WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Po jakim jedzeniu? Krzywa cukrowa po jedzeniu? Powazna jestes? Robi sie na czczo,godzine i dwie po podaniu glukozy a nie jedzenia...

Może zwyczajnie źle się wysłowiłam. W domu raczej jesz zwykłe jedzenie? Przy krzywej masz glukozę podawaną. A w przypadku zwykłych badań w przychodni cukry mierzy się na czco potem sama coś jesz i badają Cie ponownie. Nie zauważyłam że napisałaś o glukozie i chodziło o krzywą, więc myślałam że chodzi o badanke w domu glukometrem. I proszę nie pytaj mnie ciągle czy jestem poważna bo to chyba w tym wypadku nie ma żadnego znaczenia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 10:02

gorgeous, tulipanna lubią tę wiadomość

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous warto! U mnie nowy towar sporo kosztuje bo 55 zł kg i w sumie tak jedna wizyta kosztuje. A na sztuki to 5 zł każda to i tak czasem za porządne rzeczy warto.
    Dziewczyny katar mnie dobija. Ciągle mi gorąco chociaż zmarzlak że mnie. Bym tylko wietrzyla.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba bardzo przydatna strona:
    http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html

201602111680.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Po jakim jedzeniu? Krzywa cukrowa po jedzeniu? Powazna jestes? Robi sie na czczo,godzine i dwie po podaniu glukozy a nie jedzenia...

Tulipan na wyluzuj po co tyle agresji.
    Hormony hormonami ale z powodu cukru nie trzeba robić kwasów

gorgeous, Mila920, Tusiaa lubią tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam problemu E zrozumieniem madzi słowem nie wspomniała o krzywej wie czasami warto jeszcze raz przeczytać aby zrozumieć sedno danego posta☺

gorgeous lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Gorgeous warto! U mnie nowy towar sporo kosztuje bo 55 zł kg i w sumie tak jedna wizyta kosztuje. A na sztuki to 5 zł każda to i tak czasem za porządne rzeczy warto.
    Dziewczyny katar mnie dobija. Ciągle mi gorąco chociaż zmarzlak że mnie. Bym tylko wietrzyla.

Ale ja nie twierdzę, że nie warto. ;-) Tylko nie biorę na siłę. Chodzę i tak w dni, kiedy jest taniej, a że wtedy i tak potrafię uzbierać cudeńka, to jeszcze lepiej. Poza tym nie chodzę już w dni dostawy, bo wtedy wzięłabym jeszcze więcej ciuchów, a i tak mam za dużo. ;-) A wolę kupić porządną rzecz za 2zł w późniejszy dzień niż porządną rzecz za 5 czy 8 w dniu dostawy :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wyszło takie zwyczajne nieporozumienie, bo ja myślałam że chodzi o zwykłe badanie a tulipanna pisała o krzywej :-)
    p.s. ale dla Ciebie luty jest szczęśliwym miesiącem :-) właśnie zwróciłam uwagę na podpis.

tulipanna lubi tę wiadomość

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Ale ja nie twierdzę, że nie warto. ;-) Tylko nie biorę na siłę. Chodzę i tak w dni, kiedy jest taniej, a że wtedy i tak potrafię uzbierać cudeńka, to jeszcze lepiej. Poza tym nie chodzę już w dni dostawy, bo wtedy wzięłabym jeszcze więcej ciuchów, a i tak mam za dużo. ;-) A wolę kupić porządną rzecz za 2zł w późniejszy dzień niż porządną rzecz za 5 czy 8 w dniu dostawy :D

Hmmm chodziło mi ze właśnie super się Ci trafia. A jak ja bym nie poszła w dni dostawy to w sumie nic ciekawego nie zostaje. Większość chodzi wybiera ile może te najlepsze rzeczy i chyba dalej odsprzedaje bo nie możliwe żeby tydz w tydz kupowali po 5-6 kg. Ja też jak idę to przebieram i segreguje małych rzeczy już nie biorę tylko takie na kolejną jesień.serce się kroi bo niektóre piękne są ale na co. Masz szczęście że zostają takie rzeczy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:00

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn a czemu tak często krzywa-współczuję ? Z grupą krwi podejrzewają niezgodność? Kiedy wynik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:30

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam krew rh- i nigdy nikt nie pytał sie o grupę krwi męża. Musze tylko sprawdzać czy nie wytworzyły sie przeciwciała. wtedy podadzą immunoglobuline anty- D. Vayn - czy lekarz podał Ci konkretne powody badania krwi męża? Co tym moze wykryć?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jasne, ze warto isc prywatnie pokazać sie dr która bedzie robic cc :) oni zawsze pozniej przychylniej patrzą :) jakbyś dowiedziała sie co i jak z ta grupa krwi to daj prosze znac :)
    Ja moją Tośke czuje tez nisko jak kopie czasem jakby w pochwie, dziwne to uczucie, ale moze to dlatego, ze jest ułożona pośladkowo.
    Ja chodzę prywatnie niby do najlepszego lekarza i co z tego...badania krwi miałam dopiero raz zlecone i troche teraz to dla mnie dziwne, dzis mam wizytę moze da skierowanie i poproszę tez o zbadanie szyjki bo jakos mnie to niepokoi, ze od 14tc nie badał...teraz juz lekarza nie zmienię, bo juz raz zmieniałam i generalnie nie mam juz do kogo isc zeby nie był z tego samego szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 15:04

vayn lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:01

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia gratuluje synka :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Tez mam krew rh- i nigdy nikt nie pytał sie o grupę krwi męża. Musze tylko sprawdzać czy nie wytworzyły sie przeciwciała. wtedy podadzą immunoglobuline anty- D. Vayn - czy lekarz podał Ci konkretne powody badania krwi męża? Co tym moze wykryć?
    Przy robieniu PTA PYTAJA W LAbie o krew meza/partnera,by okreslic ryzyko konfliktu serologicznego. Jak masz Ty minus to chca miec meza grupe zeby wiedziec jak duze jest ryzyko i wtedy tez pta i ochrona kobiety. Jak maz ma (-) to luz ale jak (+) to ryzyko jest. A w przypadki cesarki to tym bardziej sie zabezpieczaja bo to operacja.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusialku! Gratki z powodu Syncia:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Z tego co mówił, to moje sobie leży po całej szerokości bioder, czyli poprzecznie?
    Mam nadzieję, że lada dzień sobie przemebluje i przeniesie się wyżej :P

Dzisiaj spałam do 10, ciężką noc miałam plecy strasznie dały mi w kość.
    Coś mnie tknęło i od razu poszłam się przebrać, 5 minut później przyszedł kurier z moim bujaczkiem. Mam nadzieję, że jest sprawny bo rzuciłam się na niego w takim amoku, że rozerwałam opakowanie doszczętnie :P
    Mój pierworodny też tak leży. A moje łożysko jest niestety na szyjce i ją zasłania. A robisz cc na życzenie czy masz wskazania?

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Poproś następnym razem jak będziesz miała dalej brać o tą pod język. A powiedz mi ile płacisz za lutke dopochwową?

Na razie to pierwsze opakowanie, a kupiłam ja na szybko w aptece uważanej za droga ;/ i kosztowala chyba niecale 60 zl za 30 tabletek! masakra, nastepna na pewno kupie w sprawdzonej w miare z ok cenami aptece. A Ty ile dalas za swoja??

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ