WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tulipanna pytałaś jak boli to spojenie to więc tak jakbyś jechała na rowerze i spadla na rame i sobie co nieco obila.
    O kurde.... Bezbledne porownanie :-) niech TO nie boli!!!<aaaaa> U mnie na razie nic-zero takiego bolu...

Joanna_88, Bruśka lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po zakupach. Koszule do karmienia chyba zamówię przez Allegro, bo to co w sklepie sensownego to zaczyna sie od xl :( śmieszne koszule były takie z dziurami na cycki :D Kupiliśmy troche śpiochów, body... W Tesco u nas zaś większość rzeczy dla chłopców :) ale wzielam skarpetki z promo niebieskie i paczkę szarych body 56 tak na wszelki wypadek, bo tylko 22zl za 5 szt. Pozniej zachciało mi sie pierogów z kapustą, chyba pierwsza zachcianka ciążowa :D
    ostatnio pisaliście o uprzejmości ludzi dla ciężarnych no to w moim przypadku nie działa, przy promo na pudry w rossmanie tak sie rozpychały łokciami, ze ledwo co wzielam co mnie interesowało i szybko wyszłam, w markecie to samo stare babki najgorzej pchają, wjeżdżają na ludzi jak czołgi :D tak oto zmęczona chyba ide spać :) aaaa no i deska do prasowania tez by mi sie przydała nowa, bo mam jeszcze PRL w domu...u nas w towarotece to zawsze taki młyn, wszystko powywalane, rozwalone, ale chyba trzeba bedzie odwiedzić :)
    Udanej soboty ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do termometru, to nie wiem czy jest dobry :) Kupiliśmy go jako starter bo niska cena, zobaczymy czy sie sprawdzi. U mnie znajone jak dzieci chore maja to mierzą i tak paroma, bo elektryczne to nigdy nie wiadomo czy dobrze zmierzył :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam za 49 zł w superpharmie jest teraz promocja z kartą.z 100 zł wiec jest obniżka i ma walidacje kliniczna.Też pokazuje różne temp. Ale to trzeba mierzyć w kilku miejscach skroni.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jak zwykle z przygodami.Dzis dla odmiany boli mnie podbrzusze moze nawet troche jak na okres.Leze caly dzien nospe biore.Juz sama nie wiem skad te bole:(
    Co do termometru to pracowalam w sklepie ze sprzetem rehab.I nie jestem wogole przekonana co do ich dokladnosci.Temp.powinno sie mierzyc ok 3 cm od czola na skroniach zawsze jest wyzsza

olenka173065
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, ja mam termometr bezdotykowy na podczerwień, działa naprawdę w porządku. Najważniejsze to pamiętać, żeby odczekać 15 min. pomiędzy jednym pomiarem a następnym

ex2bx1hp35w324su.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z innej beczki :) pokoj mojej myszki wytapetowany :) wyszedł bosko <3 <3 dzis zamówiliśmy wykładzinę za tydzien przyjedzie i wtedy rozłoży maz lozeczko :) auuuuuuuu :) <3

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Dziewczyny, a macie już wybrane firmy, z których będziecie kupować kosmetyki? Ja stawiam na Mustele
    Ja zdecydowanie Babydream, bo mają świetny skład. Ewentualnie Hipp, jakby pojawiły się jakieś alergie, ale lepiej nie. ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Jaś już pokazuje charakterek... przez ostatnie dni był mega spokojny, aż martwiłam się po jego ostatnich wybrykach, kiedy myślałam, że wyskoczy mi z brzucha. A dzisiaj, kiedy musiałam jechać na uczelnię na 9 godzin, to urządził sobie dyskotekę :D

A dziś kupiłam w końcu zawieszkę do smoka, na którą polowałam od dawna:

canpol_sowaklips_8.jpg

Lexi150, lula.91, tysiaa93 lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez zamówiłam zawieszkę do smoczka jak przyjdzie to na pewno sie pochwale <3 :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stawiam na Babydream. Sama teraz używam z niego oliwki na rozstępy i balsam i jestem baaardzo zadowolona.

Wczoraj wieczorem Mały zaczął nagle tak mocno kopać w dole, miałam wrażenie że zaraz mi wypadnie. I dziś to samo. W ciągu dnia kopie wyżej a na wieczór czuję przy spojeniu ruchy i nie wiem o co chodzi.

Poza tym w piątek na wizycie dostałam globulki bo miałam jakieś podrażnienia. Więc aplikuję to badziewie. Na początku wszystko ok a po jakiejś godzinie masakra. Tak spuchłam, zaczęło piec jak diabli i szczypać. Poszłam się od razu umyć, kupiłam jeszcze jakiś żel łagodzący ale gówno pomaga. Niby trochę zelżało ale dalej piecze. Już następnej globulki nie wezmę. A w poniedziałek muszę na kolejną wizytę się wybrać. Ehhh...

Z milszych spraw zaszłam dziś do pepco. Kupiłam śliczny kocyk dla Ignasia. No i wpadłam też do rossmana bo pokończyło mi się kilka rzeczy. Podaję kartę rossnę i dostałam gratis do zakupów smoczek aventa. :D Niby taki zwykły ale na początek jest :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    A mój Jaś już pokazuje charakterek... przez ostatnie dni był mega spokojny, aż martwiłam się po jego ostatnich wybrykach, kiedy myślałam, że wyskoczy mi z brzucha. A dzisiaj, kiedy musiałam jechać na uczelnię na 9 godzin, to urządził sobie dyskotekę :D

A dziś kupiłam w końcu zawieszkę do smoka, na którą polowałam od dawna:

canpol_sowaklips_8.jpg

Gorgeus to nasze Jaski takie same zawieszki będą mieć mamy tą w turkusie ;-)

gorgeous lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śpicie? :) u mnie oczy jak 5zł i bezsenność...

Wysłany: 15 listopada 2015, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię oglądam UFC (walki) :) nastawiłam sobie budzik,ale nie był potrzebny jakos czujnie spałam i czekałam,az wybije 4:00 :) i juz sie nie moge doczekać walki Naszej Aski :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja zasnęłam około 1:00 i juz nie śpię od kwadransu. Chyba będzie potrzebna jednak drzemka w ciągu dnia.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie melduje :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasnelam o 2.30 i pół godziny temu się obudziłam :) masakra! Jak ja mam się wyspać na zapas zanim Mały się urodzi?? :D :D

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj znów na basenie byliśmy pitem drzemka godzinna i na wieczór była noc zakupów w galerii pojechaliśmy haha pół godziny szukaliśmy miejsca parkingowego i liczyłam na jakieś promocje w smyku ale nic nie było taniej w internecie jest. Jak wróciliśmy byłam padnieta i wstałam dopiero rano. Jak nigdy zero pobudki o 4.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak,to w Twoim Smyku nie było taniej? W moim jest akcja Okazje Św. Mikołaja i wyprzedaże niesamowite.

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo! Dzięki dziewczyny za cynk! Obczaje dzisiaj czy czasem w moim nie ma jakiejś promocji! :)

‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ