X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    AGULA82
    Dokładnie mam ten sam termin wyznaczony. :-) Kiedy planujesz pierwszą wizytę u ginekologa?
    Pierwszą wizytę wymyśliłam sobie na 23.06-dzień ojca,urodziny teściowej ;) ,a przede wszystkim dla mnie nie chcę się stresować betą ,pęcherzykiem,serduszkiem,wtedy będzie już wszystko jasne :)
    oczywiście,że się martwię jak każda z nas,ja na przykład cały czas mierzę jeszcze temp i dzisiaj trochę spadła...obejrzałam wiele wykresów poronień na galerii i są różne,temp niekoniecznie spadała.Bardzo łatwo potrafię sobie coś wmówić,a nerwy i stres nie sa dla nas dobre ;)
    a Ty już miałaś wizytę czy dopiero planujesz?

Nieukowa lubi tę wiadomość

Agula82
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem umówiona na wizytę 15 czerwca. Wczoraj skusiłam się zrobić betę bo nigdy wcześniej nie robiłam. Do wszystkiego podchodzę na spokojnie. Wynik wczorajszej bety to 182,5 także jeszcze nie sprawdzałam czy to mało czy dużo. Jutro zrobię jeszcze raz i będę wiedzieć jaki jest przyrost. Wszystko bez stresu na spokojnie. :-)

w5wqio4puxjzt1om.png
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy mogę tak nieśmiało do Was dołączyć? Dziś zobaczyłam na teście drugą jasną kreseczkę. Życzę Wam dziewczyny nudnej ciąży. Pozdrawiam

Agula82 lubi tę wiadomość

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne Fryzia, po to tu jesteśmy!!

Jak zwykle emotikony nie wyświetlają mi.sie, ehhh te BBF.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula i Fiolk, a kiedy ostatnio miesiączkę mialyscie

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Agula i Fiolk, a kiedy ostatnio miesiączkę mialyscie
    Ja miałam 04.05,o wulacje OF wyznaczyło mi na 15,choć wydaje mi się ,że musiałabyć coś wcześniej ze względu na żywotność żołnierzyków mojego męża,spójrz na mój wykres to będziesz wiedziała o co chodzi ;)

derii84 lubi tę wiadomość

Agula82
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnią miesiączkę miałam 30 kwietnia, a ovu wyznaczyło mi na 18 maja :)
    Zazwyczaj miałam cykle 28-32 dni. W 14 dpo robiłam pierwszy test o czułości 10 widać było kreskę dość wyraźnie, a na czułości 25 to był taki cień, ale oba testy pozytywne. Wczorajsza beta też pozytywna :)

derii84 lubi tę wiadomość

w5wqio4puxjzt1om.png
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) udalo mi sie z kolezanka zamienic i bylam juz na wizycie;)
    *widac pecherzyk z zarodkiem w macicy uff;)
    *jest zamalutki, zeby go ogladac mam przyjsc za 2tyg
    *nie wolno: rower, basen tak ale z ozonowana woda zeby czegos nie zlapac i raczej wstezymac sie do 12tyg.Tylko spacery
    * magnez mozna
    * uwaga z grilla tylko filet z kurczaka ewentualnie bardzo dobrze wypieczony karczek ale najlepiej tylko filet
    *nie wolno serow plesniowych i surowych jaj
    * sex delikatnie mozna

Nats, jestemhela, Ediii, gosia86, cinnamon cookie, mkraxx, derii84 lubią tę wiadomość

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • Nats Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:
    *jest zamalutki, zeby go ogladac mam przyjsc za 2tyg
    *nie wolno: rower, basen tak ale z ozonowana woda zeby czegos nie zlapac i raczej wstezymac sie do 12tyg.Tylko spacery
    * magnez mozna
    * uwaga z grilla tylko filet z kurczaka ewentualnie bardzo dobrze wypieczony karczek ale najlepiej tylko filet
    *nie wolno serow plesniowych i surowych jaj
    * sex delikatnie mozna
    Jak to grilla nie wolno? Buuuu :( A ja tak boczek lubię...
    Pokaż zdjęcie! Super, ze wszystko w porzadku :)

3500 g 54 cm <3
  • manul Nowa

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    I ja, jeszcze nie do końca wierząc w drugą bladą kreseczkę na teście, chciałabym do Was dołączyć.
    BBF wyznacza mi termin na 12.02.2017. Luty to będzie fajny miesiąc :)

jestemhela, Ediii, Nats, Agula82, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest moja 4 ciąża, jedna straciłam w 11 tygodniu. Mam 14 miesięczną córkę i 10 letniego synka. O tą ciążę staraliśmy się dwa cykle więc chyba szybko tym bardziej że jeszcze karmię piersią.

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Infinity888 super wiesci! :-)

Pierwsze slysze ze grila nie mozna.... Nie wolno surowego miesa ( dlatego sushi z ryba odpada) ja tak uwielbiam tatar! Ale poprzednio sobie pozwolilam to i na chrzcinach mojego synka tez se zjem. A co.
    U mnie nadal objawów zero poza brakiem @, więc powtórzyłam bete, wyniki wieczorem. Mam stresa, nie powiem.

Agula82 schowaj termometr. Jeden stresik dla Ciebie mniej ;-)

Trzymajcie sie cieplo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 16:24

Agula82 lubi tę wiadomość

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii tak patrze na Twoj podpis. Co było przyczyną twoich strat? Tę trzecią ciąże prowadziłaś na lekach? :)

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infinity dobre wieści :) oby tak dalej :)

Co do serów pleśniowych to można tylko i wyłącznie po obróbce termicznej, czyli jak jest upieczony bądź dodany do gotowania to jest Ok. A z grilla to pewnie chodzi o to, że trudno czasami sprawdzić czy jest na pewno dopieczone mięso, dlatego bezpiecznej kurczaka niż wieprzowinę, której pod żadnym pozorem nie można jeść surowej :)

Goździk89 po suwaczku widzę, że jedziemy na tym samym wózku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:33

Goździk89, Nieukowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Dzis od rana do poludnia w szkole. Teraz sobie troche odpoczywam. W nocy spac jeszcze moge. Tak Was troche podczytalam i ja tez stracilam apetyt cos bym zjadla ale nie wiem co i wmuszam jedzenie.

jestemhela, Alice93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Jestem umówiona na wizytę 15 czerwca. Wczoraj skusiłam się zrobić betę bo nigdy wcześniej nie robiłam. Do wszystkiego podchodzę na spokojnie. Wynik wczorajszej bety to 182,5 także jeszcze nie sprawdzałam czy to mało czy dużo. Jutro zrobię jeszcze raz i będę wiedzieć jaki jest przyrost. Wszystko bez stresu na spokojnie. :-)
    ja miałam iść jutro na bete ale stwierdziłam, że wolę sobie nerw zaoszczędzić i już nie idę ;)

rozbrajają mnie te jednostki bet dlaczego nie mogą być normalne we wszystkich lab? Masz termin szybciej niż ja a moja beta jest o ile większa. Ale wiadomo liczy się przyrost ale tak na pierwszy rzut oka to mogę myśleć że trojaki mam :P

Alice93, Fiolk@ lubią tę wiadomość

• infinity888 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon Cookiw- dokladnie tak, lekarka powiedziala, ze z grila karczek bedzie zawsze nie do konca poddany obrobce termicznej i mozesz zjesc surowy i a noz widelec cos w tym kawalku miesa bedzie dlatego filet z lurczaka moze byc bo tu nie ma ryzyka.
    Co do tatara to bym sobie dala spokoj tymbardziej w restauracji- nie wiesz ile i w jakich warunkach to mieso lezalo.To, ze kiedys na komuni zjadlas i wszystko bylo ok to nie znaczy, ze teraz a chyba szkoda ryzyka dla watplowej przyjemnosci surowego miesa z surowym jajkiem..

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że ja za grillowaniem i tak nie przepadam jak coś to tylko kiełbaskę jem ;) tylko ja nie wiem jak ja przeżyję tyle miesięcy bez roweru :D

Alice93 lubi tę wiadomość

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:

* sex delikatnie mozna

Super! Gratulacje:)
    PS zastanawiam się co miał na myśli lekarz mówią delikatnie?:D

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Super! Gratulacje:)
    PS zastanawiam się co miał na myśli lekarz mówią delikatnie?:D

Może seks tantryczny? Huehue

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ