X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też coś ćwiczę dla kobiet w pierwszym trymestrze.

Co do badania byłam wczoraj u ginekologa i po badaniu plamię do dzisiaj. Twierdzi, że to normalne i że to z szyjki plamienie.

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Nastii89 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny zazdroszczę wam :) Ja dopiero 7 tydzień a już nie mam na nic sił. Mdłości, czasem wymioty, osłabienie.. dopiero początek a ja już mam dość. Odrzuca mnie od jedzenia i najchętniej tylko bym leżała bo wtedy czuję się najbezpieczniej.

oeua9jcgf7a9opjx.png
    w57vgov397ifvo41.png
  • magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po wizycie. Maluch ma 1,65 cm, widziałam główkę, mini rączki i nóżki i migające serduszko, mogłam też posłuchać, niesamowite. Pani Doktor musiała długo najeździć się sondą żebym zobaczyła coś więcej niż "plamę" w pęcherzyku ciążowym, ale udało się :) Z 4. (jak się okazało) torbieli na jajniku zostały trzy, jeden się zmniejszył, jeden wchłonął, a pozostałe są, ale najważniejsze, że nie rosną. Taki ogrom dobrych wieści. Czekam na wasze! <3

jestemhela, Wiesiołki, Helmi, Czarnaa94, Iśka79, #Adria, ema30, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda94 wrote:
    Ja właśnie po wizycie. Maluch ma 1,65 cm, widziałam główkę, mini rączki i nóżki i migające serduszko, mogłam też posłuchać, niesamowite. Pani Doktor musiała długo najeździć się sondą żebym zobaczyła coś więcej niż "plamę" w pęcherzyku ciążowym, ale udało się :) Z 4. (jak się okazało) torbieli na jajniku zostały trzy, jeden się zmniejszył, jeden wchłonął, a pozostałe są, ale najważniejsze, że nie rosną. Taki ogrom dobrych wieści. Czekam na wasze! <3
    SUPER!

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobrał, cytologię i naciskał na brzuchu... ''no to tak by wyglądało 8 tyg.' i kazał się nie spinać bo to źle dla ciąży. Cool. Usg nie robią już w przychodni bo diagnosta odszedł więc dostałam skierowanie aby pójść w 11-13 tyg. Gdzieś na nfz.
    Ważne, że chociaż skierowania na badania krwi dostałam.
    Ale jestem zdenerwowana na maksa...
    To naciskanie na brzuch nie zaszkodzi? :(

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    Pobrał, cytologię i naciskał na brzuchu... ''no to tak by wyglądało 8 tyg.' i kazał się nie spinać bo to źle dla ciąży. Cool. Usg nie robią już w przychodni bo diagnosta odszedł więc dostałam skierowanie aby pójść w 11-13 tyg. Gdzieś na nfz.
    Nie kochana nie zaszkodzi, w pierwszej ciązy też mi sprawdzał macicę wkładając tam palce i naciskając brzuch także nie martw się :*

jestemhela lubi tę wiadomość

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • mary1305 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:

Nie. Co wizytę będzie naciskał i sprawdzał położenie dna macicy, a pod koniec ciąży może nawet przez to określić położenie dziecka w macicy. Nie wiem jak oni to wyczuwają ale jakoś im to wychodzi. A byłaś albo idziesz gdzieś prywatnie na usg szybciej?

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • mary1305 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś przy robieniu obiadu dopadł odruch wymiotny. Myślałam, że nie skończę, a miałam tylko przygotować pierś z kurczaka do piekarnika. W poprzedniej ciąży tak miałam, ale tylko na jogurty. Jak zobaczyłam w sklepie jogurty to uciekałam jak najdalej bo mi wszystko podchodziło do gardła.

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Nie kochana nie zaszkodzi, w pierwszej ciązy też mi sprawdzał macicę wkładając tam palce i naciskając brzuch także nie martw się :*
    Dziękuję:* już lepiej

• jestemhela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary1305 wrote:
    Nie. Co wizytę będzie naciskał i sprawdzał położenie dna macicy, a pod koniec ciąży może nawet przez to określić położenie dziecka w macicy. Nie wiem jak oni to wyczuwają ale jakoś im to wychodzi. A byłaś albo idziesz gdzieś prywatnie na usg szybciej?

Dziękuję :* nie wiedziałam, że tak się sprawdza. Brrr... zapisałam się prywatnie za tydzień. Chciałam badania krwi na nfz zrobić bo prywatnie ponad 300 zł...

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jak mi nie zrobi tego USG tylko będzie kazała dopiero 12 tydz pójdę prywatnie... żeby sobie potwierdzić :)

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • mary1305 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania strasznie drogie. Ja za tydzień dopiero idę do lekarza. I to do nowego, bo u mojej ulubionej pani doktor nie ma usg w gabinecie i trzeba jeździć osobno do wszystkiego. A tej nowej Pani doktor nie znam i się pewnie będę stresować.

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Mój gin np uważa że dopochwowo się nie powinno badać w ciązy i tego nie robi bo to może bardziej zaszkodzić jak pomóc...

To ciekawe jak szyjkę sprawdza. Gdyby mnie mój gin nie badał to moja córka byłaby wcześniakiem.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary1305 wrote:
    Badania strasznie drogie. Ja za tydzień dopiero idę do lekarza. I to do nowego, bo u mojej ulubionej pani doktor nie ma usg w gabinecie i trzeba jeździć osobno do wszystkiego. A tej nowej Pani doktor nie znam i się pewnie będę stresować.

to porównamy wrażenia bo ja za tydzień też :P

Mam nadzieję, że każda z nas będzie miała/ ma cudownego lekarza i nie będzie żyła w stresie przed każdą wizytą <3

Podziwiam moją mamę - pięcioro dzieci :P
    każda ciąża na spokojnie, bez nerwów i pośpiechu.
    Mnie już dawno po tylu trzymaliby w pokoju bez klamek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 14:15

• Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja juz ledwo zyje przez te mdlosci. Zoladek boli mnie ojropnie. Zjem to za jakis czas zwroce... Nie zjem - tez zle. Cmokam mietowe cukierki na chwile pomagaja.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Iśka79 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary1305-jeszcze dokładnie nie wiemy w które miejsce,na razie mamy ogólną ideę

2nn3gov3pka4krpz.png
  • mary1305 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    to porównamy wrażenia bo ja za tydzień też :P

Mam nadzieję, że każda z nas będzie miała/ ma cudownego lekarza i nie będzie żyła w stresie przed każdą wizytą <3

Podziwiam moją mamę - pięcioro dzieci :P
    każda ciąża na spokojnie, bez nerwów i pośpiechu.
    Mnie już dawno po tylu trzymaliby w pokoju bez klamek :)

Nasze Mamy nie żyły w dobie internetu jak nas rodziły. Moja mówiła, że dwa dni przed moim narodzeniem poszła w pole ziemniaki zbierać. A mojego brata rodziła 18 godzin w pozycji leżącej bo wtenczas nie można było wybrać sobie pozycji. Ja pamiętam, że przy pierwszym porodzie jak mnie położyła położna na 5 min, bo chciała zrobić ktg to myślałam, że za chwilę umrę. Taki straszny ból.

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • mary1305 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iśka79 wrote:
    Mary1305-jeszcze dokładnie nie wiemy w które miejsce,na razie mamy ogólną ideę

Na pewno polecam zalew soliński i połoniny.

Iśka79 lubi tę wiadomość

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ide na nfz zeby badania darmowe wytargac :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary1305 wrote:
    Na pewno polecam zalew soliński i połoniny.

Oo solina :)
    Moja okolica :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ