X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam 100dniówke :D

Lexi150, Biedroneczka29, madzia.rka, vayn, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Szara myszka na pewno wszystko jest ok,ja wizytuje w czwartek :)

Mimi chyba jeszcze za szybko zeby dziecko juz sie obróciło do porodu tak mi sie bynajmniej wydaje :) a jak jest w takiej pozycji to z pewnością jeszcze nie raz ja zmieni :)
    Przepraszam że Cię poprawie ale bynajmniej nie znaczy to samo co przynajmniej, jest zaprzeczeniem a chyba nie to miałaś na myśli pisząć.
    Mój mały nie wiem już jak leży bo raz go czuję nisko raz czuję po obu stronach brzucha:) oczywiście dzieci mają jeszcze czas by się obrócić więc narazie się nie przejmuję :) zobaczę w czwartek co u niego słychać :D

gorgeous lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula gratuluję. Dopiero co ja miałam 100dni do terminu a już mam poniżej 90:) siostra mi mowiła że czas jej się dłużył od setki, a mój leci jak szalony. Może też dlatego że ciągle do czegoś odliczam, a to do wizyty później do kolejnej będę odliczała następnie do świąt, nowego roku, no i od nowego roku przygotowana do porodu już będę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 07:10

lula.91 lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały leżał miednicowo a na wizycie 5 już był obrocony głowką w dół. Jednak ostatnio czulm go z prawej strony jak nigdy i potem jakby nóżki znów miał w dole więc możliwe jest ze znów dokonał jakiegoś orzestawienia napisze 25 bo znów mam wizytę.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój miednicowo też leżał, za 3 dni zobaczymy jak leży teraz:)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Szara myszka na pewno wszystko jest ok,ja wizytuje w czwartek :)

Mimi chyba jeszcze za szybko zeby dziecko juz sie obróciło do porodu tak mi sie bynajmniej wydaje :) a jak jest w takiej pozycji to z pewnością jeszcze nie raz ja zmieni :)
    U niektorych juz dzieciaczki tak lezą. Moj gin powiedzial ze do 30-go tygodnia jest czas,potem juz jak sie nie zalogowaly glowa w dol to raczej sie nie przekreca (chociaz wiadomo ze sa przypadki ze jednak)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio oglądałam filmik jak lekarz obrócił malucha z położenia miednicowego do porodu.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też widziałam taki filmik, ja bym się chyba nie zdecydowała bo bym się bała że mojej kruszynce coś się stanie ;p

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Ostatnio oglądałam filmik jak lekarz obrócił malucha z położenia miednicowego do porodu.
    Niewielu juz dzis to potrafi..kiedys rzadziej sie cc robilo to probowali przekrecac. Dobry lekarz i polozna umieja. Ale to juz nie mloda gwardia. Podobno to straszliwie boli kobiete ale jak byl mus to mus...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Też widziałam taki filmik, ja bym się chyba nie zdecydowała bo bym się bała że mojej kruszynce coś się stanie ;p
    Raczej 40lat temu nikt by Cie o zdanie nie pytal :-) Wiadomo teraz inaczej..ale brak mozliwosci odwrocenia dziecka wiaze sie z gorszymi tzeczami-vacum i kleszczami...ja bym taczej tego wilala uniknac niz reki doktorka odwracajacej dziecko... Ale....to niemal zamierzchle czasy....

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Pozycja_Trendelenburga
    Tak spedzic ciazę to dopiero hardcore.....(dla tych naszych forumowych Gladiatorek co musza lezec-ku pokrzepieniu) :-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na miasto może coś uda mi się upolować. Wczoraj 3 pak pajacow w smyku on line 65 dziś cena jak w sklepie stać 79,9 więc może w sklepie coś obniżyli trzeba sprawdzić. Miłego dnia mimo że pochmurny strasznie. Tak mi się nie chciało ale cudem wstałam. Trzymajcie kciuki za zakupy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smyk ma znowu jakaś promocje na ciuszki, 3 za 2 (trzecia najtańsza rzecz gratis), dotyczy to tylko sklepu internetowego. Juz oczywiście z rana przejrzałam ofertę i pełno rzeczy mi się podoba :p Ale staram się powstrzymać i nie kupować juz, zobaczymy co mi z tego wyjdzie :p

szara myszka lubi tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania, to ja też mam z tym problemy, w nocy budzę się po kilka razy

ex2bx1hp35w324su.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MimiZuzi wrote:
    Czy Wasze dzieciaczki obróciły sie juz do porodu główka w dół?

mój nie, póki co jest ułożony miednicowo poprzecznie od samego początku.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Raczej 40lat temu nikt by Cie o zdanie nie pytal :-) Wiadomo teraz inaczej..ale brak mozliwosci odwrocenia dziecka wiaze sie z gorszymi tzeczami-vacum i kleszczami...ja bym taczej tego wilala uniknac niz reki doktorka odwracajacej dziecko... Ale....to niemal zamierzchle czasy....
    Na szczęście to było 40 lat temu, chociaż ja bym nawet powiedziała że z 2l6at bo Mój Artur był łapą wielką lekarza wyciągany z jego drobnej mamy brrrr...

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Witam, mam pytanie do Lexi :-) Te twardnienia miałaś bolesne?
    Na początku były nieprzyjemne ale nie bolesne. Teraz już niestety boli. Nie jakoś mocno ale tak jakby na brzuchu i w krzyżu zaciskali mi jakąś obręcz. Ściągnęłam sobie teraz apkę skurcze porodowe i tam sobie je zapisuje żeby sprawdzać czy są regularne. Wg statystyk pokazuje mi, że to skurcze przepowiadające-utajone czy jakoś tak.

Odbębniłam już z rańca wizytę. Na razie tylko globulki z kwasem mlekowym i lutkę zamienić na podjęzykową i czekamy na wyniki posiewu. A to dopiero za tydzień będą...

Mój maluch też na ostatniej wizycie był ułożony miednicowo. Ale najczęściej układa się w poprzek brzucha.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze i mnie dopadlo przeziębienie. Gardło mnie boli łzy lecą nos zatkany. Tylko skąd przecież ja z domu nie wychodzę i nikt przeziębiony u mnie nie był. Od rana herbatka z imbirem i miodem, sól morska w nos i ten syrop z cebuli sobie zrobię i kolderka chyba cały dzień

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź :-) Ja wczoraj się przestraszyłam bo brzuch mi twardniał i puszczał seriami, w przeciągu 15 min miałam ich 10, z bólem w dole pleców. Dziś idę do gina z tym i szczerze mam nadzieje że mnie położy na obserwacji, bo za każdym razem jak mu wspominam o twardnieniach, to po zmierzeniu szyjki która ma 4 cm nic na to nie mówi

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra to bardzo dużo miałaś tych twardnien w tak krótkim czasie... A pomogło coś? Magnez i nospa?
    Dobrze że masz dzisiaj lekarza to dowiesz się co i jak :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ