X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten philipsa widziałam za 150€ jak patrze na nęci to sa jakies za 399zl ale to chuba nie ten sam bo raczej az taka różnica w cenie by nie była,jak pojadę w sobote to dokładnie obczaje i sprawdzę co to za model.Ja chuba odczekam i sprawdzę czy potrzebny bedzie jak tak to wtedy maź pojedzie i kupi :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o laktator bede martwic sie jak bedzie trzrba. Na razie nie kupuje. A sutki tez mam plaskie. A Wam taak w ciazy dopiero zaczely sterczec? Czy wczesniej juz tak mialyscie?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dopiero w ciąży, wcześniej tylko trochę odstawały jak mi było zimno

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie ostatnio piersi bola tak jak na początku ciąży :( sa wrażliwe i straaaaasznie goroce ;/ nie wiem czy to nie przez to ze zaczelam brac ta luteinę, przy dupku tez mnie bolały ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia piękny komplet do wózeczka, chyba też się skuszę :-) tylko właśnie nie wiem jak z tą poduszką? na początku chyba nie bardzo? Chyba, że jest całkiem płaska. Na który kolor się zdecydowałaś?

A doradzicie coś w sprawie rożka? Wiadomo bawełna, ale może jeszcze jakieś wskazówki? :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby mint wzięłam. czytałam opinie na fb tej Pani i wszyscy polecają i piszą że są super. Jak mi dojdzie i rzeczywiście mnie zadowoli to zamówię biały komplecik do kołyski :) a co do podusi to zależy od człowieka jedni używają płaską inni klina a jeszcze kolejni nie używają. Podobno do roku jeżeli dziecko nie ulewa jest zbędna i gdy jest zbyt wysoka to coś z postawą kręci. Ile ludzi tyle opini :) będzie płaska będę używała bo ładnie wygląda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A różka ja nie kupuje. Będę koce jako otulacze używała :) Ale też ile ludzi tyle opini :) a na noc kupiłam w lumpku śpiworek bo dorwałam piękny za 10zł:)

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupuje rożki żeby mężowi było na początku trzymać łatwiej młodego. Jeden sztywny i jeden miękki do spania :-)
    Te otulacze nie podobają mi się. Jakoś tak dziwnie mi to wygląda :-) ale to tylko moje zdanie....

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    A ja kupuje rożki żeby mężowi było na początku trzymać łatwiej młodego. Jeden sztywny i jeden miękki do spania :-)
    Te otulacze nie podobają mi się. Jakoś tak dziwnie mi to wygląda :-) ale to tylko moje zdanie....
    Mój dzieci trzymać potrafi więc problemu z tym nie mam, ja też umiem to robić. Dla mnie otulacze to zwykła elastyczna pielucha, dlatego wolę kocyk dziecko nie wygląda jak w kokonie :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzialam w smyku te otulacze Motherhood..dla mnie to zwykla terta.. Zal wywalic 59zl na 2 szt

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator kupię dopiero jak będzie potrzebny. A rożki kupię ze dwa, nie dam mojemu bratu dziecka do trzymania bez rożka bo jeszcze upuści heh :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) wstałam na siku i już zasnąć nie mogę :( cwiczycie może mięśnie kegla? Daje to coś w ogóle. Słyszała któraś coś o tym ? :)

A co do rozkow to ja też będę miała dwa. Jeden w komplecie z lozeczkiem a drugi dostałam od koleżanki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 07:25

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że same ranne ptaszki :D Słyszeć słyszałam, podobno ćwiczenie tych mięśni ułatwia poród i zwiększa seksualne doznania :D Ale nie wiem ile w tym prawdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 07:27

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce rożek ale żeby nie był pstrokaty w hurtowni widziałam ładne minky rożki tylko kolory do kity ciemny stalowy szary, fiolet ciemny taki ciemny niebieski i ciemny brąz. Jak będzie krem lub żółty biorę od razu bo takie przyjemne dla oka i dotyku są.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba trzeba zacząć ćwiczyć żeby to sprawdzić :) ja już śniadanie w łóżku wcinam bo tak mi burczalo w brzuchu :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jem śniadanko, smacznego :D I pranie wstawiłam, będzie już z głowy :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa Dziękuję i wzajemnie :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a mnie ostatnio piersi bola tak jak na początku ciąży :( sa wrażliwe i straaaaasznie goroce ;/ nie wiem czy to nie przez to ze zaczelam brac ta luteinę, przy dupku tez mnie bolały ;/

ja brałam luteinę 17-21tci nie zauważyłam różnicy w piersiach

rozstępy mam tylko stare na piersiach i to z okresu dojrzewania bo mam wielki biust obecnie 70j w brytyjskiej rozmiarówce :P aż się boję co będzie dalej...
    za to zrobił mi się mega celulit na tyłku i udach z czym nigdy problemu nie miałam

o mięśniach kegla mówiła mi położna w lux medzie, żeby ćwiczyć i dostałam ulotkę o tym - ćwiczę ale nie regularnie.
    W skrócie na ulotce jest napisane, że ćwiczenia wpływają na:
    - łatwiejszy i mniej bolesny poród
    - zmniejszają ryzyko pęknięcia krocza
    - zapobiegają nietrzymaniu moczu po porodzie i w okresie okołomenopauzalnym
    - zmniejsza ryzyko wypadania pochwy, macicy, pęcherza
    - itp
    oraz że:
    - mięśnie powinny być napinane na 5s, i przez kolejne 5s rozluźnione;
    - czas napięcia zwiększamy stopniowo do 10s;
    - powtarzane powinny być od5 do 25 powtórzeń;
    - ćwiczenia najlepiej wykonywać regularnie w kilku seriach dziennie np 3;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 09:27

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny i ja w piątkowy poranek!
    Wstałam wcześnie, ogarnęłam już śniadanie i nawet obiad dla siebie i męża, więc pracowicie u mnie z rana :)

A te mięśnie Kegla to się ćwiczy tak jakby przez zaciskanie, jakby się siusiu chciało powstrzymać? Bo nie kumam za bardzo tego...

Co do laktatora, to ja zakupiłam elektryczny Aventu. A czy będziecie kupować podgrzewacz do butelek?

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można używać w ciąży kulek gejszy na mięśnie kegla?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 09:40

‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ