WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa ja od trzech dni chodziłam podekscytowana, że dzisiaj zobaczę buźkę małej a tutaj klops! :D Złośliwe dziecko :P
    Za to Jacek dzisiaj pierwszy raz poczuł kopniaka :)

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Wyszłam od lekarza i sie poryczalam ;( szyjka skrócona do 28mm musiałam sie sama upomnieć o sprawdzenie, niby nie mam nic wiecej "nie robic" niż teraz nie robię ...bo przeciez cały czas sie oszczędzam, a tu takie wieści ;( za 2 tyg kontrola i zobaczymy czy bedzie krążek. Dostałam leki rozkurczowe i teraz bede leżeć jak najwiecej. Ehhhh jak nie urok to... dół straszny bo przeciez dopiero kończę 21 tydz :(

nie ma co za często robic usg bo to niezdrowe. Jak za 2 tyg masz kontrole to spokojnie czekaj. Szyjke powinno sie mierzyc na tym samym sprzecie żeby było widać czy sie skraca. Jak bedzie sie dalej skracac to naciskaj żeby założyli pessar i sie maksymalnie oszczędzaj tj. nie dźwigaj przede wszytskim.
    Co do leków rozkurczowych to uważajcie bo później dzieciaczki moa mieć problem z obnizonym napięiem mięsniowym. Ja na początku ciąży przyjmowałam i mnien więcej w połowie ciazy dość duże dawki z uwagi na skórcze. Teraz walczę u synka z obnizonym napięciem - tragedii nie ma ale troszke obnizone jest.

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że nie ma się co faszerować nospą... Ale jednak czasem trzeba, tak zwane mniejsze zło.

Vayn jeśli się zdecydujesz na wizytę u mojego lekarza, to daj potem znać jak było ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 22:37

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa no to super że "męzuś" poczuł ;) teraz to będzie coraz mocniej i mocniej że w nocy sopać nie będziesz mogła hehe :D

Ja zazywam magnez jak czuję że mi sie łydka spina. W sumie ostatnio spinała mi sie troche i do tego brzuch był taki spiety. Wziełam jakiegos magnezu w domu jedną tabletkę na noc i jak ręka odjął wszystko dobrze juz teraz. Nawet dzisiaj sporo chodziłam i jedynie pieta mnie bolała :D

Aaa co do nospy , poki co nie brałam i mam nadzieję, że nie będę musiała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 22:37

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeej, noce są od spania, ja chcę spać :D

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Eeej, noce są od spania, ja chcę spać :D

Powiedz to dziecku :D tyle razy mu mówiłam i nic sobie z tego nie robił :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agnesia :) tez tak wlasnie wpisuje w google jak Ty napisałaś :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wam też tak wszystko z rąk wypada?? W mojej mądrej książce pisali żeby w 8 mies nie brać się za zmywanie bo tak może się dziać że ciało się rozluźnia ale już teraz??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszystko wypada :) Już dzieci małych nie noszę a Artur co chwila się po coś schyla :D uroki ciąży ja jeszcze na drabinę nie mogę wchodzić bo tracę na niej równowagę :) Ogolnie jestem taka ciamajdowata mimo że nie bylam

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    nie ma co za często robic usg bo to niezdrowe. Jak za 2 tyg masz kontrole to spokojnie czekaj. Szyjke powinno sie mierzyc na tym samym sprzecie żeby było widać czy sie skraca. Jak bedzie sie dalej skracac to naciskaj żeby założyli pessar i sie maksymalnie oszczędzaj tj. nie dźwigaj przede wszytskim.
    Co do leków rozkurczowych to uważajcie bo później dzieciaczki moa mieć problem z obnizonym napięiem mięsniowym. Ja na początku ciąży przyjmowałam i mnien więcej w połowie ciazy dość duże dawki z uwagi na skórcze. Teraz walczę u synka z obnizonym napięciem - tragedii nie ma ale troszke obnizone jest.
    A który lekarz Ci tak naopowiadał że częste usg szkodzi???
    Ja uważam ze jeśli jest potrzeba to mus i tyle. Tu chodzi o skracającą się szyjkę. A nie patrzenie sobie na dzieciaczka ot tak sobie.
    Nie mylmy tego z prześwietleniem rentgenowskim! I nie popadajmy w paranoję. Wokół nas są fale i nie da się ich uniknąć. Dookoła nas otaczają nadajniki telewizyjne, radiowe, nadajniki sieci komórkowych, wi-fi z którego korzystamy w domu, komórki z których dzwonimy, mikrofalówki którymi czasem podgrzewamy posiłki. I jakoś mi się nie wydaje że Ty pisząc o szkodliwości częstszego USG w ciąży unikasz korzystania z tych rzeczy które napisałam.
    Tak samo jeśli chodzi o no-spę, i to obniżone napięcie mięśniowe to nie tylko te tabletki je powodują.
    W grupie ryzyka są dzieci kobietek które się lecza na układ krążenia, nerek bądź tarczycę. A także maluchy z niską waga urodzeniową, urodzone przedwcześnie i mające problemy przy samym porodzie. Takie obniżone napięcie mięśniowe jest dość częste u maluchów, ale nie zaburza ono rozwoju psychicznego i jesteśmy w stanie wyleczyć dzieciaczka odpowiednią rehabilitacją.
    Uważam że każda tu z nas nie łyka sobie żadnych tabletek jak groszków. Biorąc cokolwiek zawsze się bierze mniejsze zło pod uwagę ...

vayn, Astra lubią tę wiadomość

• Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny w kolejnym dniu! U mnie w mieście zimno, ale całkiem słonecznie. Za dwa dni mam USG połówkowe. Nie mogę się doczekać! Mam nadzieję, że wszystko będzie w jak najlepszym porządku.

Pytanie do Was - bierzecie Sorbifer Durules albo coś innego na problemy z anemią? Ja biorę to od sierpnia. Z zaparciami jest ciężko, ale walczę domowymi sposobami. Mam za to coraz częściej bóle żołądka :/ Niby to typowy skutek uboczny przyjmowania tego preparatu... Marzę o termoforze, no ale w ciąży nie można :( Może to jednak nie to żelazo? Na pewno o tym na wizycie pogadam z lekarzem. Czy Was też boli żołądek w ciąży?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna bardzo możliwe , że to od żelaza. Ja kiedys brałam w tabletkach i poźniej strasznie mnie bolał żołądek a jak odstawiłam to po pewnym czasie przeszło :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy wcześniej takich problemów nie miałam, więc właśnie dlatego to powiązałam z żelazem. Zapytam pojutrze lekarza na wszelki wypadek :)

Jakie witaminy bierzecie w ciąży? I czy coś poza nimi? Chciałam sobie dokupić magnez, tak dodatkowo, ale też nie chcę przesadzić

ex2bx1hp35w324su.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 20 tc :)
    Cały czas brzuch mi się spina :/ Ale już jutro wizyta i zobaczymy jakie dostanę zalecenia.

Moniaa zgadzam się w 100% z Tobą. Takie sprawy jak szyjka w razie potrzeby trzeba kontrolować częściej i nie sądzę, żeby to miało zaszkodzić ale raczej pomóc. To samo z nospą. Biorę od początku ciąży, nie codziennie ale często i gdyby nie to nie wiem czy dotrwałabym do tego etapu.

Joanna ja biorę Femibion Natal 2 Plus. Dodatkowo jeszcze omegamed pregna DHA, calperos (wapno), magnez. Łykałam jeszcze wit. D3 ale miałam po niej bóle głowy i odstawiłam.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:01

• Astra Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ja też biorę femibion ale już nie suplementuje dha bo tam jest. Nie ma też co przesadzać z witaminami. Osobiście uważam ze magnezu nigdy za dużo. Jak się nie wchłonie to się wysika i już a skurcze jednak łagodzi i w ciąży jest potrzebny. A co do wapna, to zalecił ci lekarz? Czy uczulilas się na coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 11:43

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wapno łykam z zalecenia lekarza bo odrzuciło mnie od wszelkich mlecznych przetworów. To samo z DHA - zalecenie lekarza 2 razy dziennie.

Edit: Ostatnio przez te skurcze brałam więcej magnezu i znów nawiedziły mnie biegunki więc trzeba wrócić do starej dawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 11:47

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Witam się dziewczyny w kolejnym dniu! U mnie w mieście zimno, ale całkiem słonecznie. Za dwa dni mam USG połówkowe. Nie mogę się doczekać! Mam nadzieję, że wszystko będzie w jak najlepszym porządku.

Pytanie do Was - bierzecie Sorbifer Durules albo coś innego na problemy z anemią? Ja biorę to od sierpnia. Z zaparciami jest ciężko, ale walczę domowymi sposobami. Mam za to coraz częściej bóle żołądka :/ Niby to typowy skutek uboczny przyjmowania tego preparatu... Marzę o termoforze, no ale w ciąży nie można :( Może to jednak nie to żelazo? Na pewno o tym na wizycie pogadam z lekarzem. Czy Was też boli żołądek w ciąży?
    Asia, w jaki sposób walczysz z zaparciami? Może jesz dużo błonnika??? Niestety od tego też żołądek potrafi boleć.. raz zrobiłam zupę jarzynową, było w niej ze 4 brukselki, które zjadłam, wiadomo, błonnik, plus inne warzywka z zupy of kors,no ale potem to jak bym kamień połknęła i pierwszy raz wzięłam NO-Spę. Później pojadłąm śliwek (no z 5-6 sztuk takich większych węgierek) i to samo było. A plus żelazo które działa zapierająco... Ja mam to samo....

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:

Brałam Sorbifer ale haftowałam po nim dalej niż widziałam, oczywiście były wszystkie skutki uboczne, bóle brzucha i zaparcia. Teraz mam Ferrum do żucia i jest ok, nie wymiotuje i brzuch już nie boli. Zaparcia mam tak czy inaczej, ale to raczej u mnie normalne.

‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ