Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też się zdarzają takie serie. Ale faktycznie jak szyjka jest twarda i zamknięta to nie ma powodu do obaw. Tak mi przynajmniej tłumaczą. Polecam asparginian extra i nospę doraźnie. I powinien Tobie lekarz luteinę zapisać. To standardowe postępowanie. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
-
Ja co ide do lekarza (generalnie co 2 tyg) to nasza mała zmienia pozycje raz jest pośladkowo, a raz główkowo. W moim przypadku lekarz mowi, ze pośladki sa miększe i to lepiej dla szyjki.
Ja juz na szczęście wyleczyłam sie z przeziebienia, ale u mnie małż przyniósł z pracy. Pomogła mi herbata z miodem, cytryna i malinami, syrop z cebuli i inhalacje.
I spotkało mnie cos strasznego
wczoraj wyrósł mi hemoroid buuu jakby było juz mało

Dzis byłam zrobić badanie do labo, 2 baby i dziadek wypchali sie przede mną, ze niby po wyniki, a siedzieli z 15 min...kolejka na cały korytarz...ludzie sa straszni
-
Mi tez sie ciągnie strasznie, szczególnie ze przymusowo musze siedzieć w domu. Tak samo odliczam, a to do wizyty, a to wyjdę do labo to przy okazji wstąpię do sklepu, to takie małe "święta" dla mnie
teraz czekam do grudnia i bede zamawiać grubsza wyprawkę
w ogole kazdy dzien na wagę złota jest i fajnie jak ktos ma komfort, ze nic sie nie dzieje i żyje sobie na luzie
ale cóż lajf is brutal, full of zasadzkas i samtajms kopas w dupas, trzeba siedzieć w domu
-
Biorę aspargin 3 rqzy dziennie, nospe forte 3 razy dziennie i magnezu z 500 mg, luteine 50 dwa razy, a i tak jak widać mam twardnienia.

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka
-
A luteina dopochwowo czy podjęzykowo? Bo to też ma znaczenie. Ja mam 100 dwa razy dziennie dopochwowo. I będę na niej do końca ciąży. Nie zlikwiduje ona twardnień ale pomaga zmiękczyć macicę i zapobiega rozwieraniu się szyjki.aleksandrazz wrote:Biorę aspargin 3 rqzy dziennie, nospe forte 3 razy dziennie i magnezu z 500 mg, luteine 50 dwa razy, a i tak jak widać mam twardnienia.
-
Madziarka to tak jak u mnie ja siedze w domu a przeziębienie mnie dopadło
dzis juz jest lepiej
pije herbatę z miodem i cytryna ,gorąca wodę z miodem i cytryna No i syrop z cebuli zalany miodem
i cały dzien pod ciepłym kocykiem.
Agnesia dobrze ze jest ktos taki jak Ty i nas poprawia
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Aleksandra to dawka magnezu masakra ale rzeczywiście dziwne ze luteiny nie dostałaś ona rozkurcza macicę. Ja biorę 3*2 luteine pod jezior, 2*dupka, 3*40 mg magnezu. Spina mi się tak max 5-10 razy dziennie ale to raczej niekomfortowe niż bolesne. Szyjke mam miękka niestety ale pozamykana. Cały czas leżę. Jak polaze trochę to tych spinan więcej i bolesne są.

Nasz kochany Olus
-
Luteina dopochwowo. No nic, zbieram się do gina, we wtorek szyjka była twarda i długa, zobaczymy co będzie teraz. Dam znać po wizycie czego się dowiedziałam

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka
-
nick nieaktualnyMam nadzieję że Cię to nie uraziło, bo nie to miałam na myśli. To częsty błąd słów które większość myśli że znaczą tak samo. Sama do niedawna byłam pewna że przynajmniej to jest to samo co bynajmniejBiedroneczka29 wrote:Madziarka to tak jak u mnie ja siedze w domu a przeziębienie mnie dopadło
dzis juz jest lepiej
pije herbatę z miodem i cytryna ,gorąca wodę z miodem i cytryna No i syrop z cebuli zalany miodem
i cały dzien pod ciepłym kocykiem.
Agnesia dobrze ze jest ktos taki jak Ty i nas poprawia
Póki nie zrobiłam gafy rozmawiając i byłam wyśmiana przy ludziach że sama własnym słowom zaprzeczyłam.
-
Tez brałam lutkę dopochwowo i tez musiałam odstawić ze względów częstych infekcji ehhh i tez nie wiem skad to dziadostwo sie bierze... Teraz biorę dupka 2x i żałuje tej luteiny, bo niby pomaga na szyjkę. Mi twardnieje nieraz 3 razy, a nieraz 10 razy wiecej i od razu zazwyczaj musze pędzić siku...
-
Ano no też zależy od organizmu. Jam teraz przez tydzień mam brać podjęzykowo ze względu na infekcje ale jeżeli skurcze się nasilą to wrócić do dopochwowej.madzia.rka wrote:Lexi ja biorę podjezykowo bo mialam krwawienia jak brałam dowcipnie i ciągle jakąś infekcje choć kuźwa dbalam o higienę mega
Wczoraj znów mi się spinał prawie 30 razy ale dziś na razie tylko raz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:49
-
Zosia_wop wrote:Tez brałam lutkę dopochwowo i tez musiałam odstawić ze względów częstych infekcji ehhh i tez nie wiem skad to dziadostwo sie bierze... Teraz biorę dupka 2x i żałuje tej luteiny, bo niby pomaga na szyjkę. Mi twardnieje nieraz 3 razy, a nieraz 10 razy wiecej i od razu zazwyczaj musze pędzić siku...
To tak ja ja a najczęściej wieczorem i potrafię z 4 razy wstawać siku a mój luby się wscieka bo usunąć nie może hłe hłe hłe
Zosia_wop lubi tę wiadomość

Nasz kochany Olus