X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Po jakim jedzeniu? Krzywa cukrowa po jedzeniu? Powazna jestes? Robi sie na czczo,godzine i dwie po podaniu glukozy a nie jedzenia...

Może zwyczajnie źle się wysłowiłam. W domu raczej jesz zwykłe jedzenie? Przy krzywej masz glukozę podawaną. A w przypadku zwykłych badań w przychodni cukry mierzy się na czco potem sama coś jesz i badają Cie ponownie. Nie zauważyłam że napisałaś o glukozie i chodziło o krzywą, więc myślałam że chodzi o badanke w domu glukometrem. I proszę nie pytaj mnie ciągle czy jestem poważna bo to chyba w tym wypadku nie ma żadnego znaczenia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 10:02

gorgeous, tulipanna lubią tę wiadomość

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous warto! U mnie nowy towar sporo kosztuje bo 55 zł kg i w sumie tak jedna wizyta kosztuje. A na sztuki to 5 zł każda to i tak czasem za porządne rzeczy warto.
    Dziewczyny katar mnie dobija. Ciągle mi gorąco chociaż zmarzlak że mnie. Bym tylko wietrzyla.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba bardzo przydatna strona:
    http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html

201602111680.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Po jakim jedzeniu? Krzywa cukrowa po jedzeniu? Powazna jestes? Robi sie na czczo,godzine i dwie po podaniu glukozy a nie jedzenia...

Tulipan na wyluzuj po co tyle agresji.
    Hormony hormonami ale z powodu cukru nie trzeba robić kwasów

gorgeous, Mila920, Tusiaa lubią tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam problemu E zrozumieniem madzi słowem nie wspomniała o krzywej wie czasami warto jeszcze raz przeczytać aby zrozumieć sedno danego posta☺

gorgeous lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Gorgeous warto! U mnie nowy towar sporo kosztuje bo 55 zł kg i w sumie tak jedna wizyta kosztuje. A na sztuki to 5 zł każda to i tak czasem za porządne rzeczy warto.
    Dziewczyny katar mnie dobija. Ciągle mi gorąco chociaż zmarzlak że mnie. Bym tylko wietrzyla.

Ale ja nie twierdzę, że nie warto. ;-) Tylko nie biorę na siłę. Chodzę i tak w dni, kiedy jest taniej, a że wtedy i tak potrafię uzbierać cudeńka, to jeszcze lepiej. Poza tym nie chodzę już w dni dostawy, bo wtedy wzięłabym jeszcze więcej ciuchów, a i tak mam za dużo. ;-) A wolę kupić porządną rzecz za 2zł w późniejszy dzień niż porządną rzecz za 5 czy 8 w dniu dostawy :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wyszło takie zwyczajne nieporozumienie, bo ja myślałam że chodzi o zwykłe badanie a tulipanna pisała o krzywej :-)
    p.s. ale dla Ciebie luty jest szczęśliwym miesiącem :-) właśnie zwróciłam uwagę na podpis.

tulipanna lubi tę wiadomość

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Ale ja nie twierdzę, że nie warto. ;-) Tylko nie biorę na siłę. Chodzę i tak w dni, kiedy jest taniej, a że wtedy i tak potrafię uzbierać cudeńka, to jeszcze lepiej. Poza tym nie chodzę już w dni dostawy, bo wtedy wzięłabym jeszcze więcej ciuchów, a i tak mam za dużo. ;-) A wolę kupić porządną rzecz za 2zł w późniejszy dzień niż porządną rzecz za 5 czy 8 w dniu dostawy :D

Hmmm chodziło mi ze właśnie super się Ci trafia. A jak ja bym nie poszła w dni dostawy to w sumie nic ciekawego nie zostaje. Większość chodzi wybiera ile może te najlepsze rzeczy i chyba dalej odsprzedaje bo nie możliwe żeby tydz w tydz kupowali po 5-6 kg. Ja też jak idę to przebieram i segreguje małych rzeczy już nie biorę tylko takie na kolejną jesień.serce się kroi bo niektóre piękne są ale na co. Masz szczęście że zostają takie rzeczy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:00

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn a czemu tak często krzywa-współczuję ? Z grupą krwi podejrzewają niezgodność? Kiedy wynik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:30

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam krew rh- i nigdy nikt nie pytał sie o grupę krwi męża. Musze tylko sprawdzać czy nie wytworzyły sie przeciwciała. wtedy podadzą immunoglobuline anty- D. Vayn - czy lekarz podał Ci konkretne powody badania krwi męża? Co tym moze wykryć?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jasne, ze warto isc prywatnie pokazać sie dr która bedzie robic cc :) oni zawsze pozniej przychylniej patrzą :) jakbyś dowiedziała sie co i jak z ta grupa krwi to daj prosze znac :)
    Ja moją Tośke czuje tez nisko jak kopie czasem jakby w pochwie, dziwne to uczucie, ale moze to dlatego, ze jest ułożona pośladkowo.
    Ja chodzę prywatnie niby do najlepszego lekarza i co z tego...badania krwi miałam dopiero raz zlecone i troche teraz to dla mnie dziwne, dzis mam wizytę moze da skierowanie i poproszę tez o zbadanie szyjki bo jakos mnie to niepokoi, ze od 14tc nie badał...teraz juz lekarza nie zmienię, bo juz raz zmieniałam i generalnie nie mam juz do kogo isc zeby nie był z tego samego szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 15:04

vayn lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:01

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia gratuluje synka :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Tez mam krew rh- i nigdy nikt nie pytał sie o grupę krwi męża. Musze tylko sprawdzać czy nie wytworzyły sie przeciwciała. wtedy podadzą immunoglobuline anty- D. Vayn - czy lekarz podał Ci konkretne powody badania krwi męża? Co tym moze wykryć?
    Przy robieniu PTA PYTAJA W LAbie o krew meza/partnera,by okreslic ryzyko konfliktu serologicznego. Jak masz Ty minus to chca miec meza grupe zeby wiedziec jak duze jest ryzyko i wtedy tez pta i ochrona kobiety. Jak maz ma (-) to luz ale jak (+) to ryzyko jest. A w przypadki cesarki to tym bardziej sie zabezpieczaja bo to operacja.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusialku! Gratki z powodu Syncia:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Z tego co mówił, to moje sobie leży po całej szerokości bioder, czyli poprzecznie?
    Mam nadzieję, że lada dzień sobie przemebluje i przeniesie się wyżej :P

Dzisiaj spałam do 10, ciężką noc miałam plecy strasznie dały mi w kość.
    Coś mnie tknęło i od razu poszłam się przebrać, 5 minut później przyszedł kurier z moim bujaczkiem. Mam nadzieję, że jest sprawny bo rzuciłam się na niego w takim amoku, że rozerwałam opakowanie doszczętnie :P
    Mój pierworodny też tak leży. A moje łożysko jest niestety na szyjce i ją zasłania. A robisz cc na życzenie czy masz wskazania?

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Poproś następnym razem jak będziesz miała dalej brać o tą pod język. A powiedz mi ile płacisz za lutke dopochwową?

Na razie to pierwsze opakowanie, a kupiłam ja na szybko w aptece uważanej za droga ;/ i kosztowala chyba niecale 60 zl za 30 tabletek! masakra, nastepna na pewno kupie w sprawdzonej w miare z ok cenami aptece. A Ty ile dalas za swoja??

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ