaj po ogórkowej :D Słodycze mało na nią działają :D
    Tysia,u mnie tez dzis ogorkowa byla:) matko a zaraz bede obzerac sie frytkami :p wczoraj pizza mojego Ukochanego a dzis frytki

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tysia,u mnie tez dzis ogorkowa byla:) matko a zaraz bede obzerac sie frytkami :p wczoraj pizza mojego Ukochanego a dzis frytki
    Ooo też bym zjadła, mniam mniam :D Nie żałuj sobie ;D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z Mężem właśnie skończyliśmy pokoik Synusia. Tzn malowanie i złożyliśmy komodę :) Jeszcze gruntowne sprzątanie przed nami ale małymi kroczkami idziemy do przodu. Ach jaka jestem happy :D

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byliśmy z mężem na zakupach - ojj, już kondycja i siła nie ta, bo ciągle musiałam przysiadać albo przystawać, bo skurcze miałam. Powrót do domu był zbawieniem!

A dzisiaj byliśmy w hurtowni i oglądaliśmy łóżeczka - jesteśmy praktycznie przekonani, że kupimy na miejscu, a nie przez internet. Co do pościeli jeszcze nie jestem pewna, ale znalazłam tam piękną szarą, więc chyba się zdecydujemy. No i zakupiłam 2 opakowania podkładów poporodowych, bo akurat były w całkiem niezłej cenie. :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    A my z Mężem właśnie skończyliśmy pokoik Synusia. Tzn malowanie i złożyliśmy komodę :) Jeszcze gruntowne sprzątanie przed nami ale małymi kroczkami idziemy do przodu. Ach jaka jestem happy :D

wrzuć zdjęcia!! :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    wrzuć zdjęcia!! :)
    Zdjęcia wrzucę jak już będzie wszystko gotowe. Mama ma mi kupić firankę i łóżeczko musimy przywieźć i dywan kupić. Tak więc jeszcze się wstrzymam z fotografowaniem. Mogę tylko powiedzieć, że komoda z Biedry identyczna jak w gazetce, nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ale super,u mnie jeszcze roboty a roboty :)jak skonczysz pokoik to pokaz :) ja tez pokaze,ale u mnie to jeszcze potrwa :/

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi zazdroszczę :) U mnie zero postępu prac przy pokoiku :D

Biedroneczka widzę, że możemy sobie przybić piątkę... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 20:46

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa ja nie muszę sie bardzo trudzic bo w jednym pokoju z dzidzia będziemy ale fakt trzeba meble wymienić , które nadal stoją i w sobote bedzie malowanie jednej sciany farbą zmywalną bo tej sie nie da wytrzeć scierka i jest mega brudna :P
    Aaa i ostatnio kupiłam na allegro 5x500ml Oillan :) i jeszcze zakupię ten bujaczek jak mężowi pokaże :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa ciągle coś kupujesz, też już chcę :P

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowanie jestem z zakupami w czarnej duu...hm.....nic nie mam poza smoczkiem..zaczynam mieć wyrzuty sumienia...zaczęłam oglądać dziś naklejki na ścianę.. zdecydowałam się na dzwoneczka :) Przyleciała córa mojego N. i że też chce..no przecież całej chałupy dzwoneczkiem nie obkleimy :P No ostatecznie może Pony wybierze :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Tusiaa ciągle coś kupujesz, też już chcę :P

Oj wcale , że nie ciągle :) hehe Muszę jakoś stopniowo ale moje stopniowo nie zna granic jedno kupie i zaraz wynajduję coś innego potrzebnego hehe :D W sumie to są "groszowe sprawy" i wolę kupić teraz niż poźniej z wózkiem i łóżeczkiem :) i jeszcze ta nieszczęsna komoda . Kiedy ja ja kupie i kiedy jakąś w ogóle upatrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 21:14

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pokoju to nie poszaleję bo mieszkanie mamy po remoncie. Nad łóżeczkiem chciałam zawiesić lampkę gwiazdkę z Ikei ale wygląda tandetnie :( nie wiem gdzie szukać takich lampek dających rozproszone światło ale żeby były ładne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    I nie wybrałam się na żadne warsztaty. W nocy spinał mi się brzuch i dzisiaj też, dlatego cały dzień leżakuję. Jak przez dzisiejszą noc nie przejdzie, to pojadę do szpitala. Ale nie martwię się na zapas :) Już kiedyś mnie takie bóle nachodziły a na wizycie było w porządku.

Jak w 600 gram szczęścia umarł ten maluch, to okropnie płakałam ale niestety tak się czasem zdarza, że nie wszystkie wcześniaczki dają radę :( Mimo wszystko oglądam ten program bo jestem ciekawa co dalej z losami tych maluchów, chyba się już od tego programu uzależniłam :)

Moja córa najbardziej harcuje po kwaśnym, dzisiaj po ogórkowej :D Słodycze mało na nią działają :D
    Wczoraj właśnie ze spinającym się brzuchem trafiłam na IP :) jeżeli mniej niż 10razy dziennie i jest spięcie bez bólu przy którym dałabyś radę znasnąć to jest normalne :) niektóre mają właśnie taką urodę (np. ja) mam brać dużo magnezu maxymalną dawkę. Od wczoraj biorę i jakoś mniej mi ten brzuch się spina. A cały brzuch Ci się spina czy tylko od dołu do pępka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na wykończeniu remontu :) sufit podwieszony, ściany kończą gładzić i będą malować sobota to zrywanie paneli, niedziela położy mój tata nowe panele i koniec! :) przywozimy meble:)
    A lampkę chcę kupić taką:
    http://allegro.pl/cloud-b-projektor-lampka-zolw-biedronka-oryginal-i5609838060.html

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna widzę, że lubisz dzwoneczka ;D

Tusiaa pewnie, że tak, jak coś fajnego się trafi to warto kupić :) ja czekam do poniedziałku aż zobaczę cipuszkę w 3D :D bo gin niby mówił i pokazywał, ale ja tam nic nie widziałam :P a w 3D lepsza jakość :D jak już się upewnię co do płci, to zamówię pościel, kocyk i jakiś rożek :)

Marissith no jak to gdzie szukać? na cudownym allegro ;D

Agnesia już tak bardzo nie boli, tylko raz na jakiś czas, niby jest to rodzaj bólu do wytrzymania ale niekomfortowo się przy tym czuję, no i ratuję się nospą, jak się spina to od dołu do pępka. Teraz jest już dużo lepiej ale zobaczę jeszcze jak będzie rano :) W poniedziałek mam wizytę więc wszystko posprawdza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 21:32

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia fajna ta lampeczka :) jestem ciekawa jak się sprawuje na zywo.

Tysiaa ale z Ciebie niedowiarek :) Zobaczymy w pon czy nas lekarze nie oszukali z ta płcią :) A ja kupiłam juz jedną pościel zieloną w misie na zmianę :) i ma pasowac jak i dla dziewczynki tak i dla chłopaka :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Agnesia fajna ta lampeczka :) jestem ciekawa jak się sprawuje na zywo.

Tysiaa ale z Ciebie niedowiarek :) Zobaczymy w pon czy nas lekarze nie oszukali z ta płcią :) A ja kupiłam juz jedną pościel zieloną w misie na zmianę :) i ma pasowac jak i dla dziewczynki tak i dla chłopaka :D
    Moja siostra ma ją, jest czadowa:D Właśnie do siostry napisałam o tą lampkę i napisała że mi ją da :) Więc trochę oszczędzę :D

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa Patrzyłam w google na "usg 3d dziewczynka" i widać eleganckie cipuszki, dlatego dopóki sama nie zobaczę, to nie uwierzę :D No ciekawe czy twój synek został synkiem :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, no ja uwielbiam. Obejrzałam wszystkie części :P I znów mi Mała buszuje:P

A jak wyglądają Wasze brzuszki? A raczej pępki? Wklęsłe jeszcze czy wypukłe??

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ