Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wrażenia po warsztatach "Bezpieczny Maluch" :
Co do samych tematów było ok ale bez szału. Wykład o fotelikach i pierwsza pomoc Maluszkom i mamusiom naprawdę był super. Rzeczowo i z humorem. Nawet mężczyźni się uśmialiNatomiast wszelkie dodatkowe wykłady sponsorów były mało ciekawe i nędznie przekazane. Na dodatek zajęły czas tym ważniejszym zagadnieniom i warsztaty przedłużyły się o godzinę. Kręgosłup mi odpadał od siedzenia.
A jeśli chodzi o prezenty no to też jakoś się nie popisali. Dostaliśmy po smoczku (naprawdę najtańszy), pieluszce flanelowej, myjce i kilku próbkach z palmersa. Było trochę nagród losowanych na końcu ale oczywiście nie mam szczęścia więc się nie udało nam nic trafić. Ale fotelika nie było do wygrania. Jedynie jakieś kosmetyki, poduszki, kocyki itp.
Ogólnie było nieźle ale drugi raz bym nie poszła. -
marissith wrote:Bruśka dopiero doczytałam, idziesz teraz do H? Będę trzymać kciuki, mam nadzieję, że do lutego wszystko się naprawi
marissith lubi tę wiadomość
-
A ja miałam mieć jutro połówkowe...
moja poradnia zawsze wysyła smsa z przypomnieniem o wizycie... patrze a tam napisane 08.10... dzwonię żeby ujednolicić informacje i okazało się że babka się machnęła jak wpisywała mi datę na kartce... ale na szczęście istnieją te smsy...
Także już dziś o 15:30 spotkanie z malutkąlula.91, Tusiaa, tulipanna lubią tę wiadomość
-
Super Moniaa
Ja miałam wczoraj połówkowe ( w 21t5d). Lekarz potwierdził,że będzie chłopiec (choć we wcześniejszym USG nie było można aż tak ewidentnie widać). Dzidziuś lekko starszy wg USG, waży już lekko ponad pół kilo
Niesamowicie się ruszał, a na dźwięk bicia serduszka znowu poleciały mi łzy
Wszystko ok z Maleństwem, rozwija się prawidłowo, łożysko ciut za nisko, ale nie ma niebezpieczeństwa
POWODZENIA!!!
Ja dzisiaj słabo spałam z tych emocji
Moniaa, madzia.rka lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
tulipanna wrote:Astra....jakie piękne.... z czego to? wełna?akryl?
Wg belly dziś zaczęłam 6 miesiąc :-o jakoś mi zaczęło szybko lecieć. Maluszek rośnie jak na drożdżach waży ok 410g. Oczywiście lekarz pytał gdzie mam brzuch... No ale co zrobić. Połówkowe za tydzień w piątek. Już się nie mogę doczekaćmadzia.rka, tulipanna lubią tę wiadomość
-
no nic dziś się okaże czy za wcześnie czy nie
ale Doti to też dziwne że zalecenia są pomiędzy 18 a 22 tygodniem a Ty idziesz aż w 23...
Zresztą chodzę do bardzo dobrego ośrodka który specjalizuje się w diagnostyce prenatalnej. I myślę że takiej gafy by nie strzelili przy umawianiuAstra lubi tę wiadomość
-
Monia, ogólnie niby polowkowe robi się między 18 a 22tc choć część lekarzy woli później właśnie, żeby było wszystko dobrze widoczne już, ale dziewczyny miały tu chyba też w 19-20tc także myślę że wiedzą jak umawiają. Nie stresuj się niepotrzebnie
Moniaa lubi tę wiadomość
-
Dostałam już (słuszny!
) zakaz kupowania ciuszków dla Jasia, więc wrzucę ostatnie zakupy lumpeksowe.
Bluzeczka z Kubusiem i Tygryskiem H&M (4-6miesięcy), nowe rajstopki H&M (62-68cm), spodenki grubsze ocieplane C&A (na 68cm) - jeśli jeszcze na coś się skuszę, to tylko w większych rozmiarach już
http://zapodaj.net/images/acdfa3112d856.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 10:39
Bruśka, tysiaa93, tulipanna, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa na razie niecały kilogram na plusie
ale teraz ciągle mam problemy żołądkowe i to pewnie dlatego. Mam nadzieję, że odbije się na Małym
We wtorek mam kontrolę i lekarz mi dopiero powie iedy mam się zapisać na połówkowe. Jak pytałam się na ostatniej wizycie to i tak mówił, że pomiędzy 22-26 tygodniem.
Wczoraj przed snem czytałam dziewczyny z października. Śniło mi się, że zbliża się termin a u nie ani widu ani słuchu rozpoczęcia akcji i zastanawiałam się czy wypić olejek rycynowy