Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Krysilla Debiutantka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, właśnie ja prosiłam o ilościowe. Jutro tam pojadę i zapytam się, czy może mają jak wyciągnąć z tego konkretne liczby, a jak nie, to pójdę do innego laboratorium. Szkoda tylko mojego czasu, pieniędzy i rąk, bo mam obie pokłute.

16ud0tc7806eptm8.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem już po pierwszej wizycie. Moja Pani Dr miała chyba zły dzień, bo wyciagnąć z niej jakieś informacje było ciężko. Ale podejrzewam że na NFZ to tak wygląda. Moja fasolka ma 10mm jestem zaczynam 8 tydzień i termin taki jak na Belly czyli 5 luty. Po zapytaniu czy w tym tygodniu już jest serduszko usłyszałam tylko "tak było widać" ;/ No i z takich gorszych rzeczy mam cyste na lewym jajniku 4cm (podobno czasem w ciąży się to wchłania) następna wizyta 5.07 wtedy będę widzieć dalej. Dostałam skierowanie na badania ale tylko Glukoze, mocz, morfologie grupe krwi i VDRL(to nie wiem co to jest)
    Czy to nie za mało? Może faktycznie miała zły dzień albo po prostu już jej się nie chce. No i na razie dostałam zaświadczenie do pracy żebym na nocki nie musiała chodzić i tyle. Na kolejnej wizycie będzie zakładać karte ciąży

zbikowa, jestemhela lubią tę wiadomość

w4sqvfxmck01v371.png
  • Bellyy Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

już od dawna śledzę wasze posty i przeżyca, ale bałam się dołączyć bo pół roku temu zaszłam w ciąże i niestety szybko się nią nie nacieszyłam bo około 5 tygodnia zaczełam plamić i na usg nawet nic nie było widać, jedynie beta hcg dodatnie ale bardzo szybko spadało była to ciąża biochemiczna , obeszło się bez zabiegu , ale bardzo to przezyłam jeszcze w tedy byłam bardzo chora bo sezon zimowy i wszystko sie tak złozyło...

3 czerwca zrobiłam test wyszedł pozytywnie , w jednej chwili wszystkie uczucia naraz, stres, szczescie, strach, obawy wszystko naraz...byłam na usg i widzialam pęcherzyk oraz echo zarodka , ale nie chce się jeszcze tym tak cieszyc ponieważ wiem, ze w pierwszym trymestrze może się wszystko zdażyc, biore luteinę i duphaston , miałam chwilowe plamienia ale juz ustały... poki co nieśmiało się do was przyłączam , mój chłopak niestety jest daleko w delegacji z pracy i jeszcze tydzien muszę sobie radzic sama,

jestem typem panikary i kazdy zły objaw mnie bardzo martwi, wiem ze znajdę u was wsparcie bo niektóre z wam steż przechodziły trudne chwilę...

od 2 dni dostałam mega kataru i zatkanego nosa i oczywiście juz świruje ze znów coś będzie nie tak, jutro mam kolejna wizytę u lekarza więc dam znać ;)

pozdrawiam was wszystkie :)

hchyskjonapd0g92.png

15.12.2015 cb [*]
  • Bellyy Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i czy orientuję się któraś z was czy taki silny katar i zatkany nos mogą zaszkodzic dzidzi? dla mnie to jest jakis fatum, cały rok jestem zdrowa - zachodzę w ciąze i nagle coś mnie łapie, na szczęście jestem na L4 Ze względu na niebezpieczne warunki w pracy dla kobiety w ciąży, ale martwię się bardzo aby znów nie było powtórki.... bo drugi raz juz chyba bym tego nie przezyła :(

hchyskjonapd0g92.png

15.12.2015 cb [*]
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Hej jestem już po pierwszej wizycie. Moja Pani Dr miała chyba zły dzień, bo wyciagnąć z niej jakieś informacje było ciężko. Ale podejrzewam że na NFZ to tak wygląda. Moja fasolka ma 10mm jestem zaczynam 8 tydzień i termin taki jak na Belly czyli 5 luty. Po zapytaniu czy w tym tygodniu już jest serduszko usłyszałam tylko "tak było widać" ;/ No i z takich gorszych rzeczy mam cyste na lewym jajniku 4cm (podobno czasem w ciąży się to wchłania) następna wizyta 5.07 wtedy będę widzieć dalej. Dostałam skierowanie na badania ale tylko Glukoze, mocz, morfologie grupe krwi i VDRL(to nie wiem co to jest)
    Czy to nie za mało? Może faktycznie miała zły dzień albo po prostu już jej się nie chce. No i na razie dostałam zaświadczenie do pracy żebym na nocki nie musiała chodzić i tyle. Na kolejnej wizycie będzie zakładać karte ciąży

VDRL to jest badanie na kiłę.
    dla mnie to smieszne płacimy takie składki, a jak przyjdzie co do czego to lekarz Cie obsługuje jakby chciał a nie mógł.

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • AgataL Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie to są niebezpieczne warunki dla kobiet w ciàży? Pytam z ciekawości.

gannyx8dt8d9juc3.png
  • Bellyy Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pole magnetyczne - jestem fizjoterapeutką

hchyskjonapd0g92.png

15.12.2015 cb [*]
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodze prywatnie i oprócz tych badan co Ty masz mi kazał zrobić jeszcze anty hiv,toxo IgG i toxo IgM :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    dla mnie to smieszne płacimy takie składki, a jak przyjdzie co do czego to lekarz Cie obsługuje jakby chciał a nie mógł.
    Święta prawda.
    Ja cała poprzednia ciążę chodziłam na NFZ i hitem było jak w 38tc lekarz daje mi skierowanie na usg, idę piętro niżej się zapisać a pani mi proponuję termin na 2 tygodnie po terminie porodu :o mówię jej o tym a ona rzuca we mnie skierowanie i mówi ' no to trudno do widzenia' . Młoda wtedy byłam i niedoswiadczona ale teraz w takiej sytuacji na pewno na jednym telefonie do rzecznika praw pacjenta by się nie skończyło...
    A pierwsze usg w ciąży miałam między 12 a 13 tc...
    Dobrze ze teraz mam pakiet w luxmed,liczę że przynajmniej to usg będzie na każdej wizycie.

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moja pierwsza ciąza i chciałam ja proawdzić u mojego kochanego gina ktory na nfz przyjmuje ale odradzil mi ze wzgledu na slaby sprzet i mega kolejki do niego, powiedział szczerze ze chodzenie na kontrole spoko ale nie bede zadowolona chodzac do niego w ciąży bo terminy sa na ponad miesiac. chodze wiec do innego prywatnie i jestem zadowolona, wiadomo niestety kasa leci ale to prawda zero kolejek, dobry sprzet no i w razie czego dzwonie w kazdej chwili do niego i mam pomoc zapewniona, l4 tez bez problemu sam zaproponował no i na usg był tylko pecherzyk widoczny a juz karte ciazy zalozyl zeby l4 bylo 100% platne :)

ale co zrobić, niestety niektórzy ludzie nie powinni być lekarzami z takim podejsciem jakie maja...

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Kochana ja mam trzy torbiele na jednym jajniku, ale ponoc w ciąży to normalne i mam kontrolować co dwa tygodnie.

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    'Nowe' dziewczyny - dajcie znać to dopiszę na pierwszą stronę.
    Wstępnie według okresu 20.02. W razie czego zmienimy po usg. Dzieki

201703012752.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysilla ale barany, ło Jezu.

Spokojnie bez nerwów, zobaczysz pojutrze, a może najlepiej w przyszłym tyg, żebyś znowu się nie rozczarowala. Z Olafkiem miałam w 5t2d pecherzyk z całkiem żółtym, gin mi mówił, że spokojnie, bo wszystko wskazuje na zdrową ciążę, ale żeby przyjść za dwa tyg, wtedy będę mogła już serduszka posłuchać i miał rację

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Bellyy Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wstępnie 12.02.2017

hchyskjonapd0g92.png

15.12.2015 cb [*]
  • infinity888 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)
    Nadrabiam zaleglosci i bede Was podgladac teraz wieczorami bo zostalam oddelegowana do pracy w innej placowce i mam stracha:D

Co do badan; ja dostalam na 1 wizycie ok 4,5tc do zrobienia; krew wszystko, mocz, glukoza, toxo, rozyczka, antyHbs, kila, hiv i cytologie(byla z grudnia wiec nie powtarzalam) badanie czystosci pochwy.usg mam na kazdej wizycie.

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja po wizycie u endokrynologa wszystkie wyniki super ale zwiekszyla mi juz dawke na zapotrzebowanie dla dzidziusia mam brac letrox 75 na tyg a w weekend 50, dodatkowo dopoki nie biorę wit dla kobiet w ciazy mam brac jod i wit d za 4 tyg kontrola i badania tsh ft3 ft4 antyTPO antyTG I wapń

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 czemu nie bierzesz wit.prenatalnych?

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    No nie pierwszy raz tak jest... cóż jest nas dużo więc może przeoczenie nie wiem. Pytanie zadałam tym które maja dzieci - kiedy planują starszemu rodzeństwu powiedzieć bo sama się nad tym mocno zastanawiam. No cóż... ja wolę mówić o pozytywnych rzeczach nie o negatywnych. Może trochę odpuszczę...

Ja mam 9h różnicy bo mieszkam w Kanadzie więc mi to dopiero będzie trudno wbić się w temat hehe teraz mam rano i nadrabiam co pisałeś cie za dnia. Co do rodzeństwa to moja jest jeszcze malutka więc nie zrozumie dobrze ale jak będę czuła ruchy to pozwolę jej dotykać brzuszka i powiem ze jest tam dzidziuś żeby zaczęła się przyzwyczajać.
    Co do smutnych tematów to miałam nie pisać o sobie ale stwierdziłam że to cześć mnie i jeśli będę tu z wami długo to ciezko będzie mi ukrywać fakt że rodzilam w tym roku... nie chciałam psuć atmosfery czy straszyc tylko bardziej przedstawić moja historie.

201703012752.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:
    Ania_84 czemu nie bierzesz wit.prenatalnych?
    Bo nawet endo powiedziaka ze wcześniej dawalo sie wszystkim teraz jesli w badaniach wychodza niedobory
    Zreszta ja zwolenniczka wit nie jestem wole naturalne dostarczac nawet moja gin prowadzaca w klinice Powiedziala ze podstawa to kwas foliowy i wit d

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellyy tym razem będzie dobrze, zobaczysz! Podobno takie ciąże biochemiczne bardzo często się zdarzają, dużo z nas nawet o tym nie wie. Co by nie było to lepiej taka strata niż później gdy uczucia do tej małej istotki rosną każdego dnia
    Katar dzidzi nie zaszkodzi, spojnie

201703012752.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ