X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten philipsa widziałam za 150€ jak patrze na nęci to sa jakies za 399zl ale to chuba nie ten sam bo raczej az taka różnica w cenie by nie była,jak pojadę w sobote to dokładnie obczaje i sprawdzę co to za model.Ja chuba odczekam i sprawdzę czy potrzebny bedzie jak tak to wtedy maź pojedzie i kupi :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o laktator bede martwic sie jak bedzie trzrba. Na razie nie kupuje. A sutki tez mam plaskie. A Wam taak w ciazy dopiero zaczely sterczec? Czy wczesniej juz tak mialyscie?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dopiero w ciąży, wcześniej tylko trochę odstawały jak mi było zimno

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie ostatnio piersi bola tak jak na początku ciąży :( sa wrażliwe i straaaaasznie goroce ;/ nie wiem czy to nie przez to ze zaczelam brac ta luteinę, przy dupku tez mnie bolały ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia piękny komplet do wózeczka, chyba też się skuszę :-) tylko właśnie nie wiem jak z tą poduszką? na początku chyba nie bardzo? Chyba, że jest całkiem płaska. Na który kolor się zdecydowałaś?

A doradzicie coś w sprawie rożka? Wiadomo bawełna, ale może jeszcze jakieś wskazówki? :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby mint wzięłam. czytałam opinie na fb tej Pani i wszyscy polecają i piszą że są super. Jak mi dojdzie i rzeczywiście mnie zadowoli to zamówię biały komplecik do kołyski :) a co do podusi to zależy od człowieka jedni używają płaską inni klina a jeszcze kolejni nie używają. Podobno do roku jeżeli dziecko nie ulewa jest zbędna i gdy jest zbyt wysoka to coś z postawą kręci. Ile ludzi tyle opini :) będzie płaska będę używała bo ładnie wygląda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A różka ja nie kupuje. Będę koce jako otulacze używała :) Ale też ile ludzi tyle opini :) a na noc kupiłam w lumpku śpiworek bo dorwałam piękny za 10zł:)

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupuje rożki żeby mężowi było na początku trzymać łatwiej młodego. Jeden sztywny i jeden miękki do spania :-)
    Te otulacze nie podobają mi się. Jakoś tak dziwnie mi to wygląda :-) ale to tylko moje zdanie....

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    A ja kupuje rożki żeby mężowi było na początku trzymać łatwiej młodego. Jeden sztywny i jeden miękki do spania :-)
    Te otulacze nie podobają mi się. Jakoś tak dziwnie mi to wygląda :-) ale to tylko moje zdanie....
    Mój dzieci trzymać potrafi więc problemu z tym nie mam, ja też umiem to robić. Dla mnie otulacze to zwykła elastyczna pielucha, dlatego wolę kocyk dziecko nie wygląda jak w kokonie :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzialam w smyku te otulacze Motherhood..dla mnie to zwykla terta.. Zal wywalic 59zl na 2 szt

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator kupię dopiero jak będzie potrzebny. A rożki kupię ze dwa, nie dam mojemu bratu dziecka do trzymania bez rożka bo jeszcze upuści heh :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) wstałam na siku i już zasnąć nie mogę :( cwiczycie może mięśnie kegla? Daje to coś w ogóle. Słyszała któraś coś o tym ? :)

A co do rozkow to ja też będę miała dwa. Jeden w komplecie z lozeczkiem a drugi dostałam od koleżanki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 07:25

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że same ranne ptaszki :D Słyszeć słyszałam, podobno ćwiczenie tych mięśni ułatwia poród i zwiększa seksualne doznania :D Ale nie wiem ile w tym prawdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 07:27

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce rożek ale żeby nie był pstrokaty w hurtowni widziałam ładne minky rożki tylko kolory do kity ciemny stalowy szary, fiolet ciemny taki ciemny niebieski i ciemny brąz. Jak będzie krem lub żółty biorę od razu bo takie przyjemne dla oka i dotyku są.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba trzeba zacząć ćwiczyć żeby to sprawdzić :) ja już śniadanie w łóżku wcinam bo tak mi burczalo w brzuchu :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jem śniadanko, smacznego :D I pranie wstawiłam, będzie już z głowy :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa Dziękuję i wzajemnie :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a mnie ostatnio piersi bola tak jak na początku ciąży :( sa wrażliwe i straaaaasznie goroce ;/ nie wiem czy to nie przez to ze zaczelam brac ta luteinę, przy dupku tez mnie bolały ;/

ja brałam luteinę 17-21tci nie zauważyłam różnicy w piersiach

rozstępy mam tylko stare na piersiach i to z okresu dojrzewania bo mam wielki biust obecnie 70j w brytyjskiej rozmiarówce :P aż się boję co będzie dalej...
    za to zrobił mi się mega celulit na tyłku i udach z czym nigdy problemu nie miałam

o mięśniach kegla mówiła mi położna w lux medzie, żeby ćwiczyć i dostałam ulotkę o tym - ćwiczę ale nie regularnie.
    W skrócie na ulotce jest napisane, że ćwiczenia wpływają na:
    - łatwiejszy i mniej bolesny poród
    - zmniejszają ryzyko pęknięcia krocza
    - zapobiegają nietrzymaniu moczu po porodzie i w okresie okołomenopauzalnym
    - zmniejsza ryzyko wypadania pochwy, macicy, pęcherza
    - itp
    oraz że:
    - mięśnie powinny być napinane na 5s, i przez kolejne 5s rozluźnione;
    - czas napięcia zwiększamy stopniowo do 10s;
    - powtarzane powinny być od5 do 25 powtórzeń;
    - ćwiczenia najlepiej wykonywać regularnie w kilku seriach dziennie np 3;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 09:27

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny i ja w piątkowy poranek!
    Wstałam wcześnie, ogarnęłam już śniadanie i nawet obiad dla siebie i męża, więc pracowicie u mnie z rana :)

A te mięśnie Kegla to się ćwiczy tak jakby przez zaciskanie, jakby się siusiu chciało powstrzymać? Bo nie kumam za bardzo tego...

Co do laktatora, to ja zakupiłam elektryczny Aventu. A czy będziecie kupować podgrzewacz do butelek?

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można używać w ciąży kulek gejszy na mięśnie kegla?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 09:40

‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ