Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Bruśka wrote:Hehe no to prawda. To jej powiedz ze gesia na tucz nie jesteś i ze jesz dla 2 a nie za 2. Ja o ile się utrzyma to święta będę miała przebimbane bo nic mi nie będzie wolno.
Oj, Brusiu, ja to za każdym razem mówię, ale co z tego... TRZEBA JEŚĆ ZA DWOJE, A NIE DLA DWÓCH i koniec kropka! Dobrze, że mi jeszcze nie stoją z łyżką i widelcem i nie wpychają mi do ust jedzenia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 19:28
-
Ja w kwestii ubranek nie będę się wypowiadać, bo mam ich mnóstwo - żadne tam parę kompletów, ale tyle ciuchów, że mogłabym obdarować nimi paru maluszków.
Chciałabym już to wszystko poprać i poprasować, bo już wiem, że im dalej, tym będzie ciężej, ale jeszcze okien nam nie przywieźli, więc remontu nie możemy zacząć... A też pewnie będzie się nie wiadomo ile ciągnął, jak mąż będzie robił tylko w wolnym czasie... Masakra - a chciałam wszystko wcześniej mieć gotowe... :[
-
nick nieaktualnyMoniaa wrote:dziewczyny a czy któraś nastawia się na tetrówki a nie jednorazówki?
mam już 20 tych pieluch lux, można kupić do nich takie a'la otulacze
byłam na warsztatach z Zawitkowskim, super było, polecam! kupiłam jego książkę, 1 część mamo tato co ty na to
ledwo żyję teraz, miłego wieczorumadzia.rka lubi tę wiadomość
-
Biedroneczko ja mam dość często taki bol w prawym pośladku wlasnie, zwłaszcza w nocy no i przewracanie się z boku na bok jest lekko uciążliwe - nie jest to jakiś mocny bol ale odczuwalny
to jest chyba rwa kulszowa (?) -
Szara myszko no właśnie czytałam ze dużo dziewczyn to ma i to właśnie albo rwa kulszowa albo dzidziuś uciska niektórym to przechodzi a niekiedy kobiety do końca ciąży to mają mam nadzieje ze przejdzie a co najważniejsze nie nasili się, niektóre dziewczyny to tak bardzo boli ze chodzić nie mogą
mam nadzieje ze nas to ominie
-
Biedroneczka29 wrote:Szara myszko no właśnie czytałam ze dużo dziewczyn to ma i to właśnie albo rwa kulszowa albo dzidziuś uciska niektórym to przechodzi a niekiedy kobiety do końca ciąży to mają mam nadzieje ze przejdzie a co najważniejsze nie nasili się, niektóre dziewczyny to tak bardzo boli ze chodzić nie mogą
mam nadzieje ze nas to ominie
ja to mam czasami w dzień ale wtedy się klade na chwile na lewym boku i pomaga - albo czasem w nocy, na szczęście nie każdej, ale wiem ze to bol ;( -
Byłam dziś u lekarza i wszystko ok, ale oczywiście jest jakieś ale....
Lekarz powiedział że cukrzycy ciążowej nie mam, ale że za szybko tyję ;( to powinnam częściowo stosować dietę cukrzycową. Póki co mam +10kg, co prawda przed ciążą regularnie siłownia i ok 1500kcl, schudłam 5kg które dość szybko potem wróciło. Wg gin powinnam przytyć 15kg max 18kg, a w takim tempie jak już mam 10kg to pewno to sporo przebiję. Jak macie jakieś linki do ciekawych blogów z przepisami na cukrzycę itp to podeślijcie proszę. Ja póki co znalazłam taki poradnik:
https://www.accu-chek.pl/microsites/mamy/upload/ebooki/dzienniczek_samokontroli_ciaza.pdf
2 ale dziecię dalej ułożone miednicowo i nie pali się do obrotu więc chyba zacznę zdobywać wiedzę nt. cesarki.
3ale dziś mam 26tc+0d obwód brzuszka, bo tylko to mierzono na usg wyszło 19,95cm co odpowiada 25tc+3d tak mi gin powiedział, a na wydruku mam że to odpowiada 24t+4d, ale oczywiście zauważyłam to po wyjściu i teraz nie wiem jak jest faktycznie, ale skwitował na koniec że wszystko ok.
i na koniec mój dzisiejszy brzuchol 26+0
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 20:36
Lexi150, vayn lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
szara myszka wrote:Za każdym razem podkład jednorazowy to dużo kasy będzie szlo kurde, pieluchę upierze się jak cos, chyba ze będzie duuuuzy wypadek
szara myszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBruśka wrote:Mari gratulacje! a co do warsztatów to super sprawa bo fajnie opowiadal Pokazywał. Sporo na żywo się można było dowiedzieć. Mari idziesz jutro do heliosa?
A Ty coś wygrałaś? Kurde rozglądałam się i Cię nie widziałam -
nick nieaktualnyJoanna_88 wrote:A jeszcze wracając do tematu ciuszków, bo pytałam Was o to pranie, po ile sztuk poszczególnych rzeczy macie/planujecie kupić?
Rozmiar 56:
Rozmiar 62:
3-6mc:
6-9mc:
9-12mc:
Zestaw do szpitala:
Tetra 21sztuk biała, 8sztuk ozdobna:
A na koniec mój piękny Cybex Aton 4 Black sea (zdjęcie robione gdy już miałam go rozmontowywać więc idealnie wpięty nie jest):
marissith, szara myszka, Lexi150, vayn, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszara myszka wrote:Za każdym razem podkład jednorazowy to dużo kasy będzie szlo kurde, pieluchę upierze się jak cos, chyba ze będzie duuuuzy wypadek
moja siostra kładła podkłady i miała na początku trochę wypadków więcej, ale jak już się nauczyła jak wygląda siusiok który zaraz zacznie sikać to może raz na tydzień wymieniała podkład:)
szara myszka, Lexi150 lubią tę wiadomość