X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Zosia kończyłas technologie żywności??

Tak :D specjalizacja z tech. mięsa ;) a Ty żywienie?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka mnie też to "boli" ale jakoś wolę teraz wydawać pieniądze na malucha niż na siebie :D Bo ja w sumie mam wszystko a on nie ma nic i sam sobie przecież nie kupi haha :D

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Szara myszka mnie też to "boli" ale jakoś wolę teraz wydawać pieniądze na malucha niż na siebie :D Bo ja w sumie mam wszystko a on nie ma nic i sam sobie przecież nie kupi haha :D

No wlasnie ja tak samo! jak zawsze sobie lubiłam dogadzać, kupowałam dużo ubran czy gazdzetow czy nawet niepotrzebnych jakiś rzeczy bo sa "ladne albo słodkie" to teraz od bardzo dawna sobie nic nie kupiłam :D wszystko jemu :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo :) wlaśnie kupilam parę rzeczy w SMYKU + tę książkę "Mamo tato co ty na to?" :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Priorytety się pozmieniały ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam z ubranek:
    - 5 szt. body + pajace rozm 56
    - 10 szt. body + pajace rozm. 62
    - 5 szt. pieluch flanelowych, 10 szt. tetrowych kolorowych, 5 szt. tetrowych białych, 6 szt, muślinowych
    - 1 kombinezon rozm. 62
    Planuję jeszcze dokupić 2 zestawy tzw. wyjściówek, może jakieś spodenki, albo sukieneczkę na 62.
    Z 68 nic nie kupuję, bo nie wiem, kiedy moje dziecko dorośnie do tego rozmiaru i czy będzie już ciepło czy jeszcze nie do końca :) ale już wiem, gdzie się wybiorę po ten rozmiar :D
    Kupiłam już całą "aptekową" wyprawkę, kosmetyki, nożyczki, pampersy, chusteczki nawilżane, itp. Mam też "aptekową" wyprawkę dla siebie.
    Nie mam pościeli, kocyków (mam tylko zestaw minky do wózka), wózka, łóżeczka, wanienki, czyli takich większych rzeczy.
    Z racji tego, że w naszym domu prasowaniem zajmuje się mąż, a ja mam rodzić w II połowie lutego, więc on ma się tym zająć w lutym, a jak urodzę wcześniej, to zrobi to jak będziemy w szpitalu :) :)

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a kupujecie na przewijak pokrowiec? fajne sa wzory tych przewijakow ale nie wiem czy jest sens doplacac za wzor jeśli da się i tak pokorwiec - widziałam ze kolezanka ma, mowi ze to niemilo dziecku tak go na ten przewijak polozyc bo to zimne i w ogole. Ale może pieluchę by można było?

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchę się położy i styknie :) Bo już same te przewijaki mają fajne wzory :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie szkoda by było zakrywać jakiś fajny wzor, tez mi się wydaje ze może być pielucha

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia daj linka do tej pościółki :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Macie jakieś namiary na fajne i nie drastycznie drogie koszulki nocne , żeby były na teraz i do karmienia? Ja oglądałam w la vantil z kris line ...fajne ale 100 zł za koszulę nocną, którą będę używać przez chwilę to troszkę dużo.

jakieś 2 lata temu kupowałam piżamki tej firmy, bawełna super oddychająca, nie spierały się i kolorki były super... po Twoim pytaniu zajrzałam do netu i mają fasony dla kobiet karmiących :)

http://www.muzzy.pl/

Kri lubi tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przewijaka - kładziesz podkład jednorazowy ;-) jest miękki a jak jest wypadek przy pracy to wywalasz i masz z głowy ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Tysia daj linka do tej pościółki :-)
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5763030010&reco_id=51139439-8029-11e5-b0ed-fa163efa8923&ars_rule_id=201
    Przypomniałaś mi, żeby komentarz tam wystawić haha :P

Kri lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za każdym razem podkład jednorazowy to dużo kasy będzie szlo kurde, pieluchę upierze się jak cos, chyba ze będzie duuuuzy wypadek ;D

f2wlj48apsehglf6.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy któraś nastawia się na tetrówki a nie jednorazówki?

marissith lubi tę wiadomość

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja się zastanawiam ale raczej od trzeciego miesiąca. Rozglądając się już za tymi utulaczami itp. Koleżanka ni poradziła żeby nie tak od początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 18:11

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero znalazłam chwilę żeby Was podczytać. Od rana na nogach ale w końcu trzeba trochę odpocząć. Miałam dziś zrobić krzywą ale mnie wykiwali w luxmedzie bo nie miałam skierowania (mimo, że mi wcześniej powiedziano że nie trzeba) i nieziemsko się wkurzyłam. A później podjechałam do drugiej placówki i powiedzieli, że nie muszę mieć skierowania i żeby u nich zrobić więc jutro znowu trzeba będzie wcześniej wstać. A na tamtą placówkę zaproponowali złożyć skargę :P
    Dziś kupiliśmy też w końcu stół i krzesła i cieszę się jak dziecko, że w końcu będzie przy czym obiad zjeść :D

Ja już ubranka mam poprane i poprasowane tzn. większość bo cały czas jeszcze coś dokupuję. Nie chcę czekać do ostatniej chwili bo różnie to bywa. A myślę, że jakoś specjalnie nic im nie będzie. A ile mam czego to nie wiem ale jest dużo :)

Madzia.rka mój Synuś też jakoś strasznie mało się rusza po wczorajszym badaniu. Tak go ponaciskał lekarz, że się chyba teraz ruszyć boi. Coś tam plumka ale delikatnie jak nigdy. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 17:45

madzia.rka lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi nieźle to rzeczywiście składaj skargę. I weź tu się nie denerwuj w ciąży.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ja mam fotelik Cybex :)
    Co do zakupów to ja mogłabym wydać fortunę i nie szkoda mi kasy,zakupy dla dziecka sprawiają mi niezła frajdę większą jak kupuje sobie :) a sobie oczywiście też kupuje:)
    Ja mam przewija biały i będę na niego kłaść pieluszki flanelowe z ceratka :)

Dziewczyny a teraz o mojej dolegliwości od kilku dni boli mnie coś w prawym posladku :/ myślałam że to od siedzenia ale od siedzenia bolalyby oba,od spania tez nie bo śpię praktycznie na lewym boku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 19:09

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ