Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Malwa30 wrote:Witam ja od kilku dni czuję w podbrzuszu jakby powiększony jajnik jakieś jajko -i sama nie wiem skąd takie uczucie ,może to powiększająca się macica itp. ? dziwne uczucie Wizyta dopiero 29 czerwca Mam nadzieję że wszystko w porządku
Malwa, u mnie dokladnie podobnie, do tego piersi rosna i bola.. miejmy nadzeije, ze wszystko okay ja termin mam dopiero 1 lipca.
-
No to dalyscie mi do.myslenia i zmartwień, skoro w 9tyg największe jest hcg, a objawy nasilają się, to mam straszne obawy, ponieważ u mnie jakby ustępują juz, jedynie co mnie trzyma to dobry apetyt i mdłości jak nie zjem.
Naprawdę zaczęłam się martwić -
derii84 wrote:No to dalyscie mi do.myslenia i zmartwień, skoro w 9tyg największe jest hcg, a objawy nasilają się, to mam straszne obawy, ponieważ u mnie jakby ustępują juz, jedynie co mnie trzyma to dobry apetyt i mdłości jak nie zjem.
Naprawdę zaczęłam się martwić
Mi się to pojawiło w newsach na belly albo bebiko. W Internetach jest napisane:
"Co ważne, najwyższe możliwe stężenie ma miejsce pod koniec pierwszego trymestru (8-11 tydzień)."
Luzik! Kto zwraca uwagę na beta hcg w późniejszych tyg ciąży? Nikt każda ciąża jest innaWiesiołki lubi tę wiadomość
-
derii - z tego co pamiętam to w ciąży z córka miałam senność jakoś pod koniec 6tc się pojawiła, zawroty głowy trochę, mdłości gdzieś od końca 7tc, ale też nie jakoś powalające, nie wisiałam nad kibielkiem, przez całą ciążę zwymiotowałam raptem kilka razy, nie miałam jakiegoś punktu kulminacyjnego z objawami, mdłości minęły jak ręką odjął z końcem 12 czy 13tc.
Siostra męża ani na pierwsze ani na drugie dziecko nie miała za bardzo objawów, mówiła, że tylko senność i może pare razy trochę niedobrze jej się zrobiło, a tak to nic Na dniach będzie rodzić właśnieWiesiołki lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jestem po badaniu nr 2 - na NFZ- i widziałam migające jak szalone serduszko mojej kruszynki:) Dzidziuś ma centymetr i wszystko w normie. Nawet miałam usg piersi ku mojemu zdziwieniu.
Fajnie tak zobaczyć serduszko maleństwa:))) niech rośnie!!!!Czarnaa94, KlaudyŚ, Helmi, Iśka79, jestemhela, VillemoVilo, infinity888, Wiesiołki lubią tę wiadomość
-
Hej. Wam też nie działają avatary?
U mnie po wczorajszej wizycie niby ok. W sumie z pozytywów to tyle że serduszko bije. Ale jest młodsze o tydzień. Endometrium mam jakieś nie tego wiec zwiększył mi dupka i powiedział że mogę mieć plamienia. I krwiak jakiś jest nieduży. No przecież u mnie nie może być normalnie... -
no w końcu działa bo ciagle sprawdzalam i zastanawiałam się co u Was
Ja chyba znalazlam sposob na mdłości u mnie, najgorzej jest rano kiedy mam pusty żołądek więc pije wode, chrupie jakiegoś wafla, potem lekkie śniadanko i co jakiś czas przekąska, serek jogurt jakis owoc i jak mam caly czas pełny żołądek to czuje się dobrze
i nawet gdzieś to czytałam, że mdłości nasilają się kiedy czujemy głód więc teraz staram się nie dopuszczać do niego
U mnie dziś żar leje się z nieba, przypuszczam że u Was tez
Adria świetne wiadomości
Czarna wszystko będzie dobrze, dzidziulek szybko nadrobiWiesiołki lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, u mnie też mdłości tylko jak nie zjem...i słabo mi bardzo..tak to jest w miare dobrze, gorzej z psychika bo katar mi przechodzi ale zaczęło mnie kaszlec i się strasznie boje, że coś się złego stanie, lecze się czym tylko mogę ale narazie bezskutecznie, chyba samo musi przejść
Czarnaa94 nic się nie martw u mnie też ciąża młodsza z racjii później owulacjii to o niczym złym nie świadczy, też mialam cienkie endometrium i mi pomogła luteina, jak ręką odjął
jak ja bym już chciała być po 13 tyg....
15.12.2015 cb [*] -
Hej
No więc byłam wczoraj na pierwszym USG.... i będę mieć BLIŹNIAKI...
https://zapodaj.net/bf80bda554813.png.html
Nadal mam brać luteine dopochwowo 2x2, dodatkowo duphaston 2x1, jakąś mega dawke kwasu foliowego dla bliźniaków i Prenatal Uno. Następna wizyta 7,07Iśka79, Bellyy, zbikowa, Czarnaa94, derii84, jestemhela, Fiolk@, cinnamon cookie, ema30, Brunetka, VillemoVilo, AgataL, Nelus, mary1305, infinity888, Wiesiołki, #Adria lubią tę wiadomość
Emiliana
Starania od 09.2014r. Po inseminacji 30.05:
Poziom bety: 10dpo- 18, 11dpo- 36, 14dpo - 253, 16dpo- 612, 22dpo- 8622
Novomedica Mysłowice, ciąża bliźniacza termin porodu 25.02.2017 :*