X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka dopiero doczytałam, idziesz teraz do H? Będę trzymać kciuki, mam nadzieję, że do lutego wszystko się naprawi

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gazetce ladnie Te body wygladaja, ja pojde jutro wieczorem - daj znac jak kupisz rano jak he "pomacasz" :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrażenia po warsztatach "Bezpieczny Maluch" :
    Co do samych tematów było ok ale bez szału. Wykład o fotelikach i pierwsza pomoc Maluszkom i mamusiom naprawdę był super. Rzeczowo i z humorem. Nawet mężczyźni się uśmiali :) Natomiast wszelkie dodatkowe wykłady sponsorów były mało ciekawe i nędznie przekazane. Na dodatek zajęły czas tym ważniejszym zagadnieniom i warsztaty przedłużyły się o godzinę. Kręgosłup mi odpadał od siedzenia.

A jeśli chodzi o prezenty no to też jakoś się nie popisali. Dostaliśmy po smoczku (naprawdę najtańszy), pieluszce flanelowej, myjce i kilku próbkach z palmersa. Było trochę nagród losowanych na końcu ale oczywiście nie mam szczęścia więc się nie udało nam nic trafić. Ale fotelika nie było do wygrania. Jedynie jakieś kosmetyki, poduszki, kocyki itp.

Ogólnie było nieźle ale drugi raz bym nie poszła.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Bruśka dopiero doczytałam, idziesz teraz do H? Będę trzymać kciuki, mam nadzieję, że do lutego wszystko się naprawi
    Mari umówiona jestem do tej kobietki ale ona coś mi zła datę podała teraz jestem 20t3d a wizytę wyznaczyła na 28 więc to będzie 23t3d dziś spróbuję zadzwonić do H może mnie gdzieś wcisnie wcześniej.

marissith lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam mieć jutro połówkowe...
    moja poradnia zawsze wysyła smsa z przypomnieniem o wizycie... patrze a tam napisane 08.10... dzwonię żeby ujednolicić informacje i okazało się że babka się machnęła jak wpisywała mi datę na kartce... ale na szczęście istnieją te smsy...
    Także już dziś o 15:30 spotkanie z malutką :)

lula.91, Tusiaa, tulipanna lubią tę wiadomość

• Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith, a daleko wyjeżdżasz jeśli można wiedzieć? Ale fajnie, zazdroszczę urlopu :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Moniaa :) Ja miałam wczoraj połówkowe ( w 21t5d). Lekarz potwierdził,że będzie chłopiec (choć we wcześniejszym USG nie było można aż tak ewidentnie widać). Dzidziuś lekko starszy wg USG, waży już lekko ponad pół kilo :) Niesamowicie się ruszał, a na dźwięk bicia serduszka znowu poleciały mi łzy :) Wszystko ok z Maleństwem, rozwija się prawidłowo, łożysko ciut za nisko, ale nie ma niebezpieczeństwa :) POWODZENIA!!! :) Ja dzisiaj słabo spałam z tych emocji :)

Moniaa, madzia.rka lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Astra Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Astra....jakie piękne.... z czego to? wełna?akryl?
    Akryl, na wełnę mam uczulenie wiec nie dałabym rady nic zrobić :-)

Wg belly dziś zaczęłam 6 miesiąc :-o jakoś mi zaczęło szybko lecieć. Maluszek rośnie jak na drożdżach waży ok 410g. Oczywiście lekarz pytał gdzie mam brzuch... No ale co zrobić. Połówkowe za tydzień w piątek. Już się nie mogę doczekać :-D

madzia.rka, tulipanna lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka teraz się zastanawiam czy moje 19+5 to przypadkiem nie za wcześnie ...

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na połówkowe napewno za wcześnie, bo im później tym bardziej serduszko jest rozwinięte i lekarz może wykluczyć wszystkie wady.. Ja np dopiero idę w 23t, czyli na 23.10 mam wizytę bo tak lekarz sobie zażyczyl :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic dziś się okaże czy za wcześnie czy nie :)
    ale Doti to też dziwne że zalecenia są pomiędzy 18 a 22 tygodniem a Ty idziesz aż w 23...
    Zresztą chodzę do bardzo dobrego ośrodka który specjalizuje się w diagnostyce prenatalnej. I myślę że takiej gafy by nie strzelili przy umawianiu :)

Astra lubi tę wiadomość

• Astra Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ogólnie niby polowkowe robi się między 18 a 22tc choć część lekarzy woli później właśnie, żeby było wszystko dobrze widoczne już, ale dziewczyny miały tu chyba też w 19-20tc także myślę że wiedzą jak umawiają. Nie stresuj się niepotrzebnie :-)

Moniaa lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zmykam do labu siuśki zawieźć co ich wczoraj zapomniałam hehe obym z

• Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, a jak tam wagowo do tej pory? Ja +4 na razie

ex2bx1hp35w324su.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +4,5kg.. Ale to wina czekolady.. ;-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie za bardzo ze słodkim pozwalam :/

ex2bx1hp35w324su.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok 4 kg i pierwszy raz apka mówi że mam wagę w normie. Teraz ważę 62,8.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam już (słuszny! :P) zakaz kupowania ciuszków dla Jasia, więc wrzucę ostatnie zakupy lumpeksowe.
    Bluzeczka z Kubusiem i Tygryskiem H&M (4-6miesięcy), nowe rajstopki H&M (62-68cm), spodenki grubsze ocieplane C&A (na 68cm) - jeśli jeszcze na coś się skuszę, to tylko w większych rozmiarach już :)

http://zapodaj.net/images/acdfa3112d856.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 10:39

Bruśka, tysiaa93, tulipanna, Lexi150 lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie niecały kilogram na plusie :( ale teraz ciągle mam problemy żołądkowe i to pewnie dlatego. Mam nadzieję, że odbije się na Małym :(

We wtorek mam kontrolę i lekarz mi dopiero powie iedy mam się zapisać na połówkowe. Jak pytałam się na ostatniej wizycie to i tak mówił, że pomiędzy 22-26 tygodniem.

Wczoraj przed snem czytałam dziewczyny z października. Śniło mi się, że zbliża się termin a u nie ani widu ani słuchu rozpoczęcia akcji i zastanawiałam się czy wypić olejek rycynowy :D :D

• Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym już luty :)

lula.91, tulipanna lubią tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ