Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus bardzo mi przykro. Przekonalam sie juz sama ze ciaza nigdy nie jest bezpieczna, zreszta tak jak I porod. Dopoki nie dostane zdrowego dziecka do reki jest niepewnosc, strach. Moj organizm bardzo broni sie przed panika I strachem, sama widze ze wszystkie uczucia lokuje w synku ktory jest przy mnie, nie w dziecku ktore rosnie we mnie. Synka juz mam blisko siebie I jest bezpieczny. Jesli jest chory widze to I moge mu pomoc, jak placze tule, nie ma tej niewidzy I bezsilnosci jaka przechodzi sie czesto bedac w ciazy. Mozesz myslec ze jest super a idziesz na usg I nie jest, nic nie mozesz zrobic. Tylko spokoj I wiara moze pomoc dziecku nienarodzonemu. A mnie spokoj zapewnia synus. Bogu dzieki ze go mam!

Nelus lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo :)

Nelus strasznie mi przykro... :( Ale jesteś silną kobietą, podziwiam naprawdę... Życzę Tobie wszystkiego dobrego :*

Caro u mnie też na renonansie wyszła litania ;) chirurg który obejrzał wyniki stwierdził, że w przyszłości w razie ciąży tylko CC wchodzi w grę... Więc wiem, że to na pewno mnie czeka. Boję się też bólu w ciąży, jak już brzuch będzie większy, mnie bolało do tej pory czasami dosyć mocno, a co już mówić jak będzie większe obciążenie.. ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iska ja tak miałam i w sumie dalej nie mam zbytnio apetytu, zależy od dnia :)
    Od 4 tyg miałam tak że zero apetytu i już mi burczało w brzuchu z głodu a nie mogłam sie przemóc żeby zjeść wiec jadłam troche na siłe,więcej piłam bo to mi wchodzilo i podjadałam to banana to jakieś wafle ryżowe, czasdem troche zupy i jakoś szlo.

ogólnie to kocham słodycze a teraz jakos nie mam na nie ochoty. Wczoraj nawet kawałka tora nie mogłam dojesc bo mnie zmuliło

7v8r3e3k6t0s43kt.png

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Nelus w sumie wyglądało to jak mini poród. Różnica taka że aż tak nie bolało. Dostałam tabletkę dopochwowo i po kilku godzinach jak mnie wzięli na badanie to wody odeszły itd... szczegółów Wam oszczędzę. No a potem łyżeczkowanie.
    To u Ciebie tez ciekawie... Też bym mogła na temat szpitala książkę napisać. W skrócie ordynator sugerował że jak wyjdę ze szpitala a potem wrócę (chciałam po prostu żeby inny lekarz usg zrobił) to mam mu zapłacić za zabieg... Oprócz tego prawie zemdlałam na oczach położnej, na szczęście upadłam na łóżko a ona wzruszyła ramionami i sobie poszła. Na szczęście rodzice mnie stamtąd zabrali.
    Straszne rzeczy :( co za zachowanie, po prostu nieludzkie.... Jak słyszę o takich historiach to normalnie nóż się w kieszeni otwiera :/

f2wl20mmrxkgechr.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie moge zrezygnowac z kawy. Kawa ratuje mi zycie. Kiedy mdlosci sa nie do wytrzymania tylko kofeina mi pomaga. Podejrzewam ze przez te deszcze I wiatry spada mi cisnienie ktore I tak jest niskie a to nasila mdlosci. Pije 2-3 kawy bo inaczej nie dalabym rady zajac sie synkiem, mdlosci bywaja tak silne ze nie moge mowic bo otwarcie ust grozi wymiotami. Cole tez popijam.

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry jak wam dzień sie zaczął?
    Ja sie strasznie czuje z rana nic mi sie nie chce.

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Tak mówicie o tragediach i przypomniałam sobie jak studiowalam to na ostatnim roku koleżanka z grupy zaszła w ciążę... marzyła o córce okazał się synek :) ale najgorsze okazało się to gdy w 38 tyg ciąży przestała czuć ruchy syna, czuła ze obija się ale tak dziwnie. Poszła na ktg a tam jej lekarz powiedział że wszystko ok proszę się nie martwić! Parę dni później dostała mega bólu brzucha i trafiła na IP. Okazało się ze dziecko już od jakiegoś czasu nie żyło i rozkladalo się już. Musiała urodzić naturalnie martwego syna. Dla mnie tragedia a ona co musiała czuć :(

Ja właśnie bo badaniu na różne różności... 7 fiolek krwi mi upuscili :O

• Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ile bym nie spała, to brak energii do wszystkiego, po prostu nic mi się nie chcę, do wszystkiego muszę się zmuszać. Do tego codziennie mam wrażenie, że boli mnie żołądek...
    Czy to możliwe, że od duphastonu boli mnie ten żołądek?

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś ja tak samo... Wypiłam kawę i nic nie pomogła, głowa ciężka, nie wiem czy to przez zmianę pogody czy co... Masakra

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U mnie jakas masakra. Nad ranem obudził mnie straszny ból brzucha i dół pleców. Myslam ze się wykończę. Teraz jest troche lepiej,ale dalej jest mi niedobrze i brzuch boli. Plamień nie ma a ja się jednak obawiam ze cos jest nie tak.

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytę, jest pęcherzyk jest ciałko żółte, doktor mówi że wszystko ok i ja mu wierze. Nie znam rozmiarów, ale dowien sie w piątek, bo muszę iść jeszcze raz zmienić dawkę leków jeśli mi się plamienie nie skończy, bo dziś rano miałam niemiłą niespodziankę. No ale jak jest ok, to ok :)

Katjaa, Helmi, cinnamon cookie, derii84 lubią tę wiadomość

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam wizytę na ten czwartek tj. 23.06.2016

derii84 lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale na szczescie wiekszosc dzieci przychodzi na swiat szczesliwie! Ja wierze ze wszystko bedzie dobrze. Nie mozna isc za daleko w przytaczaniu tych tragedii, przeciez w nas rosna zdrowe I silne maluchy, dajmy im troche radosci choc rzygac sie chce :-) synus kuz w kaloszkach I z lopatka czeka pod drzwiami, musze sie zwlec z nim na dwor :-)

cinnamon cookie, Iśka79, Helmi, derii84 lubią tę wiadomość

• Iśka79 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataL - ja mam to samo, siusiam co trochę, czytałam, że to przeważnie w późniejszym czasie się pojawia taki problem, no a u mnie to jeden z pierwszych objawów..
    Derii84, Helmi - dzięki dziewczyny, trochę się uspokoiłam.
    Udało mi się dodzwonić do mojej gin i mam się wcisnąć w środę, uff

2nn3gov3pka4krpz.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja jestem dziś padnieta noc prawie nie przespana a raczej z przerwami .. najpierw obudził mnie pies ujadajac na jeza musiałam wyjsc z łopata i wyniesc jeza do lasu :P bo by darł jape :/

pózniej burza i maz zeby wyłaczyc z pradu łózko i inne rzeczy bo walilo strasznie
    nastepnie maz bo za daleko mu zostawiłam kaczke i nie mogł dosiegnac ..
    pózniej kot bo chce żrec :/
    noo i ostatnia pobudka bo musiałam wzwac lekarz na wizyte domowa wiec musialam z rana ogarnac meza, umyc go posprzatac ..
    na ddatek play przez przypadek zablokował moj numer bo pomylili sobie fv i uznali ze nie zaplaciłam .. chodze zła jak osa najpierw mojemu sie oberwało pozniej konsultantowi
    a no i jeszcze glupie sny ..
    niech jzu ten lekarz przyjedzie bo wysiadam :(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    'Nowe' dziewczyny - dajcie znać to dopiszę na pierwszą stronę.

olka24 lubi tę wiadomość

• Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi belly wyliczyło na 12 luty. Wiec proszę o wpisanie na 12

jestemhela lubi tę wiadomość

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 14:50

jestemhela lubi tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Iśka79 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela- mi wyliczyło na 22 lutego :)

jestemhela, derii84 lubią tę wiadomość

2nn3gov3pka4krpz.png
  • AgataL Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi belly wyliczyło na 16.02 ale inne kalkulatory wskazują 21.02 i proszę o wpisanie późniejszej daty. Dwa razy rodziłam i zawsze po terminie. Pozdrawiam

jestemhela, derii84 lubią tę wiadomość

gannyx8dt8d9juc3.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ