Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj miałam wizytę u nowego lekarza i u niego bede prowadzić ciąże. Konkretny, rzeczowy, wszystko dokładnie wytłumaczy, nie pospieszą na wizycie, zupełne przeciwieństwo poprzedniego. Co najważniejsze dzidzia zdrowa, jest młodsza o kilka dni, niz to wynika z OM, ma juz 2,06 cm i tętno 184. Fajnie jest zobaczyć juz takiego malutkiego człowieczka. Kolejna wizytę mam 19 lipca wtedy lekarz zrobi mi większość badań na nfz, a potem 29 lipca mam przyjść na usg. Powiem Wam, ze chociaż czułam ze bedzie wszystko dobrze, to po tej wizycie jestem juz o wiele spokojniejsza
jestemhela, Jacqueline, aiwlys, groszek87, Magda86_0309, cinnamon cookie, Wiesiołki lubią tę wiadomość
-
hej dziewczynki, ja też wizytuję 13go lipca mam nadzieję zobaczyć serduszko,
jeszcze czasem brzuch pobolewa, ale mało, piersi wrażliwe, jakby trochę mniej mnie "muli", ale wciąż zmęczenie i taka ciężka głowa. Za to mogę więcej zjeść (choć dalej kiepsko trawię), z nastrojami jakby spokojniej, póki co...
-
nick nieaktualnyCiężko Was nadrobić, ale dałam radę.
U mnie plamienia w końcu ustały. Cały czas biorę nospe 2x1 i luteine dowcipną 3x1.
We wtorek wizyta, więc od razu poprosze o duphaston, bo mam dość tych resztek po tabletkach na wkladkach, bardzo to uciazliwe.
No i zobaczymy co z truskawą.
Mój ukochany przyprawia mnieno takie nerwy, że wszystko wisi na włosku. A faceci to są po prostu niemożliwi. Zrobi Ci taki źle, "przegnie pałe" i jeszcze powie Ci, że to Twoja wina i się na Tobie zawiódł. Nic tylko udusić gołymi rękoma.. Tak wam się musiałam pożalić...Karoliskaxxx lubi tę wiadomość
-
A do mnie plamienia znowu wróciły, w sumie to wczoraj wieczorem było nawę troche samej żywej krwi na papierze...
A rano na razie jednorazowo taki mocno różowy śluz z odrobiną brązowego i nitkami czerwonej krwi.
To będzie prawdziwy cud jeśli wszystko dobrze się skończy.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Aiwlys - zupełnie jakbym o moim M czytała
aiwlys lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Dziewczyny czy Wy tez wstajecie z rana takie polamane? Czuje sie jakbym miala 60lat a nie 29.. kazda kostka strzela, w krzyzu lupie no tragedia jakas :p wydajemi sie,ze to z braku ruchu,teraz tylko spaceruje a wczesniej bylam b.aktywna osoba. Nie moge juz doczekac sie wrzesnia az zaczne ten aquafitness,moze to pomoze..
-
groszek87 wrote:Dziewczyny czy Wy tez wstajecie z rana takie polamane? Czuje sie jakbym miala 60lat a nie 29.. kazda kostka strzela, w krzyzu lupie no tragedia jakas :p wydajemi sie,ze to z braku ruchu,teraz tylko spaceruje a wczesniej bylam b.aktywna osoba. Nie moge juz doczekac sie wrzesnia az zaczne ten aquafitness,moze to pomoze..
Jakbyś z ust mi to wyjęła Ostatnio właśnie mówiłam, że "czuję się jakbym miała z 90 lat". Tyle, że ja nigdy nie byłam jakoś super aktywna fizycznie. Teraz jednak odczuwam nieustanne zmęczenie, chce mi się spać, najchętniej nie wychodziłabym z łóżka i... stałam się baaaardzo marudna.jestemhela lubi tę wiadomość
Aniołek 18.07.2016 -
sandrula wrote:Mnie gin kazal robic posiew bo mowil, ze jak sie okaze faktycznie ze to bakterie to w ciazy będzie ciezko wyleczyc bo nie kazdy antybiotyk na to dziala a w ciazy lista antybiotyków znacznie sie zmniejsza.. u mnie na szczęście na posiewie nic nie wyszlo wiec mialam badania na czystosc pochwy bo gin podejrzewał ze to stamtąd bakterie. Tam tez nic na szczescie nie wyszlo ja na twoim miejscu bym zrobiła ten posiew dla własnego spokoju
ale Ty miałas jakies objawy w sensie swedzenie, pieczenie, ból przy oddawaniu moczu? bo ja nic takiego nie mam -
Jacqueline wrote:A do mnie plamienia znowu wróciły, w sumie to wczoraj wieczorem było nawę troche samej żywej krwi na papierze...
A rano na razie jednorazowo taki mocno różowy śluz z odrobiną brązowego i nitkami czerwonej krwi.
To będzie prawdziwy cud jeśli wszystko dobrze się skończy.
Musi się dobrze skończyć, innej opcji nawet nie bierz pod uwagę! -
Cześć dziewczyny, ja dzisiaj rano zauważyłam nawrót infekcji trzeba będzie jutro czym prędzej uderzyć po jakaś receptę. Gin mówił, że w ciąży infekcje mogą powracać ze zdwojoną siłą. Niespełna 2 tygodnie temu brałam tabletki dopochwowo, a dzisiaj znowu coś łaskota i wydzielina taka nie bardzo się pojawiła. Któraś z Was też ma taki problem? Poradzicie coś?
-
Magda86_0309 wrote:ale Ty miałas jakies objawy w sensie swedzenie, pieczenie, ból przy oddawaniu moczu? bo ja nic takiego nie mam
Zero objawów. W moczu wszystkie wyniki były ok tylko te bakterie miałam ,,liczne''... Gin przestrzegał mnie, że bakterie w moczu w ciąży są ciężkie do wyleczenia... A miałaś robione badanie na czystość?
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
nick nieaktualny
-
Alxwal ja też miałam w ten weekend zjazd na podyplomówce ale odpuściłam, czuję się fatalnie więc skorzystałam z prawa do nieobecności na dwóch zjazdach. Moje studia kończą sę w połowie stycznia więc chyba na ostatnie zajęcia będę już spakowana na porodówkę
Jacqueline czy przy pierwszej ciąży z córcią też miałaś takie plamienia?
Ja po nocy też jestem połamana, kręgosłup mnie boli i mięśnie, chyba muszę zwiększyć ilość magne b6.
Co słychać u Malwy i Nelus? Dawno się nie odzywały albo mi coś umknęło. -
AgataL - w ciąży z córką na koniec 11 tygodnia miałam jednorazowo krwawienie, czysta jasna żywa krew, tak na pół wkładki w ciągu pół godziny, po 2 godzinach byłam u lekarza i mówił, że tylko coś brązowe i faktycznie jeszcze 2 dni na brązowo plamiłam, najpierw mocniej a potem coraz słabiej. Brałam wtedy Duphaston 2x1 tylko, a teraz kupe prochów biorę już. Nie wiadomo od czego było tamto krwawienie.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Jacqueline wrote:A do mnie plamienia znowu wróciły, w sumie to wczoraj wieczorem było nawę troche samej żywej krwi na papierze...
To będzie prawdziwy cud jeśli wszystko dobrze się skończy.
Trzymam mocno kciuki! Ostatnie badania pokazywały, że wszystko dobrze się u Ciebie rozwija, więc musisz być dobrej myśli. Wybierasz się ponownie na IP? Zdiagnozowano u Ciebie przyczynę tych plamień?
Mi tylko mówiono, że jak macica się rozciąga, to może dochodzić do podrażnień na styku macica-kosmówka i mogą przez to otwierać się naczynia krwionośne. I kazano brać mi jakiś preparat zawierający rutynę (np. Rutinoscorbin) co by uszczelnić naczynia krwionośne.
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Na usg nie było widać żadnych krwiaków czy odklejania pęcherzyka, a na fotelu to tak w pośpiechu 2 razy mnie badali, pytałam się czy nie ma nadżerki bo też może krwawić, ale nic nie mówili. Witaminę C biorę.
Lekarka jedna mówiła, że mam.bardzo unaczynioną macicę, może to coś od tego, hm....
Co by nie było to jest denerwujące A dziś jest dzień ciąży w którym miałam zabieg w zeszłym roku.
Jeszcze tylko albo aż 3 dni do wizyty Oby dotrwać i nie zwariować (jak nie będzie krwi jakoś wytrzymam).
Hmm teraz może być jeszcze 1 powód obecnego plamienia - miałabym teraz miesiączkę gdyby nie ciąża.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
aiwlys jakbym czytała o swoim, dzisiaj się z nim pokłóciła, a to już wisiało w powietrzu od kilku dni i dzisiaj nie wytrzymałam i pękłam... Ja jestem ta zła, a on jest pan idealny.
aiwlys lubi tę wiadomość