Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Wow Emiliana gratulacje!!! :) mamy pierwsze lutowe bliźniaki :) super :)

Derii ja dalej nie mam mdłości, jedynie muszę co jakiś czas podjadać bo szybko robię się głodna a wtedy mi słabo :/ jeżeli wszystko dobrze się rozwija to nie zależy mi na mocniejszych objawach ;)

Mnie trochę odrzuciło od słodyczy, za to warzywa <3 czuję, że może być chłopak ale się nie obrażę za dziewczynkę ;) jutro wizyta :)

Wiesiołki lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliana podwójne gratulacje dla Ciebie! :)
    Powiem Wam że po paru dniach nieobecności na forum nie idzie Was nadrobić! Ja jedną wizytę na NFZ mam już za sobą, ale tak jak pisałam pani doktor z braku czasu nie zrobiła mi niestety usg, strasznie się wkurzyłam.
    To moja pierwsza ciąża, więc człowiek najlepiej wszystko by chciał wiedzieć i widzieć od razu. :)
    W przyszły czwartek mam wizytę prywatnie, więc mam nadzieję, że przebiegnie ona w bardziej miłej atmosferze.
    Dzisiaj 7t 5d - co do objawów to od tygodnia mega mdłości zwłaszcza rano po przebudzeniu. Najlepiej od razu wypić szklankę wody, albo jakiś jogurt lub wafel bo inaczej nagły kierunek toaleta. No i piersi nabrzmiałe i bolesne.
    Poza tym da się żyć, ale w pracy ciężko wysiedzieć zwłaszcza jak napadnie nagły sen. :)

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliana super info :D Gratulacje podwójne :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Emiliana, ale mu się uśmiech na twarzy nacisnal po Twoim poście, mocne gratulacje. Wczoraj narzekałam na super samopoczucie, że się martwię i takie tam, a dziś od nocy do 8 rano biegunka, a później mega mdłości, wiec chyba się ciesze. Zostałam w domu, nie poszłam do pracy, bo bałam się, że to może wirus, a jak wiadomo pracuje z żywnością m in,no i ludźmi, których mogę pozarazac. Choć wygląda na to, że to tylko moja reakcja na zaistniała sytuacje.

Odliczam dni do usg, któraś ze mną wizytuje w poniedziałek, która?

Ja Derii :)
    o ktorej masz wizytę? u mnie lekarz jest od 16 i mam 8 numerek

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    Hej hej!

widzę ,że nie tylko ja miałam wczoraj okropny dzień.
    Mdłości, mdłości, mdłości....
    tęsknie za apetytem - jednak to znak, że się dzieje i trwa :)

Dzisiaj byłam na pobraniu krwi 14 pozycji - 5 fiolek i wszystko na NFZ <3
    Jestem taką przebiegłą lisiczką :P

Od mięsa mnie odrzuciło :( - zero. oraz słodyczy - w ogóle nie jem a kiedyś aż się trzęsłam i tabliczka nie była problemem :(
    jem jak ptaszek od wczoraj, wszystko ble...

Pozdrawiam Was w ten upalny dzień :*

Ten facebook to chyba dobry pomysł w razie awarii... co sądzicie?

ja też w poniedziałek będę się starać o badania z nfz :D zobaczymy czy sie uda :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliana tutaj również gratuluje. <3

Hej dziewczyny. Ja pierwszy raz u Was na wątku i bardzo chętnie dołącze. Termin wypada mi na 20 luty, ale z racji, że czeka mnie zapewne cc to będzie ok. 6 lutego :)
    Pierwszą ciążę też przechodziłam tutaj na ovu tylko na mamusiach styczniowych 2014 :)
    U mnie na usg jeden pęcherzyk, ale lekarz niczego nie wyklucza ze względu na spory przyrost bety (311%)
    14.06 - 27 mIu/ml
    16.06 - 111 mIu/ml
    A Wy jaki miałyście przyrosty ? :)

ema30 lubi tę wiadomość

• ema30 Znajoma

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    jeszcze raz gratki :)

a co do przeczucia, potraficie powiedzieć jak Wam się wydaje, kto u Was mieszka? chłopczyk czy dziewczynka? :)
    Wiem, że jeszcze wcześnie ale ja coś obstawiam, że u mnie będzie synek :)

W pierwszej ciąży odrzuciło mnie od mięsa, tak mi paskudnie śmierdziało i jakoś od początku miałam przeczucie że synek będzie. I jest :)

A teraz przeczuć nie ma, na nic nie mam smaka, mąż twierdzi że chłopak będzie, ale ja na dziewczynkę też bym się nie obraziła :)

va5bol2a9palyzvw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    jeszcze raz gratki :)

a co do przeczucia, potraficie powiedzieć jak Wam się wydaje, kto u Was mieszka? chłopczyk czy dziewczynka? :)
    Wiem, że jeszcze wcześnie ale ja coś obstawiam, że u mnie będzie synek :)

Helmi. U mnie w pierwszej ciąży zero objawów na początku, nawet myślałam, że nie jestem w żadnej ciąży :o Chciałam mieć syna, ale po pewnym czasie czułam, że będzie dziewczynka .. I czułam źle , bo mam syna :D odrzucało mnie bardzo od jajek i kiedy przechodziłam obok kebaba to miałam odruch wymiotny, za to jabłka jadłam kilogramami.
    Teraz od samej owulacji odczuwałam ból podbrzusza i już przed @ ból piersi czego nie odczuwałam nigdy wcześniej. Chciałabym drugiego syna tak jak i mój P. Ale jakoś coś odczuwam, że będzie inaczej, zobaczymy.. :)

• Helmi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:

Hej dziewczyny. Ja pierwszy raz u Was na wątku i bardzo chętnie dołącze. Termin wypada mi na 20 luty, ale z racji, że czeka mnie zapewne cc to będzie ok. 6 lutego :)
    Pierwszą ciążę też przechodziłam tutaj na ovu tylko na mamusiach styczniowych 2014 :)
    U mnie na usg jeden pęcherzyk, ale lekarz niczego nie wyklucza ze względu na spory przyrost bety (311%)
    14.06 - 27 mIu/ml
    16.06 - 111 mIu/ml

Ja na pierwszej wizycie byłam w 5tc1d i był jeden pęcherzyk, beta taka jak w podpisie na dole i wyliczyło mi przyrost około 250% więc też sporo :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:

14.06 - 27 mIu/ml
    16.06 - 111 mIu/ml
    Ja pechrzyk pojedynczy 5 tydz=1 dzień beta jak w opisie przyrost 178% jakoś :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • chivas Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze tych badań na nfz. Jak je zdobywacie? Ja dziś wydałam ponad 2 stówy na badania. 5 fiolek poszłooo...

Emiliana gratulacje!!! :D:D bliźniaki! o jaaa...
    Twoje wyniki jakoś na to wskazywały przed usg? Wysoka beta? Progesteron? ..Ja jutro idę na USG i zobaczymy.. mam nadzieje zobaczymy serducho

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chivas nie sądzę. Serduszko dopiero ok. 7 tygodnia. Czasami nawet w 6 tygodniu nie widać zarodka przy późnej owulacji lub późnym zagnieżdżeniu. :)

• Emiliana Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chivas miałam ogólnie wysoką betę. wyższą niż normy. W opisie mam swoje bety. aż na 5ciu byłam :)

Emiliana
    Starania od 09.2014r. Po inseminacji 30.05:
    Poziom bety: 10dpo- 18, 11dpo- 36, 14dpo - 253, 16dpo- 612, 22dpo- 8622
    Novomedica Mysłowice, ciąża bliźniacza termin porodu 25.02.2017 :*
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co pamiętam niektóre dziewczyny widziały już serduszko na tym etapie co jest Chivas ale nie za często, u mnie w 5tc1d był pęcherzyk 10,9mm a zarodka ani śladu ;p

Chivas a co do badan na nfz po prostu chodze do gina prywatnie a zapisalam się też na wizytę z nfz na poniedziałek i nie bedę poprostu temu lekarzowi z nfz mowić, że chodze gdzieś indziej a musi mi zrobić badania na początku ciązy więc z wynikami może pojdę jeszcze do niego na wizytę albo i nie tylko od razu do mojego lekarza :)

jestemhela, Wiesiołki lubią tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)

Emiliana gratulacje :)

Strasznie poważna dyskusja się zrobiła w temacie L4. Nie mnie oceniać, czy ktoś słusznie L4 bierze, czy nie. Patrzę tylko na siebie. Ja pójdę na L4 jak tylko poczuję, że nie dam rady. Mam ciężką pracę. Pracuję 12-stkami. I taki dzień w tygodniu 12 godzin to jest praca 12 godzin. Jak mnie odsuną to tylko na papierze, bo nie będę biernie z boku patrzeć jak koleżanka pracuje za 2. Nocki są spokojniejsze, ale jak pracodawca otrzyma info, ze jestem w ciąży to od razu zdejmie mnie z nocy. Niech każdy patrzy na siebie, a nie udaje, że jest taki mega uczciwy a wszyscy są be i oszukują biedny ZUS i biedne Państwo. Od tego są kontrole. I nic Nam do tego.

U mnie mdłości, okropne i coraz silniejsze ble...

Jutro koniec roku u córci i wizyta u lekarza.

Wczoraj w pracy z ciekawości robiłam HCG i wyszło 78 100 więc chyba ok.

No i czekam na serduszko

zbikowa lubi tę wiadomość

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliana podwójne gratulacje!

Ja na wizytę idę dopiero we wtorek. Tak mi jest ciężko w te upały. Jestem strasznie senna. Noce nieprzespane, bo córka ząbkuje, w dzień nie ma jak się położyć. Czekam na urlop jak na zbawienie.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi a lekarz prywatny już dał skierowanie? Pokrywają się badania? Bo to też ważne.... rozumiem, że prywatny o tym na nfz też nie wie?:)

Chivas ja 2 tyg temu miałam tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym a tydzień temu już zarodek i serduszko :) ale wg usg ciąża młodsza

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bellyy Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chivas moja ciąża jest o tydzień młodsza a na ostatniej wizycie mogłam już zobaczyć serduszkotakże trzymam kciuki i za Ciebie <3 , takie maciupenkie migające , ale jeszcze nie do usłyszenia, czekam z niecierpliwością na następną wiztę ;))

hchyskjonapd0g92.png

15.12.2015 cb [*]
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dał mi skierowanie juz prywatny i zobacze co mi da ten z nfz :) jak np ten z nfz nie da mi na jakies badanie które mam prywatnie to je zrobię już za pieniążki :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    dał mi skierowanie juz prywatny i zobacze co mi da ten z nfz :) jak np ten z nfz nie da mi na jakies badanie które mam prywatnie to je zrobię już za pieniążki :)

Dokładnie taki sam miałam plan :) badania się pokryły, dodatkowo b-hcg dostałam wraz z estradiolem i progesteronem a podstawa to wiadomo: toxo, rubelle, kiła,hiv itd.

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ