Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w żadnej z ciąż nie mialam typowych objawow, wiec brak objawow nie jest powodem do zmartwienia.

Helimi faktycznie kiepska sytuacja, ale ja zawsze wychodze z zalozenia, ze nocleg nie musi byc wypasiony, bo i tak caly dzien spedzamy nad morzem i to jest dla mnie najwzniejsze :) Na pewno pobyt nad morzem wynagrodzi Ci zmane mieszkania.

My mielismy w lipcu jechac do Zakopanego, ale lekarz w mojej sytuacji odradzil nam ten wyjazdn a nad morze dopiero na koniec sierpnia, bo mamy wtedy wesele w Szczecinie i zeby nie jechac dwa razy pojedzemy dopiero wtedy.

U nas z seksem sprawa jest łatwa, bo meza wiecej nie ma w domu niz jest, a teraz i tak trzeba zachowac celibat.

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • Malwa30 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja od kilku dni czuję w podbrzuszu jakby powiększony jajnik jakieś jajko :) -i sama nie wiem skąd takie uczucie ,może to powiększająca się macica itp. ? dziwne uczucie :) Wizyta dopiero 29 czerwca :/ Mam nadzieję że wszystko w porządku :)

xnw4krntb6zbdc82.png
  • motylekstsw Debiutantka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    :D
    i tak bolały każdego dnia bez przerwy?

ja też jestem w 9 tyg. (8 tydz. 2 dni. ) podobno w 9 tyg stężenie beta hcg jest najwyższe, dlatego może być kiepskie samopoczucie.
    ja mam mdłości ale nie wymiotuję.
    kiedy masz wizytę?

Piersi nie bolały mnie nawet jeden dzien - nie licząc nawału po porodzie, ale sutki owszem, calusieńką ciążę.
    No u mnie 8 tydz i 1 dzien :)a wizytę mam teraz 13.07, a Ty ?

• mary1305 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iśka79 wrote:
    Nelus - ja tez w 5 tygodniu jestem, brzuch często pobolewa i latam to toalety sprawdzić czy przypadkiem jednak nie okres, omg
    Madlen - gratuluję serduszka :* u mnie oprócz tych wrażliwych piersi i tego, że nagle mało jem to też żadnych objawów (a, częściej siusiam, ale żadnych mdłości itp.)
    Słyszałam taką teorię, że mdłości czy wymioty są objawem oczyszczania się organizmu ...a ja wcześniej robiłam oczyszczanie (kilka metod), więc może stąd? Albo po prostu jeszcze za wcześnie :)
    Belly - ryb wędzonych ponoć też nie można...ja bym sobie zjadła śledzia, ale on w tych solankach jest surowy przecież, no i nie wiem :/
    my się wybieramy w bieszczady w lipcu.... :)

W Bieszczady powiadasz? A gdzie dokładnie? Ja od urodzenia mieszkam w Bieszczadach a jeszcze nigdy nie byłam na Tarnicy

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety leze z miska

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was ćwiczy w ciąży lub ma zamiar?

201702067452.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    No i niestety leze z miska

Trzymaj się ! oby szybciutko przeszło!:)

201702067452.png
  • mary1305 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiołki wrote:

Ja od czasu do czasu ćwiczę ćwiczenia z youtube dla kobiet w pierwszym trymestrze, a od czwartego miesiąca jak wszystko będzie dobrze to mam zamiar ćwiczyć callanetics. Bardzo lubię te ćwiczenia a są bardzo proste i dają świetne efekty.

Iśka79 lubi tę wiadomość

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motylekstsw wrote:
    Piersi nie bolały mnie nawet jeden dzien - nie licząc nawału po porodzie, ale sutki owszem, calusieńką ciążę.
    No u mnie 8 tydz i 1 dzien :)a wizytę mam teraz 13.07, a Ty ?

Dziś na nfz a prywatnie 29 :) a bąbelka z serduszkiem już widziałaś?

• Helmi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przysnęłam na chwile i teraz juz lepiej, boże to jest straszne jak któraś ma codziennie takie mdłosci to współczuję :*

ja tez między prywatnymi wizytami mam na nfz i ja idę 27.06 :)
    oby serduszko juz było :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mary1305 wrote:
    Ja od czasu do czasu ćwiczę ćwiczenia z youtube dla kobiet w pierwszym trymestrze, a od czwartego miesiąca jak wszystko będzie dobrze to mam zamiar ćwiczyć callanetics. Bardzo lubię te ćwiczenia a są bardzo proste i dają świetne efekty.

Oooo zaraz sobie sprawdzę :) dziękuję za podpowiedź.

201702067452.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam przed gabinetem, Pani w rejestracji powiedziała, że lekarz nie robi usg - trzeba zejść na dół- natomiast na pewno będzie mnie badał...nie rozumiem trochę - co będzie badał?

• vitoria Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis jakies babeczki na placu zabaw zajmowaly mi sie kuba bo "wygladam jak trup". Czuje sie podobnie. Nie musze sprawdzac cyckow, wystarczy ze przypomne sobie zapach swojej skory I juz mam odruch wymiotny, czuje ze smierdze ja I wszystko wokol. Nawet kubusia nie moge powachac!

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    Czekam przed gabinetem, Pani w rejestracji powiedziała, że lekarz nie robi usg - trzeba zejść na dół- natomiast na pewno będzie mnie badał...nie rozumiem trochę - co będzie badał?
    Mój też nie robi USG - odsyła do gabinetu dalej ale nie wiem czy jutro będą miejsca więc możliwe że usg będę miała za 2-3 dni...zobaczymy. Wizyta jutro o której pojadę oczywiście na NFZ
    Ja mam straszne nudności ale bez wymiotów - ale męczy mnie tak jak bym zaraz miała zwymiotować - z córką tego nie miałam.... ledwo siedzę o często w głowie mi się kręci i spać się strasznie chce......

jestemhela lubi tę wiadomość

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria wrote:
    Dzis jakies babeczki na placu zabaw zajmowaly mi sie kuba bo "wygladam jak trup". Czuje sie podobnie. Nie musze sprawdzac cyckow, wystarczy ze przypomne sobie zapach swojej skory I juz mam odruch wymiotny, czuje ze smierdze ja I wszystko wokol. Nawet kubusia nie moge powachac!
    Mi trochę śmierdzi lodówka ale da się wytrzymać- za to moja skóra mi mlekiem smierdzi i ciągle się zastanawiam czy ludzie też to czują....

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestemhela najprawdopodobniej sprawdzi Twoja szyjke, czy wszystko z nią ok.

jestemhela lubi tę wiadomość

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    Czy macica sie prawidlowo powieksza, czy brzuch miekki I tyle :-)

jestemhela, Addien lubią tę wiadomość

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin np uważa że dopochwowo się nie powinno badać w ciązy i tego nie robi bo to może bardziej zaszkodzić jak pomóc...

Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka_46 wrote:
    Mi trochę śmierdzi lodówka ale da się wytrzymać- za to moja skóra mi mlekiem smierdzi i ciągle się zastanawiam czy ludzie też to czują....
    A ja smierdze tluszczem, czuje ze skora zrobila mi sie mega przetluszczona I czuje jej zapach brrrr

• Papcia Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiołki wrote:

Ja zaczęłam ćwiczyć w domu na macie :) z youtube'a ćwiczenia dla kobiet w ciąży ;) oczywiście na ile Mały mi pozwala, ale zwykle chodzi wkoło mnie i próbuje robić to co ja :D albo łapie mnie za głowę :P

Wiesiołki lubi tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ