X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iśka79 wrote:
    dziewczynki, myślę, że MacDonaldem nie ma się co aż tak przejmować, teraz i tak dzidzia pobiera sobie z naszego organizmu co tam jej potrzebne; to bardziej nam szkodzi w tym sensie, że nie zawiera zbyt dużo substancji odżywczych, a żeby to strawić, organizm korzysta z własnych zasobów, dzidzia bierze co lepsze, a nam zostają resztki :P więc jak raz na kiedyś skusi, to nic nie będzie, byle by nie weszło w normę (bo wejdzie w boczki :P) mnie nosi na te Lays, kurcze, choć przed ciążą prawie nie jadłam. Ale słone, a na słone i kwaśne mnie ciśnie. Muszę dodawać sobie więcej dobrej soli, bo może brakuje mi minerałów.
    Co do bólu głowy, to wśród naturalnych sposobów, to właśnie znajome polecały szklankę wody ze szczyptą soli himalajskiej lub kłodawskiej nieoczyszczonej (szczególnie, gdy ból głowy z powodu odwodnienia), lub np. z łyżeczką octu jabłkowego (najlepiej własnej roboty); herbata zielona z goździkami (albo same goździki) - nawet na migrenę polecane, wiśnie mają składniki przeciwbólowe,kurkuma - to tyle na szybko. O tej wodzie muszę pamiętać, bo mam wrażenie, że od paru dni nie piję już całej butelki, a jakoś to się zbiegło z moimi bólami głowy również...

Dziękuję, wypróbuję te naturalne sposoby, jak będzie taka konieczność, chociaż mam nadzieję, że jednak nie będzie ;-)
    Ja wczoraj wyjątkowo z okazji meczu naszych piłkarzy zjadłam solone prażynki, bo nie mogłam się powstrzymać, zawsze, jak oglądam mecz, muszę jesc. I dzisiaj rano dostałam biegunki- nie wiem, czy to przez te prażynki, ale nastepnym razem chyba się powstrzymam.

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Dzień dobry :)

Widzę coś temat o szkole rodzenia - ja styczności z malutkimi dziećmi nie miałam, do szkoły rodzenia nie chodziłam. Wszystko przyszło jakoś tak instynktownie ;) Jest u nas w szpitalu teraz bezpłatna, ale nie mam zamiaru korzystać

Budziłam się w nocy z 5 razy, ale nawet w miare wyspana się obudziłam. Jestem głodna strasznie i podgryzam herbatniki z cukrem, śniadanie dopiero będą dawać, ciekawe co, M ma dziś przyjechać i molestuję go, aby przywiózł mi kebaba :P Jadłam kilka dni temu, ale tak mi się chce, że nie wytrzymam :P

Dla odgonienia myśli troche sobie pokolorowałam, ale głowa mnie znowu boli :/

Zaraz ma być obchód, ciekawe co tam wymyślą ;)

Pewnie na śniadanko dostaniesz jakąś zupkę mleczną, owsiankę albo chudą szyneczkę ;-) Trzymaj się, kochana i wracaj szybciutko do domku ;-)

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jade na ip dostałam takiego plemienia jakby brudnego, nie wiem czy to przez odstawienie luteiny czy jak. Jade to sprawdzić. Trzymajcie kciuki... :(

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc zakomunikowali mi, że czeka mnie weekend w szpitalu ;)

Doktor u której miałam mieć wizytę w poniedziałek właśnie dopiero od poniedziałku w pracy i pytałam się lekarzy o tą wizytę, to powiedzieli, że będę miała przełożoną. O usg nic nie mówili, muszę podpytać się wieczorem czy w weekend mi zrobią, bo ordynator mówił, że za 2 dni gdzieś mają zrobić.

Mam nadzieje, że w poniedziałek już mnie wypuszczą chociaż to podejdę się zapytać co i jak dalej z wizytami.

O i witam się w 9tc :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo pisałyście tutaj na temat tego co pijecie. Ja zawsze uwielbiałam kawę i to taką porządną, mocną, parzoną. Potrafiłam wypijać 5 filiżanek dziennie. Obecnie piję jedną słabą kawę tylko raz dziennie- rano, żeby pobudzić się trochę do życia. Herbaty w ogóle nie piję, bo nie lubię.Coli unikam, bo kofeinę zaaplikowałam już sobie w kawie, więc nie można przesadzać. Piję za to bardzo dużo wody, zwłaszcza teraz jak są upały- tak co najmniej 1,5 litra dziennie. Czytałam gdzieś, że jak się pije w ciąży dużo wody, to nie ma sie problemów z wymiotami albo są one znacznie złagodzone. Chyba coś w tym jest, bo ja odkąd jestem w ciąży jeszcze żadnych nudności i wymiotów nie miałam. Poza piciem staram się jeść zdrowo- jedyna mała perwersyjka, na którą sobie codziennie pozwalam (bo uwielbiam słodkie) to chałwa- ona wbrew pozorom jest bardzo zdrowa.

rrb7y10.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) na wczorajszej wizycie na usg było widać pęcherzyk 5,6mm doktor uspokajal że wszystko w najlepszym porządku, wyciekiem z piersi mam się nie przejmować bo żadnych guzkow nie mam (a u mnie w rodzinie obciążenie nowotworowe). Założył kartę ciąży, osobiście zadzwonił do przychodni i zapisał mnie na wizytę tam 4-go lipca (abym na badania kasy nie wydawała i może już malucha na usg będzie widać :) ) i od razu na kolejną wizytę na 26.07 u niego zanim na urlop pojedzie. Dziwne bo żadnej luteiny nie kazał brać (a u nas to norma). Aaa... I termin zmienił na 25-go lutego (urodziny mojej mamy)
    Też łamie się czasem i popijam cole (wcześniej nigdy nie ciągnęło mnie do gazowanego) a obiadów mięsnych nie ma i nie będzie nad czym moja córka i narzeczony strasznie ubolewaja. Słyszałam nawet jak wczoraj planowali że dzisiaj jak pójdę do pracy to oni idą do restauracji na schabowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 09:58

Wiesiołki, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys - a ile ty brałaś tej Luteiny i ile czasu ? Bo nie można tak hop siup odstawić tylko stopniowo zmniejszać dawkę. Koniecznie daj znać , trzymam wszystkie 4 kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 10:00

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Dziewczyny jade na ip dostałam takiego plemienia jakby brudnego, nie wiem czy to przez odstawienie luteiny czy jak. Jade to sprawdzić. Trzymajcie kciuki... :(

Trzymaj się, kochana, będzie dobrze!

rrb7y10.png
  • VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam, że tak wpadam, ale czy mogłybyście mi powiedzieć jak w kalendarzu zaznaczyć koniec ciąży? Dostałam dziś powiadomienie na maila o rozpoczętym tygodniu i myślałam, że mi serce pęknie. Nie chcę całkiem konta usuwać.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo zaznaczyc dzien krwawienia pod odpowiednia data

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Aiwlys - a ile ty brałaś tej Luteiny i ile czasu ? Bo nie można tak hop siup odstawić tylko stopniowo zmniejszać dawkę. Koniecznie daj znać , trzymam wszystkie 4 kciuki :)
    Cały blister 15 tabletek 2x1 100 mg wczoraj rano wziełam jedną i wieczorem już nie brałam. Nie wiem czego się spodziewać :( Czekam teraz na moja ginekolog , bo akurat jest w szpitalu, ale ma usypianie, więc czekam jak na zbawienie :(

• jola0101 Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mi ktoś odpisze???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 10:35

• VillemoVilo Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Villemo zaznaczyc dzien krwawienia pod odpowiednia data

Dziękuję.

k0kdanlirkz38pxc.png
    k0kdvcqg5yj19pn8.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys - to spora dawka Luteiny i w moim odczuciu powinnaś brać pare dni 2x1 tej 50mg, potem pare dni 1x1 i koniec. Ja ta miałam stopniowo zmniejszany Duphaston w ciąży z córką, a nie tak z dnia na dzień. No jednak co lekarz to opinia, ale w większości przypadków każą stopniowo schodzić.

Plamienie może też nie mieć związku z Luteiną, tylko jakieś naczynka pękły czy coś. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 10:37

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Jak tam dziś samopoczucie? Ja aż nie mogłam spać w nocy przez ten mecz, tak się denerwowałam ;)
    A teraz już w pracy...i spać mi się chce strasznie.
    Wczoraj miałam straszną ochotę na coś McDonalda, wiem straszne! ale nie mogłam wytrzymać i zjadłam cheesburgera i frytki. Pewnie zostanę teraz pojechana:P
    Myślicie że bardzo szkodliwe to może być na takim etapie ciąży?

Któraś wizytuje dzisiaj?

eee tam, ja ostatnio zahaczyłam KFC. Bardzo rzadko tam jadam bo raz na kilka miesięcy więc uważam że to nic złego. Bez przesady, zachcianki trzeba chociaż niektóre zaspakajać :P Mi się np piwa chce, ale wiadomo ;) To sobie chociaż longery 2 zjadłam i były mega pyszne :D

Brunetka lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to co na te zaparcia? bo chyba nie chce Wam się czytać zbyt długich postów ;p

201702067452.png
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola0101 wrote:
    dziewczyny mi ktoś odpisze???

Jola, a przypomnisz pytanie? :)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    . Piję za to bardzo dużo wody, zwłaszcza teraz jak są upały- tak co najmniej 1,5 litra dziennie. Czytałam gdzieś, że jak się pije w ciąży dużo wody, to nie ma sie problemów z wymiotami albo są one znacznie złagodzone. Chyba coś w tym jest, bo ja odkąd jestem w ciąży jeszcze żadnych nudności i wymiotów nie miałam.
    Ja również tak jak Ty piję dużo wody i nie mam żadnych mdłości ani wymiotów. Mam nadzieję, że to się nie zmieni:)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka ja na opryszczkę w ciąży używałam pastę cynkową. Kosztuje ok 3 zł i jest super. Stosuję nadal, bo uważam że jest o niebo lepsza od tych plasterków które kosztują majątek.

aiwlys o mdłościach możesz powiedzieć lekarzowi na wizycie bo są jakieś tabletki na takie sprawy.

Na zaparcia suszone śliwki podobno pomagają.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • jola0101 Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola0101 wrote:
    Bylam na wizycie 22 czerwca bodajże, dostalam duphaston i mam brać no spe 3x1 z racji ze jestem po jednym poronieniu, no i zalozyl mi juz kartę ciąży, no i plamień tez nie mam,śluzu mialam dużo, od 2 dni mam sucho czasem jakiś serkowaty śluz ale ubogo.Czy powinnam sie martwic ?
    Opis sytuacji i pytanie:-)

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ