Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie jeśli chodzi o używki to uwielbiam rady moich 'znajomych' typu 'w ogóle nie pijesz?!ja tam w ciazy pilam czasem wino albo kieliszek wódki i zdrowe dzieci urodziłam, bez przesady' no tak urodzilas zdrowe dzieci i dziekuj bogu za to..
tulipanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My się oficjalnie witamy w III trymestrze
Przyszła też pościel. Wygląda identycznie jak na aukcji więc jestem zadowolona
Szara myszka moim zdaniem cena za taki "komplet" jest w porządku
Co do ubranek to mam ich od cholery, nawet nie będę liczyć ile jest na jaki rozmiar, najwyżej coś się w trakcie dokupiNo i chyba zacznę prać/prasować w styczniu jak już pokoik będzie gotowy. Jak będzie nam ciężko z brzuszkiem, to zawsze można "zatrudnić" pomocnika
A koszulę do karmienia kupiłam na bazarku za 25 złociszyJeszcze z jedna się przyda.
Zosia_wop, szara myszka, marissith, vayn, Mila920, tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
Hej
Gratuluje udanych wizyt, szkoda tylko, że Madziarka musisz dalej leżeć no, ale trzeba spiąć poślady i oby do lutego
Niestety do mnie znow cos sie przyplątało - małż był chory, a teraz przeszło na mnie, dostałam antybiotyk, ale na razie jeszcze lekarz kazał sie jak najdłużej wstrzymać i leczyć naturalnie.
Wiecie, ze ja mam prawie 30 lat,a prawie na nic nie byłam szczepiona...jakos żyjeczy bede szczepić swoje dziecko jeszcze nie wiem, na pewno nie skojarzonymi.
Doddawajcie dziewczyny linki do fajnych rzeczy, ja na razie nie kupuje, ale kopiuje sobie skrupulatnie w notatniku i w grudniu ruszam z wyprawka
Ps. Bruska chyba mamy ten sam zawód -
No ja mam tak średnio po 6 szt.
- kombinezon zimowy, ciepła czapka, szaliczek + rękawiczki - 1szt
- body (tu mam nieco więcej, bo wg znajomych tego nigdy za wiele): 6szt na 56, 9 szt na 62 i 8 szt na 68 (z długim rękawem)
- pajace: 3 szt na 56 i 4 szt na 62
- półśpiochy - 1 szt na 56 (boję się, że ta gumka może na początku cisnąć w pepuszek) i 3 szt na 62 (planuję jeszcze dokupić)
-kaftaników i śpiochów mam mniej (jakieś 3 szt na 62 i ze 2 szt na 56) - myślę, że bardziej przydatne będą body + połśpiochy lub pajace odpinane na całej długości
- skarpetki - 6 par
- czapeczek bawełnianych kilka sztuk
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
Ja dziś też zaszalalam w tym smyku. Kurde kupuje raczej uniwersalne ciuszki. Muszę zrobić kłódkę na sklepy bo zbankrutuje. A jeszcze pewnie coś dostanę. Moje maleństwo dziś szaleje od rana. Wczoraj chyba jazda samochodem i usg się przestraszyło bo bardzo mało potem się ruszało. Dziś nadrabia. Co do prania to lumpeksowe ciuszki wybrałam w normalnym proszku a potem tak myśle że w styczniu na początku stycznia popiore w Dzidziusiu. Dziś dostałam ta książkę Zawitowskiego i odpowiada mi póki co.
Nasz kochany Olus -
Tysiaa93 ładna pościel
Brzuszek też okrąglutki. Ja póki co wyprałam tylko pościel, kocyk i kołderkę, bo chciałam żeby ładnie na słoneczku wyschło poki jeszcze jakaś pogoda. Ubranka będę prać w grudniu, bo wątpie, że w styczniu będę mieć tyle siły, żeby stać przy żelazku. Koleżanka prasowała dosyć pózno i mnie przestrzegała,zeby nie zostawiać tego na 3 tyg przed porodem bo już brakuje sił.
tysiaa93 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Zamawiam w tym smyku
mysle ze faktycznie jak na taki komplet to jest ok cena
ej a pościel 100x135 może być do zwykłego lozeczka 120x60?? po prostu nie będzie tak idealnie się wpasowywać co nie? -
Joanna_88 wrote:A jeszcze wracając do tematu ciuszków, bo pytałam Was o to pranie, po ile sztuk poszczególnych rzeczy macie/planujecie kupić?
ja prac będę poczatkiej stycznia, mysle ze jak wtedy na bieżąco poprasuje to nie bedie jakies zakurzone do lutego - mam nadzieje
ja generalnie mam już wyprawke na 56 (ale mniej tych ubranek jakby maly był większy), najwięcej mam na 62 i troszkę już mam na 68 jak cos było w okazyjnej cenie a fajne
nie wiem po ile sztuk wszystkiego mam, ale na pewno po kilka, a na 62 to body mam na pewno kilkanaście, przy czym ta rozmiarowka taka rozna ze czasem 62 i 62 sa zupełnie roznej wielkości - wiec będę dobierać do dzidziusia na bieżąco -
Tak, leżę leżę...niby moge czasem gdzieś wyjsc, ale sie jakos boje...bo teraz ważny czas, a na wizytę musze czekać prawie 4 tyg i nie wiem co sie tam w środku dzieje...wolę miec wizyty co 2 tyg
teraz w dodatku jestem chora to i tak bym nigdzie nie wyszła
-
zamowilam
eh niby to wszystko potrzebne ale zawsze jakos niełatwo mi przychodzi wydanie np. 200 zl naraz -> choć przecież to dla nowego człowieczka, on nic nie ma, trzeba go wyprawićtulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość