WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • lady.anna Debiutantka

Wysłany: 27 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam strasznie zazdroszczę, bo moja niunia jakoś nie chce sie jeszcze komunikować ze światem ;) czasem mi sie wydaje ze czuje takie przelewania jakby sobie pływała z miejsca na miejsce, ale moze to tylko moje schizy :(

w57v90bv1zbqqp6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a ile mg masz w jednej tabletce Agnesia? czujesz jakas poprawe jeżeli chodzi o skurcze/twardnienie?
    Jutro sprawdze bo i mamy jestem i pudełka nie mam, ale czuję bardzo dużą poprawę kilka dziennie skurczy ale do 10 razy to
    normalne

szara myszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Witam nowa dziewczynę :)

Madziarka super,ze juz po operacji i ze wszystko ok ,cieszę sie :)

Lexi dobrze ze zareagowałas na swoje "dolegliwości" bo jak widac pomoc była potrzebna ,oby juz wszystko do końca ciąży bylo dobrze ,bedzie na pewno :)

Zosia super zestaw <3

A u mnie chyba bedzie Fabianek dzis maz oglądał piłkę położył rękę na brzuszek zaczął rozmawiać z króliczkiem w brzuszku ze ogłada piłkę itp to tak zaczął kicac :) mam nadzieje ze za tydz w pon sie dowiemy :)
    Ogolnie to moj króliczek jeszcze nie kica tak bardzo jak u niektórych dziewczyn ,najbardziej czuje jak ręce położę na brzuszek :)
    Ja będę miała synka a budzi się w każdym sklepie do którego pójdę i wariuje :) chyba będzie zakupoholik jak mama :D

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dziewczyny z lutego będą rozchwytywane jaj tak uch mało :-)

tulipanna lubi tę wiadomość

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po badaniach-ogolnie ok, tylko cukier niski,wrecz baaardzo niski... 59 przed wypiciem,60 po godzinie i 70 po dwoch godzinach. Tokso powtorzylam -odetchnęlam:) rozyczka tez ok.
    Ja zatem nutelle mogę wcinać:-) hemoglobina mi tylko poleciala w dól wiec zmierzam w kierunku anemii,ale pewnie kazda z nas bedzie z tym problem miala. Tsh piekne-1,4:) sod,potas,magnes w normie chociaz dolna granica.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 - całe szczęście, że sytuacja opanowana, a z Tobą i maluszkiem wszystko dobrze :)!!

szara myszka - jak będziesz miała już ciuszki, to wrzuć zdjęcia! :)

Mój Jasiek dzisiaj szaleje - w końcu udaje mi się wyczuć jego ruchy bardziej. I to dopiero w zasadzie od paru dni, bo generalnie nigdy nie miałam tłuszczyku na brzuchu, a do tego łożysko na przedniej ścianie - wszystko to sprawiało, że bałam się, że jest coś nie tak... ale na szczęście grzeczny chłopak daje znać o swoim istnieniu w końcu :)

Oczywiście wczoraj upolowałam parę ciuchów dla Jasia - to nic, że wypadają już z szafy, matka i tak kupić musi :P

Bruśka lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeus to prawda że się wysypuje ale ostatnio zrobiłam spis ile czego mam i pokazało się trochę braków.
    Dziewczyny jak mnie mały skopal po obiedzie. Strasznie lubi rybki.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka - u mnie jest w zasadzie wszystko. Jedyne co mogłabym dokupić jeszcze to kombinezon w rozmiarze 62, bo mam dwa 56, a także ciepłą czapkę. A tak to uwierz - mam wszystko :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeden 56 drugi 62 a tak to parę bodow na 62 muszę dokupic jakiś cały komplecik na wyjscie ze szpitala i już body na 68. I wyżej. Mam też nawet dwa takie spiworki do łóżeczka. Ale wiem jak to jest jak coś ciekawego w ręce wpadnie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous, mówisz, że masz dla Jasia wszystko, więc żeby tak to sobie zwizualizować (i porównać do siebie), to ile np. masz body z długim rękawem, z krótkim rękawem itd.? Ja mam dużo rzeczy od rodziny, np. samych kombinezoników mam już 3. Body to nie zliczę nawet. Co prawda nie wszystkie mi się podobają i chętnie niektóre bym zwróciła lub schowała na dno szafy. Tylko czy nikt nie poczuje się urażony? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Body z krótkim rękawem mam jakieś 50 sztuk, już chować nie mam gdzie :P

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, i ja się jeszcze chciałam zapytać. Czy morfologię i badanie moczu robicie co miesiąc? Bo mi na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że skoro wszystko jest w porządku to jeden miesiąc mam sobie odpuścić i zrobić dopiero na kolejny

ex2bx1hp35w324su.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna cukier w ciąży podobno powinno się mierzyć godzinę po jedzeniu :-)

Joanna_88 ja chyba też miałam miesiąc wolnego od badań. Ale to na początku tetaz robię co 3 tyg. Jutro mam kolejna wizytę po wynikach to mogę Ci dać znać czy na następna też będę robić.

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, to dzięki z góry. Teraz masz połówkowe? Ja też mam wizytę w tym tygodniu i to będzie połówkowe właśnie :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ja mocz i krew na tokso co msc,morfologię bedemiała robiona teraz drugi raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 21:06

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Gorgeous, mówisz, że masz dla Jasia wszystko, więc żeby tak to sobie zwizualizować (i porównać do siebie), to ile np. masz body z długim rękawem, z krótkim rękawem itd.? Ja mam dużo rzeczy od rodziny, np. samych kombinezoników mam już 3. Body to nie zliczę nawet. Co prawda nie wszystkie mi się podobają i chętnie niektóre bym zwróciła lub schowała na dno szafy. Tylko czy nikt nie poczuje się urażony? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Body z krótkim rękawem mam jakieś 50 sztuk, już chować nie mam gdzie :P

Jej to dużo chyba za dużo. Bo i tak nie zdążysz części założyć chyba że wykonanie ekonomiczne założysz i wyrzucisz jak się poplamia np. Witaminami podawanymi.chyba że też masz tyle sztuk ale różnych rozmiarów jak ja. Ale jest i tak ze będziemy zakładać na okrągło to co nam się spodoba. A co do urazenia kogoś to powiem tak wliz do szafy niech leży. Jak Ci się nie podoba założysz jak ten ktoś ma przyjść. A jak używane ciuszki to do głowy nie bierz. Zdążysz użyć.
    Ja mam na rozmiar 50
    5 bodow z dl rękawem, 4 body całe na dl. Rękaw i nogawke
    Na rozmiar 56 mam 8 bodow na krótki rękaw, 5 na długi, 5 bodow welurowych. 4 pary spodni w tym 2 jeans, dres cały, 2 bluzy mięciutkie, 2 sweterki
    Na rozmiar 62 mam 5 par na krótki rękaw 5 bodow pełnych, 3 welurowe. 3 bluzy, 3 kom. Ogrodniczek

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań Joanna to ja co miesiąc robię wszystko i krew i mocz i toxo.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że mam za dużo. A do tego moje nowe najbardziej mi się podobają, a z używanych od rodziny to tylko niektóre :P Muszę to niebawem jakoś ogarnąć i posegregować :P

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a dlaczego toxo co miesiąc?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nie zabieraj sobie miejsca bo i tak pewnie sporo nowych dostaniesz od odwiedzających. Ja w sumie nakupowalam tych bodow już na samym początku ciąży na wyprzedażach letnich i co najwyżej braki uzupełnię jak będzie wyprzedaz w C&A lub w smyku w listopadzie lub grudniu. Bo teraz to strasznie drogie są te kompleciki.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał bo jestem podatna nie przeszlam jeszcze toxo. I lekarz powiedział że lepiej w tym wypadku sprawdzić co miesiąc niż co 3.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ