WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tey robia na NFZ i musiałam kupić glukozę. Zreszta niewielki wydatek bo jakby miała kosztować 50 zł to bym nie byłą zadowolona.

Vayn a mi właśnie jakoś tak średnio leci. Nawet bym powiedziała, że się dłuzy ale znając zycie na porodówce powiem ale mi to szybko zleciało hehe :D :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn też odliczam do studniówki z tym że troszkę więcej i też mi jakoś super szybko nie mija czas. Już bym chciała byc 32-34 tyg. mam dziewczyny które są z Krakowa zapiszcie się na warsztaty będą niedługo www.mama-wie.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 10:37

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo super te warsztaty! ale już na bezpiecznego malucha się zapisaliśmy a godzina ta sama :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to powoli zaczyna przerażać :P

Z jednej strony nie mogę się doczekać małej przy sobie, ale z drugiej obawa czy sobie dam radę :/ Chyba i u mnie hormony zaczynają działać, bo jakieś zwątpienie mnie coraz częściej dopada

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Mnie to powoli zaczyna przerażać :P

Z jednej strony nie mogę się doczekać małej przy sobie, ale z drugiej obawa czy sobie dam radę :/ Chyba i u mnie hormony zaczynają działać, bo jakieś zwątpienie mnie coraz częściej dopada

Vayn nie tylko Ciebie oststnio się zastanawiałam jak dam sobie radę wstać tyle razy do tego malucha bo sen mam jak kamień i śpię zwykle ok 8 h aby funkcjonować. Jak będziemy myć tego malucha czy będę miała mleko itp. Więc chyba też ta lampka się gdzieś zapala.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Ooo super te warsztaty! ale już na bezpiecznego malucha się zapisaliśmy a godzina ta sama :)
    To głupio że zrobili jednego dnia.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały już badanie glukozy po 1/2h, ile czeka sie na wynik, jest tego samego/nastepnego dnia? Optymalnie jakby ktoras z was robila w Medicover i miala info wlasnie stamtad :) Mam lekarza w srode za tydzien i chce isc na badanie w poniedzialek, mam nadzieje, ze wyniki do tego czasu juz beda.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    To głupio że zrobili jednego dnia.

no beznadziejnie ;/ bezpieczny maluch był tez w godzinach wieczornych ale na rano się zapisaliśmy no bo tez nie wiedziałam ze będą te drugie. Ale na dwóch w jeden dzień to bym nie wysiedziała, musze często sobie zmieniac pozycje z tym kręgosłupem :(
    ale dziś już znacznie lepiej! od wczoraj wieczora puscilo i nie boli, zaraz gimnastyka i oby jak najdłużej dziś wytrzymać znowu bez bolu :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka przechodzilam to pomiglo mi spanie z kołdra między nogami lub brzuchem tak żeby jedna noga była pod kątem prostym zgieta przy prostym kregoslupie jak bardzo bolało to ziołowa maść rozgrzrwajaca i leżenie. Więc co przechodzisz ja nawet na toalecie usiąść nie mogłam. Ciepło się ubierz. Wygrzej to.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakiej masci uzywalas Brusia? na razie nie jest zle, chciałabym jakos wzmocnić ten kregoslup do porodu, bo boje się czy takie bole mnie totalnie nie poloza i nie okaze się ze będzie trzeba cesarkę a tego bym nie chciała :(
    dziś starałam się nie spac w ogole na plecach tylko wlasnie z jednego boku na drugi i nogi lekko zgięte i wlanie koldra miedzy nimi, może już temu dziś mi trochę lepiej :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie czeka glukoza w następnym tygodniu :( jak ja to zniosę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari z dobrą książką albo gazetą :P Jak lubisz słodkie to nie będzie źle, mi to osobiście smakowało. Najgorsze to siedzenie tam na tyłku, a mi to kość ogonowa nieźle daje się we znaki...

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej że tam tak ciasno i ze pełno ludzi nad głową i to w dodatku kichajaco prychajacych. W miejskim. Książka gazeta i cytryna.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedziałam sama w przychodni :P Wyjątkowo pusto było w ten dzień. A z tą cytryną to też różnie, mi kategorycznie zabroniły :/

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cytyne kazał zabrać prowadzący i jak byłam na badaniach wcześniejszych to pytałam pielęgniarek i powiedziały że nawet trzeba. Więc pewnie wszedzie jest inaczej.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cytrynę przy pierwszym obciążeniu, ale się rozwyłam nad tym kubkiem że nie dam rady :/ "Proszę pić nie cudować, to nie restauracja" Podobne do "rany przyłóż" można spotkać w moim miejskim szpitalu, mam nadzieję tu nie trafic.

Przy drugim obciążeniu zabrałam małża ze sobą.... ojojojjo prawie mi w dupe wlazły, a jemu kawę zrobiły bo taki dobry, troskliwy kochający mąż z żoną biedak siedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 11:38

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zrobić tą glukozę po 24 tyg. a wczoraj w labie mi powiedzieli jak robiłam tsh że mogę przynieść pół cytryny one mi to wcisną do tego kubka z glukozą, ale wysiedzieć trzeba :/ Mam taki plan, że pójdę w sobotę i zabiorę męża to nie będę się tak nudzić :)

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bylam z mezem i to była dobra decyzja, bo to jednak się człowiekowi nudzi a jednak jest dziwnie po tej glukozie to zawsze tak bezpieczniej się człowiek czuje ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a jakiej masci uzywalas Brusia? na razie nie jest zle, chciałabym jakos wzmocnić ten kregoslup do porodu, bo boje się czy takie bole mnie totalnie nie poloza i nie okaze się ze będzie trzeba cesarkę a tego bym nie chciała :(
    dziś starałam się nie spac w ogole na plecach tylko wlasnie z jednego boku na drugi i nogi lekko zgięte i wlanie koldra miedzy nimi, może już temu dziś mi trochę lepiej :)

Rub arom niby na przeziębienie ale rozgrzewa i jest tylko z ziół.

szara myszka lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Mari z dobrą książką albo gazetą :P Jak lubisz słodkie to nie będzie źle, mi to osobiście smakowało. Najgorsze to siedzenie tam na tyłku, a mi to kość ogonowa nieźle daje się we znaki...
    Oj tak, z książką, gazetą, mężem, cytryną i bluzką na zmianę jakbym nie zdążyła do wc dolecieć :( najgorzej, że mnie strasznie mdli rano, a najpierw sprawdzają glukozę na czczo a dopiero po 40 min dają do picia. No będzie ciężko na pewno. Czytałam, że można pić wodę niegazowaną w ciągu tych 3h.

‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ