Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
jola0101 wrote:Bylam na wizycie 22 czerwca bodajże, dostalam duphaston i mam brać no spe 3x1 z racji ze jestem po jednym poronieniu, no i zalozyl mi juz kartę ciąży, no i plamień tez nie mam,śluzu mialam dużo, od 2 dni mam sucho czasem jakiś serkowaty śluz ale ubogo.Czy powinnam sie martwic ?
-
jola0101 wrote:Bylam na wizycie 22 czerwca bodajże, dostalam duphaston i mam brać no spe 3x1 z racji ze jestem po jednym poronieniu, no i zalozyl mi juz kartę ciąży, no i plamień tez nie mam,śluzu mialam dużo, od 2 dni mam sucho czasem jakiś serkowaty śluz ale ubogo.Czy powinnam sie martwic ?
-
jestemhela wrote:coś się chyba lekarzowi pomerdało mój zarodek miał ponad 16 mm a był o dzień młodszy niż om czyli 8tyg. 3 dni.
i to sa wymiary na 8 tydzień a nie 7.
https://parenting.pl/portal/8-tydzien-ciazy
Wiesz co to chyba zależy od sprzętu lekarza tak myślę... Chyba każdy sprzęt inaczej liczy. Bo ja byłam na wizycie w 7t+4d wg OM, dzidzia miała 7,5 mm i na kartce jest że wg tego wymiaru 6t+5d. A na suwaczkach tutaj na 8 tydzień jest info że zarodek ma 6mm. Więc ja już też zgłupiałam Wierzę lekarzowi i nic innego nie czytam już -
anaaa wrote:Cześć dziewczynki
Ja jestem po wczorajszej wizycie
Jedno serduszko bije mocno dzidziuś ma 2.23
Ale niestety drugiego serduszka brak
A który tydzień masz dokładnie? -
aiwlys bardzo prawdopodobne że to plamienie to przez odstawienie luteiny. A czemu odstawiłaś, lekarz Ci kazał? W tak wczesnej ciąży raczej nie powinno się odstawiać, bo właśnie taka sytuacja może się zdarzyć.
Daj znać jak będziesz coś wiedzieć, trzymam kciuki. -
jola0101 wrote:Opis sytuacji i pytanie:-)
Co do tego śluzu 'serkowatego' bym się skonsultowała ale bardziej pod kątem infekcji.
A czy te różowe pojawiają się może w terminie spodziewanej miesiączki?
Różne są powody, dlatego najlepiej iść do lekarza aby mieć święty spokój bo my to tylko możemy kombinować bazując na własnych doświadczeniachCzarnaa94 lubi tę wiadomość
-
jestemhela wrote:Co do tego śluzu 'serkowatego' bym się skonsultowała ale bardziej pod kątem infekcji.
A czy te różowe pojawiają się może w terminie spodziewanej miesiączki?
Różne są powody, dlatego najlepiej iść do lekarza aby mieć święty spokój bo my to tylko możemy kombinować bazując na własnych doświadczeniach
Jola, dokładnie tak jak piszą dziewczyny. Jeśli śluz jest różowy, a poza tym serowaty to lepiej skonsultuj to z lekarzem.
-
Babydream wrote:Jakie bierzecie witaminki? Ja biorę tylko Femibion Natal 1. Tylko nie ma w nich kwasu DHA a czytałam że jest niezbędny.
Jak jest u Was?
Ja biorę Mama DHA Premium i poleciło mi to 3 niezależnie od siebie lekarzy, natomiast leczę się na tarczyce, a preparat ten zawiera jod, więc być może dlatego mi kazali to brać. -
Czarnaa94 wrote:Wiesz co to chyba zależy od sprzętu lekarza tak myślę... Chyba każdy sprzęt inaczej liczy. Bo ja byłam na wizycie w 7t+4d wg OM, dzidzia miała 7,5 mm i na kartce jest że wg tego wymiaru 6t+5d. A na suwaczkach tutaj na 8 tydzień jest info że zarodek ma 6mm. Więc ja już też zgłupiałam Wierzę lekarzowi i nic innego nie czytam już
U mnie było 6,5 mm i też 6t5d według sprzętu, 7t4d wg OMCzarnaa94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzarnaa94 wrote:aiwlys bardzo prawdopodobne że to plamienie to przez odstawienie luteiny. A czemu odstawiłaś, lekarz Ci kazał? W tak wczesnej ciąży raczej nie powinno się odstawiać, bo właśnie taka sytuacja może się zdarzyć.
Daj znać jak będziesz coś wiedzieć, trzymam kciuki. -
Brunetka, femibion też zawiera jod, nie ma natomiast witaminy D3 i kwasu DHA.
Ja już nie wiem co brać... Od początku brałam Prenatal UNO ale tylko tydzień bo źle się po nim czułam, potem zaczęłam brać femibion, czytałam że jest najlepszy ale przeczytałam skład i teraz sama już nie wiem... -
aiwlys wrote:Powiedziała, że mam wybrać tylko jeden blister. Zastosowałam się do jej poleceń. Siedze i czekam już godzine.. Zaraz jajko zniose. Mam nadzieje, że mnie tu nje zostawia choc po cichu licze, ze zrobia mi w koncu usg..
Powiem Ci szczerze że pierwszy raz z takimi zaleceniami się spotykam. Bardzo dziwne jak dla mnie. Pamiętam jak w poprzedniej ciąży lekarz się pomylił i za mało duphastonu mi wypisał. Poszłam do położnej zapytać co z tym zrobić to przełożyła mi wizytę na wcześniej i powiedziała że jak już go zaczęłam brać to absolutnie w tak wczesnej ciąży nie można nagle przerwać. -
Ja na razie biorę tylko kwas foliowy. Ale z tego co pamiętam to najlepszy skład który miałam to były Doppelherz Activ Mama. Tylko że ciężko mi było je kupić, wszystkie apteki musiałam zlatać zawsze.