Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bylam na wizycie 22 czerwca bodajże, dostalam duphaston i mam brać no spe 3x1 z racji ze jestem po jednym poronieniu, no i zalozyl mi juz kartę ciąży, no i plamień tez nie mam,śluzu mialam dużo, od 2 dni mam sucho czasem jakiś serkowaty śluz ale ubogo.Czy powinnam sie martwic ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 10:52
-
nick nieaktualny
-
Alxawl wrote:Ja chodziłam, wyniosłam stamtąd trochę wiedzy i dużo darmowych butelek z aventu i wiele innych gadżetów, próbki kosmetyków itp ćwiczenia też są fajne, nauczyły mnie tam ważnej rzeczy - trzymać oczy zamknięte podczas parcia;) koleżanka która nie chodziła do szkoły rodzenia i nie wiedziała że trzeba zamykać oczy wyszła że szpitala i zaczerwienionymi oczami :p
Wow, bardzo przydatna informacja. Powiem Ci, że w życiu bym sama nie wpadła na to zamykanie oczu podczas parcia. Zwykle jak sie gdzies oglada porody w tv, w filmach, to raczej mają otwarte ;p -
Brunetka wrote:Helmi, lactovaginal to właśnie to o czym piszesz- globulki do regulowania flory bakteryjnej. Producent twierdzi, że "Lactovaginal warto również stosować profilaktycznie, gdyż zaburzenie równowagi mikrobiologicznej pochwy może prowadzić do różnego rodzaju infekcji pochwy: bakteryjnej waginozy, grzybicy pochwy (kandydozy) lub zakażenia bakteriami pochodzącymi z przewodu pokarmowego."
Ja "od zawsze" stosuję tylko lactacyd femina i tantum rosa- nigdy nie zmagałam się dzieki temu z takimi problemami, mam nadzieje, ze w ciąży tez nie bede dzieki temu sie z tym zmagac -
Helmi wrote:Mnie tez czasem pobolewa czy zakluje ale nie zbyt czesto
Ogolnie powiem Wam ze przed ciaza miewalam bole glowy a odkad jestem w ciazy to ani razu 8 tc sie zaczal i zero bolu az dziwne
Szwagierke w ciazy glowa bolala non stop przez I trymestr
Mam podobnie, bo głowa bolała mnie zawsze średnio raz w tygodniu. Na domiar złego, jak przez cały tydzień wstawałam wczesnie, to potem nawet w sobote nie moglam sie wyspac, bo pospałam godzine za długo i juz miała dzien do bani( głowa bolała od rana do wieczora). A teraz? już prawie 7 tygodni bez bólu, jak to ma tak wyglądać dalej, to kocham ten stan ciążowy -
Jak tam dziś samopoczucie? Ja aż nie mogłam spać w nocy przez ten mecz, tak się denerwowałam
A teraz już w pracy...i spać mi się chce strasznie.
Wczoraj miałam straszną ochotę na coś McDonalda, wiem straszne! ale nie mogłam wytrzymać i zjadłam cheesburgera i frytki. Pewnie zostanę teraz pojechana:P
Myślicie że bardzo szkodliwe to może być na takim etapie ciąży?
Któraś wizytuje dzisiaj? -
anaaa wrote:Następna wizytę mam za miesiąc jednak nie dostałam żadnego skierowania na badania i zastanawiam sie czy zrobic sobie prenatalne tak sama dla siebie jak myślicie ??
-
Cześć dziewczyny :-*
Ja na wczorajszej wizycie też omawiałam temat badań prenatalnych. Robi się je prywatne i wygląda to jak kolejne USG tylko że trwa dłużej i jest bardziej dokładne. Warto zrobić takie badanie. Koszt 250-300 złotych. Wykonujemy między 11,a 13 tygodniem ciąży. -
Babydream wrote:Jak tam dziś samopoczucie? Ja aż nie mogłam spać w nocy przez ten mecz, tak się denerwowałam
Wczoraj miałam straszną ochotę na coś McDonalda, wiem straszne! ale nie mogłam wytrzymać i zjadłam cheesburgera i frytki. Pewnie zostanę teraz pojechana:P
A mnie dzisiaj po drodze do pracy napadło na hot doga i się nie powstrzymałam Myślę, że Dzidzi nic nie będzie
-
Babydream wrote:Jak tam dziś samopoczucie? Ja aż nie mogłam spać w nocy przez ten mecz, tak się denerwowałam
Któraś wizytuje dzisiaj?
Ja tez bylam w MC dwa dni temu bo juz nie wytrzymalam. W tych frytkach bylo z pol kilo soli pod tym wzgledem nie lubie MC ze tak sola duzo...nobi wiesMaca zjadlam.
Ale to byl ostatni raz -
Fiolk@ wrote:Według Bellybest 8t5d
Na wydruku Usg pisze 8t1d
Ale doktor powiedziała że po wymiarach to środek 7 tygodnia
Czyli ciąża młodsza o tydzień
coś się chyba lekarzowi pomerdało mój zarodek miał ponad 16 mm a był o dzień młodszy niż om czyli 8tyg. 3 dni.
i to sa wymiary na 8 tydzień a nie 7.
https://parenting.pl/portal/8-tydzien-ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 08:35