X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • jola0101 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na wizycie 22 czerwca bodajże, dostalam duphaston i mam brać no spe 3x1 z racji ze jestem po jednym poronieniu, no i zalozyl mi juz kartę ciąży, no i plamień tez nie mam,śluzu mialam dużo, od 2 dni mam sucho czasem jakiś serkowaty śluz ale ubogo.Czy powinnam sie martwic ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 10:52

• Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądacie mecz?? To chyba za duży stres dla mnie... ;P

olka24 lubi tę wiadomość

ganngox10a3bxdik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogladam ale spanie mnie bierze a o 7musze wstac ogarnac chate i malego bo o 9wizyta ale taki meeeeecz predko sie nie powtorzy wiec dooglądam :)

Mmeryy88 lubi tę wiadomość

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    Ja chodziłam, wyniosłam stamtąd trochę wiedzy i dużo darmowych butelek z aventu i wiele innych gadżetów, próbki kosmetyków itp ;) ćwiczenia też są fajne, nauczyły mnie tam ważnej rzeczy - trzymać oczy zamknięte podczas parcia;) koleżanka która nie chodziła do szkoły rodzenia i nie wiedziała że trzeba zamykać oczy wyszła że szpitala i zaczerwienionymi oczami :p

Wow, bardzo przydatna informacja. Powiem Ci, że w życiu bym sama nie wpadła na to zamykanie oczu podczas parcia. Zwykle jak sie gdzies oglada porody w tv, w filmach, to raczej mają otwarte ;p

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Helmi, lactovaginal to właśnie to o czym piszesz- globulki do regulowania flory bakteryjnej. Producent twierdzi, że "Lactovaginal warto również stosować profilaktycznie, gdyż zaburzenie równowagi mikrobiologicznej pochwy może prowadzić do różnego rodzaju infekcji pochwy: bakteryjnej waginozy, grzybicy pochwy (kandydozy) lub zakażenia bakteriami pochodzącymi z przewodu pokarmowego."

Ja "od zawsze" stosuję tylko lactacyd femina i tantum rosa- nigdy nie zmagałam się dzieki temu z takimi problemami, mam nadzieje, ze w ciąży tez nie bede dzieki temu sie z tym zmagac

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Mnie tez czasem pobolewa czy zakluje ale nie zbyt czesto :)
    Ogolnie powiem Wam ze przed ciaza miewalam bole glowy a odkad jestem w ciazy to ani razu :) 8 tc sie zaczal i zero bolu az dziwne :)
    Szwagierke w ciazy glowa bolala non stop przez I trymestr

Mam podobnie, bo głowa bolała mnie zawsze średnio raz w tygodniu. Na domiar złego, jak przez cały tydzień wstawałam wczesnie, to potem nawet w sobote nie moglam sie wyspac, bo pospałam godzine za długo i juz miała dzien do bani( głowa bolała od rana do wieczora). A teraz? już prawie 7 tygodni bez bólu, jak to ma tak wyglądać dalej, to kocham ten stan ciążowy ;-)

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos bólu głowy, jak to jest z ewentualnym przyjmowaniem w ciąży tabletek przeciwbólowych?

Mmeryy88 lubi tę wiadomość

rrb7y10.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki
    Ja jestem po wczorajszej wizycie
    Jedno serduszko bije mocno dzidziuś ma 2.23
    Ale niestety drugiego serduszka brak

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • anaaa Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna wizytę mam za miesiąc jednak nie dostałam żadnego skierowania na badania i zastanawiam sie czy zrobic sobie prenatalne tak sama dla siebie jak myślicie ??

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziś samopoczucie? Ja aż nie mogłam spać w nocy przez ten mecz, tak się denerwowałam ;)
    A teraz już w pracy...i spać mi się chce strasznie.
    Wczoraj miałam straszną ochotę na coś McDonalda, wiem straszne! ale nie mogłam wytrzymać i zjadłam cheesburgera i frytki. Pewnie zostanę teraz pojechana:P
    Myślicie że bardzo szkodliwe to może być na takim etapie ciąży?

Któraś wizytuje dzisiaj?

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anaaa wrote:
    Następna wizytę mam za miesiąc jednak nie dostałam żadnego skierowania na badania i zastanawiam sie czy zrobic sobie prenatalne tak sama dla siebie jak myślicie ??
    Ja osobiście bym zrobiła. Mnie się udało załapać na darmowe, skierowanie dostałam. Dla własnego spokoju zrobiłabym, nie było by mi nawet szkoda tych kilku stów.

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-*
    Ja na wczorajszej wizycie też omawiałam temat badań prenatalnych. Robi się je prywatne i wygląda to jak kolejne USG tylko że trwa dłużej i jest bardziej dokładne. Warto zrobić takie badanie. Koszt 250-300 złotych. Wykonujemy między 11,a 13 tygodniem ciąży.

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawe, tam gdzie ja wykonuje koszt prywatnie ok 600zł, nie jest to tylko szczegółowe usg ale także badanie krwi i jeszcze czegoś ale nie pamiętam :)

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak masz rację jeżeli chcesz żeby w skład tego badania wchodził test z krwi tzw. Test PPAPA to koszt jest dwukrotny. A ja Ci mówię o samym badaniu UGS prenatalnym.

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Mmeryy88 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Jak tam dziś samopoczucie? Ja aż nie mogłam spać w nocy przez ten mecz, tak się denerwowałam ;)
    Wczoraj miałam straszną ochotę na coś McDonalda, wiem straszne! ale nie mogłam wytrzymać i zjadłam cheesburgera i frytki. Pewnie zostanę teraz pojechana:P

A mnie dzisiaj po drodze do pracy napadło na hot doga i się nie powstrzymałam :) Myślę, że Dzidzi nic nie będzie :)

ganngox10a3bxdik.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliczka - najprawdopodobniej będziemy miały zbliżony dzień porodu :) u mnie w niedziele będzie 6 tydz:) Gin wyliczył mi termin na 27 lutego, jeden z kalkulatorów również na 27, ale inny na 1 marca :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:

Któraś wizytuje dzisiaj?

Ja tez bylam w MC dwa dni temu bo juz nie wytrzymalam. W tych frytkach bylo z pol kilo soli pod tym wzgledem nie lubie MC ze tak sola duzo...nobi wiesMaca zjadlam.
    Ale to byl ostatni raz :D

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U mnie dzis masakra. Nie śpię od 4:00. Zle sie czuję. Niedobrze mi. Ja dostałam skierowanie na usg prenatalne od giną. I będą je miała 8 sierpnia.

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprostu juz mialam dosyc tych domowych zupek soczkow owocow. I tak jestem mocna ze nie jem chipsow :D
    Przed ciaza jadlam z dwie paczki laysow w tygodniu a odkad jestem w ciazy skubnelam gdzies kilka w towarzystwie :D

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Według Bellybest 8t5d
    Na wydruku Usg pisze 8t1d
    Ale doktor powiedziała że po wymiarach to środek 7 tygodnia
    Czyli ciąża młodsza o tydzień

coś się chyba lekarzowi pomerdało :P mój zarodek miał ponad 16 mm a był o dzień młodszy niż om czyli 8tyg. 3 dni.
    i to sa wymiary na 8 tydzień a nie 7.
    https://parenting.pl/portal/8-tydzien-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 08:35

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ