Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Brawo Emiliana
ja wczoraj wcisnęłam się z moimi badaniami do gin (pryw), przy okazji zrobiła usg, jest pęcherzyk (jeden ) w macicy, na razie tyle widać
niby progesteron mam ok, ale mam brać luteinę, bo parę innych androgennych hormonów mam blisko górnej granicy i mogą zaburzać.
Na kolejne usg za 3 tyg pójdę, z mężem, mam nadzieję, że popatrzymy na serduszko
Jak dobrze, że już działa belly
tak to mało jem, dużo siusiam, brzuch pobolewa, piersi wrażliwe - takie objawy, zobaczymy co tam dalej będzie pozdrawiam wszystkie lutówki '17 :*
-
Anna na pewno będzie dobrze
Helmi no ja miałam juakieś takie przeczucie że oba pęcherzyki się zapłodnią, ale i tak szok Wazne żeby zdrowo donosić tą ciąże bo jest ona bardziej wymagająca od pojedynczej. Ja chciałam mieć jedno dziecko, a drugie no jk się trafi to ok, a tutaj psikus od razu dwaderii84 lubi tę wiadomość
Emiliana
Starania od 09.2014r. Po inseminacji 30.05:
Poziom bety: 10dpo- 18, 11dpo- 36, 14dpo - 253, 16dpo- 612, 22dpo- 8622
Novomedica Mysłowice, ciąża bliźniacza termin porodu 25.02.2017 :* -
KlaudyŚ wrote:Emiliana gratuluję
Który to tydzień?Emiliana
KlaudyŚ wrote:Piekniee:)
Czyli terim na kiedy będziesz miec?
Jejku jak się cieszę:*
Helmi jak mam nadzieję że u mnie parka będzie bo bliźniaki dwujajowe. Jednak smaki na słodycze mam, a od miesa mnie odpycha. To moze świadczyć o dziewczynceEmiliana
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny Pozwólcie, że dołączę. Ja już po pierwszym usg (w zeszły piątek), nawet serduszko było widać. Ale coś tam było dziwnie umiejscowione (nie mógł dokładnie wymierzyć) więc jutro idę jeszcze raz. Jestem straszną panikarą. Od 1 lipca mój gin idzie na 2 tyg urlop, a ja muszę wszystko wiedzieć dokładnie. Długo walczyłam o tą ciążę i myślałam, że po pozytywnym teście będzie wreszcie spokój a tu dopiero teraz zaczyna się stresówka.
Wiesiołki, shadowgirl lubią tę wiadomość
-
Emiliana spokojnie ja tez nie wiem jaki mam termin bo tez mi podaja rozne daty ,wszystko okaze sie w wtorek
Ja na poczatku myslalam ze chlopak ale cos mi sie odmienilo i stawiam na dziewczynke odrzucilo.mnie calkowicie od piersi z kurczaka a uwielbialam -
a mnie wlasnie od miesa nie odrzuciło nawet powiem, że mi smakuje wszystko co do tej pory każde mięso i wędliny tez
w sumie to na razie do niczego nie mam wstrętu.
jedynie slodyczy jem mniej niż zwykle
Emiliana a na zdjeciu z usg nie masz przewidywanej daty porodu jaka wyznaczyło usg? bo ja mamjestemhela lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Czesc dziewcxyny, dawno mnie nie bylo... Robilismy roczek malemu, plus praca zawodowa...
Chivas troche nierozsadny twoj post- moze nie wiesz, ale za zdjecia z Bahamow podczas l4 dostaje sie dyscyplinarke. Ciaza nie ciaza, za takie cos pracodawca moze cie zwolnic a ZUS sprawe w sadzie ci wytoczyc. Takze ostroznie z takimi stwierdzeniami moj maz tak dostal prace, bo laska na L4 na nartach szusowala.
Sami występujemy w roli pracodawcy, i mówię tylko że nas jako pracodawców nie obchodzi czy dziewczyna sobie lezy na wakacjach czy siedzi w domu i szydełkuje i my byśmy dyscyplinarki z tego powodu nie przedstawili, a co na to ZUS to już inna kwestia (ma prawo przeprowadzic swoją kontrole - sama taką miałam w pierwszej ciąży)
Pisałam tylko jakie my mamy do tej kwestii subiektywne podejście. -
Emiliana, ale mu się uśmiech na twarzy nacisnal po Twoim poście, mocne gratulacje. Wczoraj narzekałam na super samopoczucie, że się martwię i takie tam, a dziś od nocy do 8 rano biegunka, a później mega mdłości, wiec chyba się ciesze. Zostałam w domu, nie poszłam do pracy, bo bałam się, że to może wirus, a jak wiadomo pracuje z żywnością m in,no i ludźmi, których mogę pozarazac. Choć wygląda na to, że to tylko moja reakcja na zaistniała sytuacje.
Odliczam dni do usg, któraś ze mną wizytuje w poniedziałek, która?Helmi lubi tę wiadomość
-
Liskova wrote:No a i tak nie jest to zgodne z prawem, bo jasne, ze wy wolicie zeby poszla na L4, ale zapomnialas dodac, ze pracodawca moze po prostu zwolnic pracownika z wykonywania obowiązkow. Ale wyplate musi pracownik dostawac, jakby byl w pracy, takze jasne, ze wolicie zeby poszla na L4, bo wtedy płaci jej ZUS...
Liskova nie dopowiadaj sobie ideologii bo nie napisałam nigdzie ze zamierzamy dziewczyny wyrzucić na L4 bo nam się nie opłaca, tylko że nie będziemy mieć o to pretensji i wolelibyśmy tak ze względu na jasność sytuacji. Nie chciałabym mieć na sumieniu poronienie u dziewczyny bo dźwignęła 50 kilową Akite. Nasz zespół jest zgrany i zaprzyjaźniony i nie bedzie obrazy jak nam przyjdzie dziewczyna i przysłowiowo położy l4 na stół a co więcej moze być pewna że będzie miała gdzie wracać.
A kończąc już temat dodam jeszcze, że zatrudniając taką pracownicę i wypłacając Jej jakąś określoną pensję płacimy Jej składki prawie jeszcze raz takie co ona dostaje do ręki. Więc uważam, że skoro tyle kasy idzie do państwa (i ani my ani pracownik tych pieniedzy na oczy nie widzi) to takie zwolnienie po prostu sie należy. Same chodzicie na badania i wizyty jak i prywatnie tak i na nfz bo wyzajecie te samą zasadę.
Nie wiem skąd te złośliwości na forum, a moze i dobrze, że baby się sprzeczają znaczy że hormony na swoim miejscu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 16:58
-
Helmi wrote:jeszcze raz gratki
a co do przeczucia, potraficie powiedzieć jak Wam się wydaje, kto u Was mieszka? chłopczyk czy dziewczynka?
Wiem, że jeszcze wcześnie ale ja coś obstawiam, że u mnie będzie synek
Helmi jakoś zawsze miałam przeświadczenie, że będe miała samych synów, jeden mi się urodził i teraz zakłądałam że będzie drugi ale od kilku dni przeszło mi przez myśl.. "a moze jednak baba..?" -
Hej hej!
widzę ,że nie tylko ja miałam wczoraj okropny dzień.
Mdłości, mdłości, mdłości....
tęsknie za apetytem - jednak to znak, że się dzieje i trwa
Dzisiaj byłam na pobraniu krwi 14 pozycji - 5 fiolek i wszystko na NFZ
Jestem taką przebiegłą lisiczką
Od mięsa mnie odrzuciło - zero. oraz słodyczy - w ogóle nie jem a kiedyś aż się trzęsłam i tabliczka nie była problemem
jem jak ptaszek od wczoraj, wszystko ble...
Pozdrawiam Was w ten upalny dzień :*
Ten facebook to chyba dobry pomysł w razie awarii... co sądzicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 15:51
Brunetka lubi tę wiadomość
-
jestemhela wrote:Hej hej!
widzę ,że nie tylko ja miałam wczoraj okropny dzień.
Mdłości, mdłości, mdłości....
tęsknie za apetytem - jednak to znak, że się dzieje i trwa
Dzisiaj byłam na pobraniu krwi 14 pozycji - 5 fiolek i wszystko na NFZ
Jestem taką przebiegłą lisiczką
Od mięsa mnie odrzuciło - zero. oraz słodyczy - w ogóle nie jem a kiedyś aż się trzęsłam i tabliczka nie była problemem
jem jak ptaszek od wczoraj, wszystko ble...
Pozdrawiam Was w tym upalnym dniu :*
Ten facebook to chyba dobry pomysł w razie awarii co sądzicie?
Jestem za -
Emiliana wrote:Hej
No więc byłam wczoraj na pierwszym USG.... i będę mieć BLIŹNIAKI...
https://zapodaj.net/bf80bda554813.png.html
Nadal mam brać luteine dopochwowo 2x2, dodatkowo duphaston 2x1, jakąś mega dawke kwasu foliowego dla bliźniaków i Prenatal Uno. Następna wizyta 7,07
Podwójne gratulacje!!!!