Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też nie mam póki co rozstepów nigdzie i obym nie miała
codziennie po szybkim prysznicu w wannie smaruje sie oliwką bambino
W sumie moja mama nie miała po zadnym z nas i w dodatku niczym sie nie smarowała
aaa może cyce niech mąż/chłopak/narzeczony/partner wytarmosi i będa zachartowane tak jakby małe dziecko sie dorwało hehaa tak na powaznie słyszałam że warto też jakoś wyciągać sutki jak któras ma mało wystające. A ja już sama nie wiem jakie mam bo jak mi zimno to w sumie wystają a jak ciepło to nie .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 20:23
Kubuś
-
Tusiaa wrote:ja też nie mam póki co rozstepów nigdzie i obym nie miała
codziennie po szybkim prysznicu w wannie smaruje sie oliwką bambino
W sumie moja mama nie miała po zadnym z nas i w dodatku niczym sie nie smarowała
aaa może cyce niech mąż/chłopak/narzeczony/partner wytarmosi i będa zachartowane tak jakby małe dziecko sie dorwało hehaa tak na powaznie słyszałam że warto też jakoś wyciągać sutki jak któras ma mało wystające. A ja już sama nie wiem jakie mam bo jak mi zimno to w sumie wystają a jak ciepło to nie .
Tusiaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziekuje bardzo Bruśka!!!!
co do hartowania to w nowym numerze "m jak mama" (a dość sensownie tam pisza) nie powinno się hartować brodawek - ale nie przeczytałam jeszcze co maja na myśli - biore ta gazetke na krzywa cukrowa w przyszłym tygodniu to wtedy przeczytamlula.91 lubi tę wiadomość
-
Agnesia wrote:Ja mam równe sutki z piersiami no chyba że jest chłodno, ale już się zabezpieczyłam nakładkami do karmienia bo mi polecili na takie sutki
o to ja mam pewnie takie jak Ty cycusiechociaz mi sie podobały takie inne jak niektóre moje kolezanki mają. No cóz nie było mi dane sobie wybrac
Kubuś
-
a ja mam w ciąży wielkie wystające sutki, mój mąż jak rano wstaje zawsze się na nie gapi, a najgorzej jest jak ktoś u nas nocuje, albo pojedziemy gdzieś i zostaniemy na noc. Teraz to chociaż jest zimno to mogę w bluzie albo szlafroku chodzić, a jak było ciepło to musiałam prosto z łóżka iść do łazienki żeby ubrać chociaż stanik i jeszcze odczekać, żeby nikogo po drodze nie spotkać
a jaki laktator byście poleciły?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 21:25
-
nick nieaktualnyszara myszka wrote:dziekuje bardzo Bruśka!!!!
co do hartowania to w nowym numerze "m jak mama" (a dość sensownie tam pisza) nie powinno się hartować brodawek - ale nie przeczytałam jeszcze co maja na myśli - biore ta gazetke na krzywa cukrowa w przyszłym tygodniu to wtedy przeczytam
Fajna strona w temacie karmienia i przygotowania się: laktacja.pl. -
nick nieaktualnyBruśka wrote:Co do tych nakładek ja mam aventa bo były w zestawie z laktatorem ale dziewczyny piszą że podobno lepsze są canpola chyba bo mają różne rozmiary.
Kupiłam sobie komplecik do wózka:
http://allegro.pl/komplet-do-wozka-minky-nowosc-kocyk-podusia-miko-i5161295976.html#
Jeszcze nie wiem czy używać będę poduszeczki zobaczę jak bardzo płaska jestAle Pani odpowiada bardzo sprawnie, kupiłam, zapłaciłam a 10min później miałam już numer nadania wszystko zajęło jakieś 20min łacznie z pytaniem które jej wysłałam osobno, o 21:27 napisałam do niej wiadomość
-
nick nieaktualnylula.91 wrote:Kiedys faktycznie zalecano takie czynnosci, ale pozniej dowiedziono ze wlasnie takie hartowanie zwieksza prawdopodobienstwa pekniec brodawek zamiast pomagac wiec szkodzi.
Fajna strona w temacie karmienia i przygotowania się: laktacja.pl.
lula.91 lubi tę wiadomość
-
Jedni twierdzą że lepiej poczekać i sprawdzić czy będzie potrzebny inni już na wejściu w szpitalu pytają czy masz. Więc to różnie bywa w niektórych szpitalach mają na stanie ale nie wiem czy po kimś bym używała. A potem jak będzie potrzebny to chłopa ganiac to też tak średnio pójdzie kupi byle co. Ja kupiłam podgrzewacz do butelek i zestaw butelka z laktatorem aventa
Pani powiedziała że nawet jak cos się uszkodzi to philips wymienia towar nie bawi się w zwroty naprawy itp. Ale co miała powiedzieć jak liczy się sprzedaż i są dwa razy droższe. Moja kuzynka miała cały zestaw butelek aventa i chwalila. Czy to się przyda zobaczymy najwyżej kasa w błoto pójdzie jak np mleka nie będzie. -
nick nieaktualnyBiedroneczka29 wrote:Natalcia tez ostatnio sie zastanawiałam nad laktatorem widziałem fajny z philipsa elektryczny i wpadł mi w oko musze poczytać o nim opinie .
A czy każda z Was bedzie kupowac laktator?? -
nick nieaktualnyszara myszka wrote:Ja wlasnie nie wiem czy kupowac laktator, chyba nie bede. A jak bedzie trzeba to przez neta sie kupi I na drugi dzien bedzie
w sumie ja mam zamiar odciągać trochę pokarmu żeby Artur mógł czasami pokarmić butelką
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny