Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też coś ćwiczę dla kobiet w pierwszym trymestrze.

Co do badania byłam wczoraj u ginekologa i po badaniu plamię do dzisiaj. Twierdzi, że to normalne i że to z szyjki plamienie.

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Nastii89 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny zazdroszczę wam :) Ja dopiero 7 tydzień a już nie mam na nic sił. Mdłości, czasem wymioty, osłabienie.. dopiero początek a ja już mam dość. Odrzuca mnie od jedzenia i najchętniej tylko bym leżała bo wtedy czuję się najbezpieczniej.

oeua9jcgf7a9opjx.png
    w57vgov397ifvo41.png
  • magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po wizycie. Maluch ma 1,65 cm, widziałam główkę, mini rączki i nóżki i migające serduszko, mogłam też posłuchać, niesamowite. Pani Doktor musiała długo najeździć się sondą żebym zobaczyła coś więcej niż "plamę" w pęcherzyku ciążowym, ale udało się :) Z 4. (jak się okazało) torbieli na jajniku zostały trzy, jeden się zmniejszył, jeden wchłonął, a pozostałe są, ale najważniejsze, że nie rosną. Taki ogrom dobrych wieści. Czekam na wasze! <3

jestemhela, Wiesiołki, Helmi, Czarnaa94, Iśka79, #Adria, ema30, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda94 wrote:
    Ja właśnie po wizycie. Maluch ma 1,65 cm, widziałam główkę, mini rączki i nóżki i migające serduszko, mogłam też posłuchać, niesamowite. Pani Doktor musiała długo najeździć się sondą żebym zobaczyła coś więcej niż "plamę" w pęcherzyku ciążowym, ale udało się :) Z 4. (jak się okazało) torbieli na jajniku zostały trzy, jeden się zmniejszył, jeden wchłonął, a pozostałe są, ale najważniejsze, że nie rosną. Taki ogrom dobrych wieści. Czekam na wasze! <3
    SUPER!

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobrał, cytologię i naciskał na brzuchu... ''no to tak by wyglądało 8 tyg.' i kazał się nie spinać bo to źle dla ciąży. Cool. Usg nie robią już w przychodni bo diagnosta odszedł więc dostałam skierowanie aby pójść w 11-13 tyg. Gdzieś na nfz.
    Ważne, że chociaż skierowania na badania krwi dostałam.
    Ale jestem zdenerwowana na maksa...
    To naciskanie na brzuch nie zaszkodzi? :(

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    Pobrał, cytologię i naciskał na brzuchu... ''no to tak by wyglądało 8 tyg.' i kazał się nie spinać bo to źle dla ciąży. Cool. Usg nie robią już w przychodni bo diagnosta odszedł więc dostałam skierowanie aby pójść w 11-13 tyg. Gdzieś na nfz.
    Nie kochana nie zaszkodzi, w pierwszej ciązy też mi sprawdzał macicę wkładając tam palce i naciskając brzuch także nie martw się :*

jestemhela lubi tę wiadomość

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • mary1305 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:

Nie. Co wizytę będzie naciskał i sprawdzał położenie dna macicy, a pod koniec ciąży może nawet przez to określić położenie dziecka w macicy. Nie wiem jak oni to wyczuwają ale jakoś im to wychodzi. A byłaś albo idziesz gdzieś prywatnie na usg szybciej?

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • mary1305 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś przy robieniu obiadu dopadł odruch wymiotny. Myślałam, że nie skończę, a miałam tylko przygotować pierś z kurczaka do piekarnika. W poprzedniej ciąży tak miałam, ale tylko na jogurty. Jak zobaczyłam w sklepie jogurty to uciekałam jak najdalej bo mi wszystko podchodziło do gardła.

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Nie kochana nie zaszkodzi, w pierwszej ciązy też mi sprawdzał macicę wkładając tam palce i naciskając brzuch także nie martw się :*
    Dziękuję:* już lepiej

• jestemhela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary1305 wrote:
    Nie. Co wizytę będzie naciskał i sprawdzał położenie dna macicy, a pod koniec ciąży może nawet przez to określić położenie dziecka w macicy. Nie wiem jak oni to wyczuwają ale jakoś im to wychodzi. A byłaś albo idziesz gdzieś prywatnie na usg szybciej?

Dziękuję :* nie wiedziałam, że tak się sprawdza. Brrr... zapisałam się prywatnie za tydzień. Chciałam badania krwi na nfz zrobić bo prywatnie ponad 300 zł...

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jak mi nie zrobi tego USG tylko będzie kazała dopiero 12 tydz pójdę prywatnie... żeby sobie potwierdzić :)

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • mary1305 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania strasznie drogie. Ja za tydzień dopiero idę do lekarza. I to do nowego, bo u mojej ulubionej pani doktor nie ma usg w gabinecie i trzeba jeździć osobno do wszystkiego. A tej nowej Pani doktor nie znam i się pewnie będę stresować.

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Mój gin np uważa że dopochwowo się nie powinno badać w ciązy i tego nie robi bo to może bardziej zaszkodzić jak pomóc...

To ciekawe jak szyjkę sprawdza. Gdyby mnie mój gin nie badał to moja córka byłaby wcześniakiem.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary1305 wrote:
    Badania strasznie drogie. Ja za tydzień dopiero idę do lekarza. I to do nowego, bo u mojej ulubionej pani doktor nie ma usg w gabinecie i trzeba jeździć osobno do wszystkiego. A tej nowej Pani doktor nie znam i się pewnie będę stresować.

to porównamy wrażenia bo ja za tydzień też :P

Mam nadzieję, że każda z nas będzie miała/ ma cudownego lekarza i nie będzie żyła w stresie przed każdą wizytą <3

Podziwiam moją mamę - pięcioro dzieci :P
    każda ciąża na spokojnie, bez nerwów i pośpiechu.
    Mnie już dawno po tylu trzymaliby w pokoju bez klamek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 14:15

• Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja juz ledwo zyje przez te mdlosci. Zoladek boli mnie ojropnie. Zjem to za jakis czas zwroce... Nie zjem - tez zle. Cmokam mietowe cukierki na chwile pomagaja.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Iśka79 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary1305-jeszcze dokładnie nie wiemy w które miejsce,na razie mamy ogólną ideę

2nn3gov3pka4krpz.png
  • mary1305 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    to porównamy wrażenia bo ja za tydzień też :P

Mam nadzieję, że każda z nas będzie miała/ ma cudownego lekarza i nie będzie żyła w stresie przed każdą wizytą <3

Podziwiam moją mamę - pięcioro dzieci :P
    każda ciąża na spokojnie, bez nerwów i pośpiechu.
    Mnie już dawno po tylu trzymaliby w pokoju bez klamek :)

Nasze Mamy nie żyły w dobie internetu jak nas rodziły. Moja mówiła, że dwa dni przed moim narodzeniem poszła w pole ziemniaki zbierać. A mojego brata rodziła 18 godzin w pozycji leżącej bo wtenczas nie można było wybrać sobie pozycji. Ja pamiętam, że przy pierwszym porodzie jak mnie położyła położna na 5 min, bo chciała zrobić ktg to myślałam, że za chwilę umrę. Taki straszny ból.

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • mary1305 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iśka79 wrote:
    Mary1305-jeszcze dokładnie nie wiemy w które miejsce,na razie mamy ogólną ideę

Na pewno polecam zalew soliński i połoniny.

Iśka79 lubi tę wiadomość

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ide na nfz zeby badania darmowe wytargac :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary1305 wrote:
    Na pewno polecam zalew soliński i połoniny.

Oo solina :)
    Moja okolica :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ