Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tey robia na NFZ i musiałam kupić glukozę. Zreszta niewielki wydatek bo jakby miała kosztować 50 zł to bym nie byłą zadowolona.
Vayn a mi właśnie jakoś tak średnio leci. Nawet bym powiedziała, że się dłuzy ale znając zycie na porodówce powiem ale mi to szybko zleciało heheKubuś
-
Vayn też odliczam do studniówki z tym że troszkę więcej i też mi jakoś super szybko nie mija czas. Już bym chciała byc 32-34 tyg. mam dziewczyny które są z Krakowa zapiszcie się na warsztaty będą niedługo www.mama-wie.pl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 10:37
-
nick nieaktualny
-
vayn wrote:Mnie to powoli zaczyna przerażać
Z jednej strony nie mogę się doczekać małej przy sobie, ale z drugiej obawa czy sobie dam radęChyba i u mnie hormony zaczynają działać, bo jakieś zwątpienie mnie coraz częściej dopada
Vayn nie tylko Ciebie oststnio się zastanawiałam jak dam sobie radę wstać tyle razy do tego malucha bo sen mam jak kamień i śpię zwykle ok 8 h aby funkcjonować. Jak będziemy myć tego malucha czy będę miała mleko itp. Więc chyba też ta lampka się gdzieś zapala. -
Dziewczyny, które miały już badanie glukozy po 1/2h, ile czeka sie na wynik, jest tego samego/nastepnego dnia? Optymalnie jakby ktoras z was robila w Medicover i miala info wlasnie stamtad
Mam lekarza w srode za tydzien i chce isc na badanie w poniedzialek, mam nadzieje, ze wyniki do tego czasu juz beda.
-
Bruśka wrote:To głupio że zrobili jednego dnia.
no beznadziejnie ;/ bezpieczny maluch był tez w godzinach wieczornych ale na rano się zapisaliśmy no bo tez nie wiedziałam ze będą te drugie. Ale na dwóch w jeden dzień to bym nie wysiedziała, musze często sobie zmieniac pozycje z tym kręgosłupem
ale dziś już znacznie lepiej! od wczoraj wieczora puscilo i nie boli, zaraz gimnastyka i oby jak najdłużej dziś wytrzymać znowu bez bolu -
Szara myszka przechodzilam to pomiglo mi spanie z kołdra między nogami lub brzuchem tak żeby jedna noga była pod kątem prostym zgieta przy prostym kregoslupie jak bardzo bolało to ziołowa maść rozgrzrwajaca i leżenie. Więc co przechodzisz ja nawet na toalecie usiąść nie mogłam. Ciepło się ubierz. Wygrzej to.
-
a jakiej masci uzywalas Brusia? na razie nie jest zle, chciałabym jakos wzmocnić ten kregoslup do porodu, bo boje się czy takie bole mnie totalnie nie poloza i nie okaze się ze będzie trzeba cesarkę a tego bym nie chciała
dziś starałam się nie spac w ogole na plecach tylko wlasnie z jednego boku na drugi i nogi lekko zgięte i wlanie koldra miedzy nimi, może już temu dziś mi trochę lepiej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa miałam cytrynę przy pierwszym obciążeniu, ale się rozwyłam nad tym kubkiem że nie dam rady
"Proszę pić nie cudować, to nie restauracja" Podobne do "rany przyłóż" można spotkać w moim miejskim szpitalu, mam nadzieję tu nie trafic.
Przy drugim obciążeniu zabrałam małża ze sobą.... ojojojjo prawie mi w dupe wlazły, a jemu kawę zrobiły bo taki dobry, troskliwy kochający mąż z żoną biedak siedzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:38
-
ja mam zrobić tą glukozę po 24 tyg. a wczoraj w labie mi powiedzieli jak robiłam tsh że mogę przynieść pół cytryny one mi to wcisną do tego kubka z glukozą, ale wysiedzieć trzeba
Mam taki plan, że pójdę w sobotę i zabiorę męża to nie będę się tak nudzić
-
szara myszka wrote:a jakiej masci uzywalas Brusia? na razie nie jest zle, chciałabym jakos wzmocnić ten kregoslup do porodu, bo boje się czy takie bole mnie totalnie nie poloza i nie okaze się ze będzie trzeba cesarkę a tego bym nie chciała
dziś starałam się nie spac w ogole na plecach tylko wlasnie z jednego boku na drugi i nogi lekko zgięte i wlanie koldra miedzy nimi, może już temu dziś mi trochę lepiej
Rub arom niby na przeziębienie ale rozgrzewa i jest tylko z ziół.szara myszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvayn wrote:Mari z dobrą książką albo gazetą
Jak lubisz słodkie to nie będzie źle, mi to osobiście smakowało. Najgorsze to siedzenie tam na tyłku, a mi to kość ogonowa nieźle daje się we znaki...
najgorzej, że mnie strasznie mdli rano, a najpierw sprawdzają glukozę na czczo a dopiero po 40 min dają do picia. No będzie ciężko na pewno. Czytałam, że można pić wodę niegazowaną w ciągu tych 3h.