Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bbf mi nie działało długi czas, teraz mam co nadrabiać
Ja nie mam przeczucia co do płci, mówię że mi obojętne choć chyba jednak przez to że pożegnałam się z synkiem w 20 tyg to teraz podświadomie chciałabym go z powrotem!
Gratuluję bliźniaków! Może będzie parka? Co do terminu to mi mówiono że urodze spokojnie 3 tyg przed terminem...
Zrobiłam wczoraj betę i jutro muszę powtórzyć. Oby ladnie urosła
Ja nie ćwiczę jeszcze ale za miesiąc zaczynam jogę. Przed ciąża też cwiczylam -
Myślicie o założeniu tajnej grupy na fb? Ja już jestem na jednej od prawie 3 lat. Przemioslysmy się tam pod koniec ciąży bo dużo łatwiej tam się komunikowac. U mamy pewność że nikt obcy nie patrzy na zdjecia naszych dzieci
Malwa30, jestemhela lubią tę wiadomość
-
mmonis wrote:Hej kobitki
Emiliana gratulacje
Strasznie poważna dyskusja się zrobiła w temacie L4. Nie mnie oceniać, czy ktoś słusznie L4 bierze, czy nie. Patrzę tylko na siebie. Ja pójdę na L4 jak tylko poczuję, że nie dam rady. Mam ciężką pracę. Pracuję 12-stkami. I taki dzień w tygodniu 12 godzin to jest praca 12 godzin. Jak mnie odsuną to tylko na papierze, bo nie będę biernie z boku patrzeć jak koleżanka pracuje za 2. Nocki są spokojniejsze, ale jak pracodawca otrzyma info, ze jestem w ciąży to od razu zdejmie mnie z nocy. Niech każdy patrzy na siebie, a nie udaje, że jest taki mega uczciwy a wszyscy są be i oszukują biedny ZUS i biedne Państwo. Od tego są kontrole. I nic Nam do tego.
U mnie mdłości, okropne i coraz silniejsze ble...
Jutro koniec roku u córci i wizyta u lekarza.
Wczoraj w pracy z ciekawości robiłam HCG i wyszło 78 100 więc chyba ok.
No i czekam na serduszko -
Ja byłam na wizycie w 5t 4d i był tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym. Tylko że u mnie ciąża młodsza. Już sama nie wiem czy po prostu wolniej się rozwija czy taką późną owulację miałam.
U mnie powtórka z poprzedniej ciąży... Brak apetytu, tylko ogórki kiszone mi wchodzą. Cały dzień dziś o nich marzyłam. W ogóle to taka nie do życia jestem. Mdliło mnie dziś cały dzień aż do obiadu. I spać mi się ciągle chce. Nawet z domu mi się wyjść nie chciało, mąż mnie zmusił. A zawsze było na odwrót
Co do płci to byłam przekonana że będzie chłopak a jest baba I w sumie dobrze bo chciałam dziewczynkę. Teraz to mi szczerze mówiąc wszystko jedno, aby wszystko dobrze było i się zdrowe urodziło.Wiesiołki lubi tę wiadomość
-
Ja co do tej grupy na fb to trochę nieprzekonana jestem szczerze mówiąc. Tutaj jednak jesteśmy w jakimś stopniu anonimowe. Zdjęć dziecka/dzieci nie wrzucam i nie zamierzam wrzucać. Jakiś czas temu była afera że dziewczyna miała kilka fikcyjnych kont tu na forum i nawet na facebooku i miesiącami opowiadała dziewczynom o swoim zmyślonym życiu. Jak się okazało zdjęcia "swoich" dzieci kradła z instagrama. Bardzo bym nie chciała żeby taka osoba stała się moim znajomym na fb. Także ja na razie zostaję tutaj. Chyba że za kilka miesięcy mi się odmieni
Agula82, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Emiliana mega gratulacje:) ja kiedys tez marzylam o bliźniakach we teraz sobie tego nie wyobrazam;p u mnie brak objawów ciążowych ale ja się cieszę. Z corka tez tak bylo.
Odnośnie plci. Jak byłam w ciąży z corka to do konca myśleliśmy ze będzie chłopak bo na usg nie bylo wdać wiec do konca w niepewności. Nie powiem byłam troche zaskoczona na porodówce:) teraz znowu mam przeczucie ze będzie chlopak:) -
Czarna my też miałyśmy 2 trolle w grupie. Jedna opowiadała że czuje czkawkę dziecka w 9 tyg i okazało się że w ogóle w ciąży nie była a druga wklejala zdjęcia po ciąży jaka to z niej laska a okazało się że ściągala je z internetu. Obie zdemaskowane i usunięte. My mamy jakoś 45 dziewczyn w grupie na fb i bardzo dobrze się już znamy. Większość odwiedza się na zywo, albo łączymy się na Skypie. Wstawiamy zdj dzieci i z prywatnego życia więc wiadomo że jesteśmy autentyczne. Żeby być w grupie zamkniętej nie trzeba być znajomymi na fb i nikt nie musi też widzieć twojego profilu. Na bbf może być każdy, dlatego nikomu tutaj bym szczególnie nie ufała! Ludzie mają na prawdę różne pomysły i zryta psychikę
jestemhela lubi tę wiadomość
-
derii84 wrote:Emiliana, ale mu się uśmiech na twarzy nacisnal po Twoim poście, mocne gratulacje. Wczoraj narzekałam na super samopoczucie, że się martwię i takie tam, a dziś od nocy do 8 rano biegunka, a później mega mdłości, wiec chyba się ciesze. Zostałam w domu, nie poszłam do pracy, bo bałam się, że to może wirus, a jak wiadomo pracuje z żywnością m in,no i ludźmi, których mogę pozarazac. Choć wygląda na to, że to tylko moja reakcja na zaistniała sytuacje.
Odliczam dni do usg, któraś ze mną wizytuje w poniedziałek, która?
Ja wizytuję w poniedziałek. Jeszcze tylko 4 dniderii84 lubi tę wiadomość
-
Nelus zgadzam się, dlatego ja staram się za dużo szczegółów na swój temat nie ujawniać I bardzo nie podoba mi się to, że na forum może sobie wejść każdy, nawet ktoś kto nie ma konta. Wg mnie forum powinno być tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
-
a może zróbmy tak, aby nie było w naszej grupie "OBCYCH" to każda z nas po dołączeniu do grupy na fb napisze tam w poście jaki jest jej nick z forum i tutaj na forum potem również napisze ze swojego konta że potwierdza że dołączyła do fejsbukowej grupy, administrator spr czy sie wszystko zgadza i juz
Malwa30, Nelus lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczynki nie byłam tu chyba od wczoraj bo właśnie mi coś się zawiesiło i cały czas była informacja, że spróbuj później...
Ja dziś byłam u gina zrobił cytologię, założył kartę ciąży.
Widziałam cudne migające serduszko i moj wielkolud ma ponad 2 cm
mega szczęśliwa jestem...
Emilliana gratulacje biźniaki o ja cięderii84, zbikowa, Czarnaa94, Nelus, Emiliana, mary1305, VillemoVilo, Wiesiołki, jestemhela, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Helmi wrote:Ja Derii
o ktorej masz wizytę? u mnie lekarz jest od 16 i mam 8 numerek
Na 14.30.
Ale.dzis koleżanka zrobiła mi wielką niespodziankę, poszła do lek i wysłała mi zdj z usg, 10t2d oraz filmik, ale.plodzik ślicznie rączkami machal i nóżkami.