X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wyjątkowo pospałam ale mój kręgosłup to odczuwa... :/

My dziś oficjalnie obchodzimy studniówkę!!! :D Z tej okazji idziemy później z Synusiem na gofra z bitą śmietaną i owocami... Mniam.

madzia.rka, szara myszka, vayn, vayn, Mila920, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promocja była na zabawki smiki a ubranka nic taniej tylko takie poj sztuki ale nic ciekawego. A ja się dopayrzylam wczoraj ze nie mam pajacow całych takich śpiochów na 56 i muszę kupić nie wiem jak to zrobiłam ale nie mam.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-) a ja jeszcze nie szaleje z ciuchami. Najpierw chcemy ogarnąć wózek, meble i pomalować pokój :-) myślę że przyszły weekend wszystko jedziemy zamówić :-) już doczekać się nie mogę hihihihi

szara myszka lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:

Poza tym w piątek na wizycie dostałam globulki bo miałam jakieś podrażnienia. Więc aplikuję to badziewie. Na początku wszystko ok a po jakiejś godzinie masakra. Tak spuchłam, zaczęło piec jak diabli i szczypać. Poszłam się od razu umyć, kupiłam jeszcze jakiś żel łagodzący ale gówno pomaga. Niby trochę zelżało ale dalej piecze. Już następnej globulki nie wezmę. A w poniedziałek muszę na kolejną wizytę się wybrać. Ehhh...

Lexi a może dostałaś vagical?ja ich kiedyś użyłam i miałam to samo. Okropieństwo. Od tamtej pory jak coś mi się dzieje to używam Lactovaginal i zawsze przechodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 10:37

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• L Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

My dzisiaj zaczynamy 3 trymestr ciąży... jejku jak to zleciało !!!
    Widzę , że wy już kompletujecie wyprawkę a ja jeszcze w proszku. Choc ciuszki mam po starszej córci to jeszcze sporo do dokupienia zostało. Ale tym to sie zajmę od przyszłego miesiąca . Jeszcze do końca listopada pracuje i czasu wiecznie brak, by sprawdzić porównać , wybrać a jest w czym teraz wybierać ;-)
    Mam nadzieję, ze macie sie dobrze i dzidzie zdrowo rosną.
    Ja czuje się już jak hipcio :-D
    Dobra już was nie zanudzam , pozdrawiam !!!

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri Gyno Pevaryl więc coś innego. Na razie biorę probiotyk ale nie pomaga. Jutro kolejna wizyta :(

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Promocja była na zabawki smiki a ubranka nic taniej tylko takie poj sztuki ale nic ciekawego. A ja się dopayrzylam wczoraj ze nie mam pajacow całych takich śpiochów na 56 i muszę kupić nie wiem jak to zrobiłam ale nie mam.

http://smykgroup.com/pl/dla-klientow/zostan-staym-klientem/zapisz-sie

Dziewczyny warto się zapisać do tego newslettera. Stali klienci dostają smsy i zaproszenia na zakupy wcześniej niż cała reszta klientów. Wie o jakichkolwiek promocjach.
    Ja w piatek dostałam SMS o 25% zniżki na wszystkie ubrania. Sprawdziłam ceny na stronce i większą oszczędnośc i pomacać można

• d84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też cierpię na bezsenność, masakra, ale problemy ze snem od dziecka mam. Czuję się tez już gorzej niż wcześniej hehe brzuch mi przeszkadza przy wkładaniu butów mam takie wiązane nad kostkę ;/, dobrze że zimowe na zamek :D po dłuższym spacerze już mi sie gorzej oddycha ;/ i ogólnie czuje się strasznie ociężale i opaśle - póki co +10 kg ...

Z innej beczki jaki i ile smoczków/cumelków kupić na start, czytałam kilka artykułów na ten temat i mam mętlik w głowie.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84-ja jeden kupilam chicco a jeden Lovi dostalam na tatgach. Wiecej kupowac nie bede,bo niektore dzieci wcale tego nie chca podobno. Z reszta-ja i tak zamierzam w pore odstawic bo nie wyobrazam sobie zeby potem 3-latka mi ze smoczkiem chodzila:) A moj Luby wzial sie za malowanie pokoju wlasnie :-) zatem u mnie sajgon :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, milej niedzielki :D

Ja wczoraj poczułam ze odzylam, niby nic ale wpadli do nas znajomi, długo posiedzieliśmy - fajnie było :) a dziś sobie leżeliśmy z mężusiem do 11 - w końcu tez mogl odpocząć bo od pon do sob praca :(

ja smoczek jeden dostałam jakiś na warsztatach, wydaje mi się ze jeszcze gdzies jakiś wpadnie wiec nie kupuje, idealem by było nie dawac smoka, ale jak będzie miał duza potrzebe ssania to wtedy dam ten co dostałam a kupie jakiś porządniejszy. Naprzód nie kupuje

w nocy tez mi się ciężej spi, bezsenność to za dużo powiedziane, ale ciężko mi się ulozyc i zasnąć, wciąż często spie na plecach choć niby się nie powinno

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi polubiłam Twojego posta 2x, raz za studniówkę, a drugi raz chyba za gofra :)

D ja kupiłam 2-pak z lovi, więcej nie kupuję. U mnie już 12kg na plusie. Waga 87 pokazała :O!

Ja pospałam tak, że ohohooh. Wczoraj byliśmy u koleżanki, już nawet przy siedzeniu bolą pachwiny. Przyjechaliśmy po 20. O 21 ja już odlot w łóżku, wstałam po 11 - także jak rzadko 14h snu ale faktycznie czułam się fatalnie. Małż mówił, że się budził jak ja się przekręcałam bo podobno płakałam przez sen...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 12:51

• kada24 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej my wg belly zaczynamy za tydz 3 trymestr ale corka juz zaczela hehe bo wyprzedza o tydzien :)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• d84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zasypiam na lewym boku a i tak budzę się na plecach zawsze i tak mi się najlepiej leży, mam nadzieję, że jakbym także długo leżała to dziecię zacznie protestować i mnie obudzi żeby zmienić pozycję bo już mi gin mówił żeby za długo tak nie leżeć bo gorzej krew do łożyska dopływa itp.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie ja tez tak mam ze staram się zasnąć na boku ale i tak się potem przewracam i budze się na plecach ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to samo. Ta poducha banan wcale mi nie pomaga w utrzymaniu pozycji na boku, chyba nie umiem z nią spać. Może też bez przesady z tym spaniem w określonej pozycji, kiedyś kobiety o tym wogle nie wiedziały i jakoś żyły. Sama nie wiem co na to poradzić

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ten kod mozna wykorzystać w sklepie internetowym??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri a mnie sie wydaje ze nie wiedzialy ale instynktownie kladly sie na bokach. To taka typowa pozycja ciezarnych:) Poza tym tak naprawde mysle ze na plecach to jeszcze troche polezycie :-) wiele moich kolezanek wspomina ze potem sie nie da i juz, ze brzuch tak cisnie ze oddychac nie mozna i sila tzeczy sie przekreca na bok:-) Ciekawe czy i u Was sie to sprawdzi?:-) ja wylacznie na bokach :-) za to maaaarze by polozyc sie na brzuchu :-) i to jaaaaak... Czasem siade se na Lubym i sie tak przytule to mam namiastke na chwile :-)bo jednak cialo to nie lozko i mnie gniecie mnie,ale tez chwile bo potem ledwo oddycham :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Tulipana, tylko mi chodzi o sytuację,że w nocy się przekręcam na plecy i tak śpię całą noc, widocznie tak mi wygodniej.
    A dziewczyny smoczki na początek to dobrze mieć z firmy MAM, bo są malutkie, mniejsze niż z innych firm i lepiej do dziobka pasują ;-) sprawdzone.

tulipanna lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też głównie na plecach albo na prawym boku. Niby się nie powinno ale tam mi wygodnie chociaż staram się jednak na ten lewy przewracać. Myślę, że tak jak napisała Tulipanna później same się przekonamy, że już nie można inaczej niż na lewym. :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi mi też się coś przypaletalo i napisałam do gina w piątek co mam stosować do czasu wizyty poniedziałkowej (bo swedzialo, piekło i bylo nieprzyjemnie) to napisał mi żebym stosowala tantum rosa, polecialam do apteki i juz po pierwszym plukalaniu była wielka ulga :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ