X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    na samej górze wejdz w wiadomościi w zakładkę zaproszenia :)
    braaawo :) Bruśka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 20:05

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam póki co rozstepów nigdzie i obym nie miała :) codziennie po szybkim prysznicu w wannie smaruje sie oliwką bambino :D
    W sumie moja mama nie miała po zadnym z nas i w dodatku niczym sie nie smarowała :)

aaa może cyce niech mąż/chłopak/narzeczony/partner wytarmosi i będa zachartowane tak jakby małe dziecko sie dorwało heh :) aa tak na powaznie słyszałam że warto też jakoś wyciągać sutki jak któras ma mało wystające. A ja już sama nie wiem jakie mam bo jak mi zimno to w sumie wystają a jak ciepło to nie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 20:23

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    ja też nie mam póki co rozstepów nigdzie i obym nie miała :) codziennie po szybkim prysznicu w wannie smaruje sie oliwką bambino :D
    W sumie moja mama nie miała po zadnym z nas i w dodatku niczym sie nie smarowała :)

aaa może cyce niech mąż/chłopak/narzeczony/partner wytarmosi i będa zachartowane tak jakby małe dziecko sie dorwało heh :) aa tak na powaznie słyszałam że warto też jakoś wyciągać sutki jak któras ma mało wystające. A ja już sama nie wiem jakie mam bo jak mi zimno to w sumie wystają a jak ciepło to nie .
    Tusia, Zboczasku TY!!!! :)

Tusiaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam równe sutki z piersiami no chyba że jest chłodno, ale już się zabezpieczyłam nakładkami do karmienia bo mi polecili na takie sutki :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje bardzo Bruśka!!!! :):)

co do hartowania to w nowym numerze "m jak mama" (a dość sensownie tam pisza) nie powinno się hartować brodawek - ale nie przeczytałam jeszcze co maja na myśli - biore ta gazetke na krzywa cukrowa w przyszłym tygodniu to wtedy przeczytam :)

lula.91 lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Ja mam równe sutki z piersiami no chyba że jest chłodno, ale już się zabezpieczyłam nakładkami do karmienia bo mi polecili na takie sutki :)

o to ja mam pewnie takie jak Ty cycusie :) chociaz mi sie podobały takie inne jak niektóre moje kolezanki mają. No cóz nie było mi dane sobie wybrac :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych nakładek ja mam aventa bo były w zestawie z laktatorem ale dziewczyny piszą że podobno lepsze są canpola chyba bo mają różne rozmiary.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam w ciąży wielkie wystające sutki, mój mąż jak rano wstaje zawsze się na nie gapi, a najgorzej jest jak ktoś u nas nocuje, albo pojedziemy gdzieś i zostaniemy na noc. Teraz to chociaż jest zimno to mogę w bluzie albo szlafroku chodzić, a jak było ciepło to musiałam prosto z łóżka iść do łazienki żeby ubrać chociaż stanik i jeszcze odczekać, żeby nikogo po drodze nie spotkać :) :)
    a jaki laktator byście poleciły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 21:25

201602111680.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam suty wystające także cieszę sie bardzo :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    dziekuje bardzo Bruśka!!!! :):)

co do hartowania to w nowym numerze "m jak mama" (a dość sensownie tam pisza) nie powinno się hartować brodawek - ale nie przeczytałam jeszcze co maja na myśli - biore ta gazetke na krzywa cukrowa w przyszłym tygodniu to wtedy przeczytam :)
    Kiedys faktycznie zalecano takie czynnosci, ale pozniej dowiedziono ze wlasnie takie hartowanie zwieksza prawdopodobienstwa pekniec brodawek zamiast pomagac wiec szkodzi.

Fajna strona w temacie karmienia i przygotowania się: laktacja.pl. :)

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalcia tez ostatnio sie zastanawiałam nad laktatorem widziałem fajny z philipsa elektryczny i wpadł mi w oko musze poczytać o nim opinie .
    A czy każda z Was bedzie kupowac laktator??

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Co do tych nakładek ja mam aventa bo były w zestawie z laktatorem ale dziewczyny piszą że podobno lepsze są canpola chyba bo mają różne rozmiary.
    Ja na początek canapola kupiłam, koszt ok 15zł w Carrefour :) Kupiłam sobie komplecik do wózka:
    http://allegro.pl/komplet-do-wozka-minky-nowosc-kocyk-podusia-miko-i5161295976.html#
    Jeszcze nie wiem czy używać będę poduszeczki zobaczę jak bardzo płaska jest :) Ale Pani odpowiada bardzo sprawnie, kupiłam, zapłaciłam a 10min później miałam już numer nadania wszystko zajęło jakieś 20min łacznie z pytaniem które jej wysłałam osobno, o 21:27 napisałam do niej wiadomość :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Kiedys faktycznie zalecano takie czynnosci, ale pozniej dowiedziono ze wlasnie takie hartowanie zwieksza prawdopodobienstwa pekniec brodawek zamiast pomagac wiec szkodzi.

Fajna strona w temacie karmienia i przygotowania się: laktacja.pl. :)
    Ja mam zamiar tylko nawilżać sutki :)

lula.91 lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedni twierdzą że lepiej poczekać i sprawdzić czy będzie potrzebny inni już na wejściu w szpitalu pytają czy masz. Więc to różnie bywa w niektórych szpitalach mają na stanie ale nie wiem czy po kimś bym używała. A potem jak będzie potrzebny to chłopa ganiac to też tak średnio pójdzie kupi byle co. Ja kupiłam podgrzewacz do butelek i zestaw butelka z laktatorem aventa
    Pani powiedziała że nawet jak cos się uszkodzi to philips wymienia towar nie bawi się w zwroty naprawy itp. Ale co miała powiedzieć jak liczy się sprzedaż i są dwa razy droższe. Moja kuzynka miała cały zestaw butelek aventa i chwalila. Czy to się przyda zobaczymy najwyżej kasa w błoto pójdzie jak np mleka nie będzie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Natalcia tez ostatnio sie zastanawiałam nad laktatorem widziałem fajny z philipsa elektryczny i wpadł mi w oko musze poczytać o nim opinie .
    A czy każda z Was bedzie kupowac laktator??
    Ja dostałam od siostry po niej, ale jak będzie mi bardzo potrzebny to kupuję elektryczny medeli :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie nie wiem czy kupowac laktator, chyba nie bede. A jak bedzie trzeba to przez neta sie kupi I na drugi dzien bedzie

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Ja wlasnie nie wiem czy kupowac laktator, chyba nie bede. A jak bedzie trzeba to przez neta sie kupi I na drugi dzien bedzie
    Jak bedzie trzeba to do pierwszego lepszego sklepu pójdziesz i kupisz. Ostatnio fajna promocja Lovi była na Realu za 97zł :) w sumie ja mam zamiar odciągać trochę pokarmu żeby Artur mógł czasami pokarmić butelką :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka powiedziała, że można wypożyczyć laktator. Kupuje się tylko w aptece te części wymienne (pewnie chodzi o takie które maja kontakt ze skórą czy coś).

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak takie lejki się kupuje :) ale te 100zł to też nie jest dużo na laktator jak już jest potrzebny;)

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę mieć, bo mam w weekendy studia, więc będę musiała dziecku prowiant zostawić :) chyba że nie będę mieć pokarmu, ale nawet jakbym miała kupić po wyjściu ze szpitala to i tak wolałabym mieć w razie co wybrany, żeby później nie szukać.

201602111680.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ