Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No co do kurtek na 3-6 to będą zbędne bo się zacznie robić ciepło a na początek to i tak śpiwory. Ja wychodze z załozenia że nawet jak na rok na przyszłą zimę kupie kombinezon bo kurtki wydają mi się nie praktyczne że podwiewa itp. Myślałam że mam dużo ale na szczęście nie. Wiem że się każda cieszy i kupuje i jak padały opinie że wyda fortunę tylko myślę sobie po co jak pierwsze dwa trzy tyg to że zmęczenia będzie człowiek padał i tak dziecko musi mieć wygodnie a nie traktować go jak kukielke czy lalkę. Jak było na warsztatach najprostsze rozwiązania są najlepsze. Z tych małych rzeczy wyrośnie w dwa tyg to i polowy się nie założy szkoda kasy a przede wszystkim pracy nad tym pranie prasowanie itp. Żal by mi bylo kręgosłupa i tego że polowy nie założę. Ale to moja opinia i moza sobie ją w buty włożyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 09:33
-
No ja własnie dlatego aż tyle nie kupuję. Dokupić zdąże nawet jak Mała będzie na świecie.
Własnie zamawiam pościel na SMYK.pl bo moja wymarzona Motherhood kosztuje 132 zł a nie 169 jak wszędzie! Wybrałam dwa komplety: pudrowy (4 częściowy) i szary na zmianę (2 częściowy) Połączenie szarego i pudrowego różu baaardzo mi się podoba a i nie krzyczą z tego jakieś słonie, żyrafy etc.( w sensie że nie jest pstrokata, ja sama nie lubie pstrokacizny jeśli chodzi opościel)Biedroneczka29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKombinezony mam w nierozpakowanych reklamowkach. Ale kombinezony dla rocznika mam 2 częściowe czyli spodnie wysokie na szelkach do tego kurtka. Co do kurtek darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda już pisałam kiedyś że większość moich rzeczy dostałam od siostry po siostrzeńcach, to też nie są wszystkie kurtki jakie mam. 3-6miesiaca są cieniutkie bo akurat udało mi się że mój jeden siostrzeńcach urodził się na początku marca więc wiekowao podobnie będą się mieścili. Śpiworka nie będę posiadała więc kurteczki się przydadzą
ja lubię dziecko w domu ubrane w pajace, ale jak już wychodzę to wolę ubrać jakoś inaczej, pajac to dla mnie pidżama, tak samo mam zamiar w dzień przebierać dziecko, już kiedyś o tym pisałyśmy, niektóre rzeczy 56 to duże 56 tzw 1-3miesiaca więc trochę podnosimy każdy sklep ma inną rozmiarowkę. A problemu z obsługą mieć raczej nie będę obawiam się tylko kąpieli ale już siostra zapowiedziała że nie ma co się stresować i przyjdzie do mnie 2-3razy pokazać jak i co, bo tego nie robiłam a tak to 3jke dzieci przebierałam, zmieniała pieluszki
oczywiście tak jak napisała Bruśka każdy ma swoje zdanie i przyzwyczajenia
Apropo ekonomiczności to chciałabym tak wyrzucać to co już się wybrudzi, ale muszę siostrze oddac bo chciałaby mieć jeszcze jedno dziecko no i ja też znów skorzystam bo również chcę dość szybko zajść w drugą ciąże. O ile oczywiście mi się uda -
Pewnie, każdy robi wyprawkę po swojemu i kupuje ile uważa. Wyjdzie w praktyce ile czego było potrzebne
Ja mam zdecydowanie mniej na 56, więcej na 62. Ale kurteczki przykładowo nie mam żadnej. Kupię jak już będzie potrzeba. Wczoraj przyszły do mnie smoczki - jeden z AVENTU ortodontyczny 0-6m, drugi LOVI dynamiczny. Różnią się kształtem - jeden jest bardziej plaski, drugi zaokrąglony. Zobaczymy, czy któryś podpasuje synkowi.
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ja też mam sporo kurteczek ale takich cieniutkich i teraz też kupiłam więcej rzeczy na 56 bo większość rzeczy dostałam ale były głównie od 62 bo Synuś kuzynki urodził się duży. A ja myślę, że Ignaś po rodzicach to raczej długi nie będzie i przydadzą się też na 56 żeby nie wyglądał jak w workach
Z resztą właśnie rozmiarówka, rozmiarówce nie równa. Trzeba mierzyć i patrzeć wzrokowo.
A właśnie zamówiłam w Smyku 2x 5-pak skarpetek, 2 czapeczki bawełniane i ciepły pajac z fisher price na 56. -
Swoją drogą szkoda,że nie możemy edytować listy na pierwszej stronie, którą założyła Monkey... Bez sensu, że tak dziewczyny się poobrażały i poszły na nowe forum. Jakoś na innych wątkach z pozostałych m-cy ładnie to funkcjonuje. Co prawda mamy tabelkę, ale chyba nie każda ją updejtuje.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
szara myszka wrote:dziewczyny a kupujecie na przewijak pokrowiec? fajne sa wzory tych przewijakow ale nie wiem czy jest sens doplacac za wzor jeśli da się i tak pokorwiec - widziałam ze kolezanka ma, mowi ze to niemilo dziecku tak go na ten przewijak polozyc bo to zimne i w ogole. Ale może pieluchę by można było?
Myszko ja kupiłam 2 prześcieradła na przewijaki kupiłąm przewijak nie ze względu na ladny wzorek tylko żeby móc dziecko połozyć po kapaniu na recznik. A nawet jakby dziecko troszkę narobiło na to przescieradło to sciagasz i rzucasz do prania a tak to trzeba czyścić ten przewijak żeby nie śmierdział. Albo dodatkowo na przescieradło położyć podkład jednorazowy jak się bedzie przewijak
Ja stwierdziłąm, że będzie mi tak wygodniej. No ale każdy zrobi jak ze chce
Agnesia sporo tych ciuszków maszJa tez mam meeega duzo że pewnie nie zdąrze we wszystko ubrac
noo ale jak ktoś daje to sie bierze i nie patrzy w jakich ilościach
najwyżej sie nie ubierze
aa ja małego zamierzam ubierac w domu włąsnie w pajace albo takie troszkę gorsze rzeczy. Jak pobrudzę to nic sie nie stanie i jak sie nie dopierze. Gorzej by było ładne czyms ufajdac i problem bo ciuszki trzeba oddać. Gdyby były moje to juz inna sprawa
agulineczka - ja właśnie parę dni temu chciałam edytować swoje dane i nie mogłamnoo i teraz tez nie mogę. Może to mi się laptop zawiesza albo cos jest nie halo
Parę dni temu przyszła mi pościelmojej mamie sie nie podoba ale mi i męzowi tak
nie chciałam przepłacać nie wiadomo ile. Zresztą jak będę chciała to same poszewki sobie dokupie jak te sie zuzyją trochę
noo i zakupiłam w Kik'u kocyk taki grubszy za 27złmi się mega podoba i oto on :
A to moje poszewki i tez zakupiłam rogala do karmienia i nie tylko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 14:08
tysiaa93, szara myszka lubią tę wiadomość
Kubuś
-
tulipanna wrote:Madziarka, bo chyba nie mogłaś znaleźć: link do pieluch tetrowych LUX
http://www.smyk.com/pielucha-tetrowa-lux-10-szt,p1050323093,swiat-niemowlaka-p
Dzięki Tulipanna już dojrzalam ostatnio ich poprostu brakło.
Ależ mnie dziś chandra dopadła. Od rana rycze z byle powodu. Nawet się z piżamy nie przebralam.tulipanna lubi tę wiadomość
Nasz kochany Olus -
nick nieaktualnyagulineczka wrote:Swoją drogą szkoda,że nie możemy edytować listy na pierwszej stronie, którą założyła Monkey... Bez sensu, że tak dziewczyny się poobrażały i poszły na nowe forum. Jakoś na innych wątkach z pozostałych m-cy ładnie to funkcjonuje. Co prawda mamy tabelkę, ale chyba nie każda ją updejtuje.
Ja się udzielam na obu i jest też kilka dziewczyn które również należą do tamtego forum a udzielają się i tam i tutaj
-
Tusiaa piękny ten kocyk i cena też bardzo przystępna. Jak byłam ostatnio w Kik'u to wyszłam z torbą ozdób świątecznych
i jakoś nie zwrócilam uwagi na kocyki :)Niby ten sklep z pozoru wydaje się jakiś chiński trochę, ale mają tam czasami takie nietuzinkowe rzeczy. Ozdoby tak mi się spodobały, że musiałam je zakupić. To będą nasze drugie święta w nowym domu
tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Tusiaa wrote:agulineczka - ja właśnie parę dni temu chciałam edytować swoje dane i nie mogłam
noo i teraz tez nie mogę. Może to mi się laptop zawiesza albo coś jest nie halo
Mi przykładowo nie chciało edytować przez internet Explorer, ale jak odpaliłam przez Firefoxa, to poszło. Po prostu mam za starą wersje IE na kompie.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
No, pościel zamówiłam, dwa komplety of kors, i jeszcze trochę bodziaków, bo tak naprawdę to mam nie za dużo, półśpiochy i czapulondę cieplejszą
Powiem tak-duuuużo taniej niż w sklepie stacjonarnym. Body w sklepie takie z kotkiem
http://www.smyk.com/cool-club-body-dziewczece-z-dlugim-rekawem-rozmiar-68,p1110568369,ubranka-dla-dzieci-p oooo takie kosztuje 19,90 (ostatnio w rękach trzymałam)A tu 14,99 i jeszc rabat jakiś dostałam bo wyszło 13,25. -
Byłam na pierwszej szkole rodzenia. Bardzo pozytywnie. Od groma tematów, dostępne ćwiczenia dla ciężarówek, badania podstawowe krwi moczu ktg, opieka rehabilitanta, psychologa,dietetyka położnej ( dostępna codziennie!) indywidualnie jak ktoś potrzebuje. Opieka od teraz i po porodzie kompleksowo. Warsztaty z min wiązania chusty, rodzina po porodzie, antykolkowe, zdrowy kręgosłup. I co najlepsze ani grosza nie dopłacam!
P.s. Nasze forum jest gitesdajcie linka do tej tabelki bo nie mam zapisanej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 14:35
-
Kri wrote:Byłam na pierwszej szkole rodzenia. Bardzo pozytywnie. Od groma tematów, dostępne ćwiczenia dla ciężarówek, badania podstawowe krwi moczu ktg, opieka rehabilitanta, psychologa,dietetyka położnej ( dostępna codziennie!) indywidualnie jak ktoś potrzebuje. Opieka od teraz i po porodzie kompleksowo. Warsztaty z min wiązania chusty, rodzina po porodzie, antykolkowe, zdrowy kręgosłup. I co najlepsze ani grosza nie dopłacam!
P.s. Nasze forum jest gitesdajcie linka do tej tabelki bo nie mam zapisanej