Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
derii84 wrote:Mnie boli właśnie plus bóle krzyżowe, sprawdzam co chwile czy nie plamie. Paranoja
I ciągle się jeszcze po cyckach macam i sprawdzam czy aby czasem trochę mniej nie bolą.
Mam nadzieję, ze jak zobaczę serduszko na USG to trochę mi przejdzie, bo inaczej osiwieje do końca ciazy.derii84, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
nick nieaktualnydzień dobry dziś zrobiłam kolejny test teraz o czułości 25 i oczywiście II kreseczki. dziś idę na bete. wieczorem bd wynik.
Kochane czy to normalne, że raz boli mnie z prawego boku później z lewego i tak na zmiane? bo ten ból/kłucie po prostu czuję to przeplata się z bólem jak na @Alice93 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny
Na wstępie chciałam wszystkie serdecznie pozdrowić I trzymam też mocno kciuki za te, którym dane było tylko tak krótko cieszyć się tym szczęściem :* :*
Czytam Was od pierwszej strony i tak sobie myślałam, jak bardzo chciałabym dołączyć do tego wątku. Mam już córcię z lutego 2011 Ale niestety straciłam też 3 ciąże 2 obumarłe zakończone łyżeczkowaniem i 1 biochemiczna
3 i 2 dni temu takie ledwo widoczne, dosłownie widmo cienie widziałam, a wczoraj dostałam najpiękniejszy prezent na Dzień Dziecka Piękna jasna różowa kreseczka
Chciałabym się cieszyć, ale jestem przerażona i tak do końca nie dociera to do mnie jeszcze
Od kilku dni chodzę jak zombie, jestem potwornie niewyspana niezależnie od tego ile śpię, chce mi się rzygać przy myciu zębów i ćmi mnie tak typowo okresowo (raz brzuch, raz krzyż lub razem) ale lżej niż w @, mam nieco powiększone i lekko bolące przy dotyku piersi.
Bety nie mam zamiaru robić, chyba, że lekarz wyraźnie będzie kazał. Ile ja się przez to stresu najadłam... Prawidłowy przyrost niczego nie gwarantuje a i taki poniżej normy też nie zawsze oznacza koniec...Nieukowa lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyinfinity888 wrote:Paulette- ja mam tak samo raz mnie kuje z prawej a raz z lewj strony i boje sie ze to cos nie tak a wizyta dopiero 14.06
Jacqueline witamy;) prezent idealny;)Alice93 lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Witajcie dziewczyny
Na wstępie chciałam wszystkie serdecznie pozdrowić I trzymam też mocno kciuki za te, którym dane było tylko tak krótko cieszyć się tym szczęściem :* :*
Czytam Was od pierwszej strony i tak sobie myślałam, jak bardzo chciałabym dołączyć do tego wątku. Mam już córcię z lutego 2011 Ale niestety straciłam też 3 ciąże 2 obumarłe zakończone łyżeczkowaniem i 1 biochemiczna
3 i 2 dni temu takie ledwo widoczne, dosłownie widmo cienie widziałam, a wczoraj dostałam najpiękniejszy prezent na Dzień Dziecka Piękna jasna różowa kreseczka
Chciałabym się cieszyć, ale jestem przerażona i tak do końca nie dociera to do mnie jeszcze
Od kilku dni chodzę jak zombie, jestem potwornie niewyspana niezależnie od tego ile śpię, chce mi się rzygać przy myciu zębów i ćmi mnie tak typowo okresowo (raz brzuch, raz krzyż lub razem) ale lżej niż w @, mam nieco powiększone i lekko bolące przy dotyku piersi.
Bety nie mam zamiaru robić, chyba, że lekarz wyraźnie będzie kazał. Ile ja się przez to stresu najadłam... Prawidłowy przyrost niczego nie gwarantuje a i taki poniżej normy też nie zawsze oznacza koniec...Agula82 -
Dzień dobry dziś mam wolne i jakoś udało mi się dłużej pospać wg BBF zaczynam 6 tc
Paulette ja jeszcze wczoraj odczuwałam pobolewanie jak na @ i czasami coś tam zakłuje.... i też zaglądam co raz do majtek czy czysto
Jacqueline witam i życzę powodzenia, oby wszystko było dobrze -
Dzień dobry to ja ranny ptaszek - pobudka godzina 5:30
Mam dylemat co śni mi się po nocach
Wczoraj znalazłam prześliczne jeansy w Mango! Uwielbiam rurki.
Zastanawiam się czy rozmiar 32 nie okaże się zaraz na mnie za mały i czy jest sens wydawać kasę? Oraz czy takie obcisłe jeansy to dobrze wpływają na przepływ w krwi skoro ponoć w ciąży woda zatrzymuje się w organizmie i człowiek puchnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 09:59
-
Hela ja też znalazłam fajne spodnie jeansowe tylko w kolorze khaki i chyba sobie odpuszczę... Zaraz pewnie zaczniemy przybierać na wadze i będzie uciskać to ani dobrze ani zdrowo, więc chyba lepiej zainwestować w jakieś legginsy
jestemhela lubi tę wiadomość
-
Bo to jest tak, poczatek ciazy szukasz objawow, sa, nje ma i juz stres, czekasz na bete, strsujesz sie druga, pedzisz na usg czy jest pecherzyk, jest, strsujesz sie o serce, jest, stresujesz sie do konca 12 tyg i drugi trymestr niby ryzyko mniejsze, ale i takze stres jest, bo rozzne rzeczy sie dzieja i usg prenatalne oby bylo ok, potem oby ruchy czuc a jak czuc to stres czy nje za malo i tak juz do konca. Wazne zeby nie zwariowac, nie porownywac ciąż, bet, wymiarów bo każda ciąża jest inna i wyniki są inne.
Uszy do góry i nie strsujemy fasolek. Bedziemy mamuskami!
Co do staran po zabiegu łyżeczkowania ilu lekarzy tyle opcji. Ja po zabiegu bylam u trzech, jeden kazal czekac pol roku, inny trzy mkesiace i inny wcale. Wiadomo ktora opcja mi sie spodobala. Nie czekalam i udalo sie w drugim cyklu. Ok, nie na dlugo bo tez poronilam, ale zaszlam w szczesliwa ciaze od razu po poronieniu i w styczniu urodzilam synka.
Jacqueline kojarze Cie z innych watkow, Tobie tez udalo sie od razu, trzymam mkcno kciuki!
Kiedy beda pierwsze wizyty z usg i foteczkami??
cinnamon cookie, Posti77, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Niestety chwilę temu zaczęłam plamić. Brzuch boli typowo na okres więc nie łudzę się już że to z jakiegoś innego powodu plamię. Dziwi i cieszy mnie tylko idealny stan mojej skóry, kiedy zawsze mialam wysyp w tym okresie.
Nie starałam się specjalnie o fasolkę ale jakoś tak jak was podczytywałam to obudziło się trochę we mnie pragnienie żeby zostać w sami dłużej. Miałam jutro robić test i liczyłam skrycie na pozytyw, ale przynajmniej się nie rozczarowałam tak, bo organizm sam zareagował. Pewnie teraz w dalszym ciagu nie bedę się starać o dzidziusia, bo jestem w trakcie studiów i nie mam tyle odwagi, ale gdyby życie przyjemnie mnie zaskoczyło - byłabym w duchu szczęśliwa.
No nic, życzę wam w takim razie pomyślnych ciąż, żeby jak najszybciej nadszedł ten zachwalany drugi trymestr i żebyście szybko usłyszały serduszka waszych maleństw. A ja będę was czasem podczytywać z zaciekawieniem i zazdrością ) -
Edii - no na paru wątkach już gościłam... Z córką udało się w 1cs, w zeszłym roku co straciłam ciążę też w 1cs, ale w cyklu poprzedzającym miałam dziwną sytuacją, a mianowicie po tygodniu spóźniającego się okresu i negatywnych testach poszłam do ginekologa, a tam endo takie sobie 9mm a co najlepsze to w macicy był pęcherzyk 6mm, zagadką jest to dla mnie do tej pory, 2 stracona ciąża w 4cs, po niej w 1cs, a drugi cykl po zabiegu wyszła biochemiczna. Byłam na kontroli czy dobrze się oczyściło no i jak zobaczyłam pęcherzyk ponad 21mm i endo 8,4 w 14dc, to aż żal było "nie skorzystać" A może ta ciąża zakończy się dobrze? Cykl z którego mam córkę zaczął się chyba 4 maja, a teraz 6 maja
Z zachodzeniem jak widać nie mam większego problemu do tej pory, gorzej z utrzymaniem
Jak będzie dobrze to za tydzień idę do gina po receptę na Luteinę (na NFZ, choć przyjmuje tez prywatnie, ale kazał do przychodni się zgłosić po pozytywnym teście zaraz). I nie wiem czy mój plan nie robienia bety legnie w gruzach, bo wątpię, żeby dał mi receptę bez bety, choć jeśli skłamię, że nie mam... (a mam na miesiąc
Dziękuję za miłe przyjęcie i również trzymam kciuki za nas wszystkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 10:31
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja od 2 dni chodze spac ok.19:30/20;30 i bedze sie o 5:30!
Dotego bola mnie lydki nie wiem czy od szpilek w pracy czy od ciazy i szpilek ost.bralam aspargin 1*1dziennie od 3dni ale boje sie bez konsultacji.Wiecie czy mozna albo zapytacie na najblizszej wizycie?
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
Ediii wrote:Bo to jest tak, poczatek ciazy szukasz objawow, sa, nje ma i juz stres, czekasz na bete, strsujesz sie druga, pedzisz na usg czy jest pecherzyk, jest, strsujesz sie o serce, jest, stresujesz sie do konca 12 tyg i drugi trymestr niby ryzyko mniejsze, ale i takze stres jest, bo rozzne rzeczy sie dzieja i usg prenatalne oby bylo ok, potem oby ruchy czuc a jak czuc to stres czy nje za malo i tak juz do konca. Wazne zeby nie zwariowac, nie porownywac ciąż, bet, wymiarów bo każda ciąża jest inna i wyniki są inne.
Uszy do góry i nie strsujemy fasolek. Bedziemy mamuskami!
Co do staran po zabiegu łyżeczkowania ilu lekarzy tyle opcji. Ja po zabiegu bylam u trzech, jeden kazal czekac pol roku, inny trzy mkesiace i inny wcale. Wiadomo ktora opcja mi sie spodobala. Nie czekalam i udalo sie w drugim cyklu. Ok, nie na dlugo bo tez poronilam, ale zaszlam w szczesliwa ciaze od razu po poronieniu i w styczniu urodzilam synka.
Jacqueline kojarze Cie z innych watkow, Tobie tez udalo sie od razu, trzymam mkcno kciuki!
Kiedy beda pierwsze wizyty z usg i foteczkami??
Bardzo dobrze napisane! Strach jest przez całą ciąże o wszystko. Jedyne co mogę doradzić to nie czytajcie internetów bo można wszystko u siebie rozpoznać. Ja przed 1 usg byłam przekonana ze to ciąża pozamaciczna, okazało się ze nie, piękną maciczna. Przed 2 usg bałam się że nie bije serduszko (biło jak dzwon 160 na minutę!) 3 usg tez panika czy wszystko ok i jest wszystko ok. Tak więc luzik.
Co do lekkich bóli czy kłucia wg mnie to normalne macica się powiększa i hormony buzują.
Mam nadzieje, że chodź trochę Was uspokoiłam
Dużo zdrówka Mamusie!cinnamon cookie, jestemhela lubią tę wiadomość
-
jestemhela wrote:a kto wizytuje jeszcze w tym tyg.?? ktoś w piątek z tego co pamiętam ...
Ja w poniedziałek - nie mogę się doczekać
A kiedy reszta dziewuszek ma wizyty? -
jestemhela wrote:a kto wizytuje jeszcze w tym tyg.?? ktoś w piątek z tego co pamiętam ...
Ja w poniedziałek - nie mogę się doczekać
A kiedy reszta dziewuszek ma wizyty?