X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przegapiłam swoja studniowke :D i mam 96 dni już :D to mało!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 18:14

madzia.rka lubi tę wiadomość

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko czas zapierdziela. Zaraz Mikołajki potem święta i jak minie Nowy rok to praktycznie zaraz zobaczymy nasze dzieciolki.

szara myszka lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka mi aplikacje też pokazują że to już. Więc dziś kiecki itp powinny być.

Ja uważam że żadna z nas się tu nie uzala i nie marudzi bez powodu zresztą ja nie zauważyłam takich sytuacji. Jestem i pidziwiam Madziarke Vayn. Sama też lekko nie mam bo ciągle coś i strach od początku. Moja kuzynka ma termin dwa tyg po mnie i miała robiona biopsje bo podejrzewają raka macicy i sądzę że gdyby mogła też już jak najszybciej chcisla to skończyć i być po wszystkim. Czeka w niepewności na wyniki. Więc inni mają gorzej. Ja się w swojej skórze czuje dobrze podoba mi się jak wyglądam, Biedroneczka to już w ogóle seksi mama będzie na fotach więc w sumie nie wiem o co się czepiasz i wywody piszesz.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystkim studniówka gratki i buziaczki. To co po piccolo?;-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tematem wybieracie się na Sylwestra jakiegoś. My z mężem pierwszy raz od 11 lat będziemy w domu i ja to ofkors w łóżeczku.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja bym chciała wyjść na sylwestra, ale nie wiem czy dostanę pozwolenie od lekarza. Zaczęłam IIIci trymestr najgorszy dla mnie bo w każdej chwili mogę zacząć krwawienie i powitanie szpitala do końca ciąży oby jak najdłużej zostać w 2paku, za 6 dni idę sprawdzić czy łożysko mi pyknęło coś w górę, wcześniej się nie ruszyło i marne szanse widzi lekarz, ale powiedział że cuda się zdarzają ;)
    3 dni temu byłam na koncercie, oczywiście głośno, ale ja miałam miejsce siedzące ciągle siedziałam tylko do toalety chodziłam, nie skakałam nie szalałam a jednak spotkałam sie z bardzo nieprzyjemnym wzrokiem ludzi który mówił co ona tutaj robi powinna siedzieć w domu... I jak normalnie żyć w ciąży gdy jednak ludzie uważają że nie powinno się większości rzeczy robić i patrzą jak na jakąś porypaną. Dodam że koncert był disco polo żadne łupanki.

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska to się mnie tyczy : Biedroneczka to już w ogóle seksi mama będzie na fotach więc w sumie nie wiem o co się czepiasz i wywody piszesz. jak tak to nie wiem o co chodzi :) możesz sprecyzować hahah :) :) No ja to wybieram sie na zakupy i z okazji 100dniowki zapewne cos zakupie,ale kuzwa taka mgła sie robi ze świata nie widac :(

U nas sylwester bedzie w domu :) nigdzie sie nie wybieramy na żadne imprezy gdzie jest głośno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 16:40

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszla moja paczuszka - mam mieszane odczucia

1. pieluchy - bardzo na plus, smierdza, ale jak kazde, po praniu na pewno będą ok.
    2. śpiworek - bardzo fajny choć niezbyt gruby, ale za 28zl to spoko, jest do 12miesiaca wiec na zimniejsze noce będzie grubszy ubiorek albo rozek
    3. kocyk - mniejszy niż oczekiwałam, choć wymiar był podany. Dosc cieniutki, ale ok
    4, wypelnienie pościeli - wygląda bardzo fajnie
    5. no i ta nieszczesna pościel z Kubusiem - co prawda nie mam zamiaru jej od razu uzywac, ale myslalam ze kolor będzie zywszy, a jest baaardzo blady ;/ na dodatek niebieski na poduszce ma inny odcien niż na kołdrze ;/

co do sylwestra to my tez pierwszy raz w domku :) chyba ze zaprosimy kilkolor znajomych na domowke, ale jeśli spędzimy razem przez tv z mezem to tez będzie pięknie, bo takiego jeszcze nie mielismy sylwka ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a kto zamawiał to wdzianko dziergane??

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sylwestra spedzalismy najczęściej na maratonach filmowych w kinie. Ale raczej nie dam rady tyle wysiedziec. Bo my tacy nietanczacy jesteśmy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 01:08

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A No tak wdzianko jest czeka :) :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    gorgeous a nie wolisz uzywać wkładek laktacyjnych ? :) dobrze, że ja tak nie mam :)

Śpię bez stanika, więc wkładki nie wchodzą w grę. Nie wytrzymałabym trzymać biustu jeszcze w nocy w staniku, bo i tak w każdym mi już niewygodnie.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku zostajemy na Sylwestra w domu - nie wyobrażam sobie iść gdzieś na imprezę, która odbędzie się na sali, pod koniec 8 miesiąca ciąży. A tak, już zapowiedziałam rodzicom, że mogą gdzieś wybyć, a ja posiedzę z bratem - niech też mają coś od życia :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii ja tylko powiem tak - też czuję się bardzo dobrze w ciąży zero objawów i jest rewelacja. Ale trzeba mieć zrozumienie i troszkę współczucia dla dziewczyn które leżą plackiem i walczą o każdy dzień dłużej żeby ich dziecko siedziało w brzuchu... Dziewczyno trochę empatii....
    Dla mnie po to jest forum żeby się wyzalic, wyplakac i mieć wsparcie jak ma się doła i ocenianie ich jest nie na miejscu z Twojej strony.

nick nieaktualny, madzia.rka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Aga to Ty masz łożysko przodujace? Kurcze też masakra moja znajoma miała ale wszystko było Oki mały urodził się o czasie. I oby tak u Ciebie było.
    Z tymi ludźmi to Kochana nie dogodzisz mi ostatnio ciotka mojego Radka powiedziała że ja nic nie robię i z tego leżenia to sobie w internecie choroby wyszukuje i powinnam się wziąć za siebie i choć na spacery chodzić. . Także ch.... I w d.....
    na ten moment mam przodujące, moze to sie zmieni jeszcze :) muszę się właśnie oszczędzać żeby donosić. Oczywiście nie leżę plackiem, ale robię częste przerwy a czasami z łóżka nie wychodzę cały dzień jak brzuch mnie pobolewa na dole. Nie mam z tym żadnego problemu, chce żeby mój syn urodził się zdrowy i o czasie nie za wcześnie :)

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rownież w ciąży czuje sie znakomicie zero jakichkolwiek objawów ,mdłości ,dolegliwości gdyby nie brzuszek to nie czułabym ze jestem w ciąży ,tez mi mówią ze pieknie wyglądam itp ale tak jak doti napisała trzeba byc wyrozumiałym dla dziewczyn ktore ciąże przechodzą ciezko a niekiedy musza leżeć plackiem.
    A to tak z okazji 100dniowki :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6155302/741228/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6155302/566142/image.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 17:28

madzia.rka, Doti87, Zosia_wop, Lexi150, nick nieaktualny, nick nieaktualny, tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka ale zgrabniutki brzuszek! :D piękny!

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki cyc kraglutki ;-)

Biedroneczka29, tulipanna, Tusiaa lubią tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ