WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zołz83 Debiutantka

Wysłany: 27 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Dziewczyny, jest wśród Was jakaś co nie czuje ruchów dzieciątka codziennie? Ja tak mam i mega schizuję. Już nie wiem czy jechać do szpitala, czy czekać do wizyty w przyszłym tygodniu. U mnie to 21 tc wiec niby nie ma co panikować... ale ja nie mogę się uspokoić i panikuję :(
    Joanna_88 nie wiem jaka jest Twoja fizjologia, ale ja jestem dość wysoką kobietą (180cm) z naddatkiem tkanki tłuszczowej( ;) )w ciąży bliźniaczej. Na USG połówkowym w 20tyg. doktor śmiał się od samego początku żebym nie spodziewała się jakichś "fajerwerków" z odczuwaniem ruchów maluchów, bo z racji mojego wzrostu i łożysk z przodu brzucha to nie będzie tak, że bedę dzieci czuła tak od razu i żebym się nie stresowała tym faktem, bo to normalne. Moje odczuwanie to raczej takie "gniecenie" przez Młodzież moich nerek, żołądka itd. :) Zauważyłam duże uaktywnienie po kwaśnym.... ;)
    Dodam, że w przypadku mojego wzrostu i warunków fizjologicznych każdy znajomy kogo spotykam spodziewa się u mnie jak na ten czas już większego brzuszka niż na tą chwile jest - dodam, że nie chudnę, a wagowo nawet coś przybieram ostatnimi tygodniami ;)

Tak więc bez stresu i głowa do góry:)

tulipanna lubi tę wiadomość

Bliźniacze szczęście <3 <3 :) Ona i On ;)
    34bwkw7inaqowttx.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dobrej niedzieli! :)

U mnie jest trochę lepiej z brzuchem, choć jeszcze trochę twardnieje - tak jak mowilam polecam oddychanie przepona wtedy i spokojnie - mi to pomaga zazwyczaj. Biore ta luteinę 2razy dziennie no i magnez.

Mi lekarz kazal brac magnez 3x2tabletki - ale nie umial mi odpowiedzieć ile mg ;/ no bo kiedyś miałam taki magnez gdzie było ok 60mg w jednej, a teraz mam taki gdzie jest 130mg w jednej ;/ traktuje ja jako podwojna dawke i biore trzy te po 130mg i jeszcze mam magnez w tych ogolnych witaminach (50mg). Macie na ten temat jakies info? bo podobno nadmiar magnezu tez nie jest dobry i się zastanawiam czy brac jednak te 3x2 (po 130mg) - ale to wyjdzie strasznie dużo ;/

aha i moje twardnienie - bo ktoś pytal - nie jest bolesne, ale jest to dyskomfort o ile je zauważę no bo wiadomo ze od razu się człowiek martwi. Nie mam plamień, jestem bardzo szczupla, wzrost 175

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka tak naprawdę magnez ciężko przedawkować. Ja biorę Magnezin Comfort. To magnez bez wit. B6 bo tą mam w femibionie i więcej nie potrzeba. W jednej tabletce jest 125 mg jonów magnezowych i jest to 33% zalecanego dziennego spożycia. Można więc spokojnie brać 3 tabletki na dobę ale ja akurat łykam dwie. I poziom magnezu mam w porządku bo mi właśnie w szpitalu zrobili. Ale jak czuje mocne twardnienie albo brzuch zaczyna boleć to łykam doraźnie więcej.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w tym moim (on jest z B6 ale gin powiedział ze jej nigdy za mało) jest tez 33% dziennego zapotrzebowania i biore 3 no i jeszcze to 50mg mam w tych ogolnych witaminach. Ale doraźnie jak cos to wezme sobie więcej :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brat jest farmaceutą i polecał mi preparaty zarejestrowane jako lek, a nie suplement diety. Najważniejsza jest ilośc mg2+. Ja używam magne b6, bo zawsze jest w promocyjnej cenie w naszej aptece. Co do ilości to lekarz powiedział, zeby brać 2 dziennie, ale jak mi twardnial brzuch to brałam 3 plus biorę jeszcze mama dha gdzie tez jest magnez ale nie wiem w jakim związku... Objawy przedawkowania - były :D

tulipanna, marissith lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie sa objawy przedawkowania??

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyy miękka kupka hahaha :D :D

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ok :D

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten tydzień mam strasznie intensywny w pracy ale musze isc ;/ mam nadzieje ze się nic zlego nie zdarzy, trzymajcie kciuki obym go przetrwala.

Dostalam info ze moja paczuszka z pierwszymi ubrankami jakie wybrałam wyslana wczoraj :) jutro powinna być u mnie <3

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Moj brat jest farmaceutą i polecał mi preparaty zarejestrowane jako lek, a nie suplement diety. Najważniejsza jest ilośc mg2+. Ja używam magne b6, bo zawsze jest w promocyjnej cenie w naszej aptece. Co do ilości to lekarz powiedział, zeby brać 2 dziennie, ale jak mi twardnial brzuch to brałam 3 plus biorę jeszcze mama dha gdzie tez jest magnez ale nie wiem w jakim związku... Objawy przedawkowania - były :D
    Ja Magne B6 biorę 3x2 tak mi lekarz kazał :p ale nie mam objawów przedawkowania, raczej mam zaparcia :p

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile mg masz w jednej tabletce Agnesia? czujesz jakas poprawe jeżeli chodzi o skurcze/twardnienie?

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie co dzs maz jeszcze upolował w Tesco :) to moja pierwsza fotka na forum, wiec nie wiem czy "pójdzie" :)

2ltnasw.jpg

Lexi150, marissith, tysiaa93 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Ja wlasnie dlatego biore aaspargin,bo to lek a nie suplement. W suplemencie moze buc wszystko:/ łacznie z tynkiem ze scian,bo na tym nie ma nadzoru ministerstwo zdrowia tylko chyba rolnictwa.. Nie potrzeba zadnych badan zeby zarejestrowac suplement na rynku..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia-cudolinowe!!!!

Zosia_wop lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne <3

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odwiedziłam swoje Tesco i ciuszków było sporo ale tylko dla dziewczynek więc to chyba prawda że więcej chlopaczkow będzie. Za to dokupilam sobie dwie butelki aventa duże za 35 i 3 smoczki aventa za 27 w cenie jednego. Były wkładki laktacyjne w promocji i jedna bluzeczke dla małego.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Powiem Wam, że ja też myślałam że z biegiem czasu ciąży będę się mnie martwila a tu jest gorzej niż na początku :/ mieszkam już skurcze macicy bo to chyba one są jak brzuch twardnieje. No ale wczoraj cały dzień co jakiś czas miałam twardy brzuch, na wieczór ciężko mi było chodzić po schodach w domu bo aż mnie bolał. Jakieś klucia ale najlepsze ze nie w pochwie tylko w odbycie :/
    Aa w nocy jakoś ciężko mi było. Budzilam się na siku, na jedzenie bo byłam głodna i w dodatku ciężko mi było się przekrecac z boku na plecy ... I niestety ale chyba jelita mi się zagazowaly jakoś ze czułamzze chce puścić bączka Ale nie mogłam :( i to było talie denerwujące. Mój mały zaczął baraszkowac koło 3-4 w nocy i nie kopał w każdej pozycji jakiej byłam .. ciężka noc miałam :/
    Dzisiaj w sumie jest już ok Ale jestem niewyspana .

Ale jutro usg polowkowe i już nie mogę się doczekać :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa dziewczynę :)

Madziarka super,ze juz po operacji i ze wszystko ok ,cieszę sie :)

Lexi dobrze ze zareagowałas na swoje "dolegliwości" bo jak widac pomoc była potrzebna ,oby juz wszystko do końca ciąży bylo dobrze ,bedzie na pewno :)

Zosia super zestaw <3

A u mnie chyba bedzie Fabianek dzis maz oglądał piłkę położył rękę na brzuszek zaczął rozmawiać z króliczkiem w brzuszku ze ogłada piłkę itp to tak zaczął kicac :) mam nadzieje ze za tydz w pon sie dowiemy :)
    Ogolnie to moj króliczek jeszcze nie kica tak bardzo jak u niektórych dziewczyn ,najbardziej czuje jak ręce położę na brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 15:24

madzia.rka lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn fajny ten bujaczek, Zosia super wdzianko :)

Lexi dobrze, że sytuacja juz opanowana :)

Mam nowego członka rodziny, suczka jest przeslodka, nie mogę się nią nacieszyć :D

Ale jutro wizyt! <3

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa daj zdjecie pieska :)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ