X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie! teraz to już nie mogę się doczekać wszystkich wizyt! :D <3

Jeśli o kimś zapomniałam na pierwszej stronie to niech napisze, jestem zabłakana ostatnio - mam problemy z pamięcią.

Dodatkowo jeśli macie jakieś pomysły, wyglądu str. 1 oraz informacji które mają być tam zawarte również dajcie znać! od pon. do pt. 9-17 mogę coś pozmieniać :P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestemhela - poproszę mnie dopisać na 8 :)

3500 g 54 cm <3
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje za tydz w środę, ale nie wiem czy coś zobaczę czy w ogóle w No będę mieć usg teraz, ponieważ tu są inne procedury.
    Powtórzę badanie z moczu tylko, no chyba, że ciekawość fastlege przebije procedury, to może podgladniemy.
    Liska kurcze, szkoda, kciuki.

Witam nowe koleżanki, obysmy do końca razem wytrwały!!!

U mnie cmienie w brzuchu i okropny ból głowy, wczoraj na wieczór ból krzyżowy

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja jestem na oddziale beta 158, zatem muszę zostać do jutra na powtórkę... jeśli podrośnie to ok ale jak znów spadnie nawet niewiele to lekarz chce zrobić czyszczenie... ale ja mam wyrzuty że może coś się jeszcze rozwinie...

W ogóle jestem zła że tak się dzieje nie mam krwawienia ani zadych boli więc powinniśmy chyba czekać a nie czyścić...

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon kurde, no co ty!!
    Trzymam kciuki za to, żeby okazało się to pomyłka!!
    Wczoraj wylalam może łez po teście, a dziś proszę Boga o zdrowie dla fasolki

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • jestemhela Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon123 wrote:
    Hej dziewczyny ja jestem na oddziale beta 158, zatem muszę zostać do jutra na powtórkę... jeśli podrośnie to ok ale jak znów spadnie nawet niewiele to lekarz chce zrobić czyszczenie... ale ja mam wyrzuty że może coś się jeszcze rozwinie...

W ogóle jestem zła że tak się dzieje nie mam krwawienia ani zadych boli więc powinniśmy chyba czekać a nie czyścić...

kiedyś nie robiło się b-hcg i dzieci rodziły się zdrowe, obraz usg jest ważny więc trochę nie rozumiem tego... czyszczenia od razu.

• Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Mon kurde, no co ty!!
    Trzymam kciuki za to, żeby okazało się to pomyłka!!
    Wczoraj wylalam może łez po teście, a dziś proszę Boga o zdrowie dla fasolki
    derii no to w tym momencie wypada mi się do czegoś przyznać...kiedy byłam w trzeciej ciąży to była dla mnie prawdziwa tragedia i nie minęło mi po dniu tylko po 5 miesiącach.Wtamtym momencie miałam cztero i dwulatkę w domu i nie były łatwe.Kiedy urodziła się najmłodsza wszystko ułożyło się idealnie do tego stopnia,że po trzech latach zamarzyło mi się jeszcze jedno :) ,dwa lata zajęło mi poukładanie sobie w głowie,że czwórka dzieci to nie patologia to wielkie szczęście i błogosławieństwo i dzisiaj mogę powiedzieć ,że taciąża jest najdłużej wyczekiwana i zaplanowana.A tak dokładnie to chciałam Ci tylko powiedzieć,że dopiero z trzecią córką poczułam,że moja rodzina jest pełna i taka jaka powinna być :) :) :)

gosia86, derii84 lubią tę wiadomość

Agula82
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:
    a kto wizytuje jeszcze w tym tyg.?? ktoś w piątek z tego co pamiętam ...

Ja w poniedziałek - nie mogę się doczekać <3

A kiedy reszta dziewuszek ma wizyty?
    Ja jutro o 17:40. Pewnie będzie poślizg bo długo się siedzi w gabinecie u tego lekarza. Już mam stres. Zrobiłam jeszcze dzisiaj test żeby sprawdzić czy ciemnieje jutro u mnie 5t5d chciałabym żeby chociaż było widać pecherzyk

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon123 wrote:

Kurde dziwna sytuacja. Jeśli nie chcesz zabiegu to powiedz lekarzowi że wolałabyś poczekać kilka dni

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówiłyście juz komuś o ciąży?
    Bo u mnie wie tylko mąż. Ale chciałabym już komuś powiedzieć, tylko wstrzymuję się może do jutrzejszej wizyty

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chcę zaczekać do wizyty,u mnie 4t1d,a wizytę wymyśliłam sobie za trzy tygodnie.U mnie w rodzinie ostatnie dwie ciąże są niestety smutne,bo jedna pozamaciczna,a w drugiej cały czas walczą o życie dzieciątka jeszcze w brzuchu,bo okazało się ,że lewa komora serca przestaje pracować,maleństwo już jest po jednej operacji a to dopiero 26 tc.U mnie taka informacja może być stresem...

Agula82
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
    Gosia86- dja znać po wizycie czy było coś widać :), jakbys mogła to zapytaj czy można brac aspargin(magnez) w I trymestrze:)

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez na 100% można a nawet jest wskazany. Ja biorę teraz po dwie tabletki na dzień. Postaram sie zapamiętać i zapytać

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam chcialam sie dolonczyc termin na 7.2. Mam 6 letniego syna i z czerwcowek 2015 zara rocznego syna wiec teraz tylko dziewuszki brakuje pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 18:07

derii84 lubi tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemhela wrote:

Jeśli o kimś zapomniałam na pierwszej stronie to niech napisze, jestem zabłakana ostatnio - mam problemy z pamięcią.

Proszę mnie na 8 lutego:)

Dziś powtórzyłam bete 160 (przedwczoraj 65) trochę małe te wartości, ale najważniejsze, że w górę. Tłumacze to sobie dziwnym ostatnim cyklem (wierzę, że owulka była wcześniej, niż wyliczył mi to BBF z uwagi na większą szansę na chłopaka:))

Do lekarza idę 8 więc jak coś to chętnie o coś podpytam:)

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja jutro idę do lekarza oglądać czy coś tam już widać w macicy. Wczoraj beta była ponad 4000 także coś już powinno być :)

derii84 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik bety 862,6 mIU/ml
    czyli wstępnie mogę prosić o wpisanie na 10-go :)

Nats, infinity888, cinnamon cookie, gosia86, derii84, Alice93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    Proszę mnie na 8 lutego:)

Dziś powtórzyłam bete 160 (przedwczoraj 65) trochę małe te wartości, ale najważniejsze, że w górę. Tłumacze to sobie dziwnym ostatnim cyklem (wierzę, że owulka była wcześniej, niż wyliczył mi to BBF z uwagi na większą szansę na chłopaka:))

Do lekarza idę 8 więc jak coś to chętnie o coś podpytam:)
    też już sie zapisałam i też idę 8-go :)

Brunetka, Alice93 lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette piękna beta! :)

Paulette lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez jesteście takie nerwowe? W poprzedniej ciąży tak nie miałam a teraz jest girzej niż jak przed miesiączka

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ