X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tulipanna pytałaś jak boli to spojenie to więc tak jakbyś jechała na rowerze i spadla na rame i sobie co nieco obila.
    O kurde.... Bezbledne porownanie :-) niech TO nie boli!!!<aaaaa> U mnie na razie nic-zero takiego bolu...

Joanna_88, Bruśka lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po zakupach. Koszule do karmienia chyba zamówię przez Allegro, bo to co w sklepie sensownego to zaczyna sie od xl :( śmieszne koszule były takie z dziurami na cycki :D Kupiliśmy troche śpiochów, body... W Tesco u nas zaś większość rzeczy dla chłopców :) ale wzielam skarpetki z promo niebieskie i paczkę szarych body 56 tak na wszelki wypadek, bo tylko 22zl za 5 szt. Pozniej zachciało mi sie pierogów z kapustą, chyba pierwsza zachcianka ciążowa :D
    ostatnio pisaliście o uprzejmości ludzi dla ciężarnych no to w moim przypadku nie działa, przy promo na pudry w rossmanie tak sie rozpychały łokciami, ze ledwo co wzielam co mnie interesowało i szybko wyszłam, w markecie to samo stare babki najgorzej pchają, wjeżdżają na ludzi jak czołgi :D tak oto zmęczona chyba ide spać :) aaaa no i deska do prasowania tez by mi sie przydała nowa, bo mam jeszcze PRL w domu...u nas w towarotece to zawsze taki młyn, wszystko powywalane, rozwalone, ale chyba trzeba bedzie odwiedzić :)
    Udanej soboty ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do termometru, to nie wiem czy jest dobry :) Kupiliśmy go jako starter bo niska cena, zobaczymy czy sie sprawdzi. U mnie znajone jak dzieci chore maja to mierzą i tak paroma, bo elektryczne to nigdy nie wiadomo czy dobrze zmierzył :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam za 49 zł w superpharmie jest teraz promocja z kartą.z 100 zł wiec jest obniżka i ma walidacje kliniczna.Też pokazuje różne temp. Ale to trzeba mierzyć w kilku miejscach skroni.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jak zwykle z przygodami.Dzis dla odmiany boli mnie podbrzusze moze nawet troche jak na okres.Leze caly dzien nospe biore.Juz sama nie wiem skad te bole:(
    Co do termometru to pracowalam w sklepie ze sprzetem rehab.I nie jestem wogole przekonana co do ich dokladnosci.Temp.powinno sie mierzyc ok 3 cm od czola na skroniach zawsze jest wyzsza

olenka173065
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, ja mam termometr bezdotykowy na podczerwień, działa naprawdę w porządku. Najważniejsze to pamiętać, żeby odczekać 15 min. pomiędzy jednym pomiarem a następnym

ex2bx1hp35w324su.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z innej beczki :) pokoj mojej myszki wytapetowany :) wyszedł bosko <3 <3 dzis zamówiliśmy wykładzinę za tydzien przyjedzie i wtedy rozłoży maz lozeczko :) auuuuuuuu :) <3

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Dziewczyny, a macie już wybrane firmy, z których będziecie kupować kosmetyki? Ja stawiam na Mustele
    Ja zdecydowanie Babydream, bo mają świetny skład. Ewentualnie Hipp, jakby pojawiły się jakieś alergie, ale lepiej nie. ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Jaś już pokazuje charakterek... przez ostatnie dni był mega spokojny, aż martwiłam się po jego ostatnich wybrykach, kiedy myślałam, że wyskoczy mi z brzucha. A dzisiaj, kiedy musiałam jechać na uczelnię na 9 godzin, to urządził sobie dyskotekę :D

A dziś kupiłam w końcu zawieszkę do smoka, na którą polowałam od dawna:

canpol_sowaklips_8.jpg

Lexi150, lula.91, tysiaa93 lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez zamówiłam zawieszkę do smoczka jak przyjdzie to na pewno sie pochwale <3 :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stawiam na Babydream. Sama teraz używam z niego oliwki na rozstępy i balsam i jestem baaardzo zadowolona.

Wczoraj wieczorem Mały zaczął nagle tak mocno kopać w dole, miałam wrażenie że zaraz mi wypadnie. I dziś to samo. W ciągu dnia kopie wyżej a na wieczór czuję przy spojeniu ruchy i nie wiem o co chodzi.

Poza tym w piątek na wizycie dostałam globulki bo miałam jakieś podrażnienia. Więc aplikuję to badziewie. Na początku wszystko ok a po jakiejś godzinie masakra. Tak spuchłam, zaczęło piec jak diabli i szczypać. Poszłam się od razu umyć, kupiłam jeszcze jakiś żel łagodzący ale gówno pomaga. Niby trochę zelżało ale dalej piecze. Już następnej globulki nie wezmę. A w poniedziałek muszę na kolejną wizytę się wybrać. Ehhh...

Z milszych spraw zaszłam dziś do pepco. Kupiłam śliczny kocyk dla Ignasia. No i wpadłam też do rossmana bo pokończyło mi się kilka rzeczy. Podaję kartę rossnę i dostałam gratis do zakupów smoczek aventa. :D Niby taki zwykły ale na początek jest :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    A mój Jaś już pokazuje charakterek... przez ostatnie dni był mega spokojny, aż martwiłam się po jego ostatnich wybrykach, kiedy myślałam, że wyskoczy mi z brzucha. A dzisiaj, kiedy musiałam jechać na uczelnię na 9 godzin, to urządził sobie dyskotekę :D

A dziś kupiłam w końcu zawieszkę do smoka, na którą polowałam od dawna:

canpol_sowaklips_8.jpg

Gorgeus to nasze Jaski takie same zawieszki będą mieć mamy tą w turkusie ;-)

gorgeous lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śpicie? :) u mnie oczy jak 5zł i bezsenność...

Wysłany: 15 listopada 2015, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię oglądam UFC (walki) :) nastawiłam sobie budzik,ale nie był potrzebny jakos czujnie spałam i czekałam,az wybije 4:00 :) i juz sie nie moge doczekać walki Naszej Aski :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja zasnęłam około 1:00 i juz nie śpię od kwadransu. Chyba będzie potrzebna jednak drzemka w ciągu dnia.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie melduje :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasnelam o 2.30 i pół godziny temu się obudziłam :) masakra! Jak ja mam się wyspać na zapas zanim Mały się urodzi?? :D :D

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj znów na basenie byliśmy pitem drzemka godzinna i na wieczór była noc zakupów w galerii pojechaliśmy haha pół godziny szukaliśmy miejsca parkingowego i liczyłam na jakieś promocje w smyku ale nic nie było taniej w internecie jest. Jak wróciliśmy byłam padnieta i wstałam dopiero rano. Jak nigdy zero pobudki o 4.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak,to w Twoim Smyku nie było taniej? W moim jest akcja Okazje Św. Mikołaja i wyprzedaże niesamowite.

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo! Dzięki dziewczyny za cynk! Obczaje dzisiaj czy czasem w moim nie ma jakiejś promocji! :)

‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ