X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż tez nie był ze mna na zadnym usg - najpierw nie bo dopochwowe i ciężko "by mu było patrzeć jak jakiś facet mi cos wkłada", potem miał isc na polowkowe ale było nagle i był w pracy:( ogolnie ja zawsze mam reczne badanie przez gina i faktycznie moglby się zle przy tym czuc i ja tez, ale to ze ze mna nie chodzi nie znaczy ze się nie zngazuje, bo glaska brzuszek, mowi, spiewa mu, wita się z nim i zegna, pomaga mi wybierac ubranka, oglada czasem ze mna jakies programy jak się dziecmi zajmować. Naprawde czuje ze jest w tym ze mna, choć na usg nie był de facto - ale to jeszcze o niczym nie swiadczy, jeżeli w reszcie widać zaangażowanie w 100 % :)

na pewno Waszym facetom tez mega zależy, ale sa rozne osobowości i każdy na swój sposób wszystko przezywa :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ananasa to mi wlasnie w cyklu z ananasem udało sie zajść w ciąże :) jadłam go po owulacji :) ale pozniej trzeba go odstawić.

Przykre to podejście Waszych chłopów :/ moj maz na kazdej wizycie jest ze mną ,bardzo jest zainteresowany jak lekarz wykonuje usg o zawsze ma 100 pytań do :) rozmawia do brzusZka ale w nocy boi sie przytulać ze mnie kopnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 15:41

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka kupiłaś te meble? Które w końcu? :D

Mój jest ze mną na każdym usg, od początku, za bardzo bałam się złych wiadomości i sama bym na pewno tego wszystkiego nie zniosła. Wolałam go mieć przy sobie w razie, gdybym usłyszała coś bardzo złego. Zresztą mój gin przyjmuje tylko wieczorami więc nie ma problemu. A jeśli ktoś pracuje i nie da rady być na wizytach, to przecież jest normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 15:43

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Mój mąż tez nie był ze mna na zadnym usg - najpierw nie bo dopochwowe i ciężko "by mu było patrzeć jak jakiś facet mi cos wkłada", potem miał isc na polowkowe ale było nagle i był w pracy:( ogolnie ja zawsze mam reczne badanie przez gina i faktycznie moglby się zle przy tym czuc i ja tez, ale to ze ze mna nie chodzi nie znaczy ze się nie zngazuje, bo glaska brzuszek, mowi, spiewa mu, wita się z nim i zegna, pomaga mi wybierac ubranka, oglada czasem ze mna jakies programy jak się dziecmi zajmować. Naprawde czuje ze jest w tym ze mna, choć na usg nie był de facto - ale to jeszcze o niczym nie swiadczy, jeżeli w reszcie widać zaangażowanie w 100 % :)

na pewno Waszym facetom tez mega zależy, ale sa rozne osobowości i każdy na swój sposób wszystko przezywa :)
    Ja mam zawsze ręczne, dopochwowe i przezbrzuszne. Ale lekarz woła dopiero Artura na przezbrzuszne gdy już mnie przebada po swojemu, ja idę ubrać dół a on idzie po tatusia żeby zobaczył przez 2-3min swoje dzieło.

lula.91 lubi tę wiadomość

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie następnym razem tez tak chcemy zrobić o ile będzie mogl wyjść wcześniej z pracy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 15:51

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jadłam ananasa w cyklu w którym sie udało, ale tak jak mówię ananas w ciąży nie jest zabroniony. Można odstawić w I trym ale też nie trzeba wystarczy wyciąć środek, albo kupić tego z puszki.

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam tez żeby przejść się z mezem na 3d/4d, jak się wpisze w YouTube 22weeks usg to już calkiem fajne te bobasy widać :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój chłop dzielnie chodzi na usg. nie był na tych dwóch pierwszych, ale potem od tego genetycznego w 11 t 2 d już zawsze był. A nie, czekajcie, raz go z wku...enia nie zabrałam, bo się poszarpaliśmy... no to mi wypisywał, że go pozbawiam zobaczenia córki etc etc.. no i na połówkowym też był, wyściskał mnie po, ostatnio też był. Badał mnie gin nawet i pytałam z ciekawości później czy nie było mu dziwnie, ale na moim chłopie to takie rzeczy nie robią wrażenia. Lekarz to lekarz i kropka.
    Ale też już w ciąży były momenty, że myślałam ze się wyniosę, mimo, że się staraliśmy o Małą 2 lata.
    I też mi przykro jak ja kupuję rzeczy dla dziecka a On nie...w sumie we wtorek się poczuł i kupił te dresiki w Lidlu co Wam pokazałam.. ale wszsytko resztę kupiłam sama za zarobione przez siebie pieniądze, nie dołożył mi nic, a non stop kupuje coś swojej pierwszej córce i to nie tanie rzeczy..I nie myśli że może by coś trzeba tej kasy odłożyć. Uważa, że jego matka zapłaci za łóżeczko, moi rodzice kupią wózek i starczy. A 10 strojów dla dziecka to w zupełności starczy i teraz to powinnam pomyśleć o pościeli i ręcznikach... też mi cycki opadają... Ale może na tych targachw sobote się wykaże finansowo... Zobaczymy...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png

Wysłany: 8 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia kupie te tutaj co mam w sklepie :) miałam jechać ostatnio ale maz wrócił pozniej z pracy i stwierdziliśmy ze pojedziemy na spokojnie w sobote,ja to mam czasem jakieś dziwne obawy żeby nie było ze na następnym usg powie lekarz ze chłopczyk a ja kupie mebelki z cekinami :) mówiłam mężowi ze moze lepiej jak kupimy je po wizycie która bedzie za tydz w czwartek,ale on mowi ze teraz pojedziemy :)

Szara myszka ja na usg 4d ide w Grudniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 15:59

Sofija <3
    201602294556.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, przykre co piszecie. Ja na szczęście mam cudownego męża. Zawsze razem jeździmy na wizty, nawet jak dopochwowo miałam badanie to też parzył na maluszka. Jak ponad dwa miesiące leżałam plackiem w domu to wszystko robił, sprzątał prał, gotował. Odkurzać dalej mi zabrania, a nie chcę wiedzieć co dziś powie jak zobaczy że umyłam prysznic :/ WC też on sprząta, bo nie chce żebym chemikaliów dotykała. Z kasą jest ciężko bo za to co wydaliśmy przez 3lata starań i teraz w trakcie ciąży na leki to moglibyśmy nowe auto kupić, ale teraz się o tym nie myśli. Pieniądze nie są najważniejsze i zawsze można je jakoś skominować. Najważniejsze, że w końcu nam się udało, że synek zdrowo rośnie i będziemy mieli swoją małą rodzinę. Tego chcieliśmy i nie ma dla nas nic ważniejszego.
    Mam nadzieję, że jak się maluszki urodzą to wszyscy panowie się ogarną, będą pomagać i doceniać was.

a co do wagi to u mnie +3,5kg, ale to w ciągu ostatniego miesiąca mi tak skoczyło, ale to nic. Wagą się będę martwić po porodzie a nie teraz :D

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Tez jadłam ananasa w cyklu w którym sie udało, ale tak jak mówię ananas w ciąży nie jest zabroniony. Można odstawić w I trym ale też nie trzeba wystarczy wyciąć środek, albo kupić tego z puszki.
    ja piłam herbatę ananasową z kolei... właśnie sobie to uświadomiłam..bo to była jedyna smaczna wśród wszsytkich wyna;lazków u mojego Chłopiny matki :PAnanas mandarynka albo ananas gruszka

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wagą jestem 6 kg do przodu...
    Aaaaaaa! dziewczyny! Polecam te body z Biedronki, fajne w dotyku, 100%bawełna, warto i są sliczne. 19,90 zł za dwie sztuki, ALE! przynajmniej u mnie były od rozmiaru 68. I takie wzięłam.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka dobra decyzja, te z cekinkami są cudne :)

Tulipanna poka, poka :)

tulipanna, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/6098298/893856/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6098298/970844/image.jpg

tysiaa93, Lexi150, lula.91 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko,te z cekinami sa tak piekne ze chyba bym je i dla chlopca wziela :-p

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo słodkie są te ciuszki :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide po te body wieczorem, może będą jakies 62 a jak nie to tez wezme 68 :)

f2wlj48apsehglf6.png

Wysłany: 8 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko boska jakie nudy w tej tv tez nic nie ma :/ idzie na łeb dostac :) czekam aż maz przyjedzie przywiezie mi składniki na sernik i bede robic sernik z ciastem kakowym :) a teraz z tych nudów chyba wyciągnę karuzele która zakupiłam na łóżeczko i zobaczę jak sie prezentuje :) :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6098352/970323/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6098352/937035/image.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:01

Lexi150, tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna ;D

a ma ktoras z was multicooker? wiem ze sa rozne, ja mam taki chyba podstawowy, da się piec ciasta bo piekłam ale temperatury się nie ustawia tylko czas pieczenia ;/ może ma ktoras jakies fajne przepisy co można w tym urządzeniu robic? bo lezy u nas i nie używam a z tych nudow mogłabym cos pokombinować :D

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż zawsze przy mnie na badaniach jest, no prawie. Ja się nigdy nie wstydziłam swojego ciała a jego nic nie odrzuca więc nie mamy z tym problemów. Ostatnio mnie nawet dogalał bo już nie dosięgałam do myszki :D A tak ogólnie to nie mogę na niego złego słowa powiedzieć. Widać, że się stara jak tylko może. Co nie oznacza, że czasem też mnie irytuje. :)

Dziś pojechaliśmy obejrzeć wózek i na bank stawiamy na pierwszy wybór. Tutek Grander Lift. Prowadzi się jednym palcem i jest śliczny. Sprawdziliśmy wszystko i to jest to czego chcemy. Tylko chyba jednak zamiast turkusowego będzie szary. I zdecydowaliśmy, że kupimy kołyskę.

No i tak jak obiecałam. Dziś przyszły zamówione leginsy i są naprawdę fajne, mogę polecić.
    http://allegro.pl/spodnie-leginsy-bryczesy-ciazowe-z-panelem-36-s-i5402114058.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:37

tulipanna lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ