WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeus zabije Cie ciągle szukam pomysłu na moją skrzynie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczyny ale się naprodukowałyście. Co nie znaczy, że nie nadrobiłam :P
    U mnie na wadze trochę drgnęło ale dalej -0,5kg od wagi startowej. Mam nadzieję, że teraz pomału już zacznę przybierać. Mi też się marzy zajście w ciąże jak Ignaś będzie miał ok roku, żeby pociągnąć zwolnienie a później kolejne macierzyńskie ale Arek na razie nie chce słyszeć o drugim. Zobaczymy jak Synuś się urodzi...

Tusia co do pościeli to moja bratanica ma 3 latka i dalej ma wypełnienie z łóżeczka, tylko pościel zmieniali jej na bardziej kolorową. I spokojnie jeszcze wystarcza tak więc trochę posłuży.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Gorgeus zabije Cie ciągle szukam pomysłu na moją skrzynie.
    no wiesz... daj mi pożyć jeszcze!! :(

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyj, żyj, musisz mi przecież łapacz zrobić :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, chociaż Ty o mnie dbasz! :P Zrobię na pewno - tylko zastanów się, jakie kolory Cię interesują i pisz wiadomość prywatną, to omówimy szczegóły :) Skoro będziesz miała córę, to zaznaczam, że mam sporo pięknych różowych tasiemek! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 21:50

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa dba bo ma interes hehe :P oczywiście żartuję żeby się nikt nie obraził ;)

gorgeous lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo mój syn ma dziś wyjątkowo leniwy dzień albo nie działa na niego ciasto jogurt sos słodko kwaśny mandarynki ani tosty. Oby jutro był w lepszej formie i się odezwał.
    Wyczuł że się żale. I posmyrkal mnie leciutko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 23:00

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia na pogode może reagować :) mój reaguje na pogode :) a może w nocy Ci zacznie buszować a w dzień spi :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeorus otóż to, jak jestem tego żywym przykładem - marzy mi się taki biały drewaniany chlebak ręcznie malowany, ale no po prostu nie mam 150zł teraz na chlebak, chociaż są piękne..Ale ja za to dlatego trzymam chleb na wierzchu, na szafce póki nie bede miala kaski na taki piękny, wymarzony :-D
    Lapacz snow piekny :-) jak wycenisz to musimy się w prywatnej zgadac :-)

Żałuję, ze sama nie potrafię takich cudów robic No ale ja mam nawet problem z namalowaniem prostej kreski w zeszycie w kratkę, a co dopiero decoupade :-P

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Gorgeorus otóż to, jak jestem tego żywym przykładem - marzy mi się taki biały drewaniany chlebak ręcznie malowany, ale no po prostu nie mam 150zł teraz na chlebak, chociaż są piękne..Ale ja za to dlatego trzymam chleb na wierzchu, na szafce póki nie bede miala kaski na taki piękny, wymarzony :-D
    Lapacz snow piekny :-) jak wycenisz to musimy się w prywatnej zgadac :-)

Żałuję, ze sama nie potrafię takich cudów robic No ale ja mam nawet problem z namalowaniem prostej kreski w zeszycie w kratkę, a co dopiero decoupade :-P

To nie masz racji właśnie nie potrafię nic namalować a i pismo brzydkie a decupage wychodzi. Tu bardziej chodzi o cierpliwość niż umiejętności
    Fakt trzeba mniec wyobraźnię co do łączenia ezorow i kolorów ale to drobiazg

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Tysia moja koleżanka rozpoczęła ciążę z wagą 46 a tuż przed porodem pękła 90... przy wzroście 175cm także można. Haha
    No pewnie ze mozna tylko po co robic z siebie słonia?:-) az nieprawdopodobne sie to wydaje..az tyle przybrac..ja do dzis +8 kg

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Tysiaaa,kri jakie cudowne zdjecia aaaaaa zazdraszczam pozytywnie <3 i gratuluje wszystkim udanych wizyt :)tez chce takie zdjecie ale moje dzieciatko sie zaslania :/ ja jednak pojde tutaj na usg 4d:) mam nadzieje ze malutka sie wtedy pokaze i w koncu bede miec cudowne zdjeci mojej myszki <3 Mialam isc w grudniu w pl na usg 4d,ale 22 grudnia ide tutaj do lekarza to nie pojde na nastepny dzien na kolejne usg ,wiec ide tutaj :)tylko zastanaiwm sie kiedy :)
    Biedronko dlatego wlasnie u mnie gin robi wczesniej usg 4d bo potem dzidzioliny sie tak wierciują juz ze jest ciezko:) ja mialam w 19t 2d. Dlatego polecam robic jak najszybciej:) a moze jeszcze całą dzidzie uchwycicie bo potem tez z tym coraz gorzej.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna niebawem się wybiorę :)
    Dziewczyny a czy Wy pijecie 2l wody dziennie bo ja już nie potrafię tyle wypijac jak nie ma upałów a powinno się.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko pije znacznie więcej niż te dwa litry. Ciągle mi się pić chce. Butelka to minimum wody plus parę herbat z imbirem dużych ale herbata odwadnia organizm więc taka dobra nie jest plus owoce.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ja nie daje rady 2l wypić ale chyba będę musiała zacząć,herbatę pije tak max trzy dziennie,owoce to pomarańcze, mandarynki,banany,granat :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska czyli jest jeszcze dla mnie nadzieja? :-D wiesz, ze może i bym się w to wkrecila, tylko teraz zły moment na to, musi poczekać :-) moja młodsza siostra to taka mała artystka, piękne rzeczy np z modeliny robi, kolczyki, wiosiorki, ale to leń śmierdzący i takie piękności można się uprosic np na święta albo urodziny :p. Ja za to pamiętam jak za czasów gimnazjum mama mi robila rysunki na plastykę, bo jak namalowalam sama to pani myślała, ze sobie jaja robie :-D.

A z tymi 2l wody to staram się i zazwyczaj mi sie udaje, ale musze się pilnować, bo jak sie zapominam to samej z siebie nie chce mi sie az tyle pic i są dni kiedy wypije 1l max

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez zawsze z tych "moczących pyska" bylam i nadal:) ale ja kawe (jedna czasem raniutko),kilka herbat dziennie,soki. Ze 2litry bedzie:)A sedes jest mym przyjacielem a sikanie to moje drugie ja:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do picia 2 litrow dziennie to ja jednak wierze ze nasze organizmy wiedza co robia i czego potrzebuja. Nie wyobrazam sibie zeby nadmiar plynow spozywala ciezarna ktora ma wysokie cisnienie,po prostu zwiekszenie lozyska wodnego w organizmie rozwaliloby jej glowe).Dlatego nie ma co przesadzac.normalne jest tez to ze zrobilo sie chlodniej i pijemy mniej,mniej sie pocimy etc. Natura wie co robi.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna, ale do tych 2l dziennie liczy się tylko wodę, inne płyny to jakby dodatek, położna mi tłumaczyła, ze to właśnie woda jest najważniejsza, najlepiej niegazowana. Ja pije muszyne i ona jest leciutko gazowana, bo taka zwykła nie mogę się napić :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ