Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHelmi wrote:Hej miło widzieć kolejną lutową mamę
a coś wiadomo co dalej z tym krwiakiem? jest szansa że się wchłonie?
Pani doktor powiedziała tylko "może się wchłonie". W ogóle poinformowała mnie o tym jakby to nie było nic strasznego, a jak sobie poczytałam w internecie te wszystkie rzeczy na ten temat to jestem przerażona. -
Rebeca wrote:Dziewczyny, jestem w 10tc. Mój mąż jest kierowcą ciężarówki i chce, abym pojechała z nim w tygodniową trasę za granicę. Zastanawiam się czy to bezpieczne dla mnie? Wiadomo, że nie będzie możliwości powrotu - gdybym nagle źle się poczuła. Ogólnie czuję się dobrze, nie mam mdłości. Co myślicie?
na pewno musisz robić przerwy co 1h - 1,5 na ok 15 minut - przespacerować się itp. Nie wiem czy to ma sens przy tygodniowej trasie... U mnie w ciąży włączyła się choroba lokomocyjna i trwała przez jakiś czas ( a może dalej trwa, nie wiem ) - więc taka podróż dla mnie - horror, w ogóle nie lubię podróżować autem (długo).
Co kto lubiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 13:48
-
nick nieaktualny
-
sylwciaaa wrote:Moje Drogie! zaczyna mnie łapać przeziembienie. Boli mnie gardlo, zaczynam mieć katar i jest mi zimno. Wiem,że lekow nie moge brac tych co zwykle stosowalam. Co radzicie?
Kochana ja byłam na pierwszej wizycie i było tylko małą kropeczkę widać i lekarz do mnie, że teraz muszę uważać na siebie i najgorsze co może być to żebym sie rozchorowała a ja co? wieczorem po wizycie gorączka...byłam przerażona ale szybko zadzwoniłam do koleżanki która ma bliźniaki i poleciła mi standardowo herbata z cytryną, imbirem, miodem, może być też sok z czarnego bzu a jak nie masz to jakiś owocowy, mleko z czosnkiem na noc i leżeć!! trzymało mnie 4 dni ale z każdym było lepiej, brałam tez wit C ale nie można przesadzić. Na gardlo kupiłam sobie tabletki PRENALEN, bardzo dobre w smaku i pomagają, specjalne dla ciężarnych jedz owoce i dużo pij! Przeszło, dzidzia na następnej wizycie się pojawiła z bijącym serduszkiem
ZDRÓWKA!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 13:56
sylwciaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiesiołki wrote:Kochana ja byłam na pierwszej wizycie i było tylko małą kropeczkę widać i lekarz do mnie, że teraz muszę uważać na siebie i najgorsze co może być to żebym sie rozchorowała a ja co? wieczorem po wizycie gorączka...byłam przerażona ale szybko zadzwoniłam do koleżanki która ma bliźniaki i poleciła mi standardowo herbata z cytryną, imbirem, miodem, może być też sok z czarnego bzu a jak nie masz to jakiś owocowy, mleko z czosnkiem na noc i leżeć!! trzymało mnie 4 dni ale z każdym było lepiej, brałam tez wit C ale nie można przesadzić. Na gardlo kupiłam sobie tabletki PRENALEN, bardzo dobre w smaku i pomagają, specjalne dla ciężarnych jedz owoce i dużo pij! Przeszło, dzidzia na następnej wizycie się pojawiła z bijącym serduszkiem
ZDRÓWKA! -
nick nieaktualnyRebeca wrote:Dziewczyny, jestem w 10tc. Mój mąż jest kierowcą ciężarówki i chce, abym pojechała z nim w tygodniową trasę za granicę. Zastanawiam się czy to bezpieczne dla mnie? Wiadomo, że nie będzie możliwości powrotu - gdybym nagle źle się poczuła. Ogólnie czuję się dobrze, nie mam mdłości. Co myślicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 14:56
-
Tomalwa ja w pierwszej ciaży miałam krwiaka podkosmówkowego - ktory odklejał dzidziusia ;/ był w dodatku baaardzo duzy ok 4x6cm a malenstwo mialo mm. Musiałam cały czas leżeć, brałam duphaston, wstwałam tylko na sikanie. Przekleństwo jeszcze rosło. Na szczęście przed 16tc się wchłonął i później już mogłam śmigaćJestem Paulina
30.09.11r córeczka
maj 2016, 4/5tc anioleczek ;(
-
Atka41 wrote:Sandrula , to dzwoń jak najszybciej
6 lat temu zainteresowanie programem też było duże - czekałam w kolejce ale nie było większego problemu z ustaleniem terminu
Tu szczegóły i numery telefonów:
http://su.krakow.pl/o-k-kliniki-pooznictwa-i-perinatologii-krakow/program-badan-prenatalnych
Dzieki
Dzwonilam dzis do tego szpitala w Krakowie no i oczywiście brak terminów na te badania:/
Podali mi numery do trzech innych miejsc gdzie mogę zrobić te badania, po 40 minutach chyba w końcu dodzwonilam sie do SEMEDICA w Krakowie no i termin na 19 lipca
Teraz jeszcze w środę musze jechac do Gina żeby mi skierowanie zmienił bo mam bezpośrednio do tego szpitala
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
sylwciaaa wrote:Moje Drogie! zaczyna mnie łapać przeziembienie. Boli mnie gardlo, zaczynam mieć katar i jest mi zimno. Wiem,że lekow nie moge brac tych co zwykle stosowalam. Co radzicie?
Prenalen gardło - też już cmokam 3 dzień. Z tej serii jest też syrop na przeziębienie i krople do nosa.sylwciaaa lubi tę wiadomość
-
Mnie jak gardło zaczynało boleć w tej ciąży psikałam sprayem Argentin-T, w ulotce jest napisane, że bezpieczny w ciąży, lekarz mi polecił, po 2 dniach przeszło Psikać po jedzeniu, można kilka razy dziennie.
A właśnie i z 2-3 razy wodą z solą przepłukałam, pewnie też coś pomogłoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 15:48
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
-
Dziewczyny ostmpisalyscie o usg genetycznym trzeba je zrobic pomiedzy 11 a 13 tyg ciazy i ja mam zagwozdke jak liczyc czy np 11 tydz jest jak mowi belly na kalendarzu - jestem teraz w 10 tyg ciazy ( 9tydzplus 6dni) na ktora wartosc patrzec na tydzien czy na tydz+dni ma wskazywac ze moge isc na genetyczne mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzu;)
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
Infinity - chodzi chyba o skończone tygodnie, przy regularnych 28/29 dniowych cyklach dziecko na koniec 11tc ma ledwo 5cm, więc sugerowałbym się skończonymi tygodniami i dniami, czyli najlepiej od 11t0d czyli de facto początek 12tc do 13t4d, ale ten końcowy termin może być za późno, bo dziecko nie może też być większe niż 85mm chyba, a znowu nie mniejsze niż 45mm, także też żeby nie za wcześnie iść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 15:54
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
infinity888 wrote:Dziewczyny ostmpisalyscie o usg genetycznym trzeba je zrobic pomiedzy 11 a 13 tyg ciazy i ja mam zagwozdke jak liczyc czy np 11 tydz jest jak mowi belly na kalendarzu - jestem teraz w 10 tyg ciazy ( 9tydzplus 6dni) na ktora wartosc patrzec na tydzien czy na tydz+dni ma wskazywac ze moge isc na genetyczne mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzu;)
-
nick nieaktualnyłazienkowa22 wrote:Tomalwa ja w pierwszej ciaży miałam krwiaka podkosmówkowego - ktory odklejał dzidziusia ;/ był w dodatku baaardzo duzy ok 4x6cm a malenstwo mialo mm. Musiałam cały czas leżeć, brałam duphaston, wstwałam tylko na sikanie. Przekleństwo jeszcze rosło. Na szczęście przed 16tc się wchłonął i później już mogłam śmigać
U mnie tak jakby rośnie razem z jajem płodowym. Nie wiem już co mam robić nie łażę dużo ale w łóżku się wiercę siadam, przekręcam, nie mogę uleżeć tak bez ruchu ;/ a ile czasu Ci się wchłaniał? Ile musiałaś leżeć? -
nick nieaktualny
-
infinity888 wrote:Dziewczyny ostmpisalyscie o usg genetycznym trzeba je zrobic pomiedzy 11 a 13 tyg ciazy i ja mam zagwozdke jak liczyc czy np 11 tydz jest jak mowi belly na kalendarzu - jestem teraz w 10 tyg ciazy ( 9tydzplus 6dni) na ktora wartosc patrzec na tydzien czy na tydz+dni ma wskazywac ze moge isc na genetyczne mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzu;)
Musi byc skończone 11 tydz6 tak mi mowil lekarz i do 13 tyg