Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Iriss wrote:Ja się przerzuciłam teraz na sam Folic + MagnezB6 wg zaleceń lekarza , a wcześniej witaminy brałam przed samym snem, żeby ich nie zwymiotowaćCóreczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
kkkaaarrr nawet jak nie będzie serduszka, to pewnie uspokoi Cię wizyta tak czy inaczej . Ja szłam właśnie z takim zamiarem w 28dpo, a tu taka niespodzianka , ale ja miałam bardzo wysoką betę, więc miałam się nie chwalić hehe
Kurde mam od wczoraj ochotę na sok taki kupny multiwitamina, i gdzie ja teraz bezpieczny sok kupię, chyba smakiem się obejdę jak ze wszystkim (soków kupnych tez 3 lata nie piłam) ehhh wiem, że bobofruty są bezpieczne, ale nie ma pewnie takiego smaku jak ja chcę ;P -
PeggyOlsen wrote:Dziewczyny, ma któraś z Was własną działalność gospodarczą? Może macie namiar na dobrą księgową, która pomogłaby mi ogarnąć urlop macierzyński jak najwyższy? Może być mailowo, więc niekoniecznie z Warszawy.
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/ciaza-a-wlasna-dzialalnosc-gospodarcza,2253.html
Trzymam za Was cały czas kciuki! Lutówka 2015Monkey lubi tę wiadomość
-
iriss, posiłek w ciąży jest jak przeszczep.... albo się przyjmie albo nie
U mnie wieczorem znowu były plamienia, wczoraj na cały dzień przeszło a wieczorem znowu poleciało ostro...
Co raz bardziej się boję, że to chyba nie jest to niegroźne plamienie... -
zosiaaa wrote:Tomania uwielbiam mozarellę z pomidorami
Zapomniałam napisać, że startuję z wagą 50 kg w poprzedniej ciąży zaczęłam od wagi 47 kg i przytyłam 12 kg, ciekawe ile teraz przytyję
o to podobnie jak ja
z Julia przed ciaza wazylam 47kg przytylam 12kg, a teraz waze 51kg
tez jestem ciekawa ile przytyje? mam nadzieje ze podobnieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 10:15
zosiaaa lubi tę wiadomość
-
PeggyOlsen wrote:tomania i ja witam w ostatnim dniu 5 tygodnia ! Jak tam się masz?
Dziewczyny, widzę, że męczy nas to samo. Cycki mi zaraz wybuchną, masakra... Do tego nie mogę spać i kłuje mnie coś z prawej strony cały czas - od razu mam myśli, że to może ciąża pozamaciczna Poszłam dzisiaj na ostatnią betę, wynik koło 19.
Zmęczona jestem i też nic mi się nie chce Tylko z apetytem wszystko ok. I witam w klubie 50kg - no prawie, startuję z 51
to startujemy z ta sama waga 51kg -
a tak wogole to po ciazy z Julcią do swojej wagi 47kg wrocilam w 3miesiace,
niestety po kolejnych 4 miesiacach moja waga zatrzymala sie na 41kg (164cm) nigdy tak malo nie wazylam,
i tak niestety bylo przez 2lata -
nick nieaktualnyWróciliśmy od lekarza w rodzinnym składzie ! Od razu miałam wykonane USG, na którym profesor pokazał nam Naszą Małą Fasolkę Wytłumaczył co jest płodem, łożyskiem i ciałkiem żółtym. Obejrzeliśmy go z każdej strony, zmierzyliśmy i na chwilę obecną jego wzrost to 8 mm, aparat wyliczył to na 6t2d! Czyli nieco więcej niż licząc od ostatniej miesiączki (5 maj). Usłyszeliśmy też bicie serduszka - miód wylany na moje serce
Lekarz założył mi również kartę ciąży i zlecił wykonanie badań: odczyn Coombsa, glukoza, Hl, UR, HIV, toksoplazmoza, gG, gM, mocz, morfologia
Następna wizyta za 4 tygodnie (5 lipca), mam dbać o siebie i przyjmować kwas foliowy, powiedział że Prenatal jest ok, biorę dalej. Było krótko i treściwie. Badanie i wizyta rozwiała moje obawy, wszystko jest ok i tego mam się trzymać
Oto moja fasolka - całe 8 mm szczęścia
zosiaaa, Sylka, Natalii00, wiola0912 lubią tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Myszeczka, gratuluję serdecznie!
Iriss, brudzenie to to było tydzień temu, teraz jest tego więcej... brzuch nie boli... -
nick nieaktualnyIriss wrote:myszeczka, gratuluję . Cudownie . Mój fasolek też starszy wg usg o 5dni , a ten odczyn Coombsa kazał zrobić, macie inne grupy krwi? Tak sobie podczytałam na szybko że to konflikt serologiczny?
Tak mamy inne grupy krwi ale miałam też tak w pierwszej ciąży i wszystko było okWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 10:28
-
Iriss wrote:Hmmm czytałam kiedyś, że to mogą pękać naczynka w szyjce, bo teraz to wiadomo jest bardzo wrażliwa, a tym bardziej że aplikujesz luteinę dowcipną. Na szczęście jutro wizyta, trzymam kciuki z całych sił, aby było dobrze
Chciałabym jutro zobaczyć serduszko to bym sie uspokoiła, i znaleźć przyczynę plamien... -
myszeczka gratulacje Kawał groszka juz w sobie nosisz
My tez mamy konflikt
Pianistko póki brzuch nie boli to się nie martw. Brudzenia w 6 tygodniu są bardzo czeste.
Będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 10:30
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
nieśmiało przyłączam się do lutówek, mam na imię Ada,termin na 14 lutego,to moja 1 ciąża i póki co poza betą i testami nie mam żadnych objawów albo nie potrafię ich rozpoznać.Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie:)zosiaaa, Sylka, wiola0912, mf lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIriss wrote:Czytałam, że ten test na hiv to i w III trymestrze trzeba ponownie wykonać.
Masz skierowanie, czy też z własnej kieszeni?
Chodzę do prywatnego lekarza, na szczęście jest bardzo fajny i daję na wszystkie badania skierowania żebym nie musiała za wszystko płacićtomania2806 lubi tę wiadomość