Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Jakie miałyśmy wartości leukocytów w morfologii

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,witam nowe mamusie, milo was widzieć i ze wątek nam się rozwija.

Powiedziałam szefowi o ciąży, uśmiechnięty powiedział, zw się spodziewał, bo zmieniłam się.na.buzi.

A co do fb? Czekam na wpisanie mnie do grupy, prawie tydz i jak widać, nie dostałam żadnej info. Tak troszkę nie bardzo, skoro dziewczyny są na fb juz od tygodnia.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam jeszcze morfologii, moczu w sumie żadnych badań poza usg. Prawdopodobnie za tydzien dostanę cały zestaw.

29bc599a58.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    A więc tak, co najważniejsze to, że ciąża żywa, serduszko biło bardzo szybko, ale ile to nie wiem. Ile ma maleństwo też nie wiem, najpierw jakaś młoda doktor robiła ust i mówi, że się zgadza z miesiączką, potem jeszcze ordynator i mówił, że 7 tygodni z kawałkiem. Ale ile mierzy to nie wiem bo jakiś błąd wyskakiwał i rozmiaru w mm nie pokazywało. A krwiaka żadnego nie widać, czy nadżerka jakaś jest to nie wiem, bo pani doktor tylko macice obmacała i patrzyła czy krwi nie ma.

Zostaję na oddziale, ale nie wiem na ile.

Najważniejsze, że Ty i dzidziuś jesteście cali i zdrowi. Obyś szybciutko wróciła do domku i tam mogła spokojnie wypocząć.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis wrote:
    Dziewczyny Jakie miałyśmy wartości leukocytów w morfologii

W krwi 8,5 -norma 4-10
    w moczu - "ślad"

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się po udanej w końcu wizycie.
    Widziałam moje maleństwo! :) wszystko jest dobrze, Fasolka jest na odpowiednim miejscu, ma 15,1 mm i jest o tydzień młodsza niż termin OM, a serducho bije jak dzwon! Jestem mega szczęśliwa. :)

Brunetka, Helmi, Ina.a, gosia86, Czarnaa94, jestemhela, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
  • groszek87 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ to świetnie! :)) Niech rośnie zdrowo!

h4zp43r888mabn8m.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Dziewczyny melduję się po udanej w końcu wizycie.
    Widziałam moje maleństwo! :) wszystko jest dobrze, Fasolka jest na odpowiednim miejscu, ma 15,1 mm i jest o tydzień młodsza niż termin OM, a serducho bije jak dzwon! Jestem mega szczęśliwa. :)

Gratulacje! Super wiadomość :)

Kurczę, jak to jest- u mnie też ciąża młodsza prawie o tydzień, też dzisiaj gosia86 o tym pisała... Ja jestem praktycznie pewna kiedy miałam owulację.

Jak myślicie- to błąd "pomiaru" czy może jednak pomyłka z wyliczeniem owulacji i plemniki mogą przeżyć dłużej niż 5 dni ;)?

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widze, że coś Klaudyś ostatnio umilkła a to chyba ona dodaje do grupy na fb

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem jak to jest. W tym szczęśliwym cyklu to co do dnia wiedziałam kiedy była owulacja. I po objawach i po temperaturze. Nie mam pojęcia skąd ta rozbieżność, ale najważniejsze że wszystko jest dobrze. Na USG było widać małego człowieczka z rączkami i nogami! Piękna sprawa!

Brunetka lubi tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolka super wieści :) ja już nie mogę się doczekać wizyty 18 lipca, jeszcze tyyyyle czasu jak ja wytrzymam :D

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U mnie calkiem dobrze. Czasem tylko mdlosci dokuczają ale ogólnie jest lepiej od kilka dni temu. A co do picie, ja pije teraz dużo. Najczęściej wode niegazowana ale koniecznie z lodówki. Kawy nie piłam i nie pije. Herbate tez raczej sporadycznie.

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciąża też dokładnie o tydzień młodsza. Fiolka który tydzień u Ciebie bo u mnie wczoraj maluszek miał 1,5?

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Spróbuj teraz zmieniłam ustawienia i wyslalam Ci linka do mojego profilu

Gosia przekierowuje mnie na moja strone fb ja ci na emaila wysle mojego fb i zaprosisz mnie

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Pauliczka Nowa

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,

Chyba moge sie juz do watku zapisac, chociaz mam rozkmine, bo w zaleznosci od kalkulatora to wychodzi inny termin na pograniczu lutego i marca.

4c3t3e3kt3bd6gtk.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri u ciebie zrobie podobnie ,bo ciężko was znaleźć a ze ciezko u mnie z czasem bo chodzilismy po urzedach i jubilerach bo slub cywilny mamy 25lipca to moj czas sie skrocil.
    Przepraszam was za to

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z tym fb się robi? Moze i ja sie dodam...?

Fiolka super, ze wizyta udana :-)

Ja na usg jak widziałam pierwszy raz serduszko miałam opis, że 6t1d, a tydzień później 8t0d :-) dzidziuś urósł podwójnie. Ale też wiem kiedy była owulacja i wychodzi z obliczeń jakoś pomiedzy tymi dwoma datami z usg :-)

29bc599a58.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoliskaxxx wrote:
    Witam. U mnie calkiem dobrze. Czasem tylko mdlosci dokuczają ale ogólnie jest lepiej od kilka dni temu. A co do picie, ja pije teraz dużo. Najczęściej wode niegazowana ale koniecznie z lodówki. Kawy nie piłam i nie pije. Herbate tez raczej sporadycznie.

a który u Ciebie tc? :)
    ja w sumie jakos nie mam mega parcia na picie ale jest gorąco i wiem, że trzeba sie teraz więcej nawadniać :D wiec mam kolo lapka butle z woda i popijam :D

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    In.a musisz wyslac mi.wiadomosc na email z imieniem i nazwiskiem praz nick na bell w celu potwierdzenia
    A ja wysle ci linka z moim profilem dodasz mnie i ja wtedy dodam cie do grupy bo grupa jest tajna

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak mi się wydaje, że to błąd "pomiaru"...jak tak patrzę na swoje zdjęcie (nie chcąc oczywiście podważać kompetencji moje cudownego lekarza) to jest ono rozmazane i w sumie można by zmierzyć kawałeczek dalej- bo są tam jeszcze białe kropki na tym czarnym tle :) Myślę, że tylko my się tak przywiązujemy do każdego dnia, a mi lekarze potwierdzili, że taka rozbieżność jest zupełnie w normie :)

w4sqdqk37ek35kuj.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ