X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Doti powodzenia.

Mam głupie pytania :D
    Czy na samym początku dziecko w wózku jeździ w tym foteliku samochodowym czy w gondoli od razu?? i kolejne do kiedy dziecko jeździ w gondoli i przerzuca się na spacerówkę?

Zaczynam mieć mętlik z tymi wózkami i fotelikami, nawet nie wiedziałam, że trzeba isofix lub coś w tym rodzaju kupić. i teraz nie wiem czy kupować 3w1, czy 2w1 + fotelik. Do dziadków jednych i drugich mam ponad 300km i jak wszystko będzie ok planuję jechać na Wielkanoc, wakacje, BN itp, więc fotelik przydałby się dobry.

BTW czy przy kupnie wózków czeka się na nie np. 2 tygodnie czy są od ręki? Bo zakup planuję na styczeń, jak już któraś wspomniała dłuższa gwarancja.
    Kochana najpierw to musisz zobaczyc czy baze Isofix mozesz w aucie zamontowac bo do tego to auto musi miec specjalne wejscia w kanapie i za kanapą z tyłu.
    Takze bez szalenstw :) najpierw sprawdz:) starsze autka tego nie maja mowie od razu,chyba ze Wam w Aso przyspawaja bo mozna kupic te uchwyty isofixu

d84 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia mnie tez jakos ogarniają dziwne myśli, zasadniczo przez caly dzień mam dobry humor, mysle o tym wszystkim, czytam dużo, oglądam filmiki, buszuje po sieci - a na wieczor to wszystko jakos na mnie spada, ogarnia mnie strach żeby wszystko było dobrze, żeby był zdrowy...
    masakra - i tak prawie codziennie hustawka - przez dzień dobry humor a na noc prawie codziennie placz mezowi w ramionach :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    A ja podjęłam decyzje,ze kupimy fotelik rozkładany Cybex on sie rozkłada więcej od kiddu. Robi się z niego gondolkę dziecko moze w nim leżeć spokojnie a nie tylko 2 godziny :) ja musze miec rzeczy wygodna bezpieczna i taka co mi sie podoba :) juz taka jestem :) maz jak bedzie w pracy to wtedy biorę sobie fotelik montuje i idziemy na spacer :) oczywiscie jak juz bedzie cieplej bo z poczatku tylko i wyłącznie gondola :) ja zamowienie składam na wozek w poniedziałek bo do grudnia moze juz nie byc tego koloru co chce,a tak juz bedzie i bede spokojna a czy ja kase wydam w pon czy w grudniu to bez różnicy bo i tak ja wydam i tak :)
    Biedronko widzialas tego Cybexa? To nie jest tak ze dziecko w nim lezy i tez mowili ze to ze zmienia sie pozycje nie znaczy ze dzieko moze dluzej niz 2 godziny spedzac bo to footelik jednak i kregoslup nie jest prosty. Raczej chodzilo o to ze nie zawsze dzieciorkom wygodnie w standardowej pozycji co nie oznacza uzywanie tego jako gondoli na spacer

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Ale dziewczyny zazdroszczę Wam, ze możecie chodzić po sklepach :) ja uziemiona juz prawie 3 tyg i pewnie jeszcze to potrwa i właściwie oby trwało jak najdłużej do bezpiecznego terminu :) wyprawkę kupie przez internet najwyżej poza tym wszystko teraz tak dostępne, ze jakos sie tym nie przejmuje, ze nic nie mam ;) ogólnie dzis mam dobry humor nawet, ale mam takie jazdy jak sinusoida ... ja sie sama dziwie jak mąż ze mną wytrzymuje jak samej mi ciezko ze sobą :D
    Zosienka ciesz się że nie jesteś w szpitalu i ze z dzieckiem wszystko oki. Musi się wszystko ułożyć. Mi zostało jeszcze cztery dni do "bezpiecznego " tygodnia. Uwierz mi trzy tygodnie w wyrku to nie tragedia. A wyprawkę tak jak mówisz można kupić wszędzie. Ja mam tylko kilka ciuszków w razie w i becik. Bo jeśli się urodzi wczesniak to i tak o kant du... roszczas zakupy. Mi lekarz powiedział żebym do 02\01 wytrzymała heh łatwo mówić. Odliczam każdy dzień. Mój mąż niestety już chyba nie daje rady i teraz się rola odwróciła i choć czasem sama nie daje rady muszę być silna dla synka i mezusia. Ale nie mam pretensji do niego ze trochę die podlamal, przez ostatnie 20 tygodni nie dość że był gosposiem domowym pracuje po 10 godzin codziennie łącznie z sobotami to jeszcze musiał mnie trzymać w kupie bo różnie bylo. Kochana w normalnej ciąży takiej bez stresowej norma są humorki a co dopiero w takiej jak nasza gdzie strach o dziecko jest 100 razy większy.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Brusia,a widzialas Tako Moonlight? Rewelacyjne bujanie,mieciutko,plynnie:) no a te bez skretnych to rzeczywiscie w teren chwala,to czytalam ale spacerowki to porazka podobno :/
    Spacetowka może wygladu ładnego nie ma w nich ale też nie jest zła zwłaszcza w tym nowszym modelu. Nie jest wysoka przy czym ja mając 158 nie będę musiała dziecka wysoko podnosić. A tako oglądaliśmy ale w sklepie mówią że to dużo niższa półka choć cenowo to tak samo wygląda.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna na żywo nie widziałam ale siostra dziś była w sklepie obczaić :) na necie wyczytałam ze rozkłada sie go na płasko :Dzięki płaskiej pozycji - fotelik łatwo zmienia się w gondolę - poza samochodem.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro obczje te foteliki cybex tylko mi się zawsze wydawało że jako fotelik powinien mieć formę stala bez ruchomych elementów jak najbardziej zwarta ale najwidoczniej coś tam wymyślili że się sam nie złoży i rozlozy. Ciekawa jestem jak to działa.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków to faktycznie te na kółkach skrętnych nadają się raczej do miasta w którym są w miarę równe chodniki. Te że skretnymi kołami tragedia w zimie i to wiem z doświadczenia. Ale jeśli wziąść za przykład poprzednia zimę to jeśli urodziny w terminie to zimy już nie będzie. Spacerówki w tych z normalnymi kołami tragedia i to mnie odstrasza. Z drugiej strony koleżanki bardziej doświadczene w dzieciach mówiły że i tak mało korzystały z tych z kompletu bo parasolka jest bardziej praktyczna ale to wyjdzie tak naprawdę w praniu. Robiąc ranking wśród znajomych to jednak 80% zdecydowało się na te że zwykłymi kołami. Mnie natomiast urzekł Rico Brano lub Jedo Flyn a te że skretnymi i oto klops. Ale jakby co i jak wytrzymam chociaż do początku grudnia to pozwolę sobie na wycieczkę do hurtowni i zobaczymy czy mi się coś sprostuje.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3

Wysłany: 17 października 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska obczaj obczaj oceny ma dobre wiec jest bezpieczny :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Bruska obczaj obczaj oceny ma dobre wiec jest bezpieczny :)
    Biedronus,Ty to zobacz na zywo,bo mowie Ci to wcale nie jest płaskie po rozlozeniu. Nawet na stronie cybexa pisza "prawie" plaska pozycja..tez bylam tamkka napalina ale zrozumialam ze kregoslup moje dziecko ma jeden i gondola to gondola a fotelik na chwile a nie ze bede tym jezdzic bo sie rozklada to dziecko i caly dzien moze byc. Prosze,po prostu to zobacz zanim kupisz:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png

Wysłany: 18 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna dzięki za pomoc rady ale nie obawiaj sie ze mnie nie bedzie "matka wariatka" :) wozek bedzie na tyle boski ze jestem przekonana ze fotelik bedzie używany zapewne tylko do wypraw samochodem :) na poczatku w zyciu dziecka nie położę do tego fotelika i nie bede z nim spacerować poł dnia.Moge podejść do sklepu badz isc na krotki spacer.Nie po to kupuje taki wozek zeby dziecko w foteliku wozić :) spokojnie wszystko pod kontrola :)

tulipanna lubi tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc :-) ostatecznie utwierdzilam go w przekonaniu, ze powinien jechać, dziś miał się z tym jeszcze przespać i rano dzwonić zalatwiac albo nie. Zobaczymy co powie jak wstanie :-). Ja akurat nie zostalabym sama bo na ten czas przenioslabym sie do mamy, wtedy w ogole mialam blisko do pracy, nie potrzebowalabym nawet auta, a na szkole rodzenia zawsze mogę do pary zabrać siostrę ;-) zobaczymy co powie polozna do której się zapisuje, bo chciałabym chodzić na kurs dla par, bo dla samych mam jest osobno kurs, a jak wróci mój Narzeczony to chcielismy chodzic razem, zobaczymy :-)

A z tymi skretnymi kołami to ja do tej pory myslalam, ze to właśnie one są dobre na nierówna powierzchnię... widocznie jeszcze bardzo mało wiem :-) Tak jak to że istnieje isofix, musze nadrobic zaleglosci :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po usg. Pozdrowienia od Wojtka :-D ładnie współpracował, bardzo się ruszał i nawet zanotowaliśmy uśmiech ;-) termin ostatnio miałam wg usg już na 21 02 a teraz "wrócił " na 26.02. Lekarz mówił że wczoraj miał już 4 pacjentki z termiem dokładnie na 26. Będzie wesoło w szpitalach jak miejsc zabraknie Hehe.
    I nie potwierdziły się moje przeczucia, ani kalendarz chiński ani serduszkowanie przed ovu. Widziałam wszystkie męskie atrybuty. Waga 415 g. 4 D super sprawa!

Lexi150, Mila920, Biedroneczka29, madzia.rka, vayn lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie widzialyscie, ale dla tych mniej ogarnietych jak ja w tym temacie może się przyda - http://fotelik.info/pl/testy/ :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri witamy w gronie chłopaków :)

A co do wózków (w sensie skrętne koła czy nie) to trzeba najpierw zobaczyć wózek na żywo. Mój Tutek ma przednie skrętne ale są naprawdę duże więc myślę, że nie będzie z nimi problemu. W ogóle na żywo i na zdjęciach wygląda zupełnie inaczej i moim zdaniem na plus ale nie każde wózki tak mają. Liczy się też "wysokość" wózka. Prowadziliśmy go razem z Mężem żeby sprawdzić czy będzie wygodny dla nas obojga. Te wózki z klasycznymi kołami podobają mi się ale tylko gondolki. Poza tym są niestety ciężkie. A co do spacerówki to owszem dużo mam kupuje parasolki ale później. Moim zdaniem 6-miesięcze dziecko jeszcze nie jest na tyle stabilne, żeby je do parasolki wkładać a w gondolce też już nie bardzo będzie chciało jeździć. Prawda jest taka, że każda z Nas potrzebuje i oczekuje od wózka czego innego więc różnie będzie z wyborami :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi a jaki Tutek bo tez sie zastanawialam

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutek Grander Lift. Ale w sklepie mieli chyba akurat wszystkie modele z tej firmy i powiem, że wszystkie fajnie wyglądają.

tulipanna lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png

Wysłany: 18 października 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri super ze wszystko dobrze i zazdroszczę tego uśmieszku moja córcia się ukrywa jak tylko moze i na dole i na buźce :)

Kri lubi tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi a te tutki sa dość lekkie czy roznie to bywa? widziałam je w gazecie, ale jeszcze tego tematu nie rozgryzaliśmy :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że wózek był bez dziecka ale spokojnie udawało mi się podnieść gondolkę czy cały wózek, żeby wjechać na schodek. Ten mój waży 12 kg razem z gondolką i jest najlżejszy z tego typu wózków jaki znalazłam. Firma polska i wykonanie naprawdę fajne.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ