X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to ostatnio bardzo szybko czas mi leci :) juz mi się tak nie dłuży w oczekiwaniu na kolejny tydzień :) tez tak macie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Mój nawet do brzuszka się nie przytula:( a najgorsze jest to , ze jemu bardzo zależało na tej ciąży:( wiem sama tego chciałam....
    Jak usłyszałam przed usg w 13 tyg ze on to pojedzie dopiero na połówkowe bo teraz to nic nie widać to mi cycki opadły:(
    Miewaliśmy już kryzysy ale z tego to nie wiem czy się dzwigniemy, jestem już zmeczona.

Wczoraj jak lezelismy w łóżku to Mały bardzo mocno harcował, wiec poprosiłam, żeby położył rękę to może poczuje. Powiedział mi, że jest zajęty (leżał obok z laptopem przeglądając neta).

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja +4. Brzuchol mam mega jak na ten czas hehehe ale pocieszam się że synus potrzebuje poprostu dużo miejsca. My dziś w końcu kupiliśmy pralko-suszarke. I polazilam trochę więc leżę brzuchem do góry hehehe. O 18,30 zobaczę syneczka ja dziś mam polowkowe badanie i ofczywiscie się stresuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 13:55

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska kobiety w ciąży nie powinne jesc ananasa.

Lula mi tez czas szybko leci dopiero co nie mogłam sie do zejść wizyty a to juz 3 dni po wizycie a kolejna za tydzien :)

Madziarka tez planowałam zakup pralko-suszarki ale niby sama suszarka jest lepsza i zdecyduje sie na sama suszarkę .

lula.91 lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy ktores pokupily już, albo macie doświadczenie z tymi calymi okryciami kąpielowymi?? czy one wycierają? bo jak się kupi nowy recznik to on z początku nie wchłania wody, a te okrycia?? myślicie ze lepsze to okrycie czy zainwestować w dobry recznik??

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nie można jesc ananasa??

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zdecydowanie lepsza ale my nie mamy innej możliwości bo nawet jedno na drugie nie przejdzie. Dlatego kupiliśmy dwa w jednym.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ananasem to tak jak z herbata z malin z tego co mi położna mówiła. Można jeść tylko bez przesady.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/dieta/produkty-absolutnie-zakazane-w-ciazy-zobacz-czego-nie-wolno-ci-jesc,203_4826.html

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Mój nawet do brzuszka się nie przytula:( a najgorsze jest to , ze jemu bardzo zależało na tej ciąży:( wiem sama tego chciałam....
    Jak usłyszałam przed usg w 13 tyg ze on to pojedzie dopiero na połówkowe bo teraz to nic nie widać to mi cycki opadły:(
    Miewaliśmy już kryzysy ale z tego to nie wiem czy się dzwigniemy, jestem już zmeczona.
    Wiesz przykro mi, że tak to odczuwasz :( Byłam trochę zła na mojego męża jak pojechał ze mną na usg połówkowe, bo zupełnie nic na ten temat nie mówił. Jak się go o coś zapytałam to mnie zbywał. Miałam poczucie, że go to nie obchodzi. A po kilku dniach jakby to przetrawił w sobie. Może Twój mąż też potrzebuje więcej czasu, kobiety potrzebują przytulania, głaskania, a faceci raczej wolą nie pokazywać, że ich to obchodzi, nie chcą pokazać jak to maleństwo jest dla nich ważne. Myślę, że oni to bardziej przeżywają w środku, ale na pewno Twój mąż kocha to maleństwo tak samo jak Ty, tylko może nie potrafi tego okazać. Może się czymś martwi a o tym nie mówi, może że ma za stary samochód, za duży brzuch, za mało zarabia, czy 100 innych powodów niekoniecznie prawdziwych i ważnych.

201602111680.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:

Mój wcale nie lepszy. Jak mu moja siostra powiedziała, że razem powinno sie chodzić na usg to on z tekstem że nie ma na to czasu, że trzeba zarabiać. Tylko pieniądze mu w głowie. Nic nie jest ważne. Potrafi mi powiedzieć , że siedzę, leżę w domu i nic nie robie bo jakby bycie w ciąży jest takie lekkie zwłaszcza jak jest strasznie niedobrze albo jak cos boli. Mój pierwszy raz był ze mna na połówkowym. Może mu sie coś rozjaśniło w tej głowie jak zobaczył że to będzie syn bo bardzo chciał syna. Ciekawe jakby zareagował jakby miała byc córeczka. Pewnie już w ogóle by miał w dupie wszystko.
    Miałam tak samo jak mu mówiłam , że mały kopie i żeby podszedł to wolał 3 kroki ode mnie siedziec przed lapem bo mu sie niechce podejsc. Te chłopy są dziwne. mam wrażenie , że myślą żeby zrobić najlepiej gromadkę dzieci i uciec do pracy i sie nie zajmowac nimi. Tylko żeby kobieta nie przesypiała nocy, wszystko naokoło robiła i tak dalej by były pewnie jakieś waty że nie ugotowane albo że zimne jedzenie albo cos innego. NIe mówie , że wszyscy no ale odnosze takie wrażenie. Mi jeszcze czasem potrafi powiedzieć, że za dużo bym chciała wiedzieć, że sie interesuje rzeczami/sprawami którymi nie powinnam. Może to głupie ale czasem odnosze takie wrażenie, że bez dziecka by było lepiej. Chodziłąbym sobie do pracy miała na swoje wydatki i nikt by mi nic nie mówił. Mąż na nic mi tam nie wylicza jak chce to wybieram kase albo przelewam na konto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:34

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    błagam was. Można jeść ananasa i można pić herbatę z malin... Za to nie można herbaty z LIŚCI malin do 32tygodnia ciązy a ananasa w pierwszym trymestrze nie należy jeść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:39

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro się czyta te historie o waszych facetach. My też mieliśmy gorsze dni ale się na szczęście poukladalo i nie mam na co narzekać. U was na pewno też tak będzie.

Herbatkę malinowa uwielbiam i piję codziennie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:43

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Mój wcale nie lepszy. Jak mu moja siostra powiedziała, że razem powinno sie chodzić na usg to on z tekstem że nie ma na to czasu, że trzeba zarabiać. Tylko pieniądze mu w głowie. Nic nie jest ważne. Potrafi mi powiedzieć , że siedzę, leżę w domu i nic nie robie bo jakby bycie w ciąży jest takie lekkie zwłaszcza jak jest strasznie niedobrze albo jak cos boli. Mój pierwszy raz był ze mna na połówkowym. Może mu sie coś rozjaśniło w tej głowie jak zobaczył że to będzie syn bo bardzo chciał syna. Ciekawe jakby zareagował jakby miała byc córeczka. Pewnie już w ogóle by miał w dupie wszystko.
    Miałam tak samo jak mu mówiłam , że mały kopie i żeby podszedł to wolał 3 kroki ode mnie siedziec przed lapem bo mu sie niechce podejsc. Te chłopy są dziwne. mam wrażenie , że myślą żeby zrobić najlepiej gromadkę dzieci i uciec do pracy i sie nie zajmowac nimi. Tylko żeby kobieta nie przesypiała nocy, wszystko naokoło robiła i tak dalej by były pewnie jakieś waty że nie ugotowane albo że zimne jedzenie albo cos innego. NIe mówie , że wszyscy no ale odnosze takie wrażenie. Mi jeszcze czasem potrafi powiedzieć, że za dużo bym chciała wiedzieć, że sie interesuje rzeczami/sprawami którymi nie powinnam. Może to głupie ale czasem odnosze takie wrażenie, że bez dziecka by było lepiej. Chodziłąbym sobie do pracy miała na swoje wydatki i nikt by mi nic nie mówił. Mąż na nic mi tam nie wylicza jak chce to wybieram kase albo przelewam na konto.
    Mój też nie chodził na USG siedział w poczekalni, ale to z powodu takiego że nie cieszyło go to że usg dopochwowo mam. Gdy teraz mam przez brzuch chodzi zawsze. Pierwszy raz miał iść na prenatalne, ale musiał w pracy zostać poszliśmy 2 tygodnie później poznać płeć dziecka już razem, to jak mu powiedziano że syn to się prawie popłakał a jak wyszliśmy od lekarza to zaczął skakać z radości :) Czasami go zmuszam do niektórych zachowań, np. wczoraj go poprosiłam żeby odłożył pada i pogłaskał albo pocałował brzuszek popatrzył na mnie ale pocałował, powiedziałam że też bym go chętnie całowała ale nie dosięgam :) i teraz już całuje brzuch gdy jest odsłonięty albo robi pierdziochy :)czasami go proszę o wsmarowanie balsamu w brzuch. Chociaz jak ostatnio były widoczne ruchy bardzo chciałam żeby zobaczył gdy już zobaczył to powiedział z pretensją że myślał że mu coś lepszego pokażę bo takie skakanie brzucha to nic takiego, on chce jakieś raczki widzieć. Przykro mi się zrobiło, ale inaczej sobie wyobrażał te ruchy, chociaż teraz sobie patrzy jak mały skacze :)

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie też na mojego chłopa nie mogę narzekać. Wkurzał mnie tylko tym, że nic nie mówił o tym USG, ale teraz czasem szaleje bardziej niż ja. Ma takie nowe hobby żeby śpiewać naszej córce, a Pavarotti z niego żaden :) każdy ma swoje lepsze i gorsze dni, ale uważam, że jakby źle nie było to warto walczyć o to żeby było dobrze. Życie to nie tylko dostawanie kwiatków, ale warto czekać na te lepsze dni. Szybko zapomina się wtedy o tych gorszych.
    Kurcze, ale moja kruszyna się dziś wierci. Nie przestaje chyba na dłużej niż pół godziny.

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani my nie jesteśmy idealne ani oni nie są :D My za to mamy prawo do humorków! ;D

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ze mna na pierwszym usg nie był bo był w pracy a pracuje w delegacji wiec nie miał jak i nie było sensu żeby jechał na samo usg i wracał tego samego dnia do pracy.
    Mój całuje brzuchol, pyta sie jak tam mały czy mocno kopie, jak sie czuje. Noo ale pytac sie też moge . Wole widziec jakieś wieksze czyny :)
    Mój wczoraj i dzisiaj jest mega aktywny , kopie, wierci sie cały czas :) mam wrażenie że w brzuchu cały czas mi cos pęka :D al jak przyłoże reke to takie dziwne uczucie jakby kulka pod reka chodziła albo wali po całosci brzucha nie wiadomo czym, że sie telepie i od srodka smiesznie to czu jakby salta wywijał i spadał hehe :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że jak już te dzieci wyjdą na świat, to będą spokojne :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    dziewczyny czy ktores pokupily już, albo macie doświadczenie z tymi calymi okryciami kąpielowymi?? czy one wycierają? bo jak się kupi nowy recznik to on z początku nie wchłania wody, a te okrycia?? myślicie ze lepsze to okrycie czy zainwestować w dobry recznik??
    trzeba wygotowac przed użyciem. Ja tak robię z każdym nowym ręcznikiem i zawsze wchłania wodę. No i musi być rzecz jasna 100% bawełna

szara myszka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Z tym ananasem to tak jak z herbata z malin z tego co mi położna mówiła. Można jeść tylko bez przesady.
    Ananas w czasie stara n powoduje lepsze ukrwienie macicy przez co podobno lepszą implantację. Staraczki wcinają po owulacji :) (skąd ja to znam) Ale jakiś badań że to działa nie ma

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ