X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Jakie miałyśmy wartości leukocytów w morfologii

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,witam nowe mamusie, milo was widzieć i ze wątek nam się rozwija.

Powiedziałam szefowi o ciąży, uśmiechnięty powiedział, zw się spodziewał, bo zmieniłam się.na.buzi.

A co do fb? Czekam na wpisanie mnie do grupy, prawie tydz i jak widać, nie dostałam żadnej info. Tak troszkę nie bardzo, skoro dziewczyny są na fb juz od tygodnia.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam jeszcze morfologii, moczu w sumie żadnych badań poza usg. Prawdopodobnie za tydzien dostanę cały zestaw.

29bc599a58.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    A więc tak, co najważniejsze to, że ciąża żywa, serduszko biło bardzo szybko, ale ile to nie wiem. Ile ma maleństwo też nie wiem, najpierw jakaś młoda doktor robiła ust i mówi, że się zgadza z miesiączką, potem jeszcze ordynator i mówił, że 7 tygodni z kawałkiem. Ale ile mierzy to nie wiem bo jakiś błąd wyskakiwał i rozmiaru w mm nie pokazywało. A krwiaka żadnego nie widać, czy nadżerka jakaś jest to nie wiem, bo pani doktor tylko macice obmacała i patrzyła czy krwi nie ma.

Zostaję na oddziale, ale nie wiem na ile.

Najważniejsze, że Ty i dzidziuś jesteście cali i zdrowi. Obyś szybciutko wróciła do domku i tam mogła spokojnie wypocząć.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis wrote:
    Dziewczyny Jakie miałyśmy wartości leukocytów w morfologii

W krwi 8,5 -norma 4-10
    w moczu - "ślad"

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się po udanej w końcu wizycie.
    Widziałam moje maleństwo! :) wszystko jest dobrze, Fasolka jest na odpowiednim miejscu, ma 15,1 mm i jest o tydzień młodsza niż termin OM, a serducho bije jak dzwon! Jestem mega szczęśliwa. :)

Brunetka, Helmi, Ina.a, gosia86, Czarnaa94, jestemhela, aiwlys lubią tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
  • groszek87 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ to świetnie! :)) Niech rośnie zdrowo!

h4zp43r888mabn8m.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Dziewczyny melduję się po udanej w końcu wizycie.
    Widziałam moje maleństwo! :) wszystko jest dobrze, Fasolka jest na odpowiednim miejscu, ma 15,1 mm i jest o tydzień młodsza niż termin OM, a serducho bije jak dzwon! Jestem mega szczęśliwa. :)

Gratulacje! Super wiadomość :)

Kurczę, jak to jest- u mnie też ciąża młodsza prawie o tydzień, też dzisiaj gosia86 o tym pisała... Ja jestem praktycznie pewna kiedy miałam owulację.

Jak myślicie- to błąd "pomiaru" czy może jednak pomyłka z wyliczeniem owulacji i plemniki mogą przeżyć dłużej niż 5 dni ;)?

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widze, że coś Klaudyś ostatnio umilkła a to chyba ona dodaje do grupy na fb

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem jak to jest. W tym szczęśliwym cyklu to co do dnia wiedziałam kiedy była owulacja. I po objawach i po temperaturze. Nie mam pojęcia skąd ta rozbieżność, ale najważniejsze że wszystko jest dobrze. Na USG było widać małego człowieczka z rączkami i nogami! Piękna sprawa!

Brunetka lubi tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolka super wieści :) ja już nie mogę się doczekać wizyty 18 lipca, jeszcze tyyyyle czasu jak ja wytrzymam :D

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U mnie calkiem dobrze. Czasem tylko mdlosci dokuczają ale ogólnie jest lepiej od kilka dni temu. A co do picie, ja pije teraz dużo. Najczęściej wode niegazowana ale koniecznie z lodówki. Kawy nie piłam i nie pije. Herbate tez raczej sporadycznie.

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciąża też dokładnie o tydzień młodsza. Fiolka który tydzień u Ciebie bo u mnie wczoraj maluszek miał 1,5?

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Spróbuj teraz zmieniłam ustawienia i wyslalam Ci linka do mojego profilu

Gosia przekierowuje mnie na moja strone fb ja ci na emaila wysle mojego fb i zaprosisz mnie

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Pauliczka Nowa

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,

Chyba moge sie juz do watku zapisac, chociaz mam rozkmine, bo w zaleznosci od kalkulatora to wychodzi inny termin na pograniczu lutego i marca.

4c3t3e3kt3bd6gtk.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri u ciebie zrobie podobnie ,bo ciężko was znaleźć a ze ciezko u mnie z czasem bo chodzilismy po urzedach i jubilerach bo slub cywilny mamy 25lipca to moj czas sie skrocil.
    Przepraszam was za to

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z tym fb się robi? Moze i ja sie dodam...?

Fiolka super, ze wizyta udana :-)

Ja na usg jak widziałam pierwszy raz serduszko miałam opis, że 6t1d, a tydzień później 8t0d :-) dzidziuś urósł podwójnie. Ale też wiem kiedy była owulacja i wychodzi z obliczeń jakoś pomiedzy tymi dwoma datami z usg :-)

29bc599a58.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoliskaxxx wrote:
    Witam. U mnie calkiem dobrze. Czasem tylko mdlosci dokuczają ale ogólnie jest lepiej od kilka dni temu. A co do picie, ja pije teraz dużo. Najczęściej wode niegazowana ale koniecznie z lodówki. Kawy nie piłam i nie pije. Herbate tez raczej sporadycznie.

a który u Ciebie tc? :)
    ja w sumie jakos nie mam mega parcia na picie ale jest gorąco i wiem, że trzeba sie teraz więcej nawadniać :D wiec mam kolo lapka butle z woda i popijam :D

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    In.a musisz wyslac mi.wiadomosc na email z imieniem i nazwiskiem praz nick na bell w celu potwierdzenia
    A ja wysle ci linka z moim profilem dodasz mnie i ja wtedy dodam cie do grupy bo grupa jest tajna

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak mi się wydaje, że to błąd "pomiaru"...jak tak patrzę na swoje zdjęcie (nie chcąc oczywiście podważać kompetencji moje cudownego lekarza) to jest ono rozmazane i w sumie można by zmierzyć kawałeczek dalej- bo są tam jeszcze białe kropki na tym czarnym tle :) Myślę, że tylko my się tak przywiązujemy do każdego dnia, a mi lekarze potwierdzili, że taka rozbieżność jest zupełnie w normie :)

w4sqdqk37ek35kuj.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ