X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Mari i gdzie idziesz do szkoły?? Tam do humanusa? Dostałam numer od kolezanki do położnej z wojewódzkiego ale jeszcze tam nie dzwoniłam.
    Tak, do humanusa. A Ty już gdzieś się zapisałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie ryzykowała ani używanym fotelikiem kupiony od obcej osoby (niestety ale ludzie wszędzie czują zysk i bałabym się że to fotelik po wypadku albo stluczce a taki fotelik nadaje się na śmietnik), ani takim który nie ma 4*ADAC najwięcej wypadków jest blisko domu i to że mamy tylko kawałek raczej mnie by nie przekonało bo ja jeżdżę ostrożnie ale inni niekoniecznie. Podkreślam że to jest moje zdanie, użyłam na początku słów " Ja bym..." i przedstawiłam argumenty dlaczego ja bym tego nie zrobiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 12:11

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia ja właśnie o używanych też słyszałam, że lepiej kupić tańszy nowy niż "wypasiony" używany. No chyba, że kupuje się od znajomych i ma się pewność, że fotelik nie brał udziału w wypadku.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja korzystać będę z używanego ale znam doskonale jego pochodzenie. Moja siostra nawet ostro nie hamuje hehe Fotelik nie jest ani powypadkowy ani pokolizyjny.
    A nie oszukujmy się ważne jest aby dziecko ładnie siedziało zapięte w foteliku tyłem do kierunku jazdy wtedy jest bezpieczniej. Tak samo dobre spasowanie fotelika z kanapą bądz fotelem w aucie i doskonałe przypięcie jego. Gwarantuje większe bezpieczeństwo niż 5 gwiazdek w ADAC, VTI czy NTF.
    Moim zdaniem bezpieczeństwo jest ważne, ale też nie dajmy się zwariować komercji, reklamom i całej reszcie.
    Myślę że fotelik 0-9 czy 0-13 za tysiaka plus ewentualnie koszty bazy pod niego to czysta przesada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 12:45

Lexi150, tulipanna lubią tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Cześć dziewczynki po kilku dniach nieobecności. Mam nadzieję, że u każdej wszystko dobrze! :)

Wczoraj byłam na tej glukozie i nie było tragedii :P Najważniejsze, że mam to cholerstwo za sobą.

Apropo wózków to mi wczoraj wpadła w oko Marita Roan. Ciągle o tym wózku myślę, więc to chyba wybór ostateczny :D

Udanej soboty. Mimo, że jest pochmurno :P
    Tysia ja byłam zdecydowana na Marite od samego początku ale no właśnie w marcu wypuścili nowa edycję i jest modrl Emma i ma to wdzystko co marita plus rzeczy których w niej brakowało jak wentylacja budki, rączka na budce, chromowany stelaż bez dodatkowej opłaty, regulacje rączki większą i dwie budki jedna w spacerowce i jedna w gondoli bo tak trzrbabylo przepinac jefna no i foteliki maxi cosi są kompatybilne więc już się zdecydowaliśmy na tą emme.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelików trzrba jeszcze sprawdzić jego datę produkcji mimo że bezwypadkowy to nie powinien mieć więcej niż 5 lat.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Tak, do humanusa. A Ty już gdzieś się zapisałaś?

Mari jeszcze nie pójdę gdzieś pod koniec listopada. Może do tego humanusa pójdę jak będzie nabór. A jaki koszt jeśli można wiedzieć.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i leżę w szpitalu.. Kurcze sama się załatwiłam.. Wczoraj dźwigałam torbę z zakupami, potem pół dnia w kuchni i wieczór długi z znajomymi i dupa.. Od rana miałam bóle i lekkie skurcze.. I leżę na oddziale Ehh kurcze..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti trzymajcie się dzielnie! Wyciszą skurcze i wypuszczą :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti pełen relaks zero stresu teraz musisz wylezec. Trzymamy kciuki.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    ja korzystać będę z używanego ale znam doskonale jego pochodzenie. Moja siostra nawet ostro nie hamuje hehe Fotelik nie jest ani powypadkowy ani pokolizyjny.
    A nie oszukujmy się ważne jest aby dziecko ładnie siedziało zapięte w foteliku tyłem do kierunku jazdy wtedy jest bezpieczniej. Tak samo dobre spasowanie fotelika z kanapą bądz fotelem w aucie i doskonałe przypięcie jego. Gwarantuje większe bezpieczeństwo niż 5 gwiazdek w ADAC, VTI czy NTF.
    Moim zdaniem bezpieczeństwo jest ważne, ale też nie dajmy się zwariować komercji, reklamom i całej reszcie.
    Myślę że fotelik 0-9 czy 0-13 za tysiaka plus ewentualnie koszty bazy pod niego to czysta przesada.
    Ja jestem tego samego zdania. Dlatego jesli znajde cos sensownego to kupie uzywany bo wielce duzo z taki maluszkiem jezdzis nie bede. A foteliki Kiddy/Cybex na ktore na poczatki i ja sie napalilam to wytlumaczyl mi chlop ze dziecka nie bede przeciez tyle ciagac zeby mu zmieniac pozycje i ze to jest zbedny bajer bo dziecko i tak nie powinno dluzej niz 2 godziny w tym siedziec.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tysia ja byłam zdecydowana na Marite od samego początku ale no właśnie w marcu wypuścili nowa edycję i jest modrl Emma i ma to wdzystko co marita plus rzeczy których w niej brakowało jak wentylacja budki, rączka na budce, chromowany stelaż bez dodatkowej opłaty, regulacje rączki większą i dwie budki jedna w spacerowce i jedna w gondoli bo tak trzrbabylo przepinac jefna no i foteliki maxi cosi są kompatybilne więc już się zdecydowaliśmy na tą emme.
    Dzięki za opinię, rozejrzę się w takim razie też za tą Emmą :)

Doti trzymajcie się dzielnie.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    No i leżę w szpitalu.. Kurcze sama się załatwiłam.. Wczoraj dźwigałam torbę z zakupami, potem pół dnia w kuchni i wieczór długi z znajomymi i dupa.. Od rana miałam bóle i lekkie skurcze.. I leżę na oddziale Ehh kurcze..
    Doti to teraz spokoj i spokoj! Wypoczywaj

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    To prawda, dlatego napisałam że kupno od obcej osoby co do której nie mamy pewności co się działo :)

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo już teraz w łóżku jestem spokojniejsza chociaż nienawidzę szpitali i najchętniej bym w domku leżała sobie... No ale sama sobie jestem winna bo za dużo zrobiłam i się przeforsowalam..
    Także dziewczyny nic nie kombinujcie!!!

Do tego powiem wam że tak spanikowalam że szok... Jak by to był poród to sobie nie wyobrażam...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Dzięki za opinię, rozejrzę się w takim razie też za tą Emmą :)

Doti trzymajcie się dzielnie.
    Dziewczyny a Wy macie swiadomosc ze te wozki nie maja skretnych kol,maja zle opinie jesli chodzi o miasto i podobno fatalne spacerowki? Bo gondole to chwala bardzo. Mnie tak zachwycil na paskach wozek i tez bez tych skretnych kol.. Bartatina firmy Jedo.. No ale jak opinie poczytalam..no to nie jednak nie,ja po lesie jezdzic nie beda a ludzie chwala w warunkach terenowych a gania za brak skretnych kol.
    Mam nadzieje ze dobrze ptzemyslalyscie:) no chyba ze Was stac na wymiane i niekorzystanie ze spacerowki pozniej.
    No i mam nadzieje ze te onternetowe opinie sa przesadzone-tego zyczę:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Trzymajcie się :-) Będzie dobrze wycisza skurcze a wy musicie duuuuzo wypoczywać.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Dziewczyny a Wy macie swiadomosc ze te wozki nie maja skretnych kol,maja zle opinie jesli chodzi o miasto i podobno fatalne spacerowki? Bo gondole to chwala bardzo. Mnie tak zachwycil na paskach wozek i tez bez tych skretnych kol.. Bartatina firmy Jedo.. No ale jak opinie poczytalam..no to nie jednak nie,ja po lesie jezdzic nie beda a ludzie chwala w warunkach terenowych a gania za brak skretnych kol.
    Mam nadzieje ze dobrze ptzemyslalyscie:) no chyba ze Was stac na wymiane i niekorzystanie ze spacerowki pozniej.
    Wczoraj miałam pierwsze podejście do oglądania wózków, Maritą jeździło mi się dobrze ale jeszcze sporo czasu na decyzję ;) Jakoś w grudniu pojedziemy du hurtowni i tam będę wybierać i przebierać. Ale jak na razie Marita mnie urzekła :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:

Właśnie dlatego wybrałam ten wózek bo nie znoszę skrętnych kółek. Jest to dla mnie nieporeczne tylko dobrze się okreca ten wózek ale komfortu dla dziecka żadnego nie ma bo wózki na skretntch kołach mają sztywne stelaże i nie da rady dziecka uspokoić w tym wózku mówię o bujaniu. Jak to mówią są to wózki straszaki bo jak dzieckiem rzucasz przestaje płakać że strachu. Masz tylko dwa ślady do prowadzenia więc piach korzenie przebrniesz bez problemu w skretnych masz 4 ślady. Nawet blokując skretnosc kół po czasie się wyrabia bo oprawy są plastikowe. Są to wózki nadające się do galeri aby się przeciskac między wieszakami a tam z dzieckiem się wybierać nie będę. To nie problem dla mnie na zasadzie dźwigni się obrócić. Tak lekko się prowadzą że babka ostatnio na środek trawnika wjechała bo wózek jej sciagalo wózek na pochylym chodniku a miała któreś tako.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:26

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti powodzenia.

Mam głupie pytania :D
    Czy na samym początku dziecko w wózku jeździ w tym foteliku samochodowym czy w gondoli od razu?? i kolejne do kiedy dziecko jeździ w gondoli i przerzuca się na spacerówkę?

Zaczynam mieć mętlik z tymi wózkami i fotelikami, nawet nie wiedziałam, że trzeba isofix lub coś w tym rodzaju kupić. i teraz nie wiem czy kupować 3w1, czy 2w1 + fotelik. Do dziadków jednych i drugich mam ponad 300km i jak wszystko będzie ok planuję jechać na Wielkanoc, wakacje, BN itp, więc fotelik przydałby się dobry.

BTW czy przy kupnie wózków czeka się na nie np. 2 tygodnie czy są od ręki? Bo zakup planuję na styczeń, jak już któraś wspomniała dłuższa gwarancja.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ