X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Ja Wam powiem ze postawa rodziny mnie tak nie draznila jak to jak szlam w 37tyg ciazy z bebenem z przodu stopami jak balony cala nabita woda ledwo chodzaca w upaly kwietniowe do labo na badania a nikt mnie nie chcial puscic bo "ciaza to nie choroba" tym razem nie popuszcze tym bardziej ze z malym chodze niech mi ktos tylko na drodze stanie na końcowce ciazy nie recze za siebie i swoje slowa :)
    Ja nigdy nie zapomnę pewnego pana który nie chciał mnie wpuścić do gabinetu jak byłam na obciążeniu glukozą. Powiedziałam żeby sobie przeczytał karteczkę na drzwiach na której jest napisane jak wół że pacjenci na to badanie wchodzą bez kolejki. Koleś stwierdził że to tak sobie napisane i nikt na to nie patrzy. Zaniemówiłam, ale na szczęście pan który był przed nim kazał mi wejść ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży jeździłam z krwotokami na pogotowie od 16 tygodnia, jestem szczupła więc brzuch widać było juz mocno. Na ręku w kolejce trzymałam córeczkę która płakała i próbowała mi się wyrwać a jakaś pizda szpitalna wydzielala kto w tej kolejce ma pierwszeństwo i wtrynila przede mnie jakieś 20 osób z rzekomo ciezszymi dolegliwościami np 60 letni pan miał plaster na ręce po się skaleczyl... myślałam że wyjdę z siebie. Skoro młoda jest to moze poczekac no nie? Tak codziennie po 6h stałam żeby dowiedzieć się że nie przyjmą mnie na oddział bo dziecko żyje!

201703012752.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży jeździłam z krwotokami na pogotowie od 16 tygodnia, jestem szczupła więc brzuch widać było juz mocno. Na ręku w kolejce trzymałam córeczkę która płakała i próbowała mi się wyrwać a jakaś pizda szpitalna wydzielala kto w tej kolejce ma pierwszeństwo i wtrynila przede mnie jakieś 20 osób z rzekomo ciezszymi dolegliwościami np 60 letni pan miał plaster na ręce po się skaleczyl... myślałam że wyjdę z siebie. Skoro młoda jest to moze poczekac no nie? Tak codziennie po 6h stałam żeby dowiedzieć się że nie przyjmą mnie na oddział bo dziecko żyje!

niepojęte, co się wyprawia!

Dziewczyny, dziś mój wielki dzień, wizyta u gina i pytanie- będzie serduszko, czy nie bedzie... Trzymajcie kciuki, bo tyle co się nastresowałam przez ostatnie tygodnie, to chyba nigdy w zyciu.Mam nadzieje, ze wreszcie usłyszymy i zobaczymy serduszko naszego szkraba, zebym mogła wreszcie zacząć cieszyć się ciążą, bo niepewność juz mnie powoli dobijała.

Wiesiołki lubi tę wiadomość

rrb7y10.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w 6tc6d i serducho bylo takze mam nadzieje, ze Ty tez je zobaczysz dzis i odetchniesz z ulga :)
    O ktorej wizyta?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:

Wspaniala sluzba zdrowia, ehh niestety takie realia :(

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - trzymam kciuki za wizytę :)

No to jak niektórzy zachowują się w stosunku do ciężarnych to się w głowie nie mieści ;) W pierwszej ciąży jak czekałam na badania w jednym z lab to była karteczka, że w ciąży to bez kolejki, no jednak oczywiście głównie starsze panie widziały w tym problem, z panami było lepiej ;)

Jednak ze mną jest coś nie tak chyba bo staram się być na prawdę uprzejma wobec starszych osob czy jak widzę, że ktoś źle się czuje ;)

Jednak jeśli w tej ciąży będzie już mi ewidentnie widać brzuch i jakieś dewotki będą się mądrzyć to hmm mogę zostać przez nie zlinczowana, bo czasem mam dość niewyparzony język jakby to ktoś powiedział :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czemu wy nie spisie o tej porze? Mnie niestety już kibel wzywał, wiec spania koniec a tu w domu cisza, wszyscy jeszcze śpią

29bc599a58.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wstaje przed 6-tą do pracy, ja o 6-tej musze wziąć leki, nie zrobię tego tak na śpiocha żeby się zdrzemnąć jeszcze ;) A dziś to myślałam, że również spotkam się z porcelaną z innego powodu niż tam chodzę :P Dopadły mnie jakieś dziwne zawroty głowy i dość silne uczucie mdłości, ale przeszło po jakichś 10 minutach troche ;)
    Pierwszy raz mam tak z rana od początku ciąży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 07:15

• Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ci ze cie te przyjemności omijają, ja marze aby wreszcie się te atrakcje skończyły...
    Zamiast spac siedze w necie oglądam pokoje dla dzieci bo za 2 tygodnie mąż ma urlop będziemy robić pokój dziecka, trzeba a ściankę postawić i pomalować itp, i też pokój córki urzadzic bo po wakacjach zaczyna szkole. ☺

29bc599a58.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoliskaxxx wrote:
    Mi najlepiej smakuje z lodówki. Ostatnio zjadam całego sama

Ja mam podobnie, strasznie chce mi się owoców, zwłaszcza arbuz tylko po nim siusiam dwa razy częściej :)

201702067452.png
  • Ina.a Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiołki wrote:
    Ja mam podobnie, strasznie chce mi się owoców, zwłaszcza arbuz tylko po nim siusiam dwa razy częściej :)

Mi też się czasem chce owoców a jak zjem to kicham i kaszle pół godzinny

29bc599a58.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie :)

oczywiście znów przeżyłam zawał w gabinecie, wykończe sie chyba :D
    mowiłam o tych plamieniach temu ginowi bo chciałam mieć dwie niezależne opinie co powiedział mój a co powie ten :)
    no i robi usg, jeździ tam jeździ, patrze na monitor i mówie a gdzie serduszko bo nie widze zeby biło?
    a on tak gapi sie w monitor i mówi: no ja też nie widze....
    Dziewczyny co ja wtedy przeżyłam, od razu scenariusz że pewnie plamienia były końcem mojej ciąży...ale jeździ dalej, zblizył i słysze: ooo jest serducho :)
    i faktycznie mrygało na monitorku pięknie :)
    powiem Wam, że na tym usg z nfz nawet lepiej wszystko widać niż dwa dni temu u prywatnego gina, tutaj już widziałam zarys gdzie główka i tułów, niesamowitne uczucie :)
    niestety nie mam fotki, zapomniałam poprosić z tego wszystkiego :D wielkośc groszka zgodna z OM :)
    odebrałam wyniki, wszystko pięknie ładnie mocz morfologia też w normie :)

Ogolnie powiedział to samo co tamten gin, że nie wie skąd plamienia bo na usg jest ok :) i tez kazał brac duphaston 2x1tabl dziennie więc te same zalecenie :)
    i spodobało mi się u niego to, że przed każdą wizytą 2 dni wcześniej mam przyjsc i oddać krew i mocz zeby on na wizyte miał swieże wyniki badan :) to dobrze bo co miesiac bedzie sprawdzane czy wszystko gra :)
    Wy też tak czesto macie badać krew i mocz?

Cudowne wiadomości :) serduszko bije, wyniki dobre :D Mam nadzieję, że już spokojniejsza jesteś:)
    Ja dopiero mam przed sobą 3 wizytę w przyszłym tygodniu i do tej pory raz robiłam wyniki z krwi i właśnie na tej wizycie będzie je widział, ja też jeszcze ich nie mam , dopiero w piątek lub w poniedziałek :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

201702067452.png
  • Noeli Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja tez byłam na wizycie i widziałam pięknie bijące serduszko! Wspaniałe uczucie ;-) poza tym Wszystko okay, ale naszly mnie bardzo intensywne mdlosci, których nie miałam na poczatku ciąży. Generalnie nie zwymiotowałam ani razu ale mdli okropnie, zwłaszcza kiedy jestem głodna. Staram sie zdrowo odżywiać, ale przedwczoraj mnie naszło na jedzenie tajskie i wczoraj mdlilo niemiłosiernie plus nadęty brzuch jak w 8 miesiącu! Sprawdzałam i tajskie ponoc nie szkodzi, curry sprzyja jednak mdlościom... Szkoda, ze wczesniej nie wiedziałam. Jak u was z jedzeniem? Jecie teraz kompletnie inaczej czy tak samo tylko zwracasz uwagę na pewne żelazne reguły? Pytam bo niektóre moje koleżanki przesadzają na maxa z tym co można badz nie... Pozdrawiam

gosia86, Wiesiołki, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

km5sqtkf7r0h04nm.png
  • radosczycia Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94, dzięki za informację- trochę się uspokoiłam :-)

Ja też mam duże smaki na owoce i na lody wodne :-P :-)

• Babydream Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wczoraj wyniki badań krwi, są w normie, tylko podwyższone leukocyty (WBC) i granulocyty (GRA). Czy któraś z Was też miała taki wynik?

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noeli - gratulacje serduszka :) Zapewne koleżanki czerpią mądrości z internetu? Są rzeczy których faktycznie nie powinno si spożywać bądź nie przedobrzyć z ilością, ale bez przesadyzmu ;) Generalnie jem to na co mam ochotę, może nie jakoś zdrowo, nie eksperymentuję w kuchni, ale też nie można dać się zwariować, głównie jest mowa o pewnych rzeczach że w nadmiarze mogą szkodzić, ale przecież nie jemy tego samego całymi dniami czy tygodniami żeby miało to jakiś znaczący wpływ ;)

Wiesiołki lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream - czytałam, że leukocyty wzrastają w ciąży, też mam ciut podwyższone ;)

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noeli wrote:
    Hej dziewczyny! Ja tez byłam na wizycie i widziałam pięknie bijące serduszko! Wspaniałe uczucie ;-) poza tym Wszystko okay, ale naszly mnie bardzo intensywne mdlosci, których nie miałam na poczatku ciąży. Generalnie nie zwymiotowałam ani razu ale mdli okropnie, zwłaszcza kiedy jestem głodna. Staram sie zdrowo odżywiać, ale przedwczoraj mnie naszło na jedzenie tajskie i wczoraj mdlilo niemiłosiernie plus nadęty brzuch jak w 8 miesiącu! Sprawdzałam i tajskie ponoc nie szkodzi, curry sprzyja jednak mdlościom... Szkoda, ze wczesniej nie wiedziałam. Jak u was z jedzeniem? Jecie teraz kompletnie inaczej czy tak samo tylko zwracasz uwagę na pewne żelazne reguły? Pytam bo niektóre moje koleżanki przesadzają na maxa z tym co można badz nie... Pozdrawiam

Noeli super- gratulacje:) Jeśli chodzi o dietę ja jakoś szczególnie się nie zachowuje. Nie pije alkoholu, kawy, ograniczyłam herbaty, które kiedyś piłam po 8-9 dziennie, nie jem wędzonych ryb i właściwie to chyba wszystko. Na wiele rzeczy po prostu nie mam ochoty np. słodkie(w szczególności odrzuciło mnie od Coca Coli, od której byłam uzależniona). Staram się jeść trochę zdrowiej np. owoce, warzywa ale bez szaleństw.

Co zaś do mdłości- zauważyłam, że mi najbardziej dokuczają kiedy jestem głodna lub zmęczona. W efekcie jem malutkie porcje niestety praktycznie co godzinę.

Noeli lubi tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Noeli Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Jacqueline, ja tez próbuje nie przesadzać aby nie zwariować! Mam tez duża ochotę na owoce to chyba dobrze;-) tobie tez powodzenia życzę!

km5sqtkf7r0h04nm.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się dziś że urodziłam córeczkę, poród lekki i bardzo szybki :D
    a że zawsze mi się śni na odwrót.... będzie chłopiec i ciężki poród :)

ex2bcwa1570qltn4.png
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ