Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi raz właśnie gin doradził jak miałam infekcję żeby używać szarego mydła, myślałam że się posikam z bólu od niego. Kupiłam lactacyd-to samo. Dlatego wróciłam do płynu do higieny intymnej z Avonu. Używam bezzapachowy i więcej nic innego nie kupię.
-
Magda- odpisuje bez cytatu bo z kom tak mi latwiej co do bakterii w moczu 2 tyg temu wyniki wszystkie ok nastepne badanie juz bakterie liczne ( mialam badanie moczu z posiewem) moja gin powiedziala ze to pewnie drozdzaki i tak jak Helemi dostalam masc i globulki primafucin ze wskazaniem ze masc tez dla partnera na okolice intymne 2*dziennie oboje i ja globulki 7 dni- nie mialam zadnych objawow moj 2 *tyg chodzi na basen i mogl cos przywlec ale nie bylo to widocznie takie mocne zeby pieklo mam sie wyleczyc i za 2,5 ponowic badanie
Magda86_0309 lubi tę wiadomość
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
Cześć dziewczyny
Troszkę nadrobiłam zaległości weekendowych na forum
Tak czytam o tych waszych infekcjach..brr..mnie na szczęście omijają i w sumie tylko dwa razy w życiu miałam infekcję grzybiczą. Do podmywania nie używam niczego specjalnego, tylko woda z mydłem, bez żadnych płynów do higieny intymnej, kiedyś szare mydło, tak doradziła mi kiedyś Pani ginekolog i od tamtej pory spokój.
Mam skłonność do trzymania moczu zbyt długo, tak mam już od dzieciństwa i też boję się o infekcje ale staram się siusiać od razu jak czuję parcie na pęcherz.
Co do nastrojów to mój mąż ostatnio stwierdził, że bardzo spokojna jestem bo normalnie to nerwus choć ostatnio nakrzyczałam na niego.
Dzisiaj miałam mało snu,trochę pobolewa mnie brzuch ale dam radę
Życzę spokojnego dnia
Penduka1 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja na razie tfu tfu nie mam infekcji - w I ciąży nie miałam... miałam ze 3 lata temu jaką grzybiczną ale globulki dopochwowe i przeszło... ja podmywam się samą wodą.. kiedyś tak doradziła pediatra żeby małą aby wodą podmywać ( bez mydła ) bo nawet my dorosłe nie powinnyśmy używać nic "tam" tylko samą wodę i powiem wam zero infekcji i czegokolwiek także polecam
U mnie jutro wskakuje 10 tydz. (9+0)... w przyszłym tyg idę na badania a na początku następnego/kolejnego ( 25 lipca zaczynam urlop 2 tyg) idę na wizytę - wtedy też ustali mi usg. Już się doczekać nie mogę.
Nadal pobolewa mnie krzyż. Cyce jak donnice biolą.
Pochwalę się wczoraj moja 5 latka nauczyła się jeździć rowerem na 2 kółkach - fakt obiegałam się za nią na chyłka trzymając za siodełko ale potem już sobie siedziałam i patrzyłam
Miłego dnia laseczki i fasolkiWiesiołki, Nieukowa lubią tę wiadomość
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
Dziewczyny co do infekcji to jako takich w ciąży jeszcze nie miałam (badania moczu wyszły ok) natomiast w ok 6-7 tyg strasznie mnie swędziało. Podejrzewałam, że to od PH i częstego siusiania i sprawdzania czy nie ma przypadkiem plamienia. Doktor powiedziała, że do użytku zewnętrznego mogę stosować maść Clotrimalol. Powiedziała też, że ważne jest by się zbytnio nie golić bo to pogarsza jeszcze sytuacje.. no i sięgnęłam jeszcze po wiedzę odnośnie płynów do higeny intymnej (pewnie część z Was czytała): http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html przerzuciłam się na płyn Rossmannowy i od tego momementu wszystko jest ok.
-
To ja zapytam- czy możecie polecić jakieś wartościowe książki o pielęgnacji niemowlaka, bądź też o wychowaniu dzieci? Wiem, że trochę wcześnie, ale lubię czytać
Pytałam już na fb- póki co na mojej liście znajduje się
-"Szczęśliwej ciąży"
-"Ciąża, poradnik dla rodziców" wydawnictwa Muza
-"Język niemowląt" / "Język dwulatka"Tracy Hogg
Czy ktoś coś doda od siebie? -
Brunetka powiem szczerze że nigdy nie czytałam takich poradników jakoś tak wolałam sama instynktownie - jak już miałam problem jakiś duży z małą pytałam matek na necie ... więc kochana nic nie polecę ... ale może sama skorzystamMATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
To moje pierwsze dziecko i czuję się dość niepewnie, więc chętnie bym zasięgnęła kilku rad, bo z tego co już zdążyłam się nasłuchać kręci mi się w głowie "I pamiętaj od razu dziecko musi spać w osobnym łóżeczku" "ale co Ty mówisz, pierwsze 3 miesiące dziecko musi spać przy matce, bo będzie miało traumę do końca życia" "kąp codziennie" "kąp co 2 dni" i tak dalej...?! BTW jestem dopiero w 10 tygodniu ciąży, boję się, że później Doradców będzie więcej...
-
Brunetko - ja nie czytałam tego typu poradników, ale jak coś mnie niepokoiło czy jak to czytałam fora lub pytałam się mamy. Rodzinę mam sporą ze strony mamy, ale całe szczęście nikt nie kwapił się za mocno z tego typu radami, coś tam mówili czasem, ale nie było uporczywych doradców12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
A ja na takie pseudo porady mam już upatrzone ubranko dla dzidzi z napisem "Moja mama nie potrzebuje Twoich rad". Pewnie niektórzy żle zrozumieją i się obrażą no ale coż...jedyne osoby, które mam zamiar słuchać w tym temacie to mama, siostra, przyjaciółka, wszystkie mają dzieci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 11:20
-
Brunetka wrote:To ja zapytam- czy możecie polecić jakieś wartościowe książki o pielęgnacji niemowlaka, bądź też o wychowaniu dzieci? Wiem, że trochę wcześnie, ale lubię czytać
Pytałam już na fb- póki co na mojej liście znajduje się
-"Szczęśliwej ciąży"
-"Ciąża, poradnik dla rodziców" wydawnictwa Muza
-"Język niemowląt" / "Język dwulatka"Tracy Hogg
Czy ktoś coś doda od siebie?
Nam znajomi którzy już posiadają dzieci polecali gorąco książki i filmy Zawitkowskiego.
My też zaczniemy lekturę książek, ale dopiero jak skończymy pierwszy trymestr i przejdziemy badania prenatalne.
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Najlepszym doradcą jesteśmy my same - nie ważne czy pierwsze czy 10 dziecko. Wiem po sobie... intuicja matki to jest coś niesamowitego. My najlepiej wiemy co jest dobre dla naszego dziecka... u mnie się to sprawdziło przy pierwszym dziecku więc i przy drugim pewnie też się sprawdzi
Czarnaa94 lubi tę wiadomość
MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
u mnie też infekcja, a dopiero w środę gin, ratuję się maścią propolisową i probiotykiem. Zwykle (jak mnie kiedyś takowe napadały) to psikałam się srebrem koloidalnym, czasem do tamponu też takie srebro, ale teraz bardziej mi ten propolis pomaga. Doczytałam też w ulotce luteiny, że może powodować swędzenie, upławy i podraznienie - i jak odstawiłam, rzeczywiście szybciej się łagodzi ten śwąd,ale gin coś musi mi w zamian przepisać (choć w sumie progesteron nie był taki słaby, bardziej profilaktycznie dostałam), dlatego jakoś nie panikuję.
Wisiołki - pomysł na koszulkę mega -
A tak swoją drogą chciałabym się dowiedzieć, jak planujecie urządzić się po porodzie albo jak to wyglądało u Was w przypadku poprzednich dzieci w kwestii pokoju dziecięcego. Czy od razu maluszek będzie przebywał i spał w innym pokoju (dodam, że na pewno pożyczymy monitor oddechu od znajomych) czy wygospodarujecie przestrzeń w sypialni? I czy ma jakieś znaczenie (tym razem dla komfortu matki) czy był to poród siłami natury czy cesarskie cięcie?
Za tydzień startujemy z remontem, więc chciałabym zawczasu wiedzieć jak się przygotować na przyszłość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Agatka_46 wrote:Najlepszym doradcą jesteśmy my same - nie ważne czy pierwsze czy 10 dziecko. Wiem po sobie... intuicja matki to jest coś niesamowitego. My najlepiej wiemy co jest dobre dla naszego dziecka... u mnie się to sprawdziło przy pierwszym dziecku więc i przy drugim pewnie też się sprawdzi
Zgadzam się w 100% instynkt matki jest najlepszy a nie jakieś tam porady babek i ciotek Też nic nie czytałam, a jak miałam jakieś wątpliwości to położna, ewentualnie mama. Na prawdę tych moich pytań było niewiele. Moja mama to sugerowała nawet że jak się córa urodzi to ona może przyjechać do nas na 2 tyg i pomóc. Podziękowałam i poradziliśmy sobie z mężem sami. Ja uważam że te rady naszym mam czy babć też trzeba brać z dystansem bo bywa że to nic mądrego. Kiedyś były inne czasy, mniejszy dostęp do leków czy lekarzy i musiały sobie inaczej radzić.