WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja akurat wypije 2l wody dziennie ale to tylko z powodu że mija 10 minut i ja czuję narastająca fale tzw "kaca" bo tak mnie suszy że szok... :-)
    Ale czasami mam dni że nie pije aż tyle..

Jak dla mnie zalecane jest picie 2l wody a nie obowiązkowe :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sobie nie wyobrazam wypic okolo 4litrow plynow dziennie. Szczerze-uwazam ze to za duzo..2litry wody plus herbaty i soki..no nie..przesadzac nie mozna.. Chyba ze zamiast tego wszystkiego pije sie wlasnie tylko tę wode..
    Poza tym zwiekszenie ilosci wod plodowych tez nie jest zdrowe..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro takie są rekomendacje lekarzy to widocznie sa powody, żeby wypijac te 2l i szczerze wątpię, żeby miało to nam szkodzić skoro kazdy lekarz zaleca taka ilosc wody.. zresztą poczytaj http://www.mbaby.pl/ciaza/zdrowie-w-ciazy/item/2217-picie-wody-w-ciazy#.VitA-XR7bqA

A ja jakbym słuchała swojego organizmu to pilabym w ciazy tylko piwo i cole :-D hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 10:30

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dokładnie ,dziś tez na belly była informacja o tych 2l wody dziennie.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ktoś Potrzebuje tyle pić to spoko... Niech i pije 5l płynów... Tylko trzeba pamiętać i witaminach bo napewno bardzo się wyplukuja... Jak dla mnie niech każdy robi jak uważa... Jednym starcza szklanka wody na cały dzień a innym potrzeba 4l to i niech pije i na zdrówko :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek, trza się dogadać w sprawie łapacza ;D

gorgeous lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba ze wszystkich piję mega mało wody :P Zdarzy się raz na jakis czas że może wypiję litr wody. Herbat nie piję noo jedynie miętę :) Codziennie kawe capucino i do tego czasem colę i pół litra wody... Jakoś nie moge pić wody. Nie smakuje mi i nie moge sie tym napić.
    Od czasu do czasu kupię sobie jakiś sok ale wiadomo jak to jest z tymi sokami a robić się nie chce :(

Dzisiaj znowu sie fatalnie czuje. Juz nie wiem co jest grane :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 11:17

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    A jak ktoś Potrzebuje tyle pić to spoko... Niech i pije 5l płynów... Tylko trzeba pamiętać i witaminach bo napewno bardzo się wyplukuja... Jak dla mnie niech każdy robi jak uważa... Jednym starcza szklanka wody na cały dzień a innym potrzeba 4l to i niech pije i na zdrówko :-)
    Zgadzam sie w 100%. Ja bym chyba musiala sie zacząc pampersowac :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    a ja chyba ze wszystkich piję mega mało wody :P Zdarzy się raz na jakis czas że może wypiję litr wody. Herbat nie piję noo jedynie miętę :) Codziennie kawe capucino i do tego czasem colę i pół litra wody... Jakoś nie moge pić wody. Nie smakuje mi i nie moge sie tym napić.
    Od czasu do czasu kupię sobie jakiś sok ale wiadomo jak to jest z tymi sokami a robić się nie chce :(

Dzisiaj znowu sie fatalnie czuje. Juz nie wiem co jest grane :(
    Też uwielbiam cappucino :D
    Oj, ale ci ten synek dokucza, rozrabiaka jeden :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem chyba mega pijaczka hehehe 1,5 l wody plus z sześć szklanek herbaty i kawy zbozowej. Herbatki pije melise i pokrzywa czasami owocowki i mega słabe czarne. Kubek mam 0,5 od zawsze bo zawsze bardzo dużo piłam. Ja poprostu bardzo dużo picia potrzebuje. Jak miałam kiedyś robiona analizę ciała u dietetyka to i tak wskazywało że mam niedobór płynów dlatego nie wierzę w te bzdurne analizy. Wydaje mi się że organizm sam powie czego mu brakuje. Jak miałam takie napady na chipsy orzeszki słone itp to mi lekarz tłumaczył że mam za niski poziom sodu i próbuje sobie uzupełnić. A że przecież soli z solniczki nie wyjem to biorę co smaczniejsze hmmm czy zdrowsze no cóż jedno wolec

tulipanna lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cappuccinko pychotka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 01:15

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę, ze niedlugo zobacze bobasa mojej koleżanki :-) właśnie zadzwoniła, ze jeszcze jej ze szpitala nie wypuszczają i ze po pracy mam wpadać przywitać się z jej synkiem :-) ale się cieszę

madzia.rka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ale super, też bym chciała poprzytulać takiego bobaska <3

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co się dzieje. Bardzo boli mnie brzuch tak na dole wzdloz jaky rana się otwierala albo szwy puszczaly. Z pół godziny temu wzięłam dwa magnezy i nospe jak mi nie pomoże to chyba pojade na IP. Czy to rozciąganie macicy czy co. Nie krwawie jakby mnie ktoś kroil i co pół godziny siku mi się chce.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, może jakieś zapalenie pęcherza i tak ból promieniuje.... daj znać czy przeszło. Lepiej chyba pojechać niż się denerwować jak nie będzie przechodzić...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka ale cię cholerstwo złapało w weekend, nie mam pojęcia od czego może być ten ból. Wiadomo, ze jak wszystko się rozciąga to jest dyskomfort i lekkie bóle ale jeśli czujesz, że to jest coś innego niż zwykle, to lepiej sprawdź na wszelki wypadek jak nie przejdzie.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz się porzygam od oczopląsu - znów przeglądałam pościele, zestawy itd. już całkowicie zgłupiałam. Weźcie podrzućcie coś ładnego, nie pstrokatego np. szary z jakimś kolorem ,który wybrałyście . Dobrze żeby ochraniacz miał uniwersalny kolor ,żeby pasował do innej zmiany pościeli. Pomóżcie, czymkolwiek :)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri może coś z tego ale nie wiem czy Ci sie spodoba :)
    http://allegro.pl/posciel-do-lozeczka-120x90-dziecieca-2elem-bawelna-i5738871159.html

Bruśka i jak tam przeszło cos troche czy już na IP jestes??

Kri lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz się zbieram na ostry dyżur chyba.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak Ci nospa nie pomogła to lepiej chyba żeby ktoś Cię obejrzał

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ