X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee nie , ekskluzywną nie :) dzięki zaraz podpatrzę :)

szara myszka lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jeśli chodzi o używki to uwielbiam rady moich 'znajomych' typu 'w ogóle nie pijesz?!ja tam w ciazy pilam czasem wino albo kieliszek wódki i zdrowe dzieci urodziłam, bez przesady' no tak urodzilas zdrowe dzieci i dziekuj bogu za to..

tulipanna lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gdzierodzic.info/
    Nie wiem czy widzialyscie ta stronie, podane tam są info o porodowkach :-) ilości CC, nacięć kroczka itd.

tulipanna lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja widziałam, pomocna strona, już dawno obczajałam sobie tam "swój" szpital :)

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wracając do tematu ciuszków, bo pytałam Was o to pranie, po ile sztuk poszczególnych rzeczy macie/planujecie kupić?

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zrobiłam zamówienie w smyku ;) kupiłam pieluchy lux, otulacze motherhooda i pieluszki muślinowe :P same rzeczy pierwszej potrzeby :D

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się oficjalnie witamy w III trymestrze :)
    21352h.jpg

Przyszła też pościel. Wygląda identycznie jak na aukcji więc jestem zadowolona :)
    33bkg9f.jpg

Szara myszka moim zdaniem cena za taki "komplet" jest w porządku :)

Co do ubranek to mam ich od cholery, nawet nie będę liczyć ile jest na jaki rozmiar, najwyżej coś się w trakcie dokupi :D No i chyba zacznę prać/prasować w styczniu jak już pokoik będzie gotowy. Jak będzie nam ciężko z brzuszkiem, to zawsze można "zatrudnić" pomocnika ;)

A koszulę do karmienia kupiłam na bazarku za 25 złociszy :) Jeszcze z jedna się przyda.

Zosia_wop, szara myszka, marissith, vayn, Mila920, tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Gratuluje udanych wizyt, szkoda tylko, że Madziarka musisz dalej leżeć no, ale trzeba spiąć poślady i oby do lutego :)
    Niestety do mnie znow cos sie przyplątało - małż był chory, a teraz przeszło na mnie, dostałam antybiotyk, ale na razie jeszcze lekarz kazał sie jak najdłużej wstrzymać i leczyć naturalnie.
    Wiecie, ze ja mam prawie 30 lat,a prawie na nic nie byłam szczepiona...jakos żyje ;) czy bede szczepić swoje dziecko jeszcze nie wiem, na pewno nie skojarzonymi.
    Doddawajcie dziewczyny linki do fajnych rzeczy, ja na razie nie kupuje, ale kopiuje sobie skrupulatnie w notatniku i w grudniu ruszam z wyprawka :)
    Ps. Bruska chyba mamy ten sam zawód ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam tak średnio po 6 szt.

- kombinezon zimowy, ciepła czapka, szaliczek + rękawiczki - 1szt
    - body (tu mam nieco więcej, bo wg znajomych tego nigdy za wiele): 6szt na 56, 9 szt na 62 i 8 szt na 68 (z długim rękawem)
    - pajace: 3 szt na 56 i 4 szt na 62
    - półśpiochy - 1 szt na 56 (boję się, że ta gumka może na początku cisnąć w pepuszek) i 3 szt na 62 (planuję jeszcze dokupić)
    -kaftaników i śpiochów mam mniej (jakieś 3 szt na 62 i ze 2 szt na 56) - myślę, że bardziej przydatne będą body + połśpiochy lub pajace odpinane na całej długości
    - skarpetki - 6 par
    - czapeczek bawełnianych kilka sztuk

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was zdecydowała się na fotelik samochodowy Cybex czy raczej macie Maxi Cosi?
    Ja mam cybex aton 4 już w domu, mam też maxi cosi cabrio fix i bardziej podoba mi się cybex ale nie pasuje do każdego auta

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też zaszalalam w tym smyku. Kurde kupuje raczej uniwersalne ciuszki. Muszę zrobić kłódkę na sklepy bo zbankrutuje. A jeszcze pewnie coś dostanę. Moje maleństwo dziś szaleje od rana. Wczoraj chyba jazda samochodem i usg się przestraszyło bo bardzo mało potem się ruszało. Dziś nadrabia. Co do prania to lumpeksowe ciuszki wybrałam w normalnym proszku a potem tak myśle że w styczniu na początku stycznia popiore w Dzidziusiu. Dziś dostałam ta książkę Zawitowskiego i odpowiada mi póki co.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia a Ty dalej lezysz?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa93 ładna pościel :) Brzuszek też okrąglutki. Ja póki co wyprałam tylko pościel, kocyk i kołderkę, bo chciałam żeby ładnie na słoneczku wyschło poki jeszcze jakaś pogoda. Ubranka będę prać w grudniu, bo wątpie, że w styczniu będę mieć tyle siły, żeby stać przy żelazku. Koleżanka prasowała dosyć pózno i mnie przestrzegała,zeby nie zostawiać tego na 3 tyg przed porodem bo już brakuje sił.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiam w tym smyku :D mysle ze faktycznie jak na taki komplet to jest ok cena :)

ej a pościel 100x135 może być do zwykłego lozeczka 120x60?? po prostu nie będzie tak idealnie się wpasowywać co nie?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    A jeszcze wracając do tematu ciuszków, bo pytałam Was o to pranie, po ile sztuk poszczególnych rzeczy macie/planujecie kupić?

ja prac będę poczatkiej stycznia, mysle ze jak wtedy na bieżąco poprasuje to nie bedie jakies zakurzone do lutego - mam nadzieje :D

ja generalnie mam już wyprawke na 56 (ale mniej tych ubranek jakby maly był większy :D), najwięcej mam na 62 i troszkę już mam na 68 jak cos było w okazyjnej cenie a fajne ;)

nie wiem po ile sztuk wszystkiego mam, ale na pewno po kilka, a na 62 to body mam na pewno kilkanaście, przy czym ta rozmiarowka taka rozna ze czasem 62 i 62 sa zupełnie roznej wielkości - wiec będę dobierać do dzidziusia na bieżąco :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, leżę leżę...niby moge czasem gdzieś wyjsc, ale sie jakos boje...bo teraz ważny czas, a na wizytę musze czekać prawie 4 tyg i nie wiem co sie tam w środku dzieje...wolę miec wizyty co 2 tyg :) teraz w dodatku jestem chora to i tak bym nigdzie nie wyszła

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka pewnie, że może być :) Ja mam do łożeczka 120x60 pościel 120x90

Zosia zdrówka dużo :)

Zosia_wop lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam 120x90 :) dzisiaj zamówiłam pościel :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamowilam <3
    eh niby to wszystko potrzebne ale zawsze jakos niełatwo mi przychodzi wydanie np. 200 zl naraz -> choć przecież to dla nowego człowieczka, on nic nie ma, trzeba go wyprawić :)

tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia kończyłas technologie żywności??

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ