X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Hej :) miło widzieć kolejną lutową mamę :)
    a coś wiadomo co dalej z tym krwiakiem? jest szansa że się wchłonie?

Pani doktor powiedziała tylko "może się wchłonie". W ogóle poinformowała mnie o tym jakby to nie było nic strasznego, a jak sobie poczytałam w internecie te wszystkie rzeczy na ten temat to jestem przerażona.

• jestemhela Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeca wrote:
    Dziewczyny, jestem w 10tc. Mój mąż jest kierowcą ciężarówki i chce, abym pojechała z nim w tygodniową trasę za granicę. Zastanawiam się czy to bezpieczne dla mnie? Wiadomo, że nie będzie możliwości powrotu - gdybym nagle źle się poczuła. Ogólnie czuję się dobrze, nie mam mdłości. Co myślicie?

na pewno musisz robić przerwy co 1h - 1,5 na ok 15 minut - przespacerować się itp. Nie wiem czy to ma sens przy tygodniowej trasie... U mnie w ciąży włączyła się choroba lokomocyjna i trwała przez jakiś czas ( a może dalej trwa, nie wiem :P ) - więc taka podróż dla mnie - horror, w ogóle nie lubię podróżować autem (długo).
    Co kto lubi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 13:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie! zaczyna mnie łapać przeziembienie. Boli mnie gardlo, zaczynam mieć katar i jest mi zimno. Wiem,że lekow nie moge brac tych co zwykle stosowalam. Co radzicie?

• Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwciaaa wrote:
    Moje Drogie! zaczyna mnie łapać przeziembienie. Boli mnie gardlo, zaczynam mieć katar i jest mi zimno. Wiem,że lekow nie moge brac tych co zwykle stosowalam. Co radzicie?

Kochana ja byłam na pierwszej wizycie i było tylko małą kropeczkę widać i lekarz do mnie, że teraz muszę uważać na siebie i najgorsze co może być to żebym sie rozchorowała a ja co? wieczorem po wizycie gorączka...byłam przerażona ale szybko zadzwoniłam do koleżanki która ma bliźniaki i poleciła mi standardowo herbata z cytryną, imbirem, miodem, może być też sok z czarnego bzu a jak nie masz to jakiś owocowy, mleko z czosnkiem na noc i leżeć!! trzymało mnie 4 dni ale z każdym było lepiej, brałam tez wit C ale nie można przesadzić. Na gardlo kupiłam sobie tabletki PRENALEN, bardzo dobre w smaku i pomagają, specjalne dla ciężarnych :) jedz owoce i dużo pij! Przeszło, dzidzia na następnej wizycie się pojawiła z bijącym serduszkiem :)
    ZDRÓWKA! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 13:56

sylwciaaa lubi tę wiadomość

201702067452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiołki wrote:
    Kochana ja byłam na pierwszej wizycie i było tylko małą kropeczkę widać i lekarz do mnie, że teraz muszę uważać na siebie i najgorsze co może być to żebym sie rozchorowała a ja co? wieczorem po wizycie gorączka...byłam przerażona ale szybko zadzwoniłam do koleżanki która ma bliźniaki i poleciła mi standardowo herbata z cytryną, imbirem, miodem, może być też sok z czarnego bzu a jak nie masz to jakiś owocowy, mleko z czosnkiem na noc i leżeć!! trzymało mnie 4 dni ale z każdym było lepiej, brałam tez wit C ale nie można przesadzić. Na gardlo kupiłam sobie tabletki PRENALEN, bardzo dobre w smaku i pomagają, specjalne dla ciężarnych :) jedz owoce i dużo pij! Przeszło, dzidzia na następnej wizycie się pojawiła z bijącym serduszkiem :)
    ZDRÓWKA! :)
    Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. :* Wole wyleczyć czymś domowym a nie farmakologicznie. Za bardzo nie uśmiecha mi się kłaść do łóżka,ale cóż dla maleństwa się nie zrobi. :)

• Karoliskaxxx Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje ze jesli sie dobrze czujesz to możesz jechac. Ja bym na pewno skorzystala z takiej okazji:)

Rebeca lubi tę wiadomość

h4zprjjgbi9wgjhi.png

Córeczka Lenka- 28.03.2015
    Aniołek 13tydz (*) 09.2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebeca wrote:
    Dziewczyny, jestem w 10tc. Mój mąż jest kierowcą ciężarówki i chce, abym pojechała z nim w tygodniową trasę za granicę. Zastanawiam się czy to bezpieczne dla mnie? Wiadomo, że nie będzie możliwości powrotu - gdybym nagle źle się poczuła. Ogólnie czuję się dobrze, nie mam mdłości. Co myślicie?
    Ja jezdzilam w 1ciazy od poczatku do 38tyg bo wtedy mialam termin cc i nic mi nie bylo pod koniec maly glownie spal jak nim podskakiwalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 14:56

• łazienkowa22 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomalwa ja w pierwszej ciaży miałam krwiaka podkosmówkowego - ktory odklejał dzidziusia ;/ był w dodatku baaardzo duzy ok 4x6cm a malenstwo mialo mm. Musiałam cały czas leżeć, brałam duphaston, wstwałam tylko na sikanie. Przekleństwo jeszcze rosło. Na szczęście przed 16tc się wchłonął i później już mogłam śmigać

Jestem Paulina :)
    30.09.11r córeczka
    maj 2016, 4/5tc anioleczek ;(
    16ud3e3k5go6s19q.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atka41 wrote:
    Sandrula , to dzwoń jak najszybciej :)

6 lat temu zainteresowanie programem też było duże - czekałam w kolejce ale nie było większego problemu z ustaleniem terminu :)

Tu szczegóły i numery telefonów:
    http://su.krakow.pl/o-k-kliniki-pooznictwa-i-perinatologii-krakow/program-badan-prenatalnych

Dzieki :)
    Dzwonilam dzis do tego szpitala w Krakowie no i oczywiście brak terminów na te badania:/
    Podali mi numery do trzech innych miejsc gdzie mogę zrobić te badania, po 40 minutach chyba w końcu dodzwonilam sie do SEMEDICA w Krakowie no i termin na 19 lipca :)
    Teraz jeszcze w środę musze jechac do Gina żeby mi skierowanie zmienił bo mam bezpośrednio do tego szpitala :/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwciaaa wrote:

Prenalen gardło - też już cmokam 3 dzień. Z tej serii jest też syrop na przeziębienie i krople do nosa.

sylwciaaa lubi tę wiadomość

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak gardło zaczynało boleć w tej ciąży psikałam sprayem Argentin-T, w ulotce jest napisane, że bezpieczny w ciąży, lekarz mi polecił, po 2 dniach przeszło :) Psikać po jedzeniu, można kilka razy dziennie.

A właśnie i z 2-3 razy wodą z solą przepłukałam, pewnie też coś pomogło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 15:48

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Iśka79 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwciaaa wrote:
    do tego co dziewczyny napisały ja bym dodała sodę oczyszczoną do płukania gardła, zamiast tabletek, łyżeczka sody na szklankę ciepłej wody, płukać kilka razy dziennie, do ustąpienia objawów, mi zawsze pomaga, nie gryzie jak sól, na samym początku ciąży mocno mnie zaczęło boleć i tym wyleczyłam, soda bezpieczna. Polecam

2nn3gov3pka4krpz.png
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostmpisalyscie o usg genetycznym trzeba je zrobic pomiedzy 11 a 13 tyg ciazy i ja mam zagwozdke jak liczyc czy np 11 tydz jest jak mowi belly na kalendarzu - jestem teraz w 10 tyg ciazy ( 9tydzplus 6dni) na ktora wartosc patrzec na tydzien czy na tydz+dni ma wskazywac ze moge isc na genetyczne mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzu;)

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infinity - chodzi chyba o skończone tygodnie, przy regularnych 28/29 dniowych cyklach dziecko na koniec 11tc ma ledwo 5cm, więc sugerowałbym się skończonymi tygodniami i dniami, czyli najlepiej od 11t0d czyli de facto początek 12tc do 13t4d, ale ten końcowy termin może być za późno, bo dziecko nie może też być większe niż 85mm chyba, a znowu nie mniejsze niż 45mm, także też żeby nie za wcześnie iść ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 15:54

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:
    Dziewczyny ostmpisalyscie o usg genetycznym trzeba je zrobic pomiedzy 11 a 13 tyg ciazy i ja mam zagwozdke jak liczyc czy np 11 tydz jest jak mowi belly na kalendarzu - jestem teraz w 10 tyg ciazy ( 9tydzplus 6dni) na ktora wartosc patrzec na tydzien czy na tydz+dni ma wskazywac ze moge isc na genetyczne mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzu;)
    Ja mam ten sam wiek ciąży, i w przychodni zapisali mnie na 20.07

ex2bcwa1570qltn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łazienkowa22 wrote:
    Tomalwa ja w pierwszej ciaży miałam krwiaka podkosmówkowego - ktory odklejał dzidziusia ;/ był w dodatku baaardzo duzy ok 4x6cm a malenstwo mialo mm. Musiałam cały czas leżeć, brałam duphaston, wstwałam tylko na sikanie. Przekleństwo jeszcze rosło. Na szczęście przed 16tc się wchłonął i później już mogłam śmigać

U mnie tak jakby rośnie razem z jajem płodowym. Nie wiem już co mam robić nie łażę dużo ale w łóżku się wiercę siadam, przekręcam, nie mogę uleżeć tak bez ruchu ;/ a ile czasu Ci się wchłaniał? Ile musiałaś leżeć?

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @jestemhela prosze o dopisanie z data 14-02-2017.

Pozdrawiam i wracam do czytania, bo wyjatkowo nomen omen plodne jestescie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa halo halo co tam??

• anaaa Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:

Musi byc skończone 11 tydz6 tak mi mowil lekarz i do 13 tyg

4rtki45b8sbxqzn7.png
  • magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline dobrze liczysz:) Ja zapisałam się na usg genetyczne 20.07, oczywiście prywatnie, bo na NFZ terminy na wrzesień, choć mam wskazanie, bo mam wadę serca. To będzie 12t0d. :)

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ