WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Wygrałam łyżeczki i kubek tommie tippe czy jak to się tam pisze.
    to fajna nagroda! gratisy też były spoko

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pieluszka kolejna do kompletu i ta butelka że smoczkami więc już w sumie mam 4. Dobrze ze smoczki są już też powyżej 6 miesiąca. No i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 21:15

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tusia nie chce się wymadrzac ale to musi być chyba odliczona ilosc płynu bo tak czy sobie rozpuscisz sobie w szklance czy kubku różnice czyni. Nie to stężenie i inaczej działa. Zbyt szybko lub wolno się wchłania. Co najwyżej u mnie i lekarz i pielęgniarki mówiły o cytrynie że spoko.

A ja sobie sama rozpuszczałam, ba sama sobie kupić musiałam :P Pobrała mi krew i pytam się w jakiej ilości sobie to rozpuścić, to zdziwiona że jeszcze sobie w domu nie rozrobiłam :/ Powiedziała żebym w ok pół szklanki wody rozpuściła.
    Ale ja to przygotowana byłam, swój kubek i woda przegotowana w termosie :P

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka no właśnie czekam na tą pościel i się doczekać nie mogę. Mają tam zastrzeżenie, że czas realizacji zamówienia to do 8 dni bo szyją na bieżąco wg zamówienia. Mam nadzieję, że w tym tygodniu będzie.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dajesz same rozpuszczaja tak przynajmniej widziałam jak innym robią. Mnie to czeka gdzies za dwa tyg. Widać jak ważne i potrzebne badanie jak każdy robi sobie jak chce ;-) bo wydaje mi ze że jest różnica czy się rozypsci w 150 czy 250 bo to inne stężenie i inaczej się rozkłada w organizmie.

Moniaa lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej o kwesię tego, że jest to tego więcej :P Ja rozpuściłam w połowie kubka i połowa roztworu weszła gładko, z resztą już miałam problem.

https://www.apte.pl/873,glukoza-proszek-75g.html

Na stronie apteki pisze żeby rozpuścić w 200-300ml, chyba bym tam zjechała :P

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzeba tę glukozę samemu kupować?? Czy w labie dają sami??

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde laboratorium robi inaczej więc dobrze za wczasu zapytać. Koleżanka sama musiała kupić glukozę ale rozpuszczali jej w zabiegowym a u mnie dają wszystko. Też już mam skierowanie ale to dopiero ok 24 tc mam zrobić.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ja robię badania na NFZ więc musiałam przyjść przygotowana :P

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mozesz kupić u nich lub przynieść sama.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • HeCallsMeMagi Debiutantka

Wysłany: 19 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i pozdrawiam wszystkie brzusiate kobietki :)

Moje malenstwo ma sie pojawic 17/02/2016

Mam nadzieje, ze to juz jest ostatenczny termin bo najpierw mialo bylo 7/02 potem 14/02

Juz sama zwariowalam :P

W zwiazku z tym mam pytanie, czy wasze terminy zmienialy sie od poczatku ciazy w miare kolejnych usg?

m3sxgox19iv3rmu7.png
    m3sxgox19yvo2024.png
    I love You already <3
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ja też na nfz robię, gin mi nic nie wspominał abym targała ze sobą glukozę. A jak pytałam babki w labie przy poprzednich badaniach to tylko wspomniała abym przyszła punkt 8, no i że mogę cytrynkę dla smaku przynieść. Skoro ona nie wspomniała o tym że bede musiała coś przynosić to raczej mam iść z pusta reka :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi z okresu wyliczyl 20 lutego (dodał 9 miesięcy i 7 dni - nie wiem czemu i taka date wpisal na karcie ciąży). Wszelkie aplikacje z kolei wyliczają mi 17 lutego. Na usg raz był trochę za malutki, potem trochę za duzy jak na wiek ciąży wiec termin moglby być wcześniej, ale nic mi lekarz nie zmienal i nigdy nie mowil ze np. "termin jednak wtedy i wtedy" :)
    ja mysle ze tak plus minus 2 tygodnie musimy się nastawić bo rzadko kiedy dokładnie w dzień terminu kobiety rodza ;)

HeCallsMeMagi lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w karcie ciąży nie mam wpisanego terminu porodu... może mój gin myśli że to porodówka wypełnia hahaha

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin kazał kupić glukozę 75 g. Babka z laboratorium była zdziwiona, że sama sobie tego w domu nie rozpuściłam... Ale dali mi na miejscu zwykły plastikowy kubeczek z ciepłą wodą i jakoś poszło. Wszędzie jest inaczej jak widać.

Jacek dzisiaj odebrał moje wyniki krwi i są straszne. Jutro dzwonię i muszę się zapisać na wcześniejszą wizytę, a miałam iść planowo dopiero 3 listopada. Jak nie urok to sraczka...

Idę se popłakać :P Śpijcie dobrze :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, glukoza Ci tak źle wyszła? Co się dzieje :(

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Tysia, glukoza Ci tak źle wyszła? Co się dzieje :(
    Glukoza jest chyba w porządku.
    Na czczo miałam: 75
    Po godzinie: 116
    Po dwóch: 81

Za to morfologia już poprzednim razem była nieciekawa a teraz poleciała na łeb na szyję. Albo mam coś zaniżone, albo podwyższone, albo ledwo co mieści się w normie.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podawalam termin porodu lekarzowi bo wiem kiedy była owulacja. Wg ostatniej miesiączki to byłabym 3 tyg dalej a owulacke miałam dwa dni przrd spodziewanym okresem w około 32 dniu cyklu. Lekarz mówił że najbardziej prawdopodobna data porodu jest z usg wykonanego w 8 - 10 tyg ciąży bo po tym okresie już każde maleństwo rośnie indywidualnie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • HeCallsMeMagi Debiutantka

Wysłany: 19 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze...

Wy tutaj tak o tej glukozie dywagujecie a ja kilka dni temu podczas wizyty u poloznej ( mieszkam za granica i tutaj czesc obowiazkow ginekologa przejmuje polozna) odmowilam takiego badania, tzn. powiedzialam, ze w przyszlym miesiacu podczas kolejnej wizyty i kolejnego skierowania na badanie krwi (ja nie cierpie pobierania krwi brrr) Zgodzila sie, a potem podsumowala, ze wlasciwie takie badanie w moim przypadku nie jest obowiazkowe.

Teraz tak sobie mysle, ze moglam jednak sie zgodzic, a co mi tam. Najwazniejsze jest zdrowie malenstwa, lepiej dmuchac na zimne. Chyba jutro do niej zadzwonie i powiem, ze zmienilam zdanie.

Czy w Polsce takie badanie jest obowiazkowe dla wszystkich ciezarnych, czy tylko dla okreslonej grupy ryzyka ?

m3sxgox19iv3rmu7.png
    m3sxgox19yvo2024.png
    I love You already <3
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HeCallsMeMagi wrote:
    Kurcze...

Wy tutaj tak o tej glukozie dywagujecie a ja kilka dni temu podczas wizyty u poloznej ( mieszkam za granica i tutaj czesc obowiazkow ginekologa przejmuje polozna) odmowilam takiego badania, tzn. powiedzialam, ze w przyszlym miesiacu podczas kolejnej wizyty i kolejnego skierowania na badanie krwi (ja nie cierpie pobierania krwi brrr) Zgodzila sie, a potem podsumowala, ze wlasciwie takie badanie w moim przypadku nie jest obowiazkowe.

Teraz tak sobie mysle, ze moglam jednak sie zgodzic, a co mi tam. Najwazniejsze jest zdrowie malenstwa, lepiej dmuchac na zimne. Chyba jutro do niej zadzwonie i powiem, ze zmienilam zdanie.

Czy w Polsce takie badanie jest obowiazkowe dla wszystkich ciezarnych, czy tylko dla okreslonej grupy ryzyka ?
    U nas każda ciężarna robi... jak coś wychodzi nie tak... dietka, a później może być jeszcze powtórka z rozrywki... czyli ponowne picie glukozy...

‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ