WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    https://33.media.tumblr.com/a4eb11d6f69a92850c6773ee16ff1b42/tumblr_nthkyrFBUn1ue9mpio1_500.gif. Takie na dobranoc
    dokładnie tak czułam się dziś rano :D

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczyny pospałabym jeszcze ale kręgosłup nie pozwala leżeć. :/ Wczoraj Ignaś tak się rozpychał przez cały dzień, że wieczorem bolało mnie wszystko. Brzuch, krzyż, szyjka a najgorsze, że coraz trudniej jest rozróżnić kiedy to Mały się wypina a kiedy skurcz. Aż się prawie popłakałam z bezsilności. Nie mieści się już moja Kluseczka :(

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Oj Dziewczyny pospałabym jeszcze ale kręgosłup nie pozwala leżeć. :/ Wczoraj Ignaś tak się rozpychał przez cały dzień, że wieczorem bolało mnie wszystko. Brzuch, krzyż, szyjka a najgorsze, że coraz trudniej jest rozróżnić kiedy to Mały się wypina a kiedy skurcz. Aż się prawie popłakałam z bezsilności. Nie mieści się już moja Kluseczka :(
    Lexi...a to dopiero początek III-go trymestru...Ja sama czasem się zastanawiam jak to będzie dżwigać takiego brzusia...i myslę, że jak coś ma mi trzasnąc to będzie to kręgosłup...też mi ciężko leżeć.. na czas ciąży powinno się móc wyciąć dziurę w łóżku... jak ja marzę o połeożeniu się na brzuchu z rękami pod głową :P

Lexi150 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam największy problem z ubraniem skarpetek, jakoś nie umiem się "ułożyć" żeby się nie nasapać zanim je założę. A do spania mam taką wielką poduszkę "ciążową" i mogę się na niej wyginać na wszystkie strony :)
    Ale z drugiej strony jesteśmy mega szczęściarami, że mamy w brzuszkach nasze skarby, ja jakoś tak mam wyrzuty sumienia jak czasem mam ochotę sobie pozrzędzić, jest tyle osób, które nie mogą zajść w ciążę, że nie mam sumienia narzekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 09:06

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    ja mam największy problem z ubraniem skarpetek, jakoś nie umiem się "ułożyć" żeby się nie nasapać zanim je założę. A do spania mam taką wielką poduszkę "ciążową" i mogę się na niej wyginać na wszystkie strony :)
    Ale z drugiej strony jesteśmy mega szczęściarami, że mamy w brzuszkach nasze skarby, ja jakoś tak mam wyrzuty sumienia jak czasem mam ochotę sobie pozrzędzić, jest tyle osób, które nie mogą zajść w ciążę, że nie mam sumienia narzekać.
    Natalica my też z Mężem długo czekaliśmy na Maluszka i doceniam każdy dzień ale w końcu jesteśmy w ciąży i czasami mamy prawo pojojczeć ;)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie z powodu dlugich staran staram sie nie nsrzekac..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie z powodu dlugich staran staram sie nie nsrzekac..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Natalica my też z Mężem długo czekaliśmy na Maluszka i doceniam każdy dzień ale w końcu jesteśmy w ciąży i czasami mamy prawo pojojczeć ;)
    niby tak, ale czasem mnie wkurza, jak ktoś traktuje ciążę jak chorobę i wielkie uciemiężenie. Dla mnie to najlepsze, co mnie spotkało i bolą mnie czasem plecy, czasem nogi, czasem nic mi się nie chce i każdy to rozumie. Ale niektóre kobiety lubią robić wokół siebie zamieszanie i czekają żeby się każdy nad nimi użalał, bo są w ciąży i są takie pokrzywdzone. Nie mówię, że ktoś tutaj tak robi, ale ogólnie to jest dla mnie mega wkurzające. Wkurza mnie też, jak ktoś opowiada o porodzie, że to taki wyczyn, że tak boli, że to taka masakra, od tysięcy lat kobiety rodzą dzieci i jakoś niewiele z nich umiera z bólu. Nie twierdzę, że to nie boli, ale nie przesadzajmy, chyba każda z nas wiedziała na co się pisze, decydując się na dziecko.

tulipanna, szara myszka, Mila920 lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się martwię, bo nawet jakbym chciała narzekać to nie mam na co. Zaczynam się zastanawiać czy wszystko jest ok z Małą. Ale przecież na każdym usg było ok. Ruchy czuje bardzo subtelnie, gin mówił, że przez łożysko na przedniej ścianie. Brzuch mam mały, jakbym się skupiła to i szpagat zrobię, macica twardnieje tylko jak zrobię długi spacer i za szybko. Jedyne co to po schodach wchodzę zdecydowanie wolniej i brakuje mi powietrza ;)
    Serio się zaczynam zastanawiać czy wszystko ok... Jednak internet to zło, bo tak to bym w nieświadomości żyła ;)

Kri, lula.91 lubią tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith jak nic nie boli to trzeba się cieszyć :)

Ja w sumie nie mam jakiś takich wielkich bóli poki co i sie ciesze :) tylko zastanawia mnie ten wzmozony sluz wodnisty. Jakiś czas temu był, poźniej jakoś mnie a teraz znowu mi leci że jak wkładki nie mam to majtochy do wymiany bo az nieprzyjemnie siedzieć w mokrych :D
    No i dzisiaj jakoś mi tak niedobrze jest :/ chyba sie przegłodziłam, aż zabardzo od tej 6 nad ranem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:08

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Ej!!!! Już mi coś leci z cycuchów! :D

Mi leci od 4 miesiąca ciąży i to porządnie... Wczoraj z mężem musieliśmy kupić ceratę na łóżko, bo już praktycznie całe zalałam i plamy tylko zostały. :/

lula.91 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous a nie wolisz uzywać wkładek laktacyjnych ? :) dobrze, że ja tak nie mam :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Kkkaaarrr przytulam i światełko dla Twojego Aniołka (*) jeśli tylko będę mogła ci jakoś pomoc to pisz na prv. Moja córeczka zmarła z tego samego powodu w 39 tc. Może się więc na coś przydam...
    Noe wiem jak napisać na prv, wyslalam zaproszenie do przyjaciółek, chętnie pogadam, dziękuję!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr zaakceptowałam zaproszenie. Masz już wiadomość ode mnie.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki co jeszcze polecacie ze Smyka? wiem ,że pieluchy LUX - widziałam wczoraj je w sklepie za 50 zł - na ich stronce w necie są po 35,99 :) poradźcie co jeszcze to od razu zamówię :) a tak w ogóle ceny łaszków mają masakryczne w sklepie - bluzeczka z uszkami - 60 zł :)
    Zamówiłam z Zuz polu komplecik pościeli pomarańczowe słonie :) ale jestem podbudowana hehe.

p.s. Niech dobra dusza wrzuci o dziecku z 26 tc :) dzięks.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    A ja się martwię, bo nawet jakbym chciała narzekać to nie mam na co. Zaczynam się zastanawiać czy wszystko jest ok z Małą. Ale przecież na każdym usg było ok. Ruchy czuje bardzo subtelnie, gin mówił, że przez łożysko na przedniej ścianie. Brzuch mam mały, jakbym się skupiła to i szpagat zrobię, macica twardnieje tylko jak zrobię długi spacer i za szybko. Jedyne co to po schodach wchodzę zdecydowanie wolniej i brakuje mi powietrza ;)
    Serio się zaczynam zastanawiać czy wszystko ok... Jednak internet to zło, bo tak to bym w nieświadomości żyła ;)
    Mari...wielkośc brzunia to sprawa indywidualna, a co do typowych obiawów to ja mam właśnie tak jak Ty ale zobaczysz, z kolejnymi tygodniami się nasili ta męczliwość, ze schodami jest z dnia na dzień gorzej :) Też przy wysiłku mi brzuch twardnieje, tylko ja np. w domu się narobie czasem, więc może ciut częściej, bo a to się rzucę na stertę prasowania zamiast zrobić to wolniej np. przez kilka dni. Najważniejsze że Dzidzię czujesz.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Dziewczynki co jeszcze polecacie ze Smyka? wiem ,że pieluchy LUX - widziałam wczoraj je w sklepie za 50 zł - na ich stronce w necie są po 35,99 :) poradźcie co jeszcze to od razu zamówię :) a tak w ogóle ceny łaszków mają masakryczne w sklepie - bluzeczka z uszkami - 60 zł :)
    Zamówiłam z Zuz polu komplecik pościeli pomarańczowe słonie :) ale jestem podbudowana hehe.

p.s. Niech dobra dusza wrzuci o dziecku z 26 tc :) dzięks.
    Ubrania ze Smyka polecam zdecydowanie-szczerze-jakość bawełny jest zupełnie inna. Naprawdę warto. Do wczoraj był0 15 % na pościel. I w ogóle to opłaca się raczej przez net zamawiać niż stacjonarnie kupować. A pieluchy LUX sa naprawdę LUX, gruba tetra. CO prawda śmierdzą jak dla mnie okropniście (octem) ale po praniu już nie :)(uprałam bo tego smrodu wytrzymać nie mogłam w szafie)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie własnie napisali, że zaplanowana data doręczenia na dziś (przed końcem dnia) Cokolwiek to znaczy :P No ale nareszcie, bo niemal tydzień czekam (jutro byłby równy tydzień)

szara myszka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Szara myszko, myślisz, że przyjdą nasze zamówienia dzis??? Juz irytuje mnie to uwiązanie w domu żeby czekać na kuriera....wrrrr...

tulipanna odpisali mi ze przewidywany termin dostawy jest na dziś, także licze na to ze przyjdą! :)

tulipanna lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziś piękne słoneczko <3
    ostatnio jestem pelna energii, czuje się super, strasznie bym chciała żeby jak najdłużej tak było :) codziennie sobie mowie ze na następny dzień już będę więcej odpoczywać, żeby nie prowokować tych twardnien, ale i tak nie mogę usiedzieć a co dopiero ulezec i się krzątam caly czas. Dzis miał być odpoczynek ale jutro mamy gości i chyba zrobie zeberke :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ