Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Belldandy bardzo mi przykro, trzymam kciuki żeby w następnym cyklu były dwie kreseczki a dzidziuś urodzi się wraz z przyjściem wiosny.
Helmi doskonale rozumiem Twoje rozczarowanie, byłam kiedyś w podobnej sytuacji, mieszkanie pod jednym dachem z właścicielami jest krępujące. Poszukajcie jeszcze innej kwatery, może coś się znajdzie.
Dziewczyny, czemu belly wylicza poród szybciej niż inne kalkulatory porodu? Cały czas mnie to trapi
Na ryby patrzeć nie mogę, nie mam jeszcze mega mdłości ale jak byłam w drugiej ciąży dopadły mnie później za to trzymały do 14 tc. Wymiotowałam jak czułam jajka i włoszczyznę. Nie mogłam znieść zapachu szklanki umytej w zmywarce, bo czułam smak tabletki piorącej, chemia domowa i perfumy to była dla mnie tortura. Lekarz pocieszał mnie wtedy, że to dobrze, bo oznacza że hormony prawidłowo funkcjonują. Z pierwszym dzieckiem tak nie miałam, tylko ból głowy za to druga ciąża dała mi strasznie w kość i szczerze mówiąc mega boję się tej trzeciej, tym bardziej że jestem starsza o 12 lat.
Ja ma wizytę dopiero 28 czerwca więc jeszcze muszę się uzbroić w cierpliwość. -
Nelus - ja tez w 5 tygodniu jestem, brzuch często pobolewa i latam to toalety sprawdzić czy przypadkiem jednak nie okres, omg
Madlen - gratuluję serduszka :* u mnie oprócz tych wrażliwych piersi i tego, że nagle mało jem to też żadnych objawów (a, częściej siusiam, ale żadnych mdłości itp.)
Słyszałam taką teorię, że mdłości czy wymioty są objawem oczyszczania się organizmu ...a ja wcześniej robiłam oczyszczanie (kilka metod), więc może stąd? Albo po prostu jeszcze za wcześnie
Belly - ryb wędzonych ponoć też nie można...ja bym sobie zjadła śledzia, ale on w tych solankach jest surowy przecież, no i nie wiem
my się wybieramy w bieszczady w lipcu....Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 09:40
-
Ja wlasnie jem kanapkę z tuńczykiem takim z puszki ale chyba można takiego?
Dziewczyny też Was tak bolą piersi?
u mnie masakra najgorzej rano po przebudzeniu jak dwa głazy ktore chcą się urwać. w ciągu dnia w staniku jest w miarę ok ale i tak boląWiesiołki, Iśka79 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
belldandy przykro mi, nie poddawaj się! i odzywaj się !
obudziłam się dzisiaj o 5 - przerażona - cycki nie bolą ! o nie! koniec! obumarło... panika! zawał... itd.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f602566db95f.png
włączyło się racjonalne myślenie ( o ile można myśleć racjonalnie o 5 rano)
- "nie masz na to wpływu, szkoda, dziś wizyta - będziesz wiedziała)
zdrzemnęłam się półtorej godziny,otwieram oczy - czuję cycki - bolą....
Wizyta NFZ dziś o 12:00
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 10:06
-
Jeszcze wrócę do tematu pazurków, żeli i hybryd... można robić ale u zaufanej i profesjonalnej kosmetyczki/manicurzystki, która używa narzędzi zdezynfekowanych w autoklawie bo inaczej czegoś możemy się czegoś nabawić.
Ja nigdy nie miałam większych problemów i zawsze patrzyłam czy są to narzędzia przy mnie wyciągane ze specjalnych płynów odkażających.
Moja znajoma miała trochę inną sytuację ponieważ ma chorobę wątroby i zarówno ona może kogoś zarazić jak i ktoś może jej to pogorszyć i w czasie pobierania krwi zwróciła pielęgniarce uwagę, że nie widziała żeby ta zmieniała rękawiczki po wcześniejszym pacjencie i poprosiła ją żeby zrobiła to przy niej a Pani wielce się oburzyła....zwymyślała, że wszystkie teraz takie eko, bio i bogobojnei nawet jabłka nie zjedzą po wcześniejszym szorowaniu.
jestemhela lubi tę wiadomość
-
Wiesiołki wrote:Dziewczyny jak jak u Was ze sprawami łóżkowymi? Mi lekarz nawet zalecił ale ostatnio jak próbowaliśmy to średnio odczuwałam przyjemność bo ciągle się skupiałam na tym żeby nie było za mocno...
Mam tak samo jak ty martwie sie zeby tam cos nie uszkodził
Ale moj uparciuch nie da spokoju bo on tez chce troszke odprężyć sięWiesiołki lubi tę wiadomość
-
Helmi wrote:Ja wlasnie jem kanapkę z tuńczykiem takim z puszki ale chyba można takiego?
Dziewczyny też Was tak bolą piersi?
u mnie masakra najgorzej rano po przebudzeniu jak dwa głazy ktore chcą się urwać. w ciągu dnia w staniku jest w miarę ok ale i tak bolą
Mam to samo, jak się schylę to tak jakbym miała dwa kamienie :p ciężko mi leżeć na boku bo mi się gniotą...ale cóż mężowi się podobają jeszcze bardziej...ah Ci nasi mężczyźni:) -
KlaudyŚ wrote:Mam tak samo jak ty martwie sie zeby tam cos nie uszkodził
Ale moj uparciuch nie da spokoju bo on tez chce troszke odprężyć się
Lekarz pozwolił więc mu ufam ale wiesz, zawsze z tyłu głowy jest to ale...
Staram się rozumieć męża bo przed ciążą prawie codziennie a teraz jak dla mnie to seks mógłby nie istnieć ale nie chcę zaniedbywać męża -
Wiesiołki wrote:Lekarz pozwolił więc mu ufam ale wiesz, zawsze z tyłu głowy jest to ale...
Staram się rozumieć męża bo przed ciążą prawie codziennie a teraz jak dla mnie to seks mógłby nie istnieć ale nie chcę zaniedbywać męża
Mi tez lekarz pozwolil ale tak jak mówisz myśli różne po.głowie chodzą
A jak sie czujesz ?
-
KlaudyŚ wrote:Mi tez lekarz pozwolil ale tak jak mówisz myśli różne po.głowie chodzą
A jak sie czujesz ?
Ogólnie całkiem znośnie, małe mdłości i bóle podbrzusza ale nie panikuje a przynajmniej się staram. W pracy jak mnie boli to wstaję i idę się przejść a w domku to od razu się kładę i przechodzi.
Jeśli chodzi o samopoczucie po współżyciu to nic nie boli ale zawsze jakiś strach, ze zaraz krew będzie leciała. Na szczęście mój mąż ostatnio bardzo zmęczony wraca z pracy więc szybko usypia a mi naprawdę wystarczą przytulaski -
jestemhela wrote:Dzień dobry
belldandy przykro mi, nie poddawaj się! i odzywaj się !
obudziłam się dzisiaj o 5 - przerażona - cycki nie bolą ! o nie! koniec! obumarło... panika! zawał... itd.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f602566db95f.png
włączyło się racjonalne myślenie ( o ile można myśleć racjonalnie o 5 rano)
- "nie masz na to wpływu, szkoda, dziś wizyta - będziesz wiedziała)
zdrzemnęłam się półtorej godziny,otwieram oczy - czuję cycki - bolą....
Wizyta NFZ dziś o 12:00
jak u Hitchcokaa
Tez pierwsze co robię rano to sprawdzam sutki czy bolą W pierwszej ciąży tak robiłam, póki mała nie zaczęła się ruszać
A ja dzis czuję się fatalnie. Rozkłada mnie i do tego od dziś mam mdłosci, a tu 9 tyg. Jeszcze wczoraj śmiałam się do koleżanek z pracy, że czuję się swietnie i gdyby nie brak okresu to nie wpadłabym na to, że jestem w ciazy i o masz babo placek.
-
hehe, mnie też bolą cycki, szczególnie rano, mąż co trochę sprawdza jak duże choć to dopiero początki
co do współżycia to teraz już lepiej, bo na początku to się bałam, podbrzusze mocno bolało i nic mi (żadna pozycja) nie pasowało, a teraz jestem mniej zestresowana, mniej podbrzusze boli i całkiem przyjemnie było. ZA to przez 2 godziny po ostatnich przytulankach latałam co 15/20 min na siusiu -
Iśka79 wrote:hehe, mnie też bolą cycki, szczególnie rano, mąż co trochę sprawdza jak duże choć to dopiero początki
co do współżycia to teraz już lepiej, bo na początku to się bałam, podbrzusze mocno bolało i nic mi (żadna pozycja) nie pasowało, a teraz jestem mniej zestresowana, mniej podbrzusze boli i całkiem przyjemnie było. ZA to przez 2 godziny po ostatnich przytulankach latałam co 15/20 min na siusiu
No właśnie zapomniała wspomnieć, że też jakoś częściej po seksie siusiam -
motylekstsw wrote:jak u Hitchcokaa
Tez pierwsze co robię rano to sprawdzam sutki czy bolą W pierwszej ciąży tak robiłam, póki mała nie zaczęła się ruszać
A ja dzis czuję się fatalnie. Rozkłada mnie i do tego od dziś mam mdłosci, a tu 9 tyg. Jeszcze wczoraj śmiałam się do koleżanek z pracy, że czuję się swietnie i gdyby nie brak okresu to nie wpadłabym na to, że jestem w ciazy i o masz babo placek.
i tak bolały każdego dnia bez przerwy?
ja też jestem w 9 tyg. (8 tydz. 2 dni. ) podobno w 9 tyg stężenie beta hcg jest najwyższe, dlatego może być kiepskie samopoczucie.
ja mam mdłości ale nie wymiotuję.
kiedy masz wizytę?