Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    na samej górze wejdz w wiadomościi w zakładkę zaproszenia :)
    braaawo :) Bruśka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 20:05

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam póki co rozstepów nigdzie i obym nie miała :) codziennie po szybkim prysznicu w wannie smaruje sie oliwką bambino :D
    W sumie moja mama nie miała po zadnym z nas i w dodatku niczym sie nie smarowała :)

aaa może cyce niech mąż/chłopak/narzeczony/partner wytarmosi i będa zachartowane tak jakby małe dziecko sie dorwało heh :) aa tak na powaznie słyszałam że warto też jakoś wyciągać sutki jak któras ma mało wystające. A ja już sama nie wiem jakie mam bo jak mi zimno to w sumie wystają a jak ciepło to nie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 20:23

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    ja też nie mam póki co rozstepów nigdzie i obym nie miała :) codziennie po szybkim prysznicu w wannie smaruje sie oliwką bambino :D
    W sumie moja mama nie miała po zadnym z nas i w dodatku niczym sie nie smarowała :)

aaa może cyce niech mąż/chłopak/narzeczony/partner wytarmosi i będa zachartowane tak jakby małe dziecko sie dorwało heh :) aa tak na powaznie słyszałam że warto też jakoś wyciągać sutki jak któras ma mało wystające. A ja już sama nie wiem jakie mam bo jak mi zimno to w sumie wystają a jak ciepło to nie .
    Tusia, Zboczasku TY!!!! :)

Tusiaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam równe sutki z piersiami no chyba że jest chłodno, ale już się zabezpieczyłam nakładkami do karmienia bo mi polecili na takie sutki :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje bardzo Bruśka!!!! :):)

co do hartowania to w nowym numerze "m jak mama" (a dość sensownie tam pisza) nie powinno się hartować brodawek - ale nie przeczytałam jeszcze co maja na myśli - biore ta gazetke na krzywa cukrowa w przyszłym tygodniu to wtedy przeczytam :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Ja mam równe sutki z piersiami no chyba że jest chłodno, ale już się zabezpieczyłam nakładkami do karmienia bo mi polecili na takie sutki :)

o to ja mam pewnie takie jak Ty cycusie :) chociaz mi sie podobały takie inne jak niektóre moje kolezanki mają. No cóz nie było mi dane sobie wybrac :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych nakładek ja mam aventa bo były w zestawie z laktatorem ale dziewczyny piszą że podobno lepsze są canpola chyba bo mają różne rozmiary.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam w ciąży wielkie wystające sutki, mój mąż jak rano wstaje zawsze się na nie gapi, a najgorzej jest jak ktoś u nas nocuje, albo pojedziemy gdzieś i zostaniemy na noc. Teraz to chociaż jest zimno to mogę w bluzie albo szlafroku chodzić, a jak było ciepło to musiałam prosto z łóżka iść do łazienki żeby ubrać chociaż stanik i jeszcze odczekać, żeby nikogo po drodze nie spotkać :) :)
    a jaki laktator byście poleciły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 21:25

201602111680.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam suty wystające także cieszę sie bardzo :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    dziekuje bardzo Bruśka!!!! :):)

co do hartowania to w nowym numerze "m jak mama" (a dość sensownie tam pisza) nie powinno się hartować brodawek - ale nie przeczytałam jeszcze co maja na myśli - biore ta gazetke na krzywa cukrowa w przyszłym tygodniu to wtedy przeczytam :)
    Kiedys faktycznie zalecano takie czynnosci, ale pozniej dowiedziono ze wlasnie takie hartowanie zwieksza prawdopodobienstwa pekniec brodawek zamiast pomagac wiec szkodzi.

Fajna strona w temacie karmienia i przygotowania się: laktacja.pl. :)

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalcia tez ostatnio sie zastanawiałam nad laktatorem widziałem fajny z philipsa elektryczny i wpadł mi w oko musze poczytać o nim opinie .
    A czy każda z Was bedzie kupowac laktator??

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Co do tych nakładek ja mam aventa bo były w zestawie z laktatorem ale dziewczyny piszą że podobno lepsze są canpola chyba bo mają różne rozmiary.
    Ja na początek canapola kupiłam, koszt ok 15zł w Carrefour :) Kupiłam sobie komplecik do wózka:
    http://allegro.pl/komplet-do-wozka-minky-nowosc-kocyk-podusia-miko-i5161295976.html#
    Jeszcze nie wiem czy używać będę poduszeczki zobaczę jak bardzo płaska jest :) Ale Pani odpowiada bardzo sprawnie, kupiłam, zapłaciłam a 10min później miałam już numer nadania wszystko zajęło jakieś 20min łacznie z pytaniem które jej wysłałam osobno, o 21:27 napisałam do niej wiadomość :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Kiedys faktycznie zalecano takie czynnosci, ale pozniej dowiedziono ze wlasnie takie hartowanie zwieksza prawdopodobienstwa pekniec brodawek zamiast pomagac wiec szkodzi.

Fajna strona w temacie karmienia i przygotowania się: laktacja.pl. :)
    Ja mam zamiar tylko nawilżać sutki :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedni twierdzą że lepiej poczekać i sprawdzić czy będzie potrzebny inni już na wejściu w szpitalu pytają czy masz. Więc to różnie bywa w niektórych szpitalach mają na stanie ale nie wiem czy po kimś bym używała. A potem jak będzie potrzebny to chłopa ganiac to też tak średnio pójdzie kupi byle co. Ja kupiłam podgrzewacz do butelek i zestaw butelka z laktatorem aventa
    Pani powiedziała że nawet jak cos się uszkodzi to philips wymienia towar nie bawi się w zwroty naprawy itp. Ale co miała powiedzieć jak liczy się sprzedaż i są dwa razy droższe. Moja kuzynka miała cały zestaw butelek aventa i chwalila. Czy to się przyda zobaczymy najwyżej kasa w błoto pójdzie jak np mleka nie będzie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Natalcia tez ostatnio sie zastanawiałam nad laktatorem widziałem fajny z philipsa elektryczny i wpadł mi w oko musze poczytać o nim opinie .
    A czy każda z Was bedzie kupowac laktator??
    Ja dostałam od siostry po niej, ale jak będzie mi bardzo potrzebny to kupuję elektryczny medeli :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie nie wiem czy kupowac laktator, chyba nie bede. A jak bedzie trzeba to przez neta sie kupi I na drugi dzien bedzie

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Ja wlasnie nie wiem czy kupowac laktator, chyba nie bede. A jak bedzie trzeba to przez neta sie kupi I na drugi dzien bedzie
    Jak bedzie trzeba to do pierwszego lepszego sklepu pójdziesz i kupisz. Ostatnio fajna promocja Lovi była na Realu za 97zł :) w sumie ja mam zamiar odciągać trochę pokarmu żeby Artur mógł czasami pokarmić butelką :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka powiedziała, że można wypożyczyć laktator. Kupuje się tylko w aptece te części wymienne (pewnie chodzi o takie które maja kontakt ze skórą czy coś).

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak takie lejki się kupuje :) ale te 100zł to też nie jest dużo na laktator jak już jest potrzebny;)

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę mieć, bo mam w weekendy studia, więc będę musiała dziecku prowiant zostawić :) chyba że nie będę mieć pokarmu, ale nawet jakbym miała kupić po wyjściu ze szpitala to i tak wolałabym mieć w razie co wybrany, żeby później nie szukać.

201602111680.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ