Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko tak mi głupio bo dziadek ginekolog wcisnął mnie na poniedziałek żeby mi kartę ciąży założyć przed 10 tyg. A ja w środę mam swojego lekarza :p

• Nelus Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbf mi nie działało długi czas, teraz mam co nadrabiać

Ja nie mam przeczucia co do płci, mówię że mi obojętne choć chyba jednak przez to że pożegnałam się z synkiem w 20 tyg to teraz podświadomie chciałabym go z powrotem!

Gratuluję bliźniaków! Może będzie parka? Co do terminu to mi mówiono że urodze spokojnie 3 tyg przed terminem...

Zrobiłam wczoraj betę i jutro muszę powtórzyć. Oby ladnie urosła

Ja nie ćwiczę jeszcze ale za miesiąc zaczynam jogę. Przed ciąża też cwiczylam

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie o założeniu tajnej grupy na fb? Ja już jestem na jednej od prawie 3 lat. Przemioslysmy się tam pod koniec ciąży bo dużo łatwiej tam się komunikowac. U mamy pewność że nikt obcy nie patrzy na zdjecia naszych dzieci

Malwa30, jestemhela lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro zaloze i ustawie jako.zamknięta grupa a administratorem ustawie jestemhela :)
    Bo ona zalozyla nasza grupke tu

Nelus, Helmi, derii84, Wiesiołki lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Bellyy Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, jestem za ;)

hchyskjonapd0g92.png

15.12.2015 cb [*]
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis wrote:
    Hej kobitki :)

Emiliana gratulacje :)

Strasznie poważna dyskusja się zrobiła w temacie L4. Nie mnie oceniać, czy ktoś słusznie L4 bierze, czy nie. Patrzę tylko na siebie. Ja pójdę na L4 jak tylko poczuję, że nie dam rady. Mam ciężką pracę. Pracuję 12-stkami. I taki dzień w tygodniu 12 godzin to jest praca 12 godzin. Jak mnie odsuną to tylko na papierze, bo nie będę biernie z boku patrzeć jak koleżanka pracuje za 2. Nocki są spokojniejsze, ale jak pracodawca otrzyma info, ze jestem w ciąży to od razu zdejmie mnie z nocy. Niech każdy patrzy na siebie, a nie udaje, że jest taki mega uczciwy a wszyscy są be i oszukują biedny ZUS i biedne Państwo. Od tego są kontrole. I nic Nam do tego.

U mnie mdłości, okropne i coraz silniejsze ble...

Jutro koniec roku u córci i wizyta u lekarza.

Wczoraj w pracy z ciekawości robiłam HCG i wyszło 78 100 więc chyba ok.

No i czekam na serduszko
    Zgadzam sie co do L4 ja tez pracuje w takim systemie i zisiejsza zmiana już mnie wykańcza a jeszcze godzine muszę wytrwać. Od wczoraj tak mi puchną nogi że ciężko mi wytrzymać siedząc przy biurku, staram się jak najwięcej chodzic ale słabo się czuje. Kierowniczka chciałaby abym do końca lipca pracowała ale jak tak dalej będzie to nie wiem czy dam rade.

w4sqvfxmck01v371.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na wizycie w 5t 4d i był tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym. Tylko że u mnie ciąża młodsza. Już sama nie wiem czy po prostu wolniej się rozwija czy taką późną owulację miałam.
    U mnie powtórka z poprzedniej ciąży... Brak apetytu, tylko ogórki kiszone mi wchodzą. Cały dzień dziś o nich marzyłam. W ogóle to taka nie do życia jestem. Mdliło mnie dziś cały dzień aż do obiadu. I spać mi się ciągle chce. Nawet z domu mi się wyjść nie chciało, mąż mnie zmusił. A zawsze było na odwrót ;)
    Co do płci to byłam przekonana że będzie chłopak a jest baba ;) I w sumie dobrze bo chciałam dziewczynkę. Teraz to mi szczerze mówiąc wszystko jedno, aby wszystko dobrze było i się zdrowe urodziło.

Wiesiołki lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do tej grupy na fb to trochę nieprzekonana jestem szczerze mówiąc. Tutaj jednak jesteśmy w jakimś stopniu anonimowe. Zdjęć dziecka/dzieci nie wrzucam i nie zamierzam wrzucać. Jakiś czas temu była afera że dziewczyna miała kilka fikcyjnych kont tu na forum i nawet na facebooku i miesiącami opowiadała dziewczynom o swoim zmyślonym życiu. Jak się okazało zdjęcia "swoich" dzieci kradła z instagrama. Bardzo bym nie chciała żeby taka osoba stała się moim znajomym na fb. Także ja na razie zostaję tutaj. Chyba że za kilka miesięcy mi się odmieni ;)

Agula82, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliana mega gratulacje:) ja kiedys tez marzylam o bliźniakach we teraz sobie tego nie wyobrazam;p u mnie brak objawów ciążowych ale ja się cieszę. Z corka tez tak bylo.
    Odnośnie plci. Jak byłam w ciąży z corka to do konca myśleliśmy ze będzie chłopak bo na usg nie bylo wdać wiec do konca w niepewności. Nie powiem byłam troche zaskoczona na porodówce:) teraz znowu mam przeczucie ze będzie chlopak:)

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • Iśka79 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mi się podoba pomysł z fejsem, łatwiej będzie ogarnąć rozmowy i odpisywać poszczególnym dziewczynom.
    Mi się jakoś wydaje, że będzie chłopak, w sumie to trudno powiedzieć dlaczego :D

2nn3gov3pka4krpz.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Ja jutro zaloze i ustawie jako.zamknięta grupa a administratorem ustawie jestemhela :)
    Bo ona zalozyla nasza grupke tu

KlaudyŚ dziękuję ale ja to na moderatora niezbyt chętnie :p

• Nelus Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna my też miałyśmy 2 trolle w grupie. Jedna opowiadała że czuje czkawkę dziecka w 9 tyg i okazało się że w ogóle w ciąży nie była a druga wklejala zdjęcia po ciąży jaka to z niej laska a okazało się że ściągala je z internetu. Obie zdemaskowane i usunięte. My mamy jakoś 45 dziewczyn w grupie na fb i bardzo dobrze się już znamy. Większość odwiedza się na zywo, albo łączymy się na Skypie. Wstawiamy zdj dzieci i z prywatnego życia więc wiadomo że jesteśmy autentyczne. Żeby być w grupie zamkniętej nie trzeba być znajomymi na fb i nikt nie musi też widzieć twojego profilu. Na bbf może być każdy, dlatego nikomu tutaj bym szczególnie nie ufała! Ludzie mają na prawdę różne pomysły i zryta psychikę

jestemhela lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto chce to dołączy do grupy na fb bo tutaj też bedziemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 19:46

Malwa30 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • mary1305 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Emiliana, ale mu się uśmiech na twarzy nacisnal po Twoim poście, mocne gratulacje. Wczoraj narzekałam na super samopoczucie, że się martwię i takie tam, a dziś od nocy do 8 rano biegunka, a później mega mdłości, wiec chyba się ciesze. Zostałam w domu, nie poszłam do pracy, bo bałam się, że to może wirus, a jak wiadomo pracuje z żywnością m in,no i ludźmi, których mogę pozarazac. Choć wygląda na to, że to tylko moja reakcja na zaistniała sytuacje.

Odliczam dni do usg, któraś ze mną wizytuje w poniedziałek, która?

Ja wizytuję w poniedziałek. Jeszcze tylko 4 dni

derii84 lubi tę wiadomość

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus zgadzam się, dlatego ja staram się za dużo szczegółów na swój temat nie ujawniać ;) I bardzo nie podoba mi się to, że na forum może sobie wejść każdy, nawet ktoś kto nie ma konta. Wg mnie forum powinno być tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może zróbmy tak, aby nie było w naszej grupie "OBCYCH" :D to każda z nas po dołączeniu do grupy na fb napisze tam w poście jaki jest jej nick z forum i tutaj na forum potem również napisze ze swojego konta że potwierdza że dołączyła do fejsbukowej grupy, administrator spr czy sie wszystko zgadza i juz :)

Malwa30, Nelus lubią tę wiadomość

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki nie byłam tu chyba od wczoraj bo właśnie mi coś się zawiesiło i cały czas była informacja, że spróbuj później...
    Ja dziś byłam u gina zrobił cytologię, założył kartę ciąży.
    Widziałam cudne migające serduszko i moj wielkolud ma ponad 2 cm :D
    mega szczęśliwa jestem...

Emilliana gratulacje ;D biźniaki o ja cię ;D

derii84, zbikowa, Czarnaa94, Nelus, Emiliana, mary1305, VillemoVilo, Wiesiołki, jestemhela, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Ja Derii :)
    o ktorej masz wizytę? u mnie lekarz jest od 16 i mam 8 numerek

Na 14.30.

Ale.dzis koleżanka zrobiła mi wielką niespodziankę, poszła do lek i wysłała mi zdj z usg, 10t2d oraz filmik, ale.plodzik ślicznie rączkami machal i nóżkami.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilliana gratuluje:))
    W koncu nie jestem jedyna bliźniacza mama <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 20:49

Czarnaa94, Wiesiołki, jestemhela lubią tę wiadomość

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co raz więcej serduszek mamy :-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ