X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Powodzenia kochane :) lutowka 2015

Asia

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolk@ wrote:
    Ja cierpię na bezsenność nad ranem. Od wieczora ziewam niemiłosiernie, a rano 4 lub 5 i pobudka. Spać nie mogę, a do tego jeszcze nagły wilczy głód mnie dopada jak nigdy :) od wczoraj trzymam wodę przy łóżku, żeby trochę oszukać mój organizm :) poza tym czuję się świetnie.
    no ta ja mam identycznie i Ty chyba też masz na 08.02?

Agula82
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGULA82
    Dokładnie mam ten sam termin wyznaczony. :-) Kiedy planujesz pierwszą wizytę u ginekologa?

w5wqio4puxjzt1om.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Aleee się nas dużo zrobiło :D dobrze dobrze!

Jak się dzisiaj czujecie?

Jakie plany na weekend?

Jakie plany na obiad? :P

Mnie dopadł dzisiaj super sen :D w ogóle nie miałam ochoty iść do pracy, a przez to ciągłe kręcenie z boku na bok najchętniej poleżałabym na brzuchu, gdyby tylko cycki nie bolały... Oraz nie mam apetytu, tzn. zjadłabym coś ale nie wiem co.... chwilowo wcinam gumę orbit dla dzieci :D bo można gumę ??

• Nats Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja się ogólnie dobrze czuję. Jedynie mnie zawsze mdli jak wstane i mam zjeść śniadanie. Na szczęście szybko przechodzi. Trochę mnie katar dalej meczy, ale nie jest najgorzej. :)
    Trochę mam stresa przed dzisiejszą wizytą :)
    Myślicie dziewczyny, ze pierwsze USG z partnerem to dobry pomysl?:)
    A na obiad u mnie karkówka i jakas zupa, ale nie mam jeszcze pomysłu jaka :)

3500 g 54 cm <3
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Hela wydaje mi się, że można :) sama też żuję :) Mnie od rana znów cyc mocniej boli :P parę razy w nocy i nad ranem się budziłam więc pospałam prawie do 9 ;) ale upał... Gorąco mi nawet w domu :/ te upały plus podwyższona tempka ciała to czyste szaleństwo...

Z planów na weekend ja niestety w pracy :/

A co do jedzenia to na nic chęci nie mam więc nie wiem :D a tak w ogóle to wiecie, że nie można w ciąży wątróbki??? Ja niedawno się dowiedziałam.. wiem wiem, nie każdy lubi ale ja wyjątkowo nad tym faktem ubolewam :/

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spodziewałam się że będę w takim stresie przed wizytą i od rana nie mogę sobie miejsca znaleźć. Tym sposobem mam umyte wc, odkurzone i podszykowany obiad młode ziemniaki i szynka. Małą babcia zabrala na spacer to ja chyba pójdę prasować żeby nie zwariować. Potem trzeba bobra ogarnąć przed wizytą i nogi

Nats o której masz wizytę?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie wiem co z tymi moimi cyckami... Ale sie stresuje bo w dzien wogole nie bola. Bola tylko rano po obudzeniu, jak juz wstane to przestaja.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Nie spodziewałam się że będę w takim stresie przed wizytą i od rana nie mogę sobie miejsca znaleźć. Tym sposobem mam umyte wc, odkurzone i podszykowany obiad młode ziemniaki i szynka. Małą babcia zabrala na spacer to ja chyba pójdę prasować żeby nie zwariować. Potem trzeba bobra ogarnąć przed wizytą i nogi

Nats o której masz wizytę?
    O 20 dopiero :D
    Ja co chwilę do toalety latam z tego stresu! Masakra!

3500 g 54 cm <3
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats i gosia86 trzymamy kciuki!

A co do obecności partnera to już zależy od lekarza i oczywiście od Ciebie :)

Wiem, że to transwaginalne usg, wiem też, że lekarz potrafi taką narzutkę dać co by nie było widać procesu wkładania itd. :)

Ja w ogóle mam w planach nagrać telefonem ekran usg - jeśli nie można dostać płytki :P
    i oczywiście zabrać ukochanego ze sobą :)

Chciałabym aby wszystko było dobrze, dzisiaj po pracy wygrzebie dokumentacje z pudła po poronieniu, mniej więcej będę mogla oszacować kiedy skończyła się poprzednia ciąża i kiedy było serduszko.

cinnamon cookie
    ja natomiast dowiedziałam się, że sushi odpada i to mnie boli :( kocham sushi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 10:19

Nats lubi tę wiadomość

• jestemhela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna.G wrote:
    Hej dziewczyny nie wiem co z tymi moimi cyckami... Ale sie stresuje bo w dzien wogole nie bola. Bola tylko rano po obudzeniu, jak juz wstane to przestaja.

ja też tak miałam i postanowiłam mieć to w d**** raz bolą, innym razem nie...

Koniec z przejmowaniem się! Katarzyno opanuj się! :)

cinnamon cookie, Katarzyna.G, Agula82, Nats, Ediii lubią tę wiadomość

• Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna.G wrote:

Nie martw się. Piersi nie muszą boleć cały czas.

U mnie beta 3806 :D. Wczoraj przepłakałam pół dnia, taka jestem drażliwa.

jestemhela, cinnamon cookie, Nats lubią tę wiadomość

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goździk89 wrote:
    Nie martw się. Piersi nie muszą boleć cały czas.

U mnie beta 3806 :D. Wczoraj przepłakałam pół dnia, taka jestem drażliwa.

a który raz robiłaś bete?

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela ja też uwielbiam... Ale pocieszę Cię :) przecież można zjeść sushi np z rybą pieczoną lub smażoną :) albo np z samym serkiem, avokado i ogórkiem :) nie musi być z surową rybą czy innymi owocami morza :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy. Lekarz mówił żeby zrobić przyrost, ale nie będę robiła bo do poniedziałkowej wizyty nie zdażę odebrać wyników. :)

jestemhela lubi tę wiadomość

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż był ze mną na usg bez względu na jakim. Przed pierwszym może mialam jakieś obawy ale potem juz nie. Usg to maly Pikus w porównaniu z porodem ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Mała Mi Debiutantka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę, że już wiecie o ciąży !!
    A ja czekam, czekam i czekam :)

U siebie podejrzewam wcześniejszą owulację, bo piersi zaczęły mnie boleć w tym miesiącu parę dni wcześniej przed książkową owulacją ..
    i nadal bolą... w nocy jest najgorzej ...
    A dziś znowuż obudziłam się o 4 rano i musiałam zjeść 4 kromy chlebka bo dosłownie bym umarła chyba z głodu :D

Trzymajcie za mnie kciuki !!!!
    Pozdrawiam cieplutko :* i życzę NUDNYCH ciąż :* <3

jestemhela, Agula82, Brunetka lubią tę wiadomość

• jestemhela Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Hela ja też uwielbiam... Ale pocieszę Cię :) przecież można zjeść sushi np z rybą pieczoną lub smażoną :) albo np z samym serkiem, avokado i ogórkiem :) nie musi być z surową rybą czy innymi owocami morza :)

Ach wiem wiem :D tylko ukochany jeszcze nie wie o ciąży i już podejrzewa czemu nie jem :P

Brunetka lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja dziś testowalam drugi raz,wyszła ciąża, i to nie z porannego znowu, tylko z któregoś tam z kolei.
    Mdli mnie bardziej, zjadłam kromke chlebka, synek chciał mnie zlac przy tym, ehhh, już się boje tego wszystkiego.
    Życzę wam udanego dnia, chciałabym na usg zobaczyć serduszko maleństwa, zdrowe i pięknie bijące

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    Ach wiem wiem :D tylko ukochany jeszcze nie wie o ciąży i już podejrzewa czemu nie jem :P
    To masz cierpliwość żeby jeszcze nie powiedzieć ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ