Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Bellyy Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus bardzo Ci dziękuję, tak włąśnie bylo gdyby nie test ciążowy który zrobiłam w sumie w trakcie trwania miesiączki bo niepodobało mi się , ze tak mnie piersi bolą i urosły to pewnie bym nawet nie wiedziała, niepotrzebny stres i później rozczarowanie. Zawsze to jednak w głowie zostanie ale no muszę wierzyć ze będzie dobrze ;) , to moja pierwsza ciąża i mam ogólnie 1000 pytań , jutro lekarza zagadam na śmierć ;) chciałabym bardzo wrócić do pracy ale niestety jest to niemożliwe przez warunki w jakich pracuje, i co tu robić przez 9 miesięcy :D

hchyskjonapd0g92.png

15.12.2015 cb [*]
  • Emiliana Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nadrobiłam dopiero dzisiaj Waszą lekturę. Nie mam czasu na nic :) śpię po 14 godzin dziennie a nawet i dłużej. Mdłości opuściły mnie na weekend, ale dzisiaj wróciły.
    To będzie nasz pierwszy dzidziuś więc wszystko trzeba będzie kupić a kompletować zacznę pewnie niebawem, jak lekarz potwierdzi że jest ok :)
    Ktoś pytał do kiedy pracujecie, ja od inseminacji jestem na L4 i nie wybieram się do pracy, mam zbyt stresującą pracę, bardzo angażującą i nie wyobrażam sobie żeby praca była ważniejsza, dodatkowo każda ciąża po inseminacji i stymulacji jest bardziej narażona więc nie będę ryzykować. Może jak skończę 3 miesiąc to pomyśle o powrocie.

Jutro idę na betę a w środę na 1 wizytę do ginekologa. to będzie 36dc, owulacja w 13dc- myślicie że będzie już słychać serduszko?

Emiliana
    Starania od 09.2014r. Po inseminacji 30.05:
    Poziom bety: 10dpo- 18, 11dpo- 36, 14dpo - 253, 16dpo- 612, 22dpo- 8622
    Novomedica Mysłowice, ciąża bliźniacza termin porodu 25.02.2017 :*
  • Bella1 Znajoma

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,ja też nieśmiało się dopisuje. Czytam Was od początku. Dziś byłam na wizycie termin na 17.02 dzidziuś jest Ale serduszko jeszcze nie widoczne usg pokazało 5 tyd 6 dni. Wielkość 4.8 mm. Bałam się pisać poprzednia ciąża stracona w tamtym roku w 12 tyg. w lutym.Mam wspaniałego 8latka w domu. W przyszłym tyg idę jeszcze raz na usg mam nadzieję że serduszko już będzie . Ehh ja i tak do tego 12 tyg będę nerwowa.

Nelus lubi tę wiadomość

• moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    ja chodze prywatnie i oprócz tych badan co Ty masz mi kazał zrobić jeszcze anty hiv,toxo IgG i toxo IgM :)

Helmi a dostałas te skierowanie juz na pierwszej wizycie?

w4sqvfxmck01v371.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    ja chodze prywatnie i oprócz tych badan co Ty masz mi kazał zrobić jeszcze anty hiv,toxo IgG i toxo IgM :)

Helmi w jakim mieście chodzisz do lekarza?

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak na pierwszej wizycie to był 5tc1d :) lekarz mowil zeby zrobic wyniki kilka dni przed nastepna wizyta, czyli przed 18 lipca :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Brunetka ja z daleka ;p bo z tego co pamiętam z postów to Ty okolice Warszawy?
    ja okolice Wrocławia :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, to faktycznie daleko :(
    Poszukuję wyrozumiałego lekarza w Warszawie- niestety obudziła się uśpiona migrena i od około 14 wiszę w toalecie dla niepełnosprawnych, przez co potem, żeby nadrobić muszę siedzieć w pracy do 18. Jestem wykończona i mdłościami i migreną... Nie sądziłam, że to się stanie, ale marzę o L4 przynajmniej na 2-3 tygodnie :( Boję się, że mój gin. mi odmówi :(

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a chodzisz prywatnie czy na nfz?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz ten mój pierwszy gin z nfz tez nie jest chetny do zwolnien...no i czytałam opinie o innych lekarzach zanim wybrałam obecnego i pisały dziewczyny, że jak się chodzi na nfz to nie jest łątwo o zwolnienie bo nie każdy chce wystawić a prywatnie raczej nie ma z tym problemu :)
    sama się zdziwiłam, że mi tak zaproponował :)
    jeszcze nawet usg wtedy nie zdążył zrobić a już pytał gdzie pracuje i mówi: to co zwolnionko piszemy? :) a ja no raczej :D

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja mam 9h różnicy bo mieszkam w Kanadzie więc mi to dopiero będzie trudno wbić się w temat hehe teraz mam rano i nadrabiam co pisałeś cie za dnia. Co do rodzeństwa to moja jest jeszcze malutka więc nie zrozumie dobrze ale jak będę czuła ruchy to pozwolę jej dotykać brzuszka i powiem ze jest tam dzidziuś żeby zaczęła się przyzwyczajać.
    Co do smutnych tematów to miałam nie pisać o sobie ale stwierdziłam że to cześć mnie i jeśli będę tu z wami długo to ciezko będzie mi ukrywać fakt że rodzilam w tym roku... nie chciałam psuć atmosfery czy straszyc tylko bardziej przedstawić moja historie.
    Kochana nie psulas atmosfery... po prostu może czułam się olana i tak napisałam... nie to miałam na myśli ... :) wiem wiem przesadzam to chyba moje hormony szaleją wybaczcie

Nelus lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    wiesz ten mój pierwszy gin z nfz tez nie jest chetny do zwolnien...no i czytałam opinie o innych lekarzach zanim wybrałam obecnego i pisały dziewczyny, że jak się chodzi na nfz to nie jest łątwo o zwolnienie bo nie każdy chce wystawić a prywatnie raczej nie ma z tym problemu :)
    sama się zdziwiłam, że mi tak zaproponował :)
    jeszcze nawet usg wtedy nie zdążył zrobić a już pytał gdzie pracuje i mówi: to co zwolnionko piszemy? :) a ja no raczej :D

;)
    Ja chodzę do LuxMedu, niby jestem pacjentką "abonamentową", tyle, że ten abonament mam wykupiony z pracy- stąd się zastanawiam.

Gdyby ktoś miał do polecenia dobrego, prywatnego lekarza, najlepiej pracującego w jakimś szpitalu to serdeczna prośba o info :)

mmonis lubi tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja też zadałam pytanie i nie dostalam odp. Może dziewczyny nie wiedziały i dlatego albo wiadomość została przeoczona. Dużo nas tutaj i jeszcze się nie znamy. Ja narazie nie ogarniam w ogóle nickow i jak mam odp to sto razy spr która to zadawala pytanie. Z czasem będzie łatwiej

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella1 witamy. Przykro mi z powodu straty ale tym razem dotrwamy w dwupaku do lutego. Kciuki zaciśniete.
    To będzie u was spora różnica wieku z jednej strony fajnie bo będziesz miała pomoc hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 19:54

201703012752.png
  • Bella1 Znajoma

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak różnica będzie spora. Co do witamin ja biorę pragna plus , mam niedoczynność tarczycy i biorę eutyrox 75 astma i alergia. Teraz ciężki czas bo najbardziej jestem uczulona na trawy.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Duża różnica wieku to jest u mnie, z tego co widziałam chyba nikt mnie nie pobije :D Córka ma 13 lat, synuś zaraz rok no i na luty szykuje się kolejny szkrab więc między najstarszą a najmłodszym 14 lat różnicy jak nic będzie ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Hej :-) Duża różnica wieku to jest u mnie, z tego co widziałam chyba nikt mnie nie pobije :D Córka ma 13 lat, synuś zaraz rok no i na luty szykuje się kolejny szkrab więc między najstarszą a najmłodszym 14 lat różnicy jak nic będzie ;-)

mój najstarszy synio-we wrześniu 12 lat-a wiec w lutym niemalże 13 lat :P będzie maszerował z wózeczkiem o ile nie będzie się wstydził :)

xnw4krntb6zbdc82.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka czasem chodzi na spacery z młodszym bratem, zabiera go na plac zabaw ale raczej jak się ją zmusi :D Mimo wszystko jest bardzo pomocna bo i w domu przy nim pomoże i pobawi się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 20:23

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    ;)
    Ja chodzę do LuxMedu, niby jestem pacjentką "abonamentową", tyle, że ten abonament mam wykupiony z pracy- stąd się zastanawiam.

Gdyby ktoś miał do polecenia dobrego, prywatnego lekarza, najlepiej pracującego w jakimś szpitalu to serdeczna prośba o info :)

Jak byłam w ciąży z córką - bardzo mi zależało na zwolnieniu. Wtedy zapisałam się do lekarza do LUX MED-u i nie otrzymałam L4. Koleżanka poleciła mi bardzo dobrego ginekologa i nie żałuję. Uważam, że uratował mi córkę. Wcześniej przyjmował na Sobieskiego, a teraz chyba gdzieś na Mokotowie. Nie jestem pewna, trochę obecnie do niego mi nie po drodze. Mowa o Stanisławie Pazio.

Teraz chodzę ponownie do Lux Med - u. Póki będzie ok to będzie ok. Jak się wkurzę to poszukam prywatnie. Ten do którego ja chodzę podobno wystawia zwolnienia, ale nie wiem bo na razie mi nie zależy na zwolnieniu i byłam na razie tylko raz.

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas różnica miedzy rodzeństwem będzie 8 lat.

Córka to już wie. Domyśliła się. Zresztą sama podobno modliła się do Boga o braciszka - zobaczymy.

Synek będzie Ziemowit a córka Iga chyba że mnie przegłosują

xnn974v.png
    wvwcex3.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ